Digitális detox Lappföldön

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Finnország

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

429.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 4
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 8

Te is érezted már úgy, hogy túl sokat vagy online? Túl sokat van a kezedben a telefonod, túl sokat e-mailezel, állandóan ezen pörögsz, és az ezzel töltött időt valami mástól, valami értékesebbtől veszed el? Mi igen. Ezért is fogalmazódott meg bennünk egy új stílusú kalandtúra ötlete. Egy olyan túráé, ahol a kalandos, aktív felfedezés mellett még nagyobb hangsúlyt kap a közösség, és a pillanat megélése.

Télen digitális detoxra indulunk a finn Lappföldre, ahol egy hetet töltünk el. Bázisunk egy hangulatos faház lesz. Nappal hótalppal, motoros vagy kutyaszánnal fedezzük fel a vadont, este együtt, közösen főzünk, majd pihenésképp a kandalló előtt társasjátékozunk, beszélgetünk, szaunázunk, tábortüzet rakunk. Minden napra készülünk aktív programokkal, foglalkozásokkal, de hagyunk teret egy kis “Én időre” is.

Az év ezen szakasza, valamint Finnországnak ezen része alkalmas a sarki fény vadászatra, így túránk során nagy eséllyel mi is találkozunk ezzel az elképesztő természeti csodával.

Első nap

Budapest – Helsinki – Rovaniemi 

Budapestről helsinkii átszállással utazunk Rovaniemibe, ahova várhatóan kora este érezünk. Innen bérelt autóinkkal pár órás utazás jutunk el szállásunkhoz. Ha szerencsénk van, már az első éjszakán láthatjuk az Aurora Borealist!

Második nap

Hótalpas túrák és közösségi főzés

Ma megismerkedünk a hótalp használat és a téli lappföldi túrázás szabályaival, alapjaival. Délelőtt egy könnyű, de csodaszép túrára indulunk a közeli erdőségekben. Késő délután érünk vissza a faházba, ahol a már bekészített alapanyagokból csapatként, együtt főzünk vacsorát. Ki-ki a tudásának és lelkesedésének megfelelő részt vállal a munkából, de senki sem marad ki. A jó hangulatú vacsorát kis pihenés követi, majd a sötétben, ha sarki fényt látunk, rövid túrát teszünk a mesebeli, havas erdőben. Ha nem túl szeles az időjárás tüzet is rakhatunk, hogy a tűz melegénél csodálhassuk ezt az egyedüláálló látványt.

Harmadik nap

Motorosszán túra

Ma motorosszánokra pattanunk és egy 2-3 órás túrát teszünk a közeli erdőkön át. A szán használatát könnyű elsajátítani, de azok, akik nem rendelkeznek jogosítvánnyal, vagy nem mernek egyedül menni, szintén kipróbálhatják a havon való száguldást mások mögött ülve. Ezt követően felfedezzük a környéket, ismét felcsatoljuk hótalpainkat, és túrázunk egyet mielőtt visszatérnénk a faházba. Este a sarki fény jelentéseket böngészve lessük az alkalmat, hogy becserkészhessük az Aurora Borealist.

Negyedik nap

Hótalpas túra

Nagyjából 1-1,5 órás autózást követően látványos egésznapos hótalpas túrát teszünk egy közeli hegyen, aminek a magaslatairól szép időben belátni Lappföld jelentős részét. Kedvező időjárási körülmények esetén a finn erdőkben rendszeresen előforduló épített fa pihenőházakban grillezhetünk. Este a fárasztó nap után a kandalló mellett chillezünk.

Ötödik nap

Kutyaszán, grillezés, rénszarvasok

Mivel az előző nap fárasztóra sikerült, ma pihenősebbre vesszük a figurát. Délelőtt kutyaszán túrán veszünk részt, ahol a helyiek bevezetnek minket a husky tartás és idomítás évezredes múltjába. A kutyaszán túra közben tradícionális lappföldi kunyhóban pihenünk meg a tűz mellett, ahol meleg teát szürcsölgetve hallgathatjuk a túravezetők történeteit. Délután a husky tábort követően lehetőség van egy rénszarvas farmra is ellátogatni. Ha időnk engedi, még egy grillezés is belefér a napba. Este ha az előrejelzések bíztatóak sarki fényre vadászunk.

Hatodik nap

Hótalpas túra a Korouoma-kanyonban

Ismét egésznapos túrára vállalkozunk, a Korouoma-kanyonba vezet majd utunk, ahol először már ismerősnek mondható fenyvesek között baktatunk. Kisvártatva beérünk egy szurdokba, ahol magas jégfalak mentén túrázhatunk. A fárasztó túra után ismét a sarki fény nyomába eredünk.

Hetedik nap

Hazautazás

Aktuális menetrendtől függően Finnair járattal utazunk haza Budapestre. Érkezés várhatóan késő délután, vagy este.

Részvételi díj

459.990 Forint, ami tartalmazza:

 • szállás kényelmes faházban (kétszemélyes szobák, szauna, felszerelt konyha, közösségi tér, kandalló, közös fürdők és mosdók)
 • alapanyagok közösségi vacsorához második napon
 • bérelt autók és üzemanyag
 • motorosszán és kutyaszán túrák részvételi díja
 • felszerelések motoros és kutyaszán túrákhoz (overál, kesztyű, motorra bukósisak is)
 • belépők Nemzeti Parkokba
 • hótalpak bérleti díja
 • idegenforgalmi adók
 • magyar nyelvű túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

 • repjegy Budapest – Helsinki – Rovaniemi útvonalra Finnair légitársasággal (várhatóan 200.000-230.000 Forint / fő poggyásszal)
 • egyszemélyes felár motorosszán túránál 35 EUR
 • étkezést az első napi közösségi vacsorán túl
 • egyéb fakultatív költéseket étkezéssel együtt ~200-250 EUR
 • utasbiztosítást

Jelentkezéskor a teljes ár 40%-a fizetendő, majd a fennmaradó összeget az utazást megelőző 30. napig kell rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 430 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk (maximum 8%-ig egyoldalúan). Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

Átlagos létszám: 12-20 fő. Kis csapat, nagy kaland! A csapat mérete nem túl kicsi, nem túl nagy. Nem túl kicsi, így ekkora társaságból már biztosan találsz olyanokat, akikkel egyezik az érdeklődésed és egy hullámhosszon vagy, viszont nem túl nagy, ezért az egyén nem veszik el a tömegben.

Túra jellege – offline túra

Ez a túra egy offline kalandtúra. Utazásaink során több ízben azt láttuk, hogy utazók a világ legszebb helyein a pillanat megélése helyett a digitális jelenlétükkel voltak elfoglalva. Az ehhez hasonló benyomások miatt elhatároztuk, hogy megpróbálunk változtatni ezen, és egy olyan kalandtúrát szervezünk, ahol az élmények megélése az elsődleges cél, és ahol a telefon, valamint az internethasználat keretek, korlátok közé van szorítva.

Offline túráinkat bátran ajánljuk azoknak, akik egy kis digitális detoxra vágynak. Azoknak akik egy kis időre kiszakadnának a hétköznapok mókuskerekéből. Azoknak, akik szívesen megismernek más utazókat, de azoknak is, akik emellett néha egy kis magányra vágynak. Ha kedved tartja leülhetsz a kandallóhoz egy könyvvel, társasjátékozhatsz a túratársakkal, sétálhatsz egyet a befagyott tavon, majd átfagyva behuppanhatsz a ház szaunájába melegedni. Attól viszont nem kell tartanod, hogy unatkoznál. Minden napra készülünk olyan programmal, ami után igazán jól fog esni a puha ágyad.

Mivel ez egy offline túra, az a cél, hogy a csapat internethasználat nélkül “élje túl” a Lappföldön eltöltött 7 napot. Hogyan leszünk ebben a segítségedre? Egyrészt a programnak köszönhetően mindig lesz jobb dolgod mint a telefont bújni. Másrészt a túrákon túl olyan foglalkozásokkal készülünk, melyek közösségépítő hatásúak, kizökkentenek a mindennapokból, és egy hétre elszakadhatsz az otthoni kötelességektől, problémáktól.

Ennek ellenére, természetesen senkinek sem tiltjuk meg az internethasználatot, a szálláson is van wifi. Senkit sem fogunk kinézni amiatt, hogy elküld pár üzenetet, vagy ránéz az e-mailjeire. Mindenki a maga ura. Internetezni nem tilos, csupán a lehetőségét szeretnénk megteremteni egy olyan légkörnek, ahol mindig lesz jobb dolgod a Facebook üzenőfalad pörgetésénél.

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Azok számára, akik legalább heti szinten végeznek cardio edzéseket, csak az extrém időjárási körülmények okozhatnak kihívást. A túrák nehézségét a túravezető a csapat fizikumához tudja igazítani. A magas hóban való haladás nehezebb, és jobban megterheli a térdet, mint a rendes túrázás, így a hótalpas túrákat nem ajánljuk azoknak, akik sérüléssel bajlódnak. Amennyiben nem vagy biztos abban, hogy teljesíteni tudod a programot, jelentkezés előtt kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy részletesebb tájékoztatást nyújthassunk.

Ruházat, felszerelés

Februári időjárás már jóval melegebb, mint az előző hónapokban, és a nappalok is hosszabbak. Hó viszont még van bőven, így az időjárás tökéletes a programunkhoz. Nappal -5 és 5 fok között alakul a hőmérséklet, de szélsőséges időjárás esetén -15 fokra is hűlhet. Éjszaka -15 és 0 fok között várható.

Ha túrázásról van szó, nincs olyan, hogy rossz időjárás, csak rossz öltözködés. A napi túrákra egy, a repülőgépre kézipoggyászként ingyen felvihető hátizsákot javaslunk. Feladott csomag sporttáska, vagy nagy hátizsák legyen, ne bőrönd. Párokat kérjük, hogy lehetőség szerint két emberre egy poggyászt hozzanak.

Minden téli túra kulcsa a réteges öltözködés. Amikor mozogsz, kimelegszel, amikor megállsz, fázni fogsz. Fontos, hogy a külső réteg legyen vízálló.

Felsőtest: három réteg
aláöltözet (gyapjú, ha nem vagy izzadós, műszálas, ha izzadós vagy), meleg polár pulóver, meleg szélálló és jól szigetelő kabát! Kabát lehet például síkabát, ami jól állják a szelet és nem nedvesednek át. Enyhébb időjárásra külső rétegnek egy kevésbé vastag kabát is megfelelő.

Alsótest: minimum két réteg
aláöltözet, szélálló meleg bélelt nadrág (akár sínadrág)
Láb: hótaposó, vagy bőr/műbőr vízálló bélelt túrabakancs, meleg gyapjú zokni, amiből a hátizsákban mindig legyen egy pár tartaléknak.
Fej: napszemüveg, símaszk, meleg, lehetőleg fület jól eltakaró vastag sapka, sál
Kéz: egy vékony kesztyű, és egy vastag, meleg kesztyű (tipp: a kétujjas kesztyűk melegebbek, mint az ötujjasok)

Vásárláskor kérd az eladó segítségét. Érdemes olyan helyen vásárolni, ahol az eladók tisztában vannak a téllel és a szükséges termékekkel. A ruhák méreteinél vedd figyelembe, hogy egyszerre több réteg lesz rajtad. Ne szorítsanak, különben extra erőkifejtés kell a mozgáshoz.

Amennyiben nem szeretnél nagyobb összeget beruházni, javasoljuk, hogy bérelj síruhát.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?finnorszag

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk egy erdei faház lesz, ami nagyjából 20km-re fekszik a legközelebbi nagyobb településtől. A faház fel van szerelve a szükséges konyhai eszközökkel, így probléma nélkül tudunk magunkra főzni. Kétszemélyes szobák, két fürdőszoba, egy étkező, egy szauna, és két társalgó található a házban, ahol 6 éjszakát töltünk el. Hogy ne okozzon problémát az együttélés, a túra és a szállás jellegéből adódóan olyanok jelentkezését várjuk, akik utastársaik iránt elfogadóak, és toleránsak. Programunkat egy általunk már bejáratott faház elhelyezkedéséhez igazítottuk. Amennyiben a szállás rajtunk kívül eső okból változna (szállásadó visszamondja, időjárási körülmények miatt megközelíthetetlen, stb…), úgy egy mindenben megegyező, hasonló stílusú és felszereltségű házat választunk, és fenntartjuk a jogot, hogy a programok helyszínét is változtassunk Lappföldön belül, de a programpontok és az aktivitások jellege mindenképpen megmarad.

Budapestről helsinkii átszállással, Finnair légitársasággal utazunk Rovaniemibe. Miután visszaigazoltuk a szükséges létszám elérését, a csoportnak együtt vesszük meg a repjegyet.

Lappföldön bérelt autókkal fogunk közlekedni.

Egyedülálló kalandtúra a finn vadonban. Tölts el egy hetet egy erdei faházban, csodálatos környezetben. Próbáld ki a kutya és motorosszánt, hótalpazz Lappföldön, és ha szerencséd van, a sarki fény alatt táborozhatsz. Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe.

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Programunkat leginkább azoknak ajánljuk, akik aktív kikapcsolódásra és utazásra vágynak, és mindezt kis csoportban tennék. Mivel egy hétig “össze leszünk zárva” egy faházban, olyan kalandorok jelentkezését várjuk, akik utastársaik iránt toleránsak, elfogadóak, és nyitottak.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Azok számára, akik legalább heti szinten végeznek cardio edzéseket, csak az extrém időjárási körülmények okozhatnak kihívást. A túrák nehézségét a túravezető a csapat fizikumához tudja igazítani. A magas hóban való haladás nehezebb, és jobban megterheli a térdet, mint a rendes túrázás, így a hótalpas túrákat nem ajánljuk azoknak, akik sérüléssel bajlódnak. Amennyiben nem vagy biztos abban, hogy teljesíteni tudod a programot, jelentkezés előtt kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy részletesebb tájékoztatást nyújthassunk.

Repülőjegy

Budapestről helsinkii átszállással, Finnair légitársasággal utazunk Rovaniemibe. Miután visszaigazoltuk a szükséges létszám elérését, utasaink vehetik egyénileg a repjegyet, vagy választhatják az általunk kiajánlott csoportos jegyet. Csoportos jegyre a csoport betelését, vagy a jelentkezési időszak lejáratát követően kérünk le, és küldünk utasainknak ajánlatot.

Felszerelés és eszközök

Kérjük jelentkezés előtt olvasd át a tudnivalók végén szereplő listát az ajánlott ruházatról.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.