Rövid összefoglalás

Fedezd fel Magyarországot nevű túrasorozatunkban hazánk neves régióit járjuk végig. Megismerjük azok természeti, gasztronómiai és történelmi értékeit. Mindezt kis csoporttal, kényelmes szállásokon.

Egyedi természeti és kulturális szépségekkel tarkított túránkon Magyarország északnyugati csücskét fedezzük fel. A két nap alatt megismerjük a Fertő-tó nemcsak hazai viszonylatban, de egész Európában egyedülállóan sokszínű vidékét, történelmünk egyik legmeghatározóbb családjának mindennapjait és a műemlékekben leggazdagabb vidéki városunk látnivalóit. Természetesen az őszi erdő díszleteiben tett séta sem maradhat ki a programból, valamint borkedvelő utasaink sem maradnak szomjasan, hisz a világhírű Ráspi borászatban kóstolhatjuk meg a 40-80 éves tőkékről származó bio borokat!

Túra részletes leírása

  • 2020. október 10. szombat Bicikli körtúra a Fertő-vidéken

    7 órakor indulunk Budapestről, hogy 10 órakor már Fertődön biciklire cseréjük az autókat. Kerékpárral látogatjuk meg a Fertő-Hanság Nemzeti Park Látogatóközpontját, mely egykor a Eszterházy-család gazdasága volt. Itt megismerkedünk a Fertő-vidék élővilágával és a táj gazdálkodási hagyományaival is, majd immáron ismeretekkel felvértezve haladunk tovább az egész Európában egyedülálló sztyepptó-vidéken. Csatornák mentén vezet utunk, miközben a gazdag réteken legelésző tehenek pislognak nagyokat ránk és jó eséllyel a hazai természetvédelem címermadarát is megpillanthatjuk. Hamarosan megérkezünk a Vasfüggöny Emlékhelyhez, mely eredeti helyén mutatja be az egykori határzárat, majd becsatlakozunk a Fertő-tavat kerülő bicikliútba. Hangulatos településeken vezet utunk, mígnem Fertőszéplakon hazánk egyik legkülönlegesebb múzeumánál tartunk pihenőt. Haragovics József vasútgépész Vasúti Lámpamúzeuma igazi kuriózum, az úr csaknem 40 éve gyűjti a szerkezeteket a világ minden pontjáról, melyek között igazi gyöngyszemeket is találunk. Túránk zárásaként megtekintjük a Fertődi Eszterházy-kastélyt, hazánk legszebb kastélyát. Akik nem szeretnének részt venni a belső vezetésen, a kastélykertben tehetnek sétát.

    A biciklik leadása után továbbindulunk szállásunkra, ahol felfrissítjük magunkat, majd átsétálunk a méltán ismert Ráspi Borászatba, ahol elköltjük vacsoránkat, majd vezetett pincetúrán és kóstolón ismerhetjük meg a környék borait.

  • 2020. október 11. vasárnap Sopron

    Reggelink után autóba pattanunk és meglátogatjuk a Páneurópai Piknik emlékhelyét, majd a Lővérek felé vesszük az irányt. Sopron híres villanegyedén át autózunk, ahol letesszük járműveinket és gyalog vesszük be magunkat a Soproni-hegységbe. Könnyű túránk során meglátogatjuk a Károly-kilátót, ahonnan csodálatos panoráma nyílik Sopronra, de tiszta időben akár a Schneeberg havas csúcsát is megpillanthatjuk.

    Erdei sétánk után a Leghűségesebb Város egyik éttermében ebédelünk, majd a Várnegyed hangulatos utcáink kalandozunk. Délutáni kávénk után élményekkel töltődve utazunk vissza Budapestre.

Megosztás