Észak-Spanyolország & Madrid

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Észak-Spanyolország & Madrid

A túra bruttó ára:

A túra időpontja:

2020.11.01. - 2020.11.10.
Nehézség 4
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 6

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ 2019.07.17.

Spanyolország északi vidéke minden szempontból kontrasztos. Látképét a kék Atlanti-óceán, a rétek zöldje, a fakó barnára kopott templomok, a kőből épült falvak, a fjordok, a strandok és kikötők határozzák meg. Az egymástól elszigetelt völgyekben fekvő települések szinte érintetlenül őrzik ősi hagyományaikat, évszázadokra visszanyúló nyelvi sajátosságaikat.

Ezt az utat mindenkinek ajánljuk, aki vágyik egy kis kalandra, hogy megismerje Spanyolország egy egészen új arcát. A 10 nap alatt átutazunk Kantabrián és Asztúria régión, megnézzük a legszebb halászfalvakat és nagyobb városokat. Kóstolunk finom borokat, a helyiek által termelt almabort, vitorlázunk, paddle szörfözünk és jó sokat kirándulunk. Egy napra csatlakozunk a Camino de Santiago zarándokaihoz és Asztúriában felfedezzük a Picos de Europa nemzeti parkot. Az útnak egyik csúcspontja a Ruta del Cares gyalogtúra, ami lélegzetelállító meredek sziklafallal és szakadékokkal övezett túraút. Asztúria régió mintegy harmada természetvédelmi terület, ahol egymást váltják az égbe törő hegycsúcsok, vad, sziklás partok kristálytiszta öblökkel, a hangulatos óvárosok, ízletes ételek és a történelmi emlékek. Gaudi egyik csodálatos háza, az El Capricho az egyik kis faluban található, ahol tiszteletünket tesszük.

A túrát Madridban pihenjük ki, ahol felfedezzük a város főbb nevezetességeit, rálépünk Spanyolország 0 pontjára a Puerta de Sol-on, megtudjuk, hogy miért a medve Madrid jelképe, sétálunk egyet a Retiro parkban és elmegyünk a Museo de Jamón bárba (Sonka múzeum), hogy megkóstoljuk a híres spanyol sonkákat.

Aktivitások:

Első nap

Budapest – Santander – Castro Urdiales

Menetrend szerinti Ryanair járattal indulunk korán reggel Santanderbe. Innen tovább is utazunk Castro Urdialesbe és felfedezzük ezt az eldugott kis halászfalut. Megnézzük a 13. századból származó gótikus templomát, sétálunk a faerkélyes házak között a középkori utcákon, melyek visszarepítenek bennünket az időben, kiszakítva a hétköznapok monotonitásából. Rögtön rá is hangolódunk a spanyol szieszta érzésére, így gyorsan kifekszünk a tengerparta napozni egyet a mediterrán sugarakban, majd kedvünk szerint iszunk egy finom kávét a főtér kulisszával körülölelve. Este egy helyi étteremben megismerkedünk a híres északi borokkal és megkóstolunk egy-két helyi finomságot.

Szállás: háromcsillagos szállodában kétágyas szobákban
Ellátás: Borkóstoló és “tapas” vacsora

Második nap

Castro Urdiales – Laredo

Reggel a csomagjainkat leadjuk és egy kis hátizsákkal vágunk neki a Camino de Santiago északi út tizedik szakaszának. A Szent Jakab-út (gyakran spanyol neve – Camino de Santiago – után El Caminó-nak is nevezik) ősrégi zarándokút, a kelta időkben a Tejút szimbóluma volt. Ennek egyik legszebb része a két falut összekötő 21 km-es túra, ahol mi is végigzarándokolunk. Vadregényes hegyek és békés tengerparti szakaszok váltják egymást, így minden lépés megtétele közben van miben gyönyörködni. Türkiz vizű, homokos öblök mellett vezet utunk, zöld mezőket, hangulatos kis falvakat keresztezünk, miközben magunkba szívjuk azt az energiát, amit csak az El Camino képes nyújtani. Délután Laredoba érkezünk, ahol a csomagjaink már várnak minket és egy finom vacsora mellett kipihenjük az út fáradalmait, amely valahogy mégis mindannyiunkat feltöltött.

