Hochschwab

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Hochschwab

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

Ft

A túra időpontja:

Nehézség 7
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

A szelíd, stájer lankák fölé fehér mészkőcsúcsaival nyúló Hochschwab lenyűgöző panorámájú útjain túrázunk, meghódítjuk a hegység legmagasabb pontját, fáradt tagjainkat pedig hamisítatlan osztrák hüttékben pihentetjük. Lenyűgöző sziklás vidék, a Keleti-Alpok legjava vár rád ebben a kétnapos hétvégi túrában!

Aktivitások:

Első nap

Budapest – Schiestlhaus

Kora reggel indulunk el Budapestről a Ausztria irányába, majd néhány óra autózás után meg is kezdjük a kapaszkodást a Hochschwab-csoport hosszan húzódó keleti vonulatára, a sziklás Aflenzer Staritzen gerincére. Rendkívül változatos, vad magashegységi tájon, sziklás talajon haladva, szép idő esetén végig csodás kilátást élvezve érünk fel a Hochschwab legmagasabb pontjának közelében, 2153 méter magasan fekvő Schiestlhaushoz, az Alpok első és egyetlen passzívházként újjáépített menedékházához. Miután elfoglaltuk szállásunkat és jóllaktunk a ház autentikus ételeket kínáló vendéglőjében, meghódíthatjuk a félóra mászással elérhető, 2277 méter magas csúcsot. Tiszta időben varázslatos naplementében lehet részünk.
Túra nehézsége: 14 km, szint: 1250 m, idő kb. 6 óra

Szállás: magashegyi menedékház
Ellátás: önellátó

Második nap

Schiestlhaus – Voisthaler hütte – Budapest

Akinek előző este nem volt már kedve felmenni a csúcsra, reggeli után alkalma nyílik meghódítani, sőt a bevállalósak akár a napfelkeltét is megnézhetik, ami semmivel sem kevésbé meseszerű, mint a naplemente. A menedékháztól egy, a tegnapitól eltérő útvonalon, a hegylánc déli oldalán ereszkedünk lefelé a Voisthaler Hüttéhez, ahonnan egy rövid pihenő után folytatjuk tovább túránkat. A szűk, magashegyi jellegű völgy később kiszélesedik, majd hangulatos fenyőerdőkön és alpesi legelőkön át érünk vissza a faluba. A közeli vendéglőben megpihenhetünk, és ehetünk egy jó bécsi szeletet, mielőtt visszaindulunk Budapestre. Érkezés az esti órákban.
Túra nehézsége: 14 km, szint 250 m, időtartam kb. 6 óra

Ellátás: reggeli

Utazás költsége

19.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás egy éjszakára turistaházban (matraclager)
  • túravezetés és szervezés
  • reggeli

Nem tartalmazza:

  • Egyéb ellátást
  • Utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 6-10.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 360 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

15-27 fő. Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

A túra átlagos fizikummal, egy kevés merészséggel és egy kis kitartással teljesíthető. A túrán elsősorban olyanok részvételére számítunk, akik kedvelik a hegyeket, nem rettenti el őket a sziklás terep, szeretik a kalandokat, és nem idegenkednek komfortzónájuk feszegetésétől. Az útvonalon vannak nehezebb terepek, így a lépésbiztonság és szédülésmentesség ajánlott. Mint minden magashegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha rendszeresen végzel cardio edzéseket.

Doki

Doki

Tapasztalt hegymászó, akinek szabadidejét mindig a sport, az utazás, a túrázás és a mászás töltötte ki. A világ számos pontján megfordult: járt Afrikában, kalandozott a Távol-Keleten, búvárkodott a Csendes-Óceánban. Evezett tengeren, tavon és vadvízen. Mászott hegyet a Himalájában, sziklát a Tátrában, jeget az Alpokban.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

Túravezetőd az Alpok kiváló ismerője és több évtizedes tapasztalattal rendelkezik magashegyi túrák terén.

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell