Digitális detox Finnországban

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Finnország

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

269.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 4
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 9

Te is érezted már úgy, hogy túl sokat vagy online? Túl sokat van a kezedben a telefonod, túl sokat e-mailezel, állandóan ezen pörögsz, és az ezzel töltött időt valami mástól, valami értékesebbtől veszed el? Mi igen. Ezért is fogalmazódott meg bennünk egy új stílusú kalandtúra ötlete. Egy olyan túráé, ahol a kalandos, aktív felfedezés mellett még nagyobb hangsúlyt kap a közösség, és a pillanat megélése.

Augusztusban digitális detoxra indulunk Finnország északi részére, ahol közel egy hetet töltünk el. Bázisunk egy hangulatos faház lesz. Nappal túrázunk, kenuzunk, felfedezzük a vadont, este együtt, közösen főzünk, majd pihenésképp a kandalló előtt társasjátékozunk, beszélgetünk, szaunázunk, tábortüzet rakunk az erdőben. Minden napra készülünk aktív programokkal, foglalkozásokkal, de hagyunk teret egy kis “Én időre” is.

Első nap

Budapest/Bécs – Helsinki – Rovaniemi

Budapestről vagy Bécsből egy helsinkii átszállással utazunk Észak-Finnországba, a végeláthatatlan fenyvesek birodalmába. Szállásunk egy igényes és hangulatos faház lesz. Járatunktól függően várhatóan az esti órákban érkezünk meg Finnországba.

Második nap

Túrázás az Oulanka-kanyonban

A reggeli kávé mellett folytatjuk a tegnap este abbamaradt ismerkedést, majd jókedélyűen nekivágunk Észak-Finnország legszebb ösvényeinek. Mai első állomásunk az Oulanka-kanyon lesz, ahol a magas sziklafalak mentén túrázva nézhetünk le az alattunk hömpölygő folyóra. Az erdőben számos pihenő van kiépítve, ugyanis a finnek nagy kempinges nép, akiknek az erdőjárás csak és kizárólag piknikkel az igazi. Az asszimilálódás jegyében mi is tüzet rakunk, és ebédünket festői környezetben az erdő közepén készítjük, majd fogyasztjuk el. Túra nehézsége: 7km, 100m szintemelkedés, kb. 3-4 óra piknikkel együtt

Délután visszatérünk faházunkhoz, majd kora este húzunk újra bakancsot, hogy egy hegyről, pompás panorámában gyönyörködve tekinthessünk le a finn vadonra. Túra nehézsége: 3km, 100m szintemelkedés, kb. 1 óra

Harmadik nap

Kenutúra a fenyvesekben

Egésznapos kenutúrára vállalkozunk a finn-orosz határ közelében. Ha szerencsénk van, a vadvilágot is testközelből láthatjuk, ahogy kenuinkkal hangtalanul suhanunk a sűrű erdőt átszelő folyón. A környéken nagy számban él rénszarvas populáció, és jó eséllyel mi is beléjük botlunk, mikor a folyóhoz jönnek inni. Meg-megállunk a legszebb partoknál, ahol erdei madarak adják az aláfestést piknikünkhöz.

Negyedik nap

Gyalogtúra a finn vadonban

Ma is az erdő mélyére merészkedünk, de ezúttal gyalogosan. Az első napinál kicsit hosszabb gyalogtúrát teszünk a fenyvesen átvágó folyó mentén, ahol a már megszokott tűzrakás és piknik sem maradhat el. Késő délután érkezünk vissza faházunkhoz, ahol aztán közösen készítünk vacsorát. Túra nehézsége: 12km, 150m szint, nagyjából 5 óra piknikkel

Ötödik nap

Pihenőnap

Az előző napok túrái után jól fog esni egy relaxálós pihenőnap. A bátrabbak csobbanhatnak egyet a közeli tóban, felfedezhetjük a háztól autós távolságban lévő üdülőközpont éttermeit, kipróbálhatjuk a rénszarvas steak-et, de aki ma is aktív programra vágyik elmehet medvelesre, vagy raftingolhat az orosz határ menti sebesvizű folyókon.

