Észak-Spanyolország

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Spanyolország

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

199.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 6
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

Spanyolország északi vidéke minden szempontból kontrasztos. Látképét a kék Atlanti-óceán, a zöld legelők, a fakóbarnára kopott templomok, a kőből épült falvak, homokos strandok és romantikus regényekbe illő kis falvak határozzák meg. Az egymástól elszigetelt völgyekben fekvő települések szinte érintetlenül őrzik ősi hagyományaikat, évszázadokra visszanyúló nyelvi sajátosságaikat.

Ezt az utat mindenkinek ajánljuk, aki vágyik egy kis kalandra, hogy megismerje Spanyolország egy egészen új arcát. Kalandtúránkon felfedezzük a régió legszebb hegységeit, átutazunk Asztúrián és Baszkföldön, megnézzük a legszebb halászfalvakat, a nagyobb városokat, és még a Gaudi által tervezett El Caprichot is meglátogatjuk. A kalandokat ízletes spanyol borokkal, és a régió különleges almaborával öblítjük le. Természetesen a sörösök is kedvükre válogathatnak a legjobb spanyol sörökből.

Túránk egyik csúcspontja a Ruta del Cares gyalogtúra, ami lélegzetelállító meredek sziklafallal és szakadékokkal övezett túraösvény. Asztúria régió mintegy harmada természetvédelmi terület, ahol egymást váltják az égbe törő hegycsúcsok, vad, sziklás partok kristálytiszta öblökkel, a hangulatos óvárosok, ízletes ételek és a történelmi emlékek.

Aktivitások:

Első nap

Budapest – Bilbao – Las Arenas

Menetrendtől függően várhatóan a kora reggeli vagy délelőtti órákban indulunk Budapestről, és délben, vagy a kora délutáni órákban érkezünk meg Észak-Spanyolországba. Felvesszük bérelt autóinkat, majd a csodálatos tájakon átutazva érkezünk meg a Picos de Europe hegység északi tövébe, a hangulatos Las Arenasba, ami az elkövetkező napi túráink bázisa lesz. Ha időnk engedi, a festői környék felfedezésével és könnyű kirándulással indítjuk a hetet. Az estét Asztúria ízeivel és ismerkedéssel töltjük.

Szállás: panzióban 2-3 ágyas szobákban

Második nap

Picos de Europa: Ruta del Cares

Ismerkedésünket a hegység varázslatos világával a legendás Ruta del Cares túrával kezdjük. Poncebo és Caín piciny hegyi faluit összekötő sziklába vájt hullámzó ösvény a kristálytiszta vizű Cares folyó mentén halad. Caínban megebédelünk, s rövid szieszta után ugyanazon az úton visszasétálunk Poncebóba. A hosszú túra után mindenkinek jól fog esni a sidra, a helyi almabor!

Túra nehézsége: 24 km hosszú; szintemelkedés: 600 m fel és 600 m le; menetidő: 9-10 óra pihenőkkel együtt
Szállás: panzióban 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Picos de Europa: Naranjo de Bulnes

A Naranjo de Bulnes ikonikus mészkőcsúcsa számtalan képeslapon és festményen – no, meg sziklamászók terveiben köszön vissza. Poncebos faluból indulva, mély völgyben törünk egyre feljebb, míg elérve egy hatalmas cirkuszvölgyet rápillanthatunk a hegység ikonjára. Tiszta idő esetén a látvány elképesztő! Bulnes de Abajo falucskában kiélvezzük a melengető napsütést, majd visszaereszkedünk Poncebosba. 

Túra nehézsége: 9 km hosszú; szintemelkedés 700 m fel és 700 m le; menetidő 6-7 óra pihenőkkel együtt
Szállás: panzióban 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Negyedik nap

Picos de Europa: Covadonga-tavak

Reggel a hegység nyugati felére, Asztúria egyik legfontosabb történelmi-vallási helyszínére, a Covadonga-szentélyhez utazunk. Menetrendszerinti busszal kapaszkodunk fel egy látványos panorámaúton a Covadonga-tavakhoz, ahol teszünk egy könnyebb körtúrát. Délután búcsút intünk a Picos de Europanak, hogy este már a festői fekvésű Gijón városában pihenjünk ki túráink fáradalmait.

Túra nehézsége: 7 km hosszú; szintemelkedés 300 m fel és 300 m le; menetidő 4 óra pihenőkkel együtt
Szállás: panzióban 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Ötödik nap

Gijón – Llanes – Comillas – Bilbao

Kényelmes ébredés után még sétálunk egyet Gijónban, majd a legszebb tengerparti útvonalon Bilbao felé vesszük az irányt. A leghangulatosabb halászfalvakban állunk meg kávézni, enni, de teszünk pár könnyebb sétát is a parton. Lencsevégre kapjuk a Gaudi által tervezett El Caprichot, majd folytatjuk utunkat Bilbaoba, ahova a késő délutáni, kora esti órákban érkezünk meg.

Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Hatodik nap

Urkiola Nemzeti Park: Anboto (1331 m) csúcs

Utolsó túránk során az Urkiola Nemzeti Park egyik legszebb és legizgalmasabb ösvényét járjuk végig. Célunk a baszk mitológiában is fontos szerepet játszó Anboto. Már a csúcsra vezető útvonal is csodaszép látvánnyal kecsegtet, de az Anbotoról egy éles hegygerincen át levezető ösvény felejthetetlen panorámát és izgalmakat kínál. Este a nyüzsgő Bilbao belvárosát fedezzük fel.

Túra nehézsége: 13 km hosszú; szintemelkedés: 800 m fel és 800 m le; menetidő 7-8 óra pihenőkkel együtt
Szállás: háromcsillagos szállodában kétágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Hetedik nap

Bilbao környéke

Az előző napok fárasztó túráit pihenjük ma ki. Bilbaoból még teszünk egy autós kirándulást a tengerparton át a közeli Gaztelugatxe sziklához. A sziklán álló templomot egy kőhíd köti össze a szárazfölddel. A régió egyik legfotogénebb látnivalója egyben a Trónok harca sorozat egyik forgatási helyszíne. Délután felfedezzük Bilbao belvárosát, ami az építészetet kedvelők számára lenyűgöző látványosságokat rejt. Este felidézzük az elmúlt napok szemkápráztató túráit, és legszebb pillanatait, majd egy-két finom spanyol bor kíséretében búcsút veszünk a vidéktől.

Szállás: háromcsillagos szállodában kétágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Nyolcadik nap

Hazautazás

Várhatóan reggeli, vagy délelőtti járattal hazautazunk Magyarországra.

Program költsége

219.990 Forint,  ami tartalmazza:

  • reptéri transzferek
  • szállások jó minőségű panziókban, és háromcsillagos szállodákban, valamint apartmanhotelekben
  • reggelit
  • közlekedés bérelt autókkal és kisbusszal
  • szervezés és magyar nyelvű túravezetés

Nem tartalmazza:

  • repjegy Budapest/Bécs – Bilbao/Santander (korábbi tapasztalatok alapján fapadossal 40.000-70.000 , Lufthansával vagy KLM-el 60.000-110.000 Forint csomaggal)
  • utasbiztosítást
  • költőpénzt (nagyjából 50.000 – 70.000 Forint)

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 375 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Csapat

Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság. A túrát minimum 10 fő befizetésével indítjuk el. Átlagos létszám 10-20 fő.

Utazás nehézsége

Átlagosan sportos fizikumot igénylő túra. Leginkább azoknak ajánljuk, akik heti szinten végeznek cardio edzéseket.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Kalandtúránk elején a Picos de Europa hegység lábánál falusi panzióban szállunk meg, ahol utasainkat két és háromszemélyes szobákba osztjuk be. Utazásunk további részében háromcsillagos szállodákban és apartmanhotelekben szállunk meg, ahol szintén két és háromszemélyes szobák állnak rendelkezésünkre. Pároknak kétszemélyes szobákat biztosítunk. Annak ellenére, hogy Spanyolroszág egyik legdrágább vidékére utazunk, színvonalas és kényelmes szállásaink lesznek.

Budapestről egy átszállással várhatóan Lufthansa járattal utazunk Bilbaoba. Fapadosok repülnek Bilbaoba és Santanderbe is, viszont a Lufthansát ebben az időszakban biztosabbnak ítéljük meg. A szükséges létszám elérését követően veszünk csoportos jegyet azoknak, akik együtt kívánnak utazni. Utasaink dönthetnek ettől függetlenül úgy, hogy fapados utazást választanak, vagy egyénileg vásárolják meg a repjegyeket. A reptéri transzfereket csak azoknak tartalmazza a túra ára, akik a kiajánlott csoportos járattal utaznak.

Kalandtúránk során a Asztúria és Baszkföld legszebb hegyi túraösvényei mellett a rejtett kincsek felfedezésére, és az igazi spanyol hangulat megélésére fókuszálunk. Apró halászfalvak, vidéki éttermek, piacok, és kevesek által járt túraútvonalak várnak ránk!

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Észak-spanyolországi kalandtúránkat leginkább azoknak ajánljuk, akik kis csoporttal, aktívan szeretnék felfedezni az ország egyik legszebb régióját. Kalandtúránk során a Asztúria és Baszkföld legszebb hegyi túraösvényei mellett a rejtett kincsek felfedezésére, és az igazi spanyol hangulat megélésére fókuszálunk. Apró halászfalvak, vidéki éttermek, piacok, és kevesek által járt túraútvonalak várnak ránk!

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagosan sportos fizikumot igénylő túra. Leginkább azoknak ajánljuk, akik heti szinten végeznek cardio edzéseket.

Repülőjegy

Budapestről egy átszállással várhatóan Lufthansa járattal utazunk Bilbaoba. Fapadosok repülnek Bilbaoba és Santanderbe is, viszont a Lufthansát ebben az időszakban biztosabbnak ítéljük meg. A szükséges létszám elérését követően veszünk csoportos jegyet azoknak, akik együtt kívánnak utazni. Utasaink dönthetnek ettől függetlenül úgy, hogy fapados utazást választanak, vagy egyénileg vásárolják meg a repjegyeket. A reptéri transzfereket csak azoknak tartalmazza a túra ára, akik a kiajánlott járattal utaznak.

Felszerelés és eszközök

Alapvető túraruházat szükséges, de semmilyen speciális felszerelésre nincs szükség.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2021-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.