Indonézia: Bali, Jáva, Karimun

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Indonézia

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

429.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 4
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 8

Autentikus  kalandtúra Indonézia csodálatos szigetein! Bali rizsteraszai és egyedülálló templomai, Jáva tiszteletet parancsoló vulkánjai, és egy alig ismert sziget, Karimun fehér homokos partjai várnak ránk ebben a komplex, hihetetlenül változatos kalandtúrában! A három sziget három teljesen különböző élményt tartogat!

Folyamatosan új impulzusoknak leszünk kitéve. Kalandtúránk során bejárjuk a mesebeli Bali legszebb vidékeit, felfedezzük a balinéz hinduk misztikus világát, megjárjuk Jáva legszebb vulkánjait, megismerjük a Yogyakartai szultánság különleges történetét, és egyedülálló módon a WanderWell csapat ellátogat Karimunra is, ami a helyiek szerint olyan, mint Bali volt 50 éve. Ez az apró szigetvilág még szinte érintetlen. Meseszép korallok veszik körbe fehér homokos partjait. A mesebeli tájakon túl nagy figyelmet szentelünk a helyi kultúrák alapos és autentikus megismerésének is.

Nulladik nap

Utazás Indonéziába

Aktuális menetrendtől függően várhatóan az esti órákban indulunk Budapestről és egy átszállással utazunk Jakartába, Indonézia fővárosába, ahonnan belföldi járattal utazunk később tovább Balira.

1. nap

Érkezés Jakartába

Aktuális menetrendtől függően várhatóan az időeltolódás miatt indonéz idő szerint a délutáni, esti órákban érkezünk meg Jakartába, ahol egy éjszakát töltünk el. Nem utazunk egyből tovább Balira, hogy a nemzetközi járat esetleges késése ne okozzon problémát a belföldi repülésben.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2 személyes szobákban
Ellátás: repülőn

2. nap

Érkezés Balira

Hosszú utazás után megérkezünk az Istenek szigetére, Balira! Denpasar forgalmas városából kikeveredve északnak vesszük az irányt, hogy székhelyünkké Ubudot, Bali spirituális központját tegyük a következő napokra. Szállásunk egy hihetetlenül hangulatos hotel lesz, ahol pörgő nyugati világból kiszakadva azonnal megértjük a népszerű ázsiai mondást: “A nyugati embernek órája, a keletinek ideje van”. Akinek kedve támad masszíroztathat, vagy a közeli rizsföldön sétálhat, esetleg a medence körül készülhet rá a következő két hét kalandjaira! Érkezésünktől függően várhatóan délután elkezdjük felfedezni Ubudot.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2 személyes szobákban

3. nap

Majomerdő, rizsteraszok, kávéültetvények, templomok

Már reggel beszippant minket Bali méltán híres esszenciája, ugyanis szobánkból kilépve egyből megérezzük a füstölőket, melyeket egyéb felajánlásokkal együtt a helyiek tesznek ki a bejáratokhoz és a házi oltárhoz. Bár Bali természeti látványosságai is csodaszépek, az itt élő balinézek kultúrája mindenkit elvarázsol. Jáváról a 15. században tömegesen vándoroltak (vagy inkább menekültek) Balira kézművesek, szobrászok és zenészek, ezért a balinézek kulturális örökségükre hivatkozva mind művésznek tartják magukat. Bali híres az ott készült kézműves termékekről, a szigeten található hindu templomok pedig egészen elképesztően látványosak. Mai napon felfedezzük a Szent Majomerdőt, Tirta Empul templomát, teszünk egy rövid sétát a csodaszép Tegallalang rizsteraszon, egy közeli kávéültetvényen pedig megkóstolhatjuk a Luwak kávét.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

4. nap

Jatiluwih rizsterasz és Ubud

Bali legszebb és legnagyobb rizsteraszán túrázunk ma, ami amellett, hogy hatalmas méreteket ölt, elképesztően szép, és betekintést nyújt az ázsiai növénytermesztés technikáiba. Ez még azok számára is érdekes, akiket amúgy nem foglalkoztat a téma. A teraszokat összekötő öntözési rendszer a maga egyszerűségével és egyben bonyolultságával lenyűgözőUbudba késő délután érkezünk vissza, ahol szabad program keretén belül bevásárolhatunk szuvenírekből, kipróbálhatunk egy szimpatikus jóga stúdiót, majd este beülhetünk egy tradicionális balinéz táncos előadásra.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

5. nap

Danu Beratan és Gitgit-vízesés

Elhagyjuk Ubudot és Bali északi partjai felé vesszük az irányt. Útközben elidőzünk többek között a Danu Beratannál, Bali egyik legtöbbet fotózott templománál, útszéli eperárusoknál, majd a meseszép Gitgit-vízesésnél túrázunk. Eseménydús napunk a tengerparton vörösen izzó naplementében ér véget Lovinánál. Lábunkat a vízbe lógatva egy Bintang sörrel, vagy friss kókuszlével a kezünkben készülünk fel Jáva vulkánjaira.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

6. nap

Delfinek és utazás Jávára

Csodálatos napfelkeltét követően a korán kelőkkel kihajózunk a tengerre, hogy megfigyeljük az ilyenkor rendkívül aktív delfineketA hajónk mellett ugrálnak ki a vízből, láthatóan élvezik az emberi jelenlétet. A delfinek kíváncsiak és játékosak, elbűvölő útitársaink lesznek erre a nagyjából 2-2,5 órás hajókázásra. Ezután feltankolunk a reggeliből, és elindulunk Jáva szigetére. Gilimanukról a már Jáván fekvő Ketapang településre hajózunk át komppal. Innen busszal közelítjük meg az Ijen vulkánt. Elfoglaljuk az alaptábornak szánt szállásunkat, és a délután hátralévő részét annak szenteljük, hogy felkészüljünk az éjjel induló “expedícióra”.

Szállás: vendégházban 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

7. nap

Ijen vulkán

Nem sokkal éjfél után kelti a csapatot túravezetőnk, és rövid készülődés után már terepjárókban találjuk magunkkat, ahogy sűrű növényzet között erdei úton zötykölődve megyünk egyre feljebb. Az Ijen “bejáratánál” találkozunk hegyi vezetőnkkel, aki átadja nekünk a maszkokat, melyekre később a kénes gázok miatt lesz szükségünk. Innen meredek ösvényen a sötétben, lámpáink fényénél túrázunk a kráterhez. Fontos, hogy még teljesen sötétben érjünk fel, ugyanis a kráter mellett így van lehetőségünk megfigyelni a kék színnel égő tüzet. Túravezetőnk kiokosítja a csapatot az itt megfigyelhető vulkáni aktivitásból, és arról, miként teremt a hegy megélhetést a helyi kénbányászoknak. Ezután még pirkadat előtt elkezdünk magasabbra mászni, hogy a napfelkeltét a legpompásabb pozícióból nézhessük végig.

Miután visszaereszkedtünk az alaptáborba, egy kiadós étkezés után megkezdjük fárasztó, nagyjából 6 órás autós utunkat a Bromo vulkánhoz. A Bromo Tengger Semeru Nemzeti Park szélén fekvő Cemorolawang településen szállunk meg egy éjszakára.

Szállás: vendégházban 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

8. nap

Bromo vulkán

Ismét korán kelünk, hogy terepjáróinkkal a napfelkeltére elérjük a panoráma pontot, ahonnan belátni a sokat fotózott BromotFestői, ahogyan a kaldera szélét alkotó meredek szikláknak ütköznek a felhők, a Bromo krátere kimagasodik föléjük, és az egészet elönti a felkelő nap vöröses fénye. Egészen biztosan olyan látvány ez, melyre hosszú évekig emlékezni fogunk. Miután kifotóztuk magunkat, terepjárókkal leereszkedünk a kalderába, ahonnan gyalog megyünk fel a Bromo kráteréhez. A kráter széléről elénk tárul a vulkán kénes felhőt kiontó gyomra és a benne elterülő türkiz víz.

A Bromo után egy bujább környezetbe, a dzsungel mélyén található Madakaripura-vízeséshez megyünk, és a vízesésnél rövid túrát teszünk. Jáva egyik ikonikus vízesése a sokat látott utazót is elvarázsolja. Innen autóval Surabaya forgalmas vasútállomásához döcögünk, ahonnan egy meglepően kényelmes és jó minőségű vonattal, nagyjából 6 órás út során jutunk el a késő esti órákban Yogyakartába. Itt a lehető legkényelmesebb szállodát választottuk, hogy az elmúlt 2 húzós napot és a sok utazást keleti kényelemben pihenhessük ki.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

9. nap

Yogyakarta és Prambanan

Yogyakarta a jávai kultúra magja. Itt egy helyen lesz lehetőségünk találkozni a buddhista, hindu és muszlim vallással a városban. Yogyakarta nagyon komoly szerepet vállalt a hollandok elleni függetlenségi háborúban, s a megszülető Indonézia első vezetői ezzel a különleges státusszal ajándékozták meg Yogyakartát. A régiót a mai napig a – bizonyos kérdésekben autonómiával rendelkező – szultán irányítja a város szívében található, hófehér falakkal körbevett palotájából, a Kratonból.

