Eisenerzer Reichenstein

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Észak-Olaszország

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

Ft

A túra időpontja:

Nehézség 7
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

Hogyan írnál le egy igazi alpesi látképet? Égbetörő csúcsok, közöttük csipkézett gerincek? Smaragdzöld színű kristálytiszta tavak? Hegyoldalakat, völgyeket borító sűrű fenyvesek és bujazöld tisztások? Jó helyen jársz, ugyanis az Eisenerzi-Alpok ikonikus csúcsára vezető túránk ezeket mind tartalmazza. Sőt, ennél még többet is: a leírhatatlan alpesi kalandélményt! Eisenerz és környéke mágnesként vonzza a természeti sportok szerelmesei – no, meg évszázadok óta a vasbányászokat. Hétvégi túránkon a 2165 méter magas Eisenerzer Reichenstein csúcsára törünk fel elképesztő látvánnyal körülvéve. Az éjszakát a kultikus Reichensteinhüttében töltjük. Másnap, hogy képeslapunkról ne hiányozzon semmi, Ausztria egyik legszebb tavánál, a Hochswab-hegycsoport ölelésében fekvő smaragdzöld színű Grüner See körül teszünk egy rövid fotóssétát.

Aktivitások:

Első nap

Budapest – Eisenerz (2 165 m) – Reichensteinhütte

Korán reggel indulunk Budapestről és bő 4 órás utazást követően már az égbetörő
Eisenerzi-Alpok lábánál fekvő Trofaiach település köszönt minket. A Krumpenbach
völgyében lévő parkolóban hagyjuk autóinkat, majd indulhat a hegymenet. Az erdei
ösvényen haladva, a Krumpenbach-vízesés érintésével a kora délutáni órákban
érkezünk meg a Krumpensee-hez. A tóparton egy batyus ebéd erejéig megállunk,
miközben a víztükörben visszaverődő hegygerincben gyönyörködünk. Új erőre kapva
vágunk neki az előttünk tornyosulú hegyfalnak. A gerincre felérve ismét szusszanunk
egyet, majd megcélozzuk az Eisenerzer Reichenstein 2 165 méter magas csúcsát. A gerincen haladó panorámaösvény folyamatos fotózásra késztet, de csúcsról
letekintve így is ámulni fogunk a pazar alpesi panorámától.

Északnyugati irányban az Erzberg évszázadok óta működő és Közép-Európa legnagyobb külszíni vasércbányáját is láthatjuk. Miután telitődtünk a látvánnyal visszasétálunk a Reichesteinhüttébe, ahol elfoglaljuk ágyainkat és immáron autentikus osztrák falatokkal folytatjuk a telítődést. A már-már giccses naplementés felvételeket a
házhoz közeli kilátópontról ajánljuk megörökíteni.

Túra nehézsége: távolság: 8 km; menetidő: 7-8 óra; szintkülönbség: 1 290 m fel
Éjszaka: menedékház

Második nap

Reichensteinhütte – Krumpenbach – Grüner See – Budapest

Vállalkozó kedvűek a napfelkeltét a már csúcsról köszönthetik. Reggelit és pakolást követően egy másik útvonalon, a Vodernberger Zinken oldalában ereszkedünk vissza az autóinkhoz. Innen egy jó órás autózással érkezünk meg a Grüner See smaragdzöld színű hegyi tavához, mely 2014-ben elnyerte az Ausztria legszebb helye díjat. A tó körül kiépített, vízszintes ösvényen teszünk egy levezető fotós sétát. A Hochswab- hegycsoport szívében megbúvó tavacska nemcsak a kirándulók, hanem a búvárok körében is igen népszerű, hiszen ösvények, fák, sőt még egy híd is található a tófenéken. A víz elképesztő tisztasága miatt ezeket akár mi is láthatjuk a partól. Fotómasináink memóriakártyáit megtelítve térünk vissza az autóinkhoz. Fantasztikus alpesi élményekkel gazdagodva Budapestre várhatóan az esti órákban érkezünk meg .

Túra nehézsége: távolság: 8 km; menetidő: 3-4 óra; szintemelkedés: 1290 m le

Utazás költsége

19.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás egy éjszakára a Reichensteinhüttében matraclágerben
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • reggelit, amit 10,90 EUR fejében tudsz a helyszínen rendeli
  • utasbiztosítás (ennek megkötése kötelező, a túravezető indulást megelőzően ellenőrzi!)
  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség, autópálya-, parkoló- és egyéb díjak nagyjából 6.000-10.000 Forint között várható fejenként. Az összeg természetesen függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 360 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

15-28 fő. Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

A rövid távon történő aránylag nagy szintemelkedés, illetve ereszkedés miatt ez egy közepesen nehéz túra. Ha azonban heti rendszerességgel végzel cardio edzéseket, akkor nem lesz gond.

Zsombor

Zsombor

Zsombor több mint 7 éves túravezetői és túraszervezői tapasztalattal rendelkezik. Szűnni nem akaró szenvedélye az iszlám világ . Marokkótól Afganisztánon át Indonéziáig, Boszniától Irakon át Szudánig vitte őt a kíváncsiság. Célja, hogy az évtizedes személyes tapasztalatait és tudományos ismereteit felhasználva olyan utakat szervezzen, amelyek során az iszlám világnak azt az izgalmas oldalát mutathatja be utastársainak, amiről a médiában keveset hallani. Amikor éppen nem a a sivatagos Közel-Kelet izgalmas helyszíneit fedezi fel, Európa vadregényes magashegységeiben túrázik.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell