Eisenerz

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Ausztria

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

49.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 8
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 6

Háromnapos túránk során bejárjuk Stájerország ikonikus vonulatait, az Eisenerzi-Alpok két csodaszép panorámát ígérő csúcsát, a Pfaffensteint és a Hochblasert. Utazásunk harmadik napján pedig teszünk egy rövid kitekintést a Hochschwab Nemzeti Parkba is. Izgalmas túrák ezek, ahol helyenként sziklás terepen, a kövekbe fúrt fém kapaszkodók és láncok segítik a haladást. Tarts velünk, ha elképesztő panorámára, izgalmas túrákra, és egy vidám társaságra vágysz!

Aktivitások:

Első nap

Pfaffenstein (1865m)

Korán indulunk Budapestről, mert már az első napon komoly kaland vár ránk, nevezetesen a Pfaffenstein keresztezése. A hegy déli falán vezető útvonalon drótköteles részek és egy létra is segíti az emelkedést. Feljutva a csúcsgerincre, azon hullámvasutazunk tovább a legmagasabb pontot jelző fém keresztig, ahonnan rálátunk majd az Erzberg-ből komoly darabot kihasító kőbányára és a mellette elterülő városra. A levezető útvonalon is lesz drótkötelekkel segített szakasz, de nem fog nehézséget okozni. Lentről visszafordulva hihetetlennek tűnik majd, de komoly büszkeségre ad majd okot, hogy 1-2 órával azelőtt még a mögöttünk magasodó sziklaorom tetején álltunk. Már csak egy rövid autózás választ el minket a szállásunk éttermében elfogyasztandó, megérdemelt vacsorától, a gyöngyöző korsó sörtől és a kényelmes ágyainktól.

Túra nehézsége: 8 km, szintemelkedés: 1150 m fel/le, menetidő:  ~5-6 óra

Második nap

Hochblaser (1771m)

Ma a tegnap a Pfaffenstein tetejéről látott Hochblaser csúcsa a cél, amit egy látványos körtúra keretében érünk el. A Leopoldsteiner-tó partjáról indulunk, majd hamarosan meredeken, kisebb-nagyobb sziklafalak között haladunk majd felfelé. A meredek drótkötelek adják meg a biztonságérzetet. A fenyőerdőt elhagyva, réteken, törpefenyveseken keresztülvágva érjük el az 1771 méter magas csúcsot. Az Eisenerzer-Alpok innen látható panorámaképe az feletti Hochschwab-tól a Gesäuse-ig terjed, alattunk meg miniatűr makettként látszanak a tóparton hagyott autóink. A továbbhaladó ösvény első 100 métere ugyan meredek, de aztán kellemesen szerpentinezik lefelé. Egy erdei út visz el a Leopoldsteiner-tó keleti oldalához, majd a tó mentén parkolóig.

Túra nehézsége: 14 km, szintemelkedés: 1180 m fel/le , menetidő ~7-8 óra

Harmadik nap

Polster (1910m)

Az utolsó napon levezetésképpen a környezetéből meredek kúpként kiemelkedő Polster csúcsot (1910 m) hódítjuk meg. Präbichl településről indulva egy kanyargós ösvényen haladunk felfelé a könnyű terepen. Elhagyjuk az erdőszintet, és egy nyitott, virágos réten folytatjuk az emelkedést, miközben egyre jobban kitárul a világ körülöttünk. Hamarosan megpillantjuk a felettünk magasodó impozáns, fém csúcskeresztet, amit kisvártatva el is érünk. A látvány kárpótolja a fáradozásainkat, mert a körpanoráma tényleg lenyűgöző. Miután kiélveztük a helyzetet, egy hosszú, lankás gerincen kezdjük meg az ereszkedést. Útközben megpihenünk és felfrissítjük magunkat a Leobner Hütte teraszán, mielőtt visszaérünk a parkolóba. Az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Túra nehézsége: 8 km, szintemelkedés 700m fel/le, menetidő ~4-5 óra

Részvételi díj

54.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás vendégházban két éjszakára, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban
  • reggeli két alkalommal
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • Egyéb ellátást
  • Utazást, ami egyénileg történik, vagy telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 21-29.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk. A várható útiköltséget a 2023. április havi hazai üzemanyagárak alapján kalkuláltuk. Az üzemanyagárak esetleges változása befolyásolhatja az útiköltséget is.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Csapat

A túrát minimum 15 fő befizetésével indítjuk. Átlagos csoportlétszám: 15-25 fő. Szeretettel várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Utazás nehézsége

A túrák átlagos fizikummal, egy kevés merészséggel és egy kis kitartással simán teljesíthetők. A túrán elsősorban olyanok részvételére számítunk, akik kedvelik a hegyeket, nem rettenti el őket a sziklás terep, szeretik a kalandokat, és nem idegenkednek komfortzónájuk feszegetésétől. A túrák során jó erőnlétre és kitartásra lesz szükség. Az útvonalak egyes szakaszain lánc vagy drótkötél segíti a biztonságos haladást. Ezeken a szakaszokon kezeinket is használnunk kell. A szédülésmentesség és a lépésbiztonság alapfeltétel.

Beutazási szabályok

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk két éjszakára egyszerű, de kényelmes vendégház lesz, ahol két és háromágyas szobák állnak rendelkezésünkre. A szobákhoz privát fürdőszoba tartozik. Reggelizni a vendégházban fogunk, és a túrák után vacsorázni is van itt lehetőségünk. A vendégház mellett található kisbolt.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Háromnapos túránk során bejárjuk Stájerország ikonikus vonulatait, az Eisenerzi-Alpok két csodaszép panorámát ígérő csúcsát, a Pfaffensteint és a Hochblasert. Utazásunk harmadik napján pedig teszünk egy rövid kitekintést a Hochschwab Nemzeti Parkba is. Izgalmas túrák ezek, ahol helyenként sziklás terepen, a kövekbe fúrt fém kapaszkodók és láncok segítik a haladást. Tarts velünk, ha elképesztő panorámára, izgalmas túrákra, és egy vidám társaságra vágysz!

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Túránkat azoknak ajánljuk, akik már rendelkeznek túratapasztalattal, sportos kondiban vannak, és nem riadnak vissza az izgalmasabb útvonalaktól.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

A túrák során jó erőnlétre és kitartásra lesz szükség. Az útvonalak egyes szakaszain lánc vagy drótkötél segíti a biztonságos haladást. Ezeken a szakaszokon kezeinket is használnunk kell. A szédülésmentesség és a lépésbiztonság alapfeltétel.

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túracipő vagy túrabakancs. A szállásunk végig egy helyen lesz, így a felszerelésedet ott tudod hagyni, és a túrákra csak egy kicsi, kb. 10-15literes hátizsákra van szükség. Legyen könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod. Mivel a magashegyeken gyorsan változik az időjárás, egy meleg pulcsi is legyen a táskádban.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.