Dolomitok

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Olaszország

Részvételi díj:

Klubtag ár:

76 490 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 6
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 5

Észak-Olaszországban, a lenyűgöző Dolomitokban 5 napon át túrázunk, némi via ferratával fűszerezve. A zöldellő fennsíkokból szürke sziklák merednek az ég felé, melyekkel közelebbről is alaposan megismerkedünk. Hatalmas sziklaormok, fennséges hágók, csodálatos panoráma és friss alpesi levegő- egy tökéketes aktív utazás összetevői, melyekben garantáltan nem fogunk hiányt szenvedni! A gyalogtúrák mellett opcionálisan kipróbálható a via ferrata is, melyhez a felszerelést és a csoportkísérőket biztosítjuk!

Aktivitások:

Első nap

Budapest – Galitzenklamm szurdok – Cortina d’Ampezzo

Kora reggel indulunk Budapestről. Délután 2 körül érkezünk meg a gyönyörű kelet-tiroli szurdokhoz, a Galitzenklamm-hoz, ahol kinyújtóztatjuk végtagjainkat, hogy a hosszú utazás kellemesebben teljen. Rövid sétát teszünk a szurdok meredek oldalába erősített pallókon, miközben megcsodáljuk az egymást követő vízeséseket és a sebes folyótól simára csiszolt sziklaformációkat. A kellemes séta és egy gyors ebéd után folytatjuk utunkat. Késő délután érkezünk Cortina d’Ampezzo -ba a kempingbe, ahol sátorállítást követően ízletes olasz fogások kíséretében ismerkedünk meg a csapattal.

Második nap

Falzerego-hágó, Lagazuoi-alagutak

Kalandtúránkat a 2100 méter magas Falzerego-hágóval kezdjük, ahonnan gyönyörű, tágas panoráma nyílik a környező hegycsoportokra. A hágó felett tornyosuló 600 méteres sziklafal belsejében kacskaringós alagút vezet fel a hegy tetejére – ez már a Laguazuoi-alagutak része, melyeket az első világháborúban fúrtak ki katonai célokra. Világítás nincs, a fényt a fejlámpáink biztosítják. A szellőzőnyílásokon kinézve láthatjuk a hágóban hagyott, innen aprónak tűnő autókat. Az útvonal mentén számos világháborús emléket is megtekinthetünk. A sziklafal tetején fekvő turistaházban megpihenünk, majd egy kerülő útvonalon ereszkedünk vissza a kocsikhoz.

Túra nehézsége: táv: 10 km, szint: 750 m, idő: 6 óra

Harmadik nap

Tre Cime, opcionális via ferrata (Monte Paterno)

Ez a nap is fél óra autózással indul, míg elérünk a Dolomitok emblematikus hármas sziklatornyaihoz, a Tre Cime-hez, melyek 6-800 méterre emelkednek ki a környezetükből. Az Auronzo-háztól indulva sétálunk végig a Tre Cime meredek déli falainak tövében, majd szűk másfél óra múlva érjük el a Toblin-sziklatornyot. A csúcsról elképesztő, 360°-os panoráma tárul elénk, amivel képtelenség betelni, a Dolomitok leghíresebb, legszebb részét csodálhatjuk. Innen leereszkedünk a Locatelli menedékházhoz, amely teraszáról újra impozáns látvány tárul elénk.  A csapat itt kettéválik, a ferrátázást választók Monte Paterno felé veszik az irányt, míg a túrázós csapat a Forcellina hágó érintésével a Tre Cime északi falait is megcsodálva fejezi be a körtúrát. A ferrátázók útvonala ismét alagútban indul, de hamarosan már a sziklák tetején haladunk felfelé. Utunk a csúcs közvetlen közelében vezet el, a bevállalósok ide is felkapaszkodhatnak. A két csapat kellemesen elfáradva az Auronzo-háznál egyesül újra.

Túra nehézsége: táv: 12 km, szint: 500 m, idő: 6 óra,  via ferrata nehézsége: B – könnyű / közepes

Negyedik nap

Cinque Torri

A mai célpontunk a Cinque Torri, öt egymás mellett elhelyezkedő hatalmas sziklaorom. Egy klasszikus körtúra keretében megkerüljük a Ra Gusela és a Nuvolau tömbjét, majd felkapaszkodunk a Cinque Torri tövébe. Innen a Dolomitok egyik legszebb körpanorámájában gyönyörködhetünk: egyik irányban a Croda da Lago és Averau-hegység, a másik oldalról a Sasso di Stria, a Lagazuoi és a Tofane csodálatos, fehéren tündöklő hegycsúcsai övezik. Távolabb a Dolomitok fővárosa, Cortina d’Ampezzo, a Cristallo, a Sorapiss, az Antelao és a Civetta hegyek láthatók. Visszafelé felsétáltunk a Nuvolau csúcsra, majd leereszkedtünk és visszatértünk a parkolóhoz.

Túra nehézsége: táv: 12 km, szint: 900 m, idő: 6 óra

Ötödik nap

Lago di Braies

Ma fájó szívvel búcsút veszünk a lenyűgöző Dolomitoktól és elindulunk Magyarország irányába. Azonban az egyik legvarázslatosabb látnivaló még hátravan: útközben meglátogatjuk Braies-tavat, az alpesi insta-fotók sztárját, ami a valóságban is legalább olyan csodálatos türkizszínű, mint a képeken. Körbesétáljuk a tavat és megcsodáljuk a háttérben magasodó hegyeket. Ezután érzelmes búcsút veszünk a Dolomitoktól, és megfogadjuk, hogy hamarosan visszatérünk. A késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Utazás költsége

84.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás jó minőségű kempingben saját sátorban 4 éjszakára
  • via ferrata felszerelés (Y kantár, beülő, sisak)
  • utazást létszámtól függően kis vagy nagy busszal
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • étkezések
  • utasbiztosítás

Korlátozott számban apartman is foglalható kemping helyett, melynek felára egy főre 35.000 Forint. Kérjük ez irányú igényedet jelezd a jelentkezés leadásakor. Ha kizárólag az apartman jó neked, és nem szeretnél sátrazni, kérjük még a jelentkezés leadása előtt érdeklődj a szabad helyekről!

Jelentkezéskor a teljes ár fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 375 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Csapat

A túrát minimum 16 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 16-29 fő. Szeretettel várunk mindenkit, akit fűt a kalandvágy és rendelkezik megfelelő fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

3 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető utazás. Ideális azoknak is, akik még csak ismerkednek a hegyekkel. Mint minden túrát, ezt is könnyebben és élvezetesebben tudod teljesíteni, ha legalább heti szinten végzel cardio edzéseket. A via ferrata opcionális, de kezdők számára is teljesíthető, ha nincs súlyos tériszonyuk, és heti szinten sportolnak.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk Cortina d’Ampezzo településen, a Dolomitok szívében, alpesi környezetben elterülő igényes kemping lesz. Itt négy éjszakát töltünk el saját sátrakban. A kemping jól felszerelt, van saját konyhája, igényes fürdő blokkjai, és közösségi terei. Felár ellenében korlátozott számban apartmanos elszállásolás is választható. Kérjük ezt jelezd a jelentkezéskor.

Budapesti indulással privát busszal utazunk a Dolomitokba.

Ötnapos túránk a Dolomitok legszebb túraösvényeit tartalmazza. Fedezd fel velünk az Alpok ikonikus csúcsait, és ha szeretnéd, könnyű útvonalakon a via ferratát is kipróbálhatod.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek ajánljuk, aki aktív kikapcsolódásra vágyik, és felfedezné a Dolomitok legszebb túraösvényeit.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos fizikummal teljesíthető utazás. Ideális azoknak is, akik még csak ismerkednek a hegyekkel. Mint minden túrát, ezt is könnyebben és élvezetesebben tudod teljesíteni, ha legalább heti szinten végzel cardio edzéseket. A via ferrata opcionális, de kezdők számára is teljesíthető, ha nincs súlyos tériszonyuk, és heti szinten sportolnak.

Kiutazás

Budapesti indulással busszal utazunk a Dolomitokba.

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túracipő vagy túrabakancs. A szállásunk végig egy helyen lesz, így a négynapi felszerelésedet ott tudod hagyni, és a túrákra csak egy kicsi, kb. 10-15literes hátizsákra van szükség. Legyen könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod. Mivel a magashegyeken gyorsan változik az időjárás, egy meleg pulcsi is legyen a táskádban. Saját sátor, derékalj és hálózsák szükséges.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2021-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.