Hótalpas túra Erdélyben

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Erdély

Részvételi díj:

A túra időpontja:

2020.10.03. - 2020.10.06.
Nehézség 6
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 7

Négynapos túrát teszünk a hófödte Dél-Erdélyben, annak legszebb ösvényeivel és kulturális látnivalóival. Meglátogatjuk a Vajdahunyadi várat, melyet Mikszáth Kálmán a várak királyának nevezett, bejárjuk Temesvár óvárosát, két napot pedig a természetben, havas hegyek és erdők ölelésében töltünk, ahol hótalpakon jutunk el a térség leglátványosabb pontjaira. Szállásunk egy hangulatos szálloda lesz, ahol a fáradalmakat egy kiadós szaunázás után ízletes forraltbor kíséretében, alpesi környezetben pihenhetjük ki.

Aktivitások:

Első nap

Budapest – Vajdahunyad – Petrozsény

Budapestről a reggeli órákban indulunk, rövidebb megszakításokkal nagyjából 5 óra alatt érkezünk meg Vajdahunyadra. Itt már több időt töltünk, hisz a Mikszáth által csak a várak királyának nevezett csoda megérdemli, hogy elmerüljünk a múltjában. Átkelünk a hatalmas hídon, bebarangoljuk a lovagtermet, a Mátyás-loggiát, a kápolnát, elmerülünk a vár és a régió történelmében. Innen még bő egy órás hegyvidéki autózás vár ránk, míg elérjük petrozsényi szállásunkat.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban

Második nap

Fundătura Ponorului

Előző este valószínűleg már sötétedés után érkezünk meg szállodánkba, így ma reggel döbbenünk rá, milyen csodálatosak is a Déli-Kárpátok hóval borított vonulatai. Kellemes reggelink után hótalpakkal felszerelkezve autózunk egyet, hogy megkezdjük túránkat a Ponorics-rétre (Fundătura Ponorului). Mivel az ösvényt ritkán járják turisták, valószínűleg magas hóban kell utat törnünk. Egy rövidebb küzdelmes szakasz után kitárul előttünk a rét, és egy téli mesevilágban találjuk magunkat. A túrát random angyalkázás, hógolyózás, és egyéb felnőttes dolgok szakítják meg. Estére már jól kimerülünk, így rendkívül jól fog esni a szaunázás és a forralt borozás szállásunkon. Túra nehézsége: 13km , 600m szint fel/le

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Páring gerinctúra

Mai túránkat sífelvonóval közelítjük meg, ami nem lesz kifejezetten bonyolult, hisz szállásunk konkrétan a pálya mellett van. A petrozsényi sípályáknál kezdjük meg emelkedésünket, és rövid időn belül már a Páring gerincén találjuk magunkat. Innen káprázatos panoráma tárul elénk a Kárpátokra és az alattunk elterülő falura. A gerincen túrázva meghódítjuk a 2000 méternél magasabb csúcsokat, és kedvező időjárás esetén egészen 2400méterig megyünk. A látványtól megrészegülve ereszkedünk vissza szállásunkig, ahol aztán megünnepelhetjük a túra sikeres teljesítését. Ha szeretnéd, a mai napot túrázás helyett síeléssel is töltheted. Túra nehézsége: 12km , 800m szint fel / le

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Negyedik nap

Petrozsény – Temesvár – Budapest

Hosszú út áll előttünk, amit az első naphoz hasonlóan több kisebb, és egy hosszabb pihenővel tarkítunk. Temesváron állunk meg dél körül, hogy bejárjuk annak óvárosát, és jóízűen megebédeljünk valamelyik vendéglőben. Budapestre a késő esti órákban érkezünk meg.

Ellátás: reggeli

Utazás költsége

49.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás szállodában 2-3 személyes szobákban (párok 2 személyesben)
  • reggeli 3 alkalommal
  • belépők a Vajdahunyadi várba
  • hótalpak bérleti díja
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • Felvonó díját Petrozsényben (1500 Ft)
  • Utazást, ami telekocsi rendszerben zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen nagyjából 12-20.000 Forint lesz, ami a jelentkezők létszámától és az autók fogyasztásától is függ.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes ár 40%-a fizetendő. A fennmaradó összeget legkésőbb a túrát megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 337 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

Nagyjából 15-25 fős csapat. Szeretettel várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program, de mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. Leginkább azoknak ajánljuk, akik hetente végeznek cardio edzéseket. A hótalpak használatát a túra során megtanítjuk, így kezdőknek is bátran ajánljuk ezt a programot.

Doki

Doki

Tapasztalt hegymászó, akinek szabadidejét mindig a sport, az utazás, a túrázás és a mászás töltötte ki. A világ számos pontján megfordult: járt Afrikában, kalandozott a Távol-Keleten, búvárkodott a Csendes-Óceánban. Evezett tengeren, tavon és vadvízen. Mászott hegyet a Himalájában, sziklát a Tátrában, jeget az Alpokban.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell