Gemenc

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Magyarország

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

22.490 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 3
Kalandfaktor 6
Kényelmi együttható 4

Két és félnapos kenutúra Gemencen a Vén-Dunán és az ártérben. Első éjszaka panzióban, második éjszaka sátrazás a Dunaparton. Tarts velünk, és fedezd fel a gemenci pezsgő élővilágot, majd este lazulj a tábortűz mellett.

Aktivitások:

Nulladik nap

Érkezés Bajára

Késő délután indulunk, majd 18:30-kor találkozunk Baján, a panziónál, ahol az éjszakát töltjük. Ismerkedés egymással és a Dunával, vacsora egy hangulatos étteremben, történetmesélés és a várható hétvégi kalandok ízlelgetése lesz a program.

Első nap

Kenutúra Gemencen

Egy kiadós reggeli után elautózunk Érsekcsanádra a Duna partjára (10 perc), ahol találkozunk a kenuinkkal. Rövid eligazítás és bepakolás után vízre szállunk és hogy összeszokjunk a hajókkal, elsőnek a Nagy-Dunával sodortatjuk magunkat. Rövid idő múlva elhagyjuk a főágat, és utunkat a kanyargós Rezéti-holtágban folytatjuk. Miközben lassan evezünk, igyekszünk nem felzavarni a zsákmányt kereső vízi madarakat. A Rezéti-Holt-Dunát elhagyva néhány száz métert felfele haladunk a Nagy-Dunán, hogy elérjük azt a kis öblöt, ahol tábort verünk. Ha megvan még a szándék és az elszántság, újra hajókba pattanunk és a Nagy-Dunán szűk 1 km-t felfele evezve elérjük a Cserta-Duna torkolatát. Beevezünk a csendes holtágba, és élvezzük a hely nyugalmát. A megfelelő pillanatban visszafordulunk, és a sodrást kihasználva újra a táborhelyhez érünk. Sátorverés után kicseréljük a tábori gasztronómia terén szerzett tapasztalatainkat. Este tűznézés és jó hangulat lesz.

Túra nehézsége: ~20 km, 5-7 óra

Második nap

Evezés az ártérben

Reggeli és táborbontás után dél felé indulunk. Egészen a Vén-Duna torkolatáig csurgunk, ahol újra bevetjük magunkat a vad természetbe. Megfelelő vízállás esetén beevezhetünk az erdőbe a fák közé is. Kikötünk egy homokpadon, meglessük a hódvárakat és meghallgatjuk túravezetőnket, aki a körülöttünk lévő állat- és növényvilág érdekességeiről mesél. A holtág torkolatánál ráébredünk, hogy magunkat is meglepve visszajutottunk a pénteki szálláshelyünkre. Újra civilizált külsőt öltünk, egy kisebb logisztikai bravúr révén visszaszerezzük az autóinkat, és kellemesen elfáradva, de elégedetten indulunk hazafelé.

Túra nehézsége: ~ 14 km, 4-5 óra

Utazás költsége

24.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállást péntek éjszakára panzióban 2-3 ágyas szobákban
  • kenubérlést, felszerelést, és eszközök szállítását
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • utasbiztosítás
  • étkezéseket
  • Utazást, ami telekocsi rendszerben vagy egyénileg zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen fejenként 3000-5000 Forint között várható, de ez a jelentkezők létszámától, az eloszlástól, és az autók fogyasztásától is függ.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak nagy csoporttal tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló túrák nem élvezetesek nagy csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Csapat

15-25 fős csapat. A túrát minimum 15 fő befizetésével indítjuk.

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető túra. Bátran ajánljuk kezdőknek is, akik még csak ismerkednek a vízitúrákkal. A szombati kempingezéshez saját sátor szükséges.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk pénteken Baján panzióban lesz, ahol két és háromágyas szobák állnak rendelkezésünkre. Szombaton saját sátorban a Dunaparton, vadregényes környezetben kempingezünk.

A túra helyszínére való utazás egyénileg történik. Azoknak, akik nem rendelkeznek saját autóval, telekocsit szervezünk Budapestről. Amennyiben nincs elég telekocsi, kisbuszt bérlünk, így a leutazás mindenki számára biztosított Budapestről. Más városból érkező utasok számára viszont nem garantáljuk, hogy találunk telekocsit. Kérjük, a jelentkezésnél megjegyzés rovatban tüntesd fel, hogy egyénileg utazol a helyszínre, vagy telekocsira tartasz igényt, esetleg van autód és szívesen elviszel telekocsi rendszerben másokat. Telekocsis sofőröknek az utazás ingyenes, az üzemanyag költségét az utasai fizetik.

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki aktív kikapcsolódásra vágyik, és érdeklődik a vízitúrák iránt.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Nem szükséges vízitúrás tapasztalat.

Utazás

A túra helyszínére való utazás egyénileg történik. Azoknak, akik nem rendelkeznek saját autóval, telekocsit szervezünk Budapestről. Amennyiben nincs elég telekocsi, kisbuszt bérlünk, így a leutazás mindenki számára biztosított Budapestről. Más városból érkező utasok számára viszont nem garantáljuk, hogy találunk telekocsit. Kérjük, a jelentkezésnél megjegyzés rovatban tüntesd fel, hogy egyénileg utazol a helyszínre, vagy telekocsira tartasz igényt, esetleg van autód és szívesen elviszel telekocsi rendszerben másokat. Telekocsis sofőröknek az utazás ingyenes, az üzemanyag költségét az utasai fizetik.

Felszerelés, eszközök

Semmilyen speciális felszerelésre nincs szükség. Kényelmes ruhát és fürdőruhát hozz magaddal. Fontos, hogy legyen sapka/kendő/kalap a fejeden, ami véd a tűző naptól. A kenuzáshoz mi biztosítjuk a felszerelést (mellény és lapát). A második éjszakát sátorban töltjük. Saját sátor és hálózsák szükséges.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2021-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.