Dolomitok gyalogtúra

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Olaszország

Részvételi díj:

A túra időpontja:

Nehézség 6
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 5

Öt napot töltünk Észak-Olaszországban, Cortina d’Ampezzo környékén, a világ egyik legszebb hegyi paradicsomában, a Dolomitok gyalogtúra útvonalait járva. Az ezeréves múlttal büszkélkedő város páratlanul szép fekvése miatt már a 19. században kedvelt üdülőhely volt, méltán érdemelte ki a Dolomitok királynője nevet. A zöldellő fennsíkokból fenséges sziklaormok merednek az ég felé, melyeket közelebbről is alaposan szemügyre veszünk. Csodálatos panoráma, izgalmas túraútvonalak és friss alpesi levegő – egy tökéletes aktív utazás összetevői, melyekben garantáltan nem fogunk hiányt szenvedni! 

Túránk egy időben fut a Dolomitok – via ferrata programunkkal. A két túra programja eltérő, de a két csapat együtt utazik ki, és helyenként keresztezik egymást.

Aktivitások:

Első nap

Budapest – Galitzenklamm szurdok – Cortina d’Ampezzo

Kora reggel indulunk Budapestről. Délután 2 körül érkezünk meg a gyönyörű kelet-tiroli szurdokhoz, a Galitzenklamm-hoz, ahol kinyújtóztatjuk végtagjainkat, hogy a hosszú utazás kellemesebben teljen. Rövid sétát teszünk a szurdok meredek oldalába erősített pallókon, miközben megcsodáljuk az egymást követő vízeséseket és a sebes folyótól simára csiszolt sziklaformációkat. A kellemes séta és egy gyors ebéd után folytatjuk utunkat. Késő délután érkezünk Cortina d’Ampezzo -ba a kempingbe, ahol sátorállítást követően ízletes olasz fogások kíséretében ismerkedünk meg a csapattal.

Második nap

Falzerego-hágó és Lagazuoi-alagutak gyalogtúra

Kalandtúránkat a 2100 méter magas Falzerego-hágóval kezdjük, ahonnan gyönyörű, tágas panoráma nyílik a környező hegycsoportokra. A hágó felett tornyosuló 600 méteres sziklafal belsejében kacskaringós alagút vezet fel a hegy tetejére – ez már a Laguazuoi-alagutak része, melyeket az első világháborúban fúrtak ki katonai célokra. Világítás nincs, a fényt a fejlámpáink biztosítják. A szellőzőnyílásokon kinézve láthatjuk a hágóban hagyott, innen aprónak tűnő autókat. Az útvonal mentén számos világháborús emléket is megtekinthetünk. A sziklafal tetején fekvő turistaházban megpihenünk, majd egy kerülő útvonalon ereszkedünk vissza a kocsikhoz.

Túra nehézsége: táv: 8 km, szint: 890 m, idő: 6 óra

Harmadik nap

Tre Cime, Monte Paterno (2744 méter)

Ez a nap  bő fél óra utazással indul, míg elérünk a Dolomitok emblematikus hármas sziklatornyához, a Tre Cime-hez. A „Három nővér” 6-800 méterre emelkednek ki a környezetükből. Az Auronzo-háztól indulva sétálunk végig a Tre Cime meredek déli falainak tövében, majd elérjük el a Toblin-sziklatornyot. Kicsit barangolunk a körülötte lévő sziklaútvesztőben, majd leereszkedünk a Locatelli menedékházhoz, amelynek teraszáról újra impozáns látvány tárul elénk. A Lavaredo hágó érintésével a Tre Cime északi falait is megcsodálva fejezzük be a körtúrát.

Túra nehézsége: táv: 12 km, szint: 500 m, idő: 6 óra

Negyedik nap

Sorapiss-tó, Punta Fiames (2240 méter)

A Tre Croci-hágóban indulunk el mai célpontunk, a Dolomitok egyik legszebb pontja, a Sorapiss-tó felé. Az odavezető út is látványos, de a 3000-es sziklacsúcsok katlanában fekvő tó a vízből kiálló sziklákkal és a túloldalon magasodó Dito di Dio azaz az Isten ujja sziklatoronnyal tényleg emblematikus látvány. A közelében álló Vandelli-menedékházban töltött pihenő után egy másik útvonalon ereszkedünk vissza a hágóba

Túra nehézsége: táv: 14 km, szint: 980 m, idő: 7 óra

Ötödik nap

Lago di Braies

Ma fájó szívvel búcsút veszünk a lenyűgöző Dolomitoktól és elindulunk Magyarország irányába. Azonban az egyik legvarázslatosabb látnivaló még hátravan: útközben meglátogatjuk Braies-tavat, az alpesi insta-fotók sztárját, ami a valóságban is legalább olyan csodálatos türkizszínű, mint a képeken. Körbesétáljuk, és megcsodáljuk a háttérben magasodó hegyeket. Ezután érzelmes búcsút veszünk a Dolomitoktól, és megfogadjuk, hogy hamarosan visszatérünk. A késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Részvételi díj

99.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás jó minőségű kempingben saját sátorban 4 éjszakára
  • utazás létszámtól függően kis vagy nagy busszal
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • étkezések
  • utasbiztosítás

Korlátozott számban apartman is foglalható kemping helyett, melynek felára egy főre 80.000 Forint. Kérjük ez irányú igényedet jelezd a jelentkezés leadásakor. Ha kizárólag az apartman jó neked, és nem szeretnél sátrazni, kérjük még a jelentkezés leadása előtt érdeklődj a szabad helyekről!

Jelentkezéskor a teljes ár fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Csapat

15-25 fő. Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

3 nap

Utazás nehézsége

A túrák az átlagosnál picit jobb, sportos fizikummal és kitartással teljesíthetők. A túrán elsősorban olyanok részvételére számítunk, akik kedvelik a hegyeket, nem rettenti el őket a sziklás terep, szeretik a kalandokat, és nem idegenkednek komfortzónájuk feszegetésétől. Mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha rendszeresen mozogsz, sportolsz, túrázol. Ha a túrát megelőző 1 hónapban odafigyelsz erre, akkor már biztosan tudod teljesíteni a napi túraadagokat.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk Cortina d’Ampezzo településen, a Dolomitok szívében, alpesi környezetben elterülő igényes kemping lesz. Itt négy éjszakát töltünk el saját sátrakban. A kemping jól felszerelt, tiszta és tágas fürdő blokkjai és közösségi terei. Felár ellenében korlátozott számban apartmanos elszállásolás is választható. Kérjük ezt jelezd a jelentkezéskor.

Budapesti indulással privát busszal utazunk a Dolomitokba.

Ötnapos túránk a Dolomitok legszebb túraösvényeit tartalmazza. Fedezd fel velünk az Alpok ikonikus csúcsait.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki aktív kikapcsolódásra vágyik. Az öt nap alatt lesz lehetőségünk kellemesen elfáradni jókat enni, inni, beszélgetni, nevetni is, azon túl, hogy felfedezzük a Dolomitok legszebb ösvényeit és bámulatos természeti kincseit.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos fizikummal teljesíthető utazás. Ideális azoknak is, akik még csak ismerkednek a hegyekkel. Mint minden túrát, ezt is könnyebben és élvezetesebben tudod teljesíteni, ha legalább heti szinten végzel cardio edzéseket.

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túracipő vagy túrabakancs. A szállásunk végig egy helyen lesz, így a négynapi felszerelésedet ott tudod hagyni, és a túrákra csak egy kicsi, kb. 10-20 literes hátizsákra van szükség. Legyen könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod. Mivel a magashegyeken gyorsan változik az időjárás, egy meleg pulcsi is legyen a táskádban. Saját sátor, derékalj és hálózsák is szükséges.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2022-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.