Fedezd fel Magyarországot: Tokaj & Zemplén

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Tokaj és Zemplén

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

Ft

A túra időpontja:

Nehézség 5
Kalandfaktor 6
Kényelmi együttható 9

Fedezd fel Magyarországot nevű túrasorozatunkban hazánk neves régióit járjuk végig. Megismerjük azok természeti, gasztronómiai és történelmi értékeit. Mindezt kis csoporttal, kényelmes szállásokon, felkészült vezetőkkel, hogy ne csak láss, de értsd is amit látsz.

Hazánk egyik legemblematikusabb borvidéke, a Zemplén vadregényes hegyvidéke, valamint egy kellemes tiszai kenuzás várnak Rád ezen az őszi hétvégén! Ismerd meg a látnivalókban gazdag “északkeleti csücsök” nyugalmat árasztó tájait és kulturális értékeit!

Aktivitások:

Első nap

1.nap 2020.10.16. péntek Túra a tokaji dűlőkön

A reggeli órákban elhagyjuk Budapestet, hogy egy szűk 3 órás utazást követően Mád felújított zsinagógája köszönthessen minket, mely méltó helyet foglal el a világ 100 legszebb zsinagógája között. Ezután Tarcalra utazunk át; itt található – 8,5 méteres magasságával – Európa legnagyobb Jézust ábrázoló gránit szobra, ahonnan pazar kilátás nyílik a tarcali bányatóra is. Ezt követően gurulunk be Tokajra. Elsőként túrázunk egyet a Kopasz-hegyen át a tokaji dűlökön keresztül a híres Szerelmi Pincesorig. Már akár itt elkezdhetjük az ismerkedést a hegyvidék boraival. A városba visszaérkezve elfoglaljuk szállásunkat, majd Tokaj egyik legjobb családi borászata fogad minket egy pincelátogatással egybekötött autentikus borkóstolóra, amiből a híres aszú sem maradhat ki. Az estét jó hangulatban egy Tisza parti csárdában elfogyasztott vacsorával zárjuk.

Túra nehézsége: távolság: 9 km; menetidő: 4-4,5 óra; szintkülönbség: 406 m fel és 406 m le

Második nap

2.nap 2020.10.17. szombat Túra a Zemplénben

Napunkat egy kis történelemóra keretében a Hernád-völgyét őrző boldogkői vár meglátogatásával kezdjük. A vár legkülönlegesebb része a keskeny sziklára épített megfigyelő bástya. Innen tovább utazunk Regécre, ahonnan túránkat is indítjuk. A Zempléni-hegység belső területének neves kilátóhelyei közül a legmagasabb elhelyezkedésűt, a Nagy Péter-mennykőt célozzuk meg, melynek tetejéről széles panoráma tárul elénk. A túrát követően, amennyiben időnk engedi a regéci várba is ellátogathatunk. Visszatérve Tokajra folytatjuk az ismerkedést a hangulatos város felfedezésével és természetesen újabb szőlőnedűk kóstolásával. Érdemes felsétálni a Finánc-dombi kilátóba is, ahonnan gyönyörű látvány tárul a szemünk elé. Alattunk a Tisza és a Bodrog összefolyása, északra a Bodrogzug és a Zemplén vonulatai láthatók.

Túra nehézsége: távolság: 14 km; menetidő: 6 óra; összes emelkedés: 464 m fel; összes ereszkedés: 464 m le

Harmadik nap

3.nap 2020.10.18. vasárnap Kenutúra a Tiszán

Kényelmes reggelit követően egy könnyebb félnapos vízitúrát teszünk a balsai révtől a Tisza-Bodrog összefolyásig. A Tisza ezen a szakaszon, ősszel gyönyörű színekbe öltözött, galériaerdőkkel kísért, szelíd arcát mutatja, így akár kezdőknek is kiváló terep az evezéssel való ismerkedésre. A lapátolást követően megebédelünk, majd desszert gyanánt egy családi lekváriumba látogatunk el, ahol Tokaj “nem folyékony” gyümölcsös ízeivel ismerkedhetünk meg. Miután elteltünk az édes falatokkal, élményekkel gazdagon feltöltekezve elindulunk Budapest felé, ahová az esti órákban érkezünk meg.

Utazás költsége

44.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás két éjszakára háromcsillagos panzióban, kétágyas szobákban
  • reggeli két alkalommal
  • pincelátogatással egybekötött 6 tételes borkóstoló és kétfogásos vacsora Tokajban
  • kenu bérleti díja
  • túravezetés
  • szervezés

Nem tartalmazza:

  • belépőket: mádi zsinagóga (900 HUF/fő), boldogkői vár (1.300 HUF/fő)
  • egyéb étkezések
  • helyszínre való utazást ami egyénileg történik, vagy budapesti indulással korlátozott számban tudunk kínálni helyet kisbuszban. Kisbuszos utazás költsége 9000 Forint / fő.

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

15-25 fő Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

1 nap

Utazás nehézsége

A túra átlagos fizikummal teljesíthető. Az evezéshez nem szükséges előzetes tapasztalat.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell