Gesause & Eisenerz haladó ferrata (B/C/D)

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Ausztria

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

26.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 7
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 5

Mindig is érdekelt a hegymászás és a magashegyi túrázás világa? Vonzanak a kitett szirtek és a mély szakadékok? Kipróbáltad már magad kezdő ferrata utakon? Tovább feszegetnéd a határaidat? Tarts velük, ha ezúttal egy combosabb ferrátán tennéd próbára kitartásod meseszép alpesi környezetben! A hétvége első napján egy könnyebb útvonalat teljesítünk, hogy mindenki belerázódjon, vasárnap viszont a Pfaffenstein 1865méter magas csúcsára megyünk fel az Eisenerzer Klettersteig meseszép ösvényén!

Aktivitások:

Első nap

Ödstein

Kora reggel indulunk el Budapestről Ausztia irányába, és néhány óra múlva már az Ennstali-Alpok csipkés gerinceit csodálhatjuk. A mára választott drótkötélpálya természeti szépségét tekintve a Keleti-Alpok egyik leglátványosabb útvonala. Egy meredek hegygerincen kapaszkodunk fel az Ödstein csúcsa felé. Bámulatos sziklaformációkon küzdjük fel magunkat a kiépített drótkötélpálya és létrák segítségével. A mai adrenalinfröccsöt hűs osztrák sörökkel öblítjük le, miközben megismerkedünk csapattársainkkal.

Technikai nehézség: B/C – nehézségét tekintve közepes túra. Változatos útvonal, és a rövidebb közepesen nehéz szakaszokat mindig könnyebb, pihentetőbb ösvények követik. Szint: 330/490m (330 m a ferrátán, összesen 490 m), Idő: 4-5 óra

Szállás: fogadóban

Második nap

Egésznapos ferrata, majd utazás haza

Rövid autós megközelítés után a felszereléssel a hátunkon máris a beszálás felé haladunk. A mai útvonal egy jól biztosított, pazar panorámát biztosító, közepesen nehéz ferráta, több kitett, de látványos szakasszal és nagyszerű kilátással az Erzbergre és a Leopoldsteiner-tóra. A meredek, technikásabb részeket időről-időre könnyebb szakaszok váltják, így bőven van lehetőség a panoráma élvezetére is. Az 1865 méter magas csúcs elérése után egy könnyű, de néhány helyen lánccal és drótkötéllel biztosított útvonalon leereszkedünk a parkolóban hagyott járműveinkhez. Itt autóinkba pattanunk és elhagyjuk a Ennstaler-Alpok területét, de csak átmenetileg, mert biztosan visszatérünk majd. Az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Technikai nehézség: többnyire B/C-C, de három rövid felszökellés C/D (közepesen nehéz). Szint: 320/1050m, Idő: 5-6 óra

Ellátás: reggeli

Utazás költsége

29.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás fogadóban 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban
  • reggeli vasárnap
  • túravezetők és szervezés
  • via-ferrata szett (sisak, beülő, Y kantár)

Nem tartalmazza:

  • reggelin túli étkezések
  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 7.000-12.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk.

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 375 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Csapat

A túrát minimum 13 fő befizetésével indítjuk. Átlagos csoportlétszám: 13-20 fő. Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

Közepesen nehéz via ferrata / klettersteig , amire azok jelentkezését várjuk, akik már könnyebb utakon kipróbálták magukat. Ne legyen tériszonyod, de legyél sportos fizikumban.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk egyszerű, de kényelmes vendégház lesz, ahol két és háromágyas szobák állnak rendelkezésünkre. A szobákhoz privát fürdőszoba tartozik. Reggelizni a vendégházban fogunk, és a túrák után vacsorázni is van itt lehetőségünk. A vendégház mellett található kisbolt.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Kipróbáltad már magad kezdő ferrata utakon? Tovább feszegetnéd a határaidat? Tarts velük, ha ezúttal egy combosabb ferrátán tennéd próbára kitartásod meseszép alpesi környezetben! A hétvége első napján egy könnyebb útvonalat teljesítünk, hogy mindenki belerázódjon, vasárnap viszont a Pfaffenstein 1865méter magas csúcsára megyünk fel az Eisenerzer Klettersteig meseszép ösvényén! Túravezetőid tapasztalt mászók, akik mindenben a segítségedre lesznek. Tarts velünk, ha aktívan töltenél el egy hétvégét a hegyek között!

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Leginkább olyanoknak ajánljuk ezt a túrát, akik voltak már ferrátázni, és ismerik a határaikat. A hétvége első napján egy könnyebb útvonalat teljesítünk, hogy mindenki belerázódjon, vasárnap viszont a Pfaffenstein 1865méter magas csúcsára megyünk fel az Eisenerzer Klettersteig meseszép ösvényén!

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Közepesen nehéz via ferrata / klettersteig , amire azok jelentkezését várjuk, akik már könnyebb utakon kipróbálták magukat. Ne legyen tériszonyod, de legyél sportos fizikumban.

Utazás

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik. A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget. Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Felszerelés, eszközök

Átlagos túraruházat szükséges. A ferrátához mi biztosítjuk a felszerelést (Y kantár, beülő, sisak). Egy pár kesztyűre (pl. biciklis vagy konditermi kesztyűre)  szükség lesz, hogy a sziklába fúrt vasak ne sértsék fel a bőrt.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2021-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.