Dél-India

Törlés

Fontos információk

India

Részvételi díj:

399.990 Ft

Törzsutas ár:

374.990 Ft

A túra időpontja:

Várólistás2024.01.27.-2024.02.06.
Nehézség 4
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 6

Kerala vagy ahogy a helyiek hívják, Isten saját országa. A nyugodt partszakaszok, a buja holtágak, a smaragd teaültetvények és illatozó fűszerfarmok, az egzotikus állatvilág és számos túrázási lehetőség csak egy része a keralai utazásunk állomásainak. Ellátogatunk a kevésbé ismert falvakba, ahol első kézből tapasztalhatjuk meg a helyiek életvitelét és szokásait. Készüljünk fel egy nagyon más, a megszokott életvitelünktől eltérő kultúrára.

Utazásunk kiterjed Goa tartományra is, hiszen nem hagyhatjuk ki a méltán híres tengerpartjain az út végi feltöltődést se. A volt portugál gyarmat városai a mai napig őrzik a sajátos építészeti mivoltukat India legkisebb tartományában, miközben sokan a fehér homokos, pálmafás, buliktól hemzsegő tengerpartokra asszociálnak Goa hallatán. A pihenés mellett belekóstolhatunk egy kivételes életstílusba is, mely a hippi korszak idején terjedt el a 60-as években. Mindez egyedi, kulturális és színes palettát eredményezett, ami máig jellemzi Goa atmoszféráját és identitását. Ezenfelül utunk lezárásaként belevetjük magunkat a nyüzsgő Mumbai mindennapi életébe.

Az alapprogram után lehetőség van egy 7 napos Arany Háromszög hosszabbításra is, melynek keretében meglátogatjuk India három leglátogatottabb városát: a történelmi emlékekben bővelkedő fővárost, Delhit; a látnivalókban hemzsegő Rajasthan tartomány székhelyét Jaipurt és Agrát, a Taj Mahal városát, ahol elbúcsúzunk Indiától.

Utazás Budapestről

Budapestről egy átszállással repülünk Kochiba, ahova másnap reggel érkezünk meg.

Érkezés Kochiba majd Munnarba

Járatunk menetrendjétől függően megérkezünk Kochiba és rögtön tovább indulunk Munnarba. Munnart, Dél-India legnagyobb teatermesztő vidékét övező dombokat díszsövényekre emlékeztető smaragdzöld teaültetvények takarják. A Nyugati-Ghátok tája csodálatos – gyakran az ég felett állva figyelhetjük, ahogy a hegyeket körülölelő köd lassan leereszkedik. Munnarba érkezésünket követően egy teaültetvény bejárásával kezdjük, belekóstolunk a tealevél szedők világába, akik a dimbes-dombos ültetvényeken szedik le a tealeveleket. Mi történik ezután a levelekkel? Ha munkaidőben érkezünk mi magunk is megkérdezhetjük tőlük miközben sétálgatunk a smaragd földeken. Utunkat további kilátópontokkal színesítjük hogy minél több szögből megcsodálhassuk a gyönyörű tájat.

Ellátás: ellátás a repülőn Szállás: szállodában 2 ágyas szobákban

Munnar

Terepjáróba szállunk és felkutatjuk a Lekshmi teaültetvényt, majd egy vízesést, meglátogatjuk az Anakkulam falut illetve délután elefántlesre megyünk, természetes közegük közelébe, de még tisztes távolban, hogy ne háborgassuk őket.

Ellátás: reggeli, ebéd a terepjárós túrán Szállás: szállodában 2 ágyas szobákban

Munnar – Kumily

Reggeli után útnak indulunk a fűszerfarmoktól illatos Kumily-be, ahol a Periyar Nemzeti Park és Tigris Rezervátum taváról fogjuk figyelni a vadonélő állatokat (számbárszarvas, gaur, vaddisznó, elefánt, kígyónyakúmadár, kárókatona, szürkegém) és a hegyeket.

Ellátás: reggeli a szálláson Szállás: szállodában 2 ágyas szobákban

Részvételi díj

Alapprogram (1-11. nap) részvételi díja:

399.990 Forint helyett, ami tartalmazza:

 • reptéri transzferek Indiában, ha az általunk megadott járatokkal utazol
 • szállások összesen 10 éjszakára, szállodákban vagy vidéki vendégházakban kétágyas privát fürdőszobás szobákban
 • reggeli 10 alkalommal, ebéd 2 alkalommal
 • közlekedés Keralában bérelt busszal
 • hajótúra Alleppey-ben
 • hajózás a Periyar Nemzeti Parkban
 • terepjárós túra Periyar Nemzeti Parkban
 • terepjárós túra Munnarban
 • szervezés és magyar nyelvű túravezetés

Nem tartalmazza:

 • repjegyek (nemzetközi repjegy Budapest – Kochi / Mumbai – Budapest vonalon egy átszállással korábbi tapasztalatok alapján várhatóan 370.000-400.000 HUF, belföldi repjegyek Kochi – Goa, valamint Goa – Mumbai útvonalra korábbi tapasztalatok alapján 60.000-80.000 HUF/út)
 • fakultatív kajak túra Alleppey-ben (~12 USD/fő) / Goában (~12 USD/fő)
 • fakultatív napfelkelte terepjárós túra Kolukkumalai-nál (~10 USD/fő)
 • utasbiztosítás
 • vízumdíj (25 USD/fő)
 • oltások díja
 • költőpénzt a felsoroltakon túli étkezésekre, és személyes extra költségekre (kb. 150-200 USD készpénz, amit helyben váltunk át indiai rúpiára)
 • sofőr borravalót (napi kb. 10-12 USD)

Hosszabbítás (11-17. nap) részvételi díja:

219.990 Forint, törzsutasoknak 199.990 Forint, ami tartalmazza:

 • reptéri transzferek Indiában, ha az általunk megadott járatokkal utazol
 • szállások összesen 6 éjszakára, szállodákban kétágyas privát fürdőszobás szobákban
 • reggeli 6 alkalommal
 • közlekedés az Arany Háromszög városaihoz bérelt busszal
 • belépők Delhiben: Vörös Erőd, Humayun sírja, Qutub Minar
 • belépők Jaipurban: Amber Erőd, Hawa Mahal (Szelek Palotája), City Palace, Albert Hall Múzeum
 • belépők Agrában: Taj Mahal, Vörös Erőd, Fatehpur Sikri
 • szervezés és magyar nyelvű túravezetés

Nem tartalmazza:

 • repjegyek (nemzetközi repjegy Budapest – Kochi / Delhi – Budapest vonalon egy átszállással korábbi tapasztalatok alapján várhatóan 370.000-400.000 HUF, belföldi repjegy Mumbai – Delhi útvonalra korábbi tapasztalatok alapján 60.000-80.000 HUF)
 • a programban nem foglalt belépőket
 • utasbiztosítás
 • költőpénzt a felsoroltakon túli étkezésekre, és személyes extra költségekre (kb. 130-150 USD készpénz, amit helyben váltunk át indiai rúpiára)
 • sofőr borravalót (napi kb. 10-12 USD)

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 375 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk. Átlagos csoportlétszám: 20-24 fő. Várunk mindenkit szeretettel, aki autentikus kalandokra vágyik, és nyitott idegen kultúrák, valamint más utazók felé. A hosszabbítást minimum 10 fő befizetésével indítjuk.

Utazás nehézsége

Sportos fizikumot nem igényel, de 11 napon át folyamatosan mozgásban leszünk és könnyebb túrákra is számítani kell. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen. Kumily és Munnar környékén jeepes szafarira megyünk nem kiépített talajon, valamint túrázni is elmegyünk a nemzeti park területén.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?india

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Dél-Indiai utazásunk során szállodákban szállunk meg, 2-3 ágyas szobákban ebből egy éjszakát (Alleppey-ben)  nem szállodában, hanem lakóhajón töltünk 2 ágyas szobákban.

A hosszabbítás során Agrában, Jaipurban és Delhiben töltött éjszakák, szállodában, 2-3 ágyas szobákban.

Budapestről egy átszállással utazunk Kochiba, majd Mumbai-ból egy átszállással Budapestre az alapprogram keretében. Ha részt veszel a hosszabbításon, akkor Budapestről Kochiba egy átszállással majd Delhiből Budapestre is egy átszállással utazunk. Belföldi utazásunk során Kochi és Goa valamint Goa és Mumbai közti utazást belföldi járatokkal oldjuk meg, a hosszabbításnál pedig a Mumbai- Delhi járat is belföldi repüléssel valósul meg.

A szükséges létszám elérését követően veszünk csoportos jegyet azoknak, akik erre igényt tartanak. Utasaink dönthetnek ettől függetlenül úgy, hogy egyénileg vásárolják meg a repjegyeket. Kérjük semmi esetre se vegyél repjegyet addig, amíg az iroda ezt vissza nem igazolja. A reptéri transzferek költségét csak azoknak tartalmazza a részvételi díj, akik a kiajánlott járattal utaznak. A túra indulásának visszaigazolását követően a belföldi járatokra a jegyeket utasaink megvásárolhatják egyénileg, vagy partner irodánkon keresztül is.

Kalandtúránk során India legszebb természeti értékeit helyezzük előtérbe, így azoknak ajánljuk a túrát, akik kis csoporttal, aktívan szeretnék felfedezni Kerala és Goa tartományok természeti kincseit. Teaültetvények, fűszerfarmok, vadonélő állatok, piacok és kevesek által járt mind szárazföldi mind vízi útvonalak várnak ránk!

A WanderWell túrák emellett a jó ár-érték arányról ismertek, és ezt a jövőben is szeretnénk megőrizni. Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság. Indiai utazásunk egy kalandtúra, aminek során a helyi kultúrából fakadóan nagyfokú rugalmasságra lehet szükség.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de az idegen kulturális közeg miatt lesznek fárasztó napjaink. Könnyebb túrákra, természeti sétákra is számítani kell, de ezek nem járnak komoly fizikai megterheléssel. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen.

Felszerelés, eszközök, oltások

Alapvető túra és utcai ruházat elegendő. Nap elleni védelem (kalap, naptej, napszemüveg), személyes higiéniai felszerelés, gyógyszerek, szúnyogriasztó. India nem írja elő kötelező oltás felvételét az ország területére történő beutazáshoz, azonban az alábbi védőoltások felvétele ajánlott: hepatitis A+B, tífusz, meningitisz, DiPerTePolio, kolera, MMR-kanyaró, illetve koronavírus elleni védőoltás. 

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2024-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.