Fedezd fel Magyarországot: Őrség

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Őrség

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

32.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 6
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 8

Nemcsak földrajzi helyzete, hanem a helyiek évszázados tudatossága is közrejátszik abban, hogy az Őrség mind a mai napig hazánk egyik legnyugodtabb vidéke – ahol szinte megállt az idő. Hosszú hétvégi utunk során mi elvonulunk ide, hogy gyalogszerrel, valamint kerékpárral fedezzük fel a piciny falvakból álló Őrvidék gazdag természeti, kulturális és persze gasztronómiai értékeit. Tóparti szállásunk tovább segíti a teljes kikapcsolódást a világ zajából.

Aktivitások:

Első nap

Kora reggeli budapesti indulással a délelőtti órákban érkezünk meg Magyarország legnyugatibb településére, Felsőszölnökre. Innen kiindulva teszünk egy bemelegítő túrát a magyar-osztrák-szlovén Hármashatárhoz. Odafelé a határ mentén húzódó Vasfüggöny-túraútvonalat követjük őszi színekben pompázó sűrű erdőkön át. A Hármashatárnál elfogyasztjuk batyus ebédünket, majd a Szölnök-patak völgyében visszamegyünk autóinkhoz. Következő megállónk a legarchaikusabb őrségi falu, Szalafő lesz, ahol a Pityerszeri Falumúzeum nyújt betekintést az évezredes népi építészet emlékeibe. Ezután nincs más hátra, mint elfoglalni szállásunkat a Bajánsenyei-tó mellett és belekóstolni az Őrség különleges ízeibe.

Túra nehézsége: távolság: 11 km; menetidő: 4,5 óra; szintkülönbség: 324 m fel
és 324 m le

Éjszaka: tóparti panzió, 2-3 ágyas szobákban

Második nap

Reggeli után biciklikre pattanunk, hogy két keréken fedezzük fel az Őrség déli részét.
Magyarszombatfán a fazekassággal ismerkedünk, Velemérben az Árpád-kori templomot, Szentgyörgyvölgyben pedig a híres kék kazettás mennyezetű templomot keressük fel. S ha éppen nincsen semmi “előírt” látványosság, egyszerűen csak élvezzük a tekerést a nyugodt őszi környezetben. Utunkat az Őrség központjában, Őriszentpéteren zárjuk, ahol egy helyi fogadóban bővíthetjük őrségi gasztronómiai ismereteinket. A klasszikus őrségi tökös-mákos rétes kipróbálása kötelező!

Túra nehézsége: távolság: 50 km; menetidő: 6-8 óra (megállókkal együtt!);
összes emelkedés: 405 m fel; összes ereszkedés: 405 m le

Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Utolsó napunkra is hagytunk még bőven látnivalókat! Ismét felpattanunk kerékpárjainkra és ezúttal az Őrség központi részét tekerjük be. Első megállónk a térség jelképének számító pankaszi szoknyás harangláb lesz, ezután az Őrség egyik legszebb tavánál, a Vadása-tónál nyújtóztatjuk ki egy kicsit lábainkat. Szőcére érve rövid időre megválunk kerékpárjainktól, hogy gyalogosan járjuk be a tőzeglápot. Ismét tekerünk egy kicsit az Őrség legkisebb településére, Ispánkra, ahol egy családi kézműves csokoládé műhelybe látogatunk el. 2 napnyi tekerés után senkinek ne legyen lelkiismeret-furdalása a csokikülönlegességek kipróbálására! Hazaindulás előtt, akinek még kedve tartja egy helyi csárdában elfogyaszthat egy finom estebédet. Ennyi élmény után nincs is más hátra, mint a hazautazás; Budapestre várhatóan az esti órákban érkezünk meg.

Túra nehézsége: távolság: 40 km; menetidő: 5-7 óra (megállókkal együtt!);
összes emelkedés: 362 m fel összes ereszkedés 362 m le

Ellátás: reggeli

Utazás költsége

36.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás két éjszakára tóparti panzióban, 2 ágyas szobákban
  • 2 reggeli
  • kerékpárkölcsönzés felszereléssel és teljeskörű asszisztencia 2 napra
  • túravezetés
  • szervezés

Nem tartalmazza:

  • opcionális belépőket: Pityerszer Falumúzeum (1.200 HUF/fő), a templomokba a belépő pár száz forint
  • egyéb étkezések
  • helyszínre való utazást, ami egyénileg történik, vagy budapesti indulással korlátozott számban tudunk kínálni helyet kisbuszban. Kisbuszos utazás költsége 8000 Forint / fő

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Csapat

Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal. A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk. Átlagos csoportlétszám: 12-20 fő

Utazás nehézsége

A túra átlagos fizikummal teljesíthető.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Tóparti, kényelmes, igényes panzióban 2 személyes szobákban szállunk meg. Mindkét éjszakát ugyanazon a szálláson töltjük. A szobákhoz privát fürdőszobák tartoznak.

A túra kiindulópontjára utasaink egyénileg utaznak, de Budapestről korlátozott férőhellyel indítunk kisbuszos transzfert is, melynek díja 8.000 Forint / fő. Kérjük a jelentkezés elküldésekor jelezd, hogy egyénileg utazol a helyszínre, vagy igényt tartasz a kisbuszos transzferre. A kisbusz költsége helyszínen fizetendő.

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Programunkat leginkább azoknak ajánljuk, akik aktív kikapcsolódásra és utazásra vágynak, és mindezt kis csoportban tennék. Túráinkra az utastársaik és a helyi kultúra iránt nyitott, elfogadó, kíváncsi, lelkes, fiatalos gondolkodású, és rugalmas kalandorok jelentkezését várjuk! Nem célunk, hogy mindenki velünk utazzon, ezért kérjük, amennyiben úgy gondolod ezek nem igazak rád, ne jelentkezz túráinkra. Nem éreznéd jól magad és rossz lenne Neked, Nekünk, és a többi Utastársnak is. Célunk, hogy a WanderWell több legyen egy márkanévnél, és valódi közösséget teremtsen azoknak, akik nem a szokásos módon szeretnék felfedezni a világot! Büszkék vagyunk rá, hogy túráinkon kapcsolatok születnek, és barátságok szövődnek!

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Mint minden túránkat, ezt is jobban fogod élvezni, ha az indulás előtti hónapokban legalább heti szinten végzel cardio edzéseket. Túrázási tapasztalat nem szükséges, így kezdőket is szeretettel várunk.

Utazás

A túra kiindulópontjára utasaink egyénileg utaznak, de Budapestről korlátozott férőhellyel indítunk kisbuszos transzfert is, melynek díja a “Tudnivalók” fülön található. Kérjük a jelentkezés elküldésekor jelezd, hogy egyénileg utazol a helyszínre, vagy igényt tartasz a kisbuszos transzferre. A kisbusz költsége helyszínen fizetendő.

Felszerelés, eszközök, oltások

Átlagos túraruházat