Hatodik nap

Riisitunturi

Finnországi kalandutazásunk zárásaként nem is találhatnánk jobb helyszínt a Riisitunturi nemzeti Parknál. Egésznapos túrát teszünk a környék talán legszebb panorámával kecsegtető ösvényén, ahonnan ráláthatunk a környéket uraló fenyvesekre és tavakra. Este még utoljára a fenekére nézünk pár pohár sörnek, felidézzük az elmúlt napok élményeit, és örökre szívünkbe zárjuk ezt a mesés vidéket.

Hetedik nap

Hazautazás

Járatunktól függően kora reggel, vagy délelőtt elhagyjuk hőn szeretett faházunkat. Budapestre várhatóan késő este érkezünk.

 

Részvételi díj

299.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás kényelmes, jó minőségű faházban (kétszemélyes szobák, szauna, felszerelt konyha, közösségi tér, kandalló, közös fürdők és mosdók)
  • alapanyagok közösségi vacsorához második napon
  • bérelt autók és üzemanyag
  • belépők Nemzeti Parkokba
  • idegenforgalmi adók
  • magyar nyelvű túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • repjegy Budapest/Bécs – Helsinki – Kuusamo / Rovaniemi útvonalra (átlagosan 170.000 – 210.000 Forint között mozog a jegyár)
  • fakultatív programok díját (medveles, rafting)
  • étkezést az első napi közösségi vacsorán túl
  • egyéb fakultatív költéseket

Javasolt költőpénz: 300 – 450 EUR vérmérséklettől függően

Jelentkezéskor a teljes ár 40%-a fizetendő, majd a fennmaradó összeget az utazást megelőző 30. napig kell rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 420 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

A túrát minimum 10 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám 12-16 fő. A csapat mérete nem túl kicsi, nem túl nagy. Nem túl kicsi, így ekkora társaságból már biztosan találsz olyanokat, akikkel egyezik az érdeklődésed és egy hullámhosszon vagy, viszont nem túl nagy, ezért az egyén nem veszik el a tömegben.

Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz és fűti a kalandvágy. Olyan embereket keresünk csapatunkba, akik érdeklődőek és toleránsak. Legyél elfogadó és nyitott utastársaid irányába, hisz jelentős időt fogsz velük tölteni a finn vadonban.

Túra jellege – offline túra

Ez a túra egy offline kalandtúra. Utazásaink során több ízben azt láttuk, hogy utazók a világ legszebb helyein a pillanat megélése helyett a digitális jelenlétükkel voltak elfoglalva. Az ehhez hasonló benyomások miatt elhatároztuk, hogy megpróbálunk változtatni ezen, és egy olyan kalandtúrát szervezünk, ahol az élmények megélése az elsődleges cél, és ahol a telefon, valamint az internethasználat keretek, korlátok közé van szorítva.

Offline túráinkat bátran ajánljuk azoknak, akik egy kis digitális detoxra vágynak. Azoknak akik egy kis időre kiszakadnának a hétköznapok mókuskerekéből. Azoknak, akik szívesen megismernek más utazókat, de azoknak is, akik emellett néha egy kis magányra vágynak.

A túra koncepciója többek között az, hogy egyensúlyba hozzuk a szervezett programok és a fakultatív, egyéni elfoglaltságok arányát.

Nem tömjük tele a hetet programokkal, hanem hagyunk mindenkinek egy kis „Én időt”. Ha kedved tartja leülhetsz a kandallóhoz egy könyvvel, társasjátékozhatsz a túratársakkal, sétálhatsz egyet a befagyott tavon, majd átfagyva behuppanhatsz a ház szaunájába melegedni. Attól viszont nem kell tartanod, hogy unatkoznál. Minden napra készülünk olyan programmal, ami után igazán jól fog esni a puha ágyad.

Játékszabályok

Mivel ez egy offline túra, az a cél, hogy a csapat internethasználat nélkül “élje túl” a Lappföldön/Finnországban eltöltött napokat. Hogyan leszünk ebben a segítségedre? Egyrészt a programnak köszönhetően a legtöbb helyen nem lesz térerő, nem tudsz internetezni. Másrészt a túrákon túl olyan foglalkozásokkal készülünk, melyek közösségépítő hatásúak, kizökkentenek a mindennapokból, és egy hétre elszakadhatsz az otthoni kötelességektől, problémáktól.

Bár szállásunkon van Wi-fi, azt szorgalmazzuk, hogy a túratársak ott se használjanak internetet. Ennek ellenére, természetesen senkinek sem tiltjuk meg. Ha valaki netezni szeretne, tőle csak annyit kérünk, hogy ne egy társasági esemény közben (pl. társasjátékozásnál a kanapé ülve) csinálja, hanem mondjuk a szobájából. Senkit sem fogunk kinézni amiatt, hogy elküld pár üzenetet, vagy ránéz az e-mailjeire. Mindenki a maga ura. Internetezni nem tilos, csupán a lehetőségét szeretnénk megteremteni egy olyan légkörnek, ahol mindig lesz jobb dolgod a Facebook üzenőfalad pörgetésénél.

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető túra.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?finnorszag

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

A természet ölelésében található minőségi rönkházban, kétszemélyes szobákban szállunk meg. A ház teljesen felszerelt konyhával, közösségi térrel, szaunával, kandallóval rendelkezik. A házban két fürdőszoba található. A faháztól autóval nagyjából 20 percre van a legközelebbi nagyobb település, ahol be tudunk vásárolni.

Budapestről vagy Bécsből helsinkii átszállással, Finnair légitársasággal utazunk Észak-Finnországba. Lappföldön bérelt autókkal fogunk közlekedni. Kérjük jelezd számunkra, ha szívesen és megbízhatóan vezetsz. A szükséges létszám elérését követően veszünk csoportos jegyet azoknak, akik erre igényt tartanak. Utasaink dönthetnek ettől függetlenül úgy, hogy egyénileg vásárolják meg a repjegyeket. Egyéni repjegyvásárlás esetén minden esetben konzultálj irodánkkal mielőtt megveszed a repjegyeket.

Finnországban bérelt autókkal közlekedünk, amit mi magunk vezetünk.

Egyedülálló kalandtúra a finn vadonban. Tölts el egy hetet egy erdei faházban, csodálatos környezetben. Észak-Finnországban pezsgő élővilág, érintetlen, vad természet vár rád. Digitális detox túráink ideálisak azok számára, akik szeretnének megszabadulni a Messenger üzenetek és e-mailek ördögi körforgásától, és kiszakadnának pár napra a hétköznapokból.

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Programunkat leginkább azoknak ajánljuk, akik aktív kikapcsolódásra és utazásra vágynak, és mindezt kis csoportban tennék. Mivel egy hétig “össze leszünk zárva” egy faházban, olyan kalandorok jelentkezését várjuk, akik utastársaik iránt toleránsak, elfogadóak, és nyitottak

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos fizikummal teljesíthető program. A túrák nehézségét a túravezető a csapat fizikumához tudja igazítani. Túráink közepesen hosszúak és nem tartalmaznak nagy szintemelkedést, így kezdő túrázók is bátran jelentkezhetnek.

Repülőjegy

Budapestről helsinkii átszállással, Finnair légitársasággal utazunk Rovaniemibe vagy Kuusamoba. Miután visszaigazoltuk a szükséges létszám elérését, utasaink vehetik egyénileg a repjegyet, vagy választhatják az általunk kiajánlott csoportos jegyet. Csoportos jegyet a csoport betelését, vagy a jelentkezési időszak lejáratát követően kérünk le, és küldünk utasainknak ajánlatot.

Felszerelés és eszközök

Alapvető túraruházat szükséges, de semmilyen speciális felszerelésre nincs szükség. A raftinghoz a helyszínen biztosít ruhát a finn partnerünk.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.