Yogyakarta belvárosa után Prambanan, egy 10. századi hindu templomegyüttes következik, amit Shivának szenteltek és az UNESCO Világörökség részét képezi. Este közösen felfedezzük a Malioboro sugárút nyüzsgését és utcai étkezdéit. Prambanan mítoszáról olvashatsz bővebben ebben az általunk írt cikkben.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

10. nap

Borobudur és Jepara

Reggelink után Jáva legismertebb kulturális látványosságához, a világ legnagyobb buddhista építményéhez, Borobudurhoz indulunk. Több mint ezer éve épült, 34 méter magas teraszos piramis, melynek felső szintjén harang alakú sztúpák sorakoznak. Minden sztúpa egy-egy Buddha szobrot rejt magában, a szobrok pedig különböző kéztartással a buddhizmus különféle tanításait ábrázolják. Borobudur Prambananhoz hasonlóan az UNESCO Világörökséghez tartozik.

Borobudur után egy hosszú, de az előző napokhoz képest mérsékeltebb autós utazás következik a tengerparti Jepara városába. Innen indul majd kompunk másnap az alig ismert, ennek ellenére kihagyhatatlan Karimunjawára.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

11. nap

Üdv a Paradicsomban!

Jeparából a korai órákban komppal hajózunk át a csak kevesek által ismert Karimunjawára. A sziget a helyiek szerint olyan, mint Bali volt ötven éve. Maga a földi mennyország, a megtestesült nyugalom szigete, ahol fehér homokos tengerpartok, érintetlen korallok, és hihetetlenül kedves helyiek fogadnak. Az ipari turizmus itt még csak születőben van. Főleg jávaiak látogatják, de mivel mi hétköznap érkezünk, várhatóan rajtunk kívül alig lesznek turisták a szigeten. Az első napot a kis szigettel való ismerkedésnek szenteljük, este pedig ellátogatunk a halpiacra, hogy a frissen fogott tenger gyümölcseiből egy hihetetlen vacsorát rettyintsenek nekünk.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

12. nap

Hajókázás a lakatlan szigetek között

Karimunjawát apró lakatlan szigetek veszik körbe, melyek felfedezésére ezt a napot szánjuk. Reggelink után a kikötőben már vár ránk kis hajónk, amivel nekivágunk a tengernek. Megállunk a legszebb merülési pontoknál, ahol uszonnyal és pipával sznorkelezhetünk. A korallok ezen a vidéken nincsenek még lerombolva, így Karimunnál élvezhetjük a háborítatlan tengeri élővilágot. Ritka kincs ez, mely biztosan maradandó élményt nyújt majd nekünk. Kikötünk pár szigeten, ahol matrózaink tűzön sütnek halat nekünk, miközben mi a tenger ringatózásába feledkezünk a parton. Este a lemenő nap vöröses fényében térünk vissza a kikötőbe.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

13. nap

Szabadnap a Paradicsomban

Ezt a napot a pihenésnek szenteljük. Az erre fogékonyakkal meglátogatjuk a közeli mangrove erdőt, majd felkeressük a sziget legszebb partjait, ahol kajakozhatunk, röplabdázhatunk, vagy akár hesszelhetünk a hintaágyban egy könyvvel a kezünkben. Aki esetleg párjával szeretne eltölteni kettesben egy kis időt, annak akár a csoporttól külön is akad program bőven.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

14. nap

Búcsú Karimuntól, majd visszatérés Jávára

Fájó búcsút veszünk Karimuntól, és a már ismerős kompozás után Jeparából Semarang városába tesszük át székhelyünket egy estére. Útközben megállunk a Jepara közelében lévő földeken, hogy megnézzük, hogyan termelik ki a sót a helyiek a tengervízből.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

15. nap

Jakarta

Aktuális menetrendtől függően várhatóan a délelőtti órákban repülünk Jakartába. A szállás elfoglalása után egy finom koktél mellett, az utolsó Nasi Gorengünket kiélvezve veszünk búcsút Indonéziától. Felidézzük az elmúlt hetek töménytelen kalandjait, és megfogadjuk, nem utoljára jártunk Földünk e távoli pontján.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

16. nap

Hazautazás

Menetrendtől függően megkezdjük hazautazásunkat Budapestre egy átszállással. Amennyiben járatunk indulása a délutáni órákra esik, délelőtt lehetőség van még egy sétára Jakartában.

Ellátás: repülőn

Részvételi díj

469.990 Forint, ami tartalmazza:

 • reptéri transzferek Indonéziában, ha az általunk megadott járatokkal érkezel
 • szállások összesen 15 éjszakára, ebből 13 éjszaka háromcsillagos szállodákban kétágyas privát fürdőszobás szobákban, 2 éjszaka pedig két-háromfős privát fürdőszobás szobákban vidéki vendégházakban
 • reggeli minden Indonéziában töltött napon
 • közlekedés Balin és Jáván busszal
 • komp jegyek Gilimanuk és Ketapang, valamint Jepara és Karimunjawa között
 • belépőt a Nemzeti Parkokba (Bromo és Ijen vulkánokhoz)
 • vonatjegy Surabaya – Yogyakarta útvonalra
 • terepjárós túra Bromonál
 • egész napos hajós túra Karimunon ebéddel
 • szervezés és magyar nyelvű túravezetés

Nem tartalmazza:

 • repjegyek (nemzetközi retur repjegy Budapest – Jakarta egy átszállással korábbi tapasztalatok alapján várhatóan 330.000-390.000 HUF, belföldi repjegyek Jakarta – Denpasar, valamint Semarang – Jakarta útvonalra korábbi tapasztalatok alapján 50.000-80.000 HUF)
 • fakultatív belépők templomokba, és egyéb nevezetességekhez (~80-120 USD)
 • fakultatív delfinles túrát Lovinában (~10 USD)
 • utasbiztosítást
 • költőpénzt

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Az utazás árát 430 Ft / 1 EUR és 430 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (egyoldalúan maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság. A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 15-20 fő

Ennyi szabadság kell hozzá

11-12 nap (menetrend függő)

Utazás nehézsége

Sportos fizikumot nem igényel, de 14 napon át folyamatosan mozgásban leszünk és könnyebb túrákra is számítani kell. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen. Az Ijen vulkánon helyenként meredek ösvény vezet felfelé, így az a program a többitől eltérően fárasztó, viszont a terep nem technikás.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/indonezia

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásaink jó minőségű háromcsillagos szállodákban kétszemélyes szobákban lesznek. A szobákhoz privát fürdőszoba tartozik. Jáván a vulkántúrák alatt két éjszakát szerényebb színvonalú, de kényelmes vidéki vendégházakban 2-3 személyes szobákban leszünk.

Budapestről egy átszállással utazunk Jakartába. Innen belföldi járattal repülünk Denpasarba. Utazásunk végén Semarangból belföldi járattal megyünk Jakartába, ahonnan egy átszállással nemzetközi járattal repülünk Budapestre. A szükséges létszám elérését követően irodánk intézi a csoportos jegyfoglalást. Mivel az utóbbi időben rendszeresek a menetrendváltoztatások, késések, és járattörlések, a túránk programját úgy raktuk össze, hogy ilyen esetekben is legyen puffer, ne késsük le a belföldi vagy nemzetközi járatokat.

Indonézia: Bali, Jáva, Karimun utazásunk egy összetett, sok logisztikai manőverrel járó kalandtúra. Többször repülünk, kompozunk, de utazunk vonattal,busszal, kis hajókkal és terepjárókkal is. Mivel a három sziget teljesen eltérő kultúrával és természeti adottságokkal rendelkezik, folyamatosan új impulzusoknak leszünk kitéve. Kalandtúránk során bejárjuk a mesebeli Bali legszebb vidékeit, felfedezzük a balinéz hinduk misztikus világát, megjárjuk Jáva legszebb vulkánjait, megismerjük a Yogyakartai szultánság különleges történetét, és egyedülálló módon a WanderWell csapat ellátogat Karimunra is, ami a helyiek szerint olyan, mint Bali volt 50 éve. Ez az apró szigetvilág még szinte érintetlen. Meseszép korallok veszik körbe fehér homokos partjait. A mesebeli tájakon túl nagy figyelmet szentelünk a helyi kultúrák alapos és autentikus megismerésének is. Tarts velünk, ha nem csak látni, de érteni is szeretnéd Balit, Jávát és Karimunt!

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is.

Kiknek ajánljuk?

Indonézia: Bali, Jáva, Karimun utazásunk egy összetett, sok logisztikai manőverrel járó kalandtúra. Többször repülünk, kompozunk, de utazunk vonattal,busszal, kis hajókkal és terepjárókkal is. Mivel a három sziget teljesen eltérő kultúrával és természeti adottságokkal rendelkezik, folyamatosan új impulzusoknak leszünk kitéve. Kalandtúránk során bejárjuk a mesebeli Bali legszebb vidékeit, felfedezzük a balinéz hinduk misztikus világát, megjárjuk Jáva legszebb vulkánjait, megismerjük a Yogyakartai szultánság különleges történetét, és egyedülálló