Túra nehézsége: táv 21 km, kb. 8 óra, nehezebb túra
Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: önellátó

Harmadik nap

Laredo – Comillas – Llanes

Tartalmas spanyol reggelink után Santander felé vesszük az irányt, ahol felvesszük a bérelt autókat. Első megállónk Comillas lesz, ahol megnézzük Gaudi El Capricho nevű házát. Anton Gaudí 1883-85 között tervezte ezt az egyedülálló épületet, amiben a Közel-Kelet és a Távol-Kelet kultúrája egyszerre jelenik meg. A látogatás után átutazunk Llanesbe, ahol alternatív programként paddle szörfözünk 2 órát. Kapunk egy alapoktatást és utána az időjárásnak megfelelően a tengeren vagy egy helyi tavon megnézzük a naplementét. Akik nem szeretnének paddles szörfözni, azok sétálhatnak egyet Llanesben, felfedezhetik ezt a varázslatos halászfalut és kifeküdhetnek a homokos tengerpartra. A szállásunk már a Picos de Europa Nemzeti Park szélén lesz.

Szállás: falusi vendégházban 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Negyedik nap

Covadonga – Lago de Enol

Asztúria tartomány egyharmad része természetvédelmi terület és a következő napokban ennek egy szegletét, a Picos de Europa nemzeti parkot fogjuk körbejárni. Délelőtt a Covadongai Szent Barlangotés a katedrálist látogatjuk meg. A barlangban látható katolikus szentélyt a Covadongai Szűz (La Santina) tiszteletére szentelték fel. Ezután a covadongi tavaknál teszünk egy pár órás kirándulást, melyek kék zafírként ragyognak a völgyek ölelésében a spanyol napsütésben. A két tó, az Enol és az Ercina, valamint a Picos de Europa hegyeire nyíló csodálatos látványban még gyönyörködünk egy picit és délutánra visszaérünk a szállásunkra.

Túra nehézsége: táv 10 km, kb. 6 óra, közepesen nehéz
Szállás: falusi vendégházban 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Ötödik nap

Ruta del Cares

Reggeli után a nemzeti park másik oldalához indulunk, ahol a Ruta del Cares túraútvonalat járjuk végig. A Ruta de Cares egy 12 km-es ösvény, ami összeköti Poncebo kicsi faluját (Aszturia) Caín nem sokkal nagyobb falujával (Kasztília es León) a kristálytiszta vizű Cares folyó mentén. Habár sok helyen völgy-ösvénynek hívják, igazság szerint nem magában a völgyben van, hanem szó szerint magukba a sziklakba vájva. Az eredmény egy ösvény, ami az egyik legcsodálatosabb egész Spanyolországban. Caínban megebédelünk és visszasétálunk Poncebóba, mert csak ez az egy út köti őket össze. Mindenkinek jól fog esni egy kis helyi almabor -„sidra” este a hosszú túra után!

Túra nehézsége: táv 24 km, kb.9 -10 óra, könnyű túra
Szállás: falusi vendégházban 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Hatodik nap

Gijón

Reggeli után átautózunk Gijónba, útközben esetleg egy-két gyors megállóval. Gijónban sétálunk egyet a szépen megőrzött óvárosában, ahol szabálytalan, keskeny utcák kanyarognak és gyönyörű, sok száz éves épületek állnak. Délután egy vitorlás hajóval kimegyünk a tengerre, jó idő esetén úszkálunk egyet és kint a vízen megnézzük a naplementét. Este átutazunk Oviedóba és ott töltjük az éjszakát.

Szállás: háromcsillagos szállodában kétágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Hetedik nap

Oviedo

Oviedo az Asturias tartomány fővárosa, amely jól ismert a vallási emlékekeiről. A Santiago-ba vezető Zarándokok útján megállva megtekinthetőek Oviedo város templomai, amelyek eredete a VIII. századba nyúlik vissza, ideértve a San Salvador katedrálist és a jó állapotba fennmaradt Basilica San Julian de los Prados épületét is. Woody Allen filmrajongóknak különleges élmény lesz a Vicky Christina Barcelona forgatási helyszínein végigsétálni. Délután végigkóstoljuk a híres bonbon bolt csokijait és megiszunk egy finom kávét valamelyik hangulatos teraszon.

Szállás: háromcsillagos szállodában kétágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Nyolcadik nap

Oviedo-Madrid

Reggeli után leadjuk a kocsikat és busszal leutazunk Madridba. Délutánra fogunk Madridba érkezni, ahol elfoglaljuk a szállásunkat és teszünk egy sétát az esti madridi életben. Iszunk pár cañat (pohár sör), lesétálunk a kivilágított Gran Vian és beleugrunk a péntek esti madridi forgatagba.

Szállás: háromcsillagos szállodában kétágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Kilencedik nap

Madrid

Reggeli után Madrid felfedezésével fogjuk tölteni a napot. Végigmegyünk a belváros nevezetességein, mint a királyi palota, az Almudena katedrális, a Plaza Mayor, Puerta de Sol, belekóstolunk a piaci életbe a San Miguel piacon és felfedezzük a híres Retiro parkot. Délután alternatív programként, akinek van kedve megnézheti valamelyik csodálatos madridi múzeumot. Elérkezett a búcsú este. Megvacsorázunk és kedvünk, erőnk szerint belevágunk a madridi éjszakába.

Szállás: háromcsillagos szállodában kétágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Tizedik nap

15. Madrid – Budapest

Esti menetrend rendszerinti Wizzair járattal repülünk haza Madridból Budapestre, így az egész nap még előttünk áll. Szabad programban még mindenkinek lesz ideje akár körülnézni Madrid más kerületeiben, vásárolni, megnézni a Rastro bolhapiacot, ami minden vasárnap megrendezésre kerül, vagy csak pihenni még egyet a napsütéses Madridban.

Szállás: háromcsillagos szállodában kétágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Utazás költsége

249.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállásokat jó minőségű háromcsillagos szállodákban és falusi vendégházakban
  • reptéri transzfert és utazást Spanyolországon belül bérelt autóval, valamint busszal
  • reggelit a leírásban megjelölt napokon
  • borkóstoló
  • vitorlázás

Nem tartalmazza:

  • repjegyet Budapest – Santander – Budapest útvonalra (Ryanair és Wizzair – ár kb. 40.000 és 80.000 között)
  • étkezéseket a megjelölteken túl
  • fakultatív programokat ( Paddle 35 EUR, Gaudi ház belépő 5 EUR )
  • utasbiztosítást

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 360 Ft / 1 EUR árfolyamon tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Marita

Marita

Marita kiskora óta örökmozgó, kíváncsi és kalandor lélek. Első hátizsákos túrájára 1 évesen ment, csak akkoriban még ő utazott a szülei hátizsákjában. A világ számos helyén megfordult: mászott vulkánt Guatemalában, sátorozott a dzsungelben Hondurasban, végiglovagolta a dohányültetvényetek Kubában, búvárkodott a Hawaii szigetek partjainál, körbe lakókocsizta Európát és végigette a Közel-Kelet piacait. Mindig kész egy jó kis sörözésre, kávézásra csoki tortával, vagy egy jó vörösbor mellett megbeszélni az élet nagy dolgait.

Csapat

10-15 fő. Várunk mindenkit szeretettel, aki a túrázás, a spanyol kultúra, és a finom borok szerelmese.

Ennyi szabadság kell hozzá:

6 nap

Utazás nehézsége

Átlagos, hétköznapi fizikummal teljesíthető program. Rövidebb és közepesen hosszú túrákra, városokban pedig hosszú sétákra kell számítani, így minimális állóképesség szükséges.

A WanderWell túrák a jó ár-érték arányról ismertek, és ezt a jövőben is szeretnénk megőrizni. Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

Túravezetőd a spanyol kultúra kiváló ismerője. Élt Madridban és még számos spanyol ajkú városban, országban.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ 2019.07.17.

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell