Fedezd fel Magyarországot: Fertő-tó biciklitúra & Soproni-hegység

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Fertő-tó & Sopron

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

Ft

A túra időpontja:

Nehézség 3
Kalandfaktor 6
Kényelmi együttható 7

Fedezd fel Magyarországot nevű túrasorozatunkban hazánk neves régióit járjuk végig. Megismerjük azok természeti, gasztronómiai és történelmi értékeit. Mindezt kis csoporttal, kényelmes szállásokon.

Egyedi természeti és kulturális szépségekkel tarkított túránkon Magyarország északnyugati csücskét fedezzük fel. A két nap alatt megismerjük a Fertő-tó nemcsak hazai viszonylatban, de egész Európában egyedülállóan sokszínű vidékét, történelmünk egyik legmeghatározóbb családjának mindennapjait és a műemlékekben leggazdagabb vidéki városunk látnivalóit. Természetesen az őszi erdő díszleteiben tett séta sem maradhat ki a programból, valamint borkedvelő utasaink sem maradnak szomjasan, hisz a világhírű Ráspi borászatban kóstolhatjuk meg a 40-80 éves tőkékről származó bio borokat!

Aktivitások:

Első nap

2020. október 10. szombat Bicikli körtúra a Fertő-vidéken

7 órakor indulunk Budapestről, hogy 10 órakor már Fertődön biciklire cseréjük az autókat. Kerékpárral látogatjuk meg a Fertő-Hanság Nemzeti Park Látogatóközpontját, mely egykor a Eszterházy-család gazdasága volt. Itt megismerkedünk a Fertő-vidék élővilágával és a táj gazdálkodási hagyományaival is, majd immáron ismeretekkel felvértezve haladunk tovább az egész Európában egyedülálló sztyepptó-vidéken. Csatornák mentén vezet utunk, miközben a gazdag réteken legelésző tehenek pislognak nagyokat ránk és jó eséllyel a hazai természetvédelem címermadarát is megpillanthatjuk. Hamarosan megérkezünk a Vasfüggöny Emlékhelyhez, mely eredeti helyén mutatja be az egykori határzárat, majd becsatlakozunk a Fertő-tavat kerülő bicikliútba. Hangulatos településeken vezet utunk, mígnem Fertőszéplakon hazánk egyik legkülönlegesebb múzeumánál tartunk pihenőt. Haragovics József vasútgépész Vasúti Lámpamúzeuma igazi kuriózum, az úr csaknem 40 éve gyűjti a szerkezeteket a világ minden pontjáról, melyek között igazi gyöngyszemeket is találunk. Túránk zárásaként megtekintjük a Fertődi Eszterházy-kastélyt, hazánk legszebb kastélyát. Akik nem szeretnének részt venni a belső vezetésen, a kastélykertben tehetnek sétát.

A biciklik leadása után továbbindulunk szállásunkra, ahol felfrissítjük magunkat, majd átsétálunk a méltán ismert Ráspi Borászatba, ahol elköltjük vacsoránkat, majd vezetett pincetúrán és kóstolón ismerhetjük meg a környék borait.

Második nap

2020. október 11. vasárnap Sopron

Reggelink után autóba pattanunk és meglátogatjuk a Páneurópai Piknik emlékhelyét, majd a Lővérek felé vesszük az irányt. Sopron híres villanegyedén át autózunk, ahol letesszük járműveinket és gyalog vesszük be magunkat a Soproni-hegységbe. Könnyű túránk során meglátogatjuk a Károly-kilátót, ahonnan csodálatos panoráma nyílik Sopronra, de tiszta időben akár a Schneeberg havas csúcsát is megpillanthatjuk.

Erdei sétánk után a Leghűségesebb Város egyik éttermében ebédelünk, majd a Várnegyed hangulatos utcáink kalandozunk. Délutáni kávénk után élményekkel töltődve utazunk vissza Budapestre.

Túra ára

29.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás háromcsillagos panzióban 2-3 ágyas szobákban (párok kétszemélyesben)
  • vacsorával egybekötött pincelátogatás és 3 tételes borkóstoló a világhírű Ráspi pincészetben
  • reggeli vasárnap
  • biciklibérlés
  • szervezés
  • túravezetés

Nem tartalmazza:

  • belépőket a fakultatív látnivalókhoz (egyórás vezetett túra az Esterházy-kastélyban 3500 Ft/fő, nemzeti park látogatóközpont 1000 Ft/fő, Vasúti Lámpamúzeum 600 Ft/fő, Károly-kilátó 500 Ft/fő, Tűztorony 1400 Ft/fő)
  • egyéb étkezések
  • helyszínre való utazást ami egyénileg történik, vagy budapesti indulással korlátozott számban tudunk kínálni helyet kisbuszban. Kisbuszos utazás költsége 8000 Forint / fő.

Kérjük jelentkezéskor a megjegyzés rovatban tüntesd fel, hogy egyénileg érkezel a helyszínre, vagy a kisbuszban szeretnél helyet foglalni.

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

15-25 fő Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Utazás nehézsége

A túra átlagos fizikummal teljesíthető. Első nap kb. 30 km-es biciklitúrát teszünk, mely nem tartalmaz jelentős szintkülönbséget, így bárki számára teljesíthető. Második napon a sétáé lesz a főszerep, mind az erdőben, mind a városban.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell