Dolomitok via ferrata

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Olaszország

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

119.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 6
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 5

Fedezd fel velünk Észak-Olaszország ikonikus hegyvonulatait, járd be velünk a Dolomitok legizgalmasabb és leglátványosabb via ferrata útvonalait. Öt napot töltünk a régióban, Cortina d’Ampezzo közelében, ahonnan számos híres via ferrata útvonal érhető el. A sziklákon kapaszkodva olyan helyekre is eljutunk, ahová a gyalogösvényen esélyünk sem lenne, miközben pazar kilátásokban lesz részünk. Ha aktív, kalandos kikapcsolódásra vágysz, szereted a csipkés hegycsúcsok látványát és a finom olasz ételeket, akkor ez a túra tökéletes számodra!

Túránk egy időben fut a Dolomitok gyalogtúra programunkkal. A két túra programja eltérő, de a két csapat együtt utazik ki, és helyenként keresztezik egymást.

Aktivitások:

Első nap

Budapest – Wörthi-tó – Cortina d’Ampezzo környéke

Kora reggel indulunk Budapestről. Útközben megállunk Ausztria egyik gyöngyszeménél, a Wörthi-tónál (Wörthersee). Sétálunk egyet a meseszép tó partján, kicsit kinyújtóztatjuk végtagjainkat és megebédelünk. A kellemes megálló után folytatjuk utunkat. Késő délután érkezünk Cortina d’Ampezzo környéki kempingükbe, ahol sátorállítást követően ízletes olasz fogások kíséretében ismerkedünk meg a csapattal.

Szállás: kempingben saját sátrakban

Második nap

Falzerego-hágó, Col dei Bos (2559 méter), Lagazuoi-alagutak

Rövid buszozással érjük el mai via ferrata útvonalunk kezdőponját, amely a Falzerego-hágó közelében található. Innen gyönyörű, tágas panoráma nyílik a környező hegycsoportokra.

Egy közepes nehézségű vasalt úton a közeli, 2559 méter magas Col dei Bos csúcsot vesszük célba, onnan túrázunk át a turistaházhoz, majd a Laguazuoi-alagutakon keresztül jutunk le a hágóba. Az alagutakat az első világháborúban fúrták ki katonai célokra; itt világítás nincs, a fényt a fejlámpáink biztosítják. A szellőzőnyílásokon kinézve láthatjuk a hágóban parkoló, innen aprónak tűnő autókat és buszokat, ahova kanyargós ösvényen jutunk vissza.

Túra nehézsége: táv: 7 km, szint: 860 m, idő: 6 óra, 

Via ferrata nehézsége: C – közepes

Szállás: kempingben saját sátrakban

Harmadik nap

Tre Cime, Monte Paterno (2744 méter)

Reggeli után kb. fél óra utazással elérjük a Dolomitok emblematikus hármas sziklatornyát, a Tre Cimet. A „Három nővér” 6-800 méterre emelkednek ki a környezetükből. Az Auronzo-háztól indulva sétálunk végig a Tre Cime meredek déli falainak tövében, áthaladunk a Lavaredo-nyergen és a Locatelli-menedékháznál megpihenünk.

Innen a Monte Paterno felé vesszük az irányt, az útvonal egy alagútban indul, de hamarosan már a sziklák tetején haladunk felfelé. Utunk a csúcs közvetlen közelében vezet el, a bevállalósak ide is felkapaszkodhatnak. A csúcsról elképesztő, 360°-os panoráma tárul elénk, amivel képtelenség betelni, a Dolomitok leghíresebb, legszebb részét csodálhatjuk. Innen leereszkedünk az Auronzo-házhoz és visszatérünk a kempingbe.

Via ferrata nehézsége: B – könnyű / közepes

Szállás: kempingben saját sátrakban

Negyedik nap

Punta Fiames (2240 méter)

Csapatunkra ma is egy látványos és klasszikus útvonal vár, ami Michielli Albino Strobel hegyi vezető tiszteletére 1964-ben épült. Az útvonal a legkönnyebb utat követi Punta Fiames szabadon álló nyugati szárnyán keresztül. A biztosított részeket rövidebb sétaszakaszok szakítják meg, a csúcsról pedig pazar kilátás nyílik délre Cortina D’Ampezzo, a Monte Pelmo, a Croda da Lago és a Cinque Torri, valamint nyugatra a Tofane di Mezzo felé. Lefelé egy gigantikus törmeléklejtőn vezet az út vissza a kiindulási pontra.

Via ferrata nehézsége: C – közepes

Szállás: kempingben saját sátrakban

Ötödik nap

Lago di Braies

Szomorúan búcsút veszünk a Dolomitok lélegzetelállító vonulataitól, és elindulunk Magyarország irányába. Azonban az egyik leglenyűgözőbb látnivaló még hátravan: útközben meglátogatjuk Braies-tavat, ami a valóságban is legalább olyan valószerűtlenül türkizkék mint a képeslapokon. Körbesétáljuk, és megcsodáljuk a háttérben magasodó hegyeket. Ezután érzelmes búcsút veszünk a Dolomitoktól, és megfogadjuk, hogy hamarosan visszatérünk. A késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Részvételi díj

134.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás jó minőségű kempingben saját sátorban 4 éjszakára
  • via ferrata felszerelés (Y kantár, beülő, sisak)
  • utazás létszámtól függően kis vagy nagy busszal
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • étkezések
  • utasbiztosítás
  • Korlátozott számban vendégházas elhelyezés is foglalható kemping helyett, melynek felára egy főre 75.000 Forint. Kérjük ez irányú igényedet jelezd a jelentkezés leadásakor. Ha kizárólag a vendégházas elhelyezés érdekel, és nem szeretnél sátrazni, kérjük még a jelentkezés leadása előtt érdeklődj a szabad helyekről! Utólag benyújtott igények esetében nem tudjuk garantálni a panziós elhelyezést.

Jelentkezéskor a teljes ár fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Csapat

A túrát minimum 10 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 14-17 fő. Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

3 nap

Utazás nehézsége

A túrák az átlagosnál  jobb, sportos fizikummal és kitartással teljesíthetők. A túrán elsősorban olyanok részvételére számítunk, akik kedvelik a hegyeket, nem rettenti el őket a sziklás terep, szeretik a kalandokat, és nem idegenkednek komfortzónájuk feszegetésétől. Mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha rendszeresen mozogsz, sportolsz, túrázol. Ha a túrát megelőző 1 hónapban odafigyelsz erre, akkor már biztosan tudod teljesíteni a napi túraadagokat.

Nem előírás a ferrátázós múlt, kezdők is jelentkezhetnek, de azért előny, ha kipróbáltad már a vasalt utakat. Viszont a megfelelő erőnlét mellett a magabiztosság, az elszántság, a szédülés mentesség és a lépésbiztonság mindenképpen alapkövetelmény.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/olaszorszag?olaszorszag=

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk Cortina d’Ampezzo környékén, a Dolomitok szívében, alpesi környezetben elterülő igényes kemping lesz. Itt négy éjszakát töltünk el saját sátrakban. A kemping jól felszerelt, tiszta fürdő blokokkal. Felár ellenében korlátozott számban vendégházban történő elszállásolás is választható. A felár tartalmazza a 2 ágyas szobákban való elhelyezést és a reggelit. Kérjük, ha vendégházas elhelyezést szeretnél, még a jelentkezés leadása előtt érdeklődj a szabad helyekről! Utólag benyújtott igények esetében nem tudjuk garantálni a panziós elhelyezést.

Budapesti indulással privát busszal utazunk a Dolomitokba.

Mindenkinek ajánljuk, aki aktív kikapcsolódásra vágyik és szívesen felfedezi a Dolomitok vasalt útjait. Az öt nap alatt lesz lehetőségünk kellemesen elfáradni, jókat enni, inni, beszélgetni, nevetni is, azon túl, hogy felfedezzük a Dolomitok legszebb via ferrata útvonalait és bámulatos természeti kincseit.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki aktív kikapcsolódásra vágyik és szívesen felfedezi a Dolomitok vasalt útjait. Az öt nap alatt lesz lehetőségünk kellemesen elfáradni, jókat enni, inni, beszélgetni, nevetni is, azon túl, hogy felfedezzük a Dolomitok legszebb via ferrata útvonalait és bámulatos természeti kincseit.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mint minden túrát, ezt is könnyebben és élvezetesebben tudod teljesíteni, ha legalább heti szinten végzel cardio edzéseket. A via ferrata kezdők számára is teljesíthető, ha nincs súlyos tériszonyuk, és heti szinten sportolnak.

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. A via ferratához szükséges felszerelést mi biztosítjuk. Fontos a kényelmes, bejáratott túracipő vagy túrabakancs. A szállásunk végig egy helyen lesz, így a négynapi felszerelésedet ott tudod hagyni, és a túrákra csak egy kicsi, kb. 10-20 literes hátizsákra van szükség. Legyen könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod. Mivel a magashegyeken gyorsan változik az időjárás, egy meleg pulcsi is legyen a táskádban. Saját sátor, derékalj és hálózsák is szükséges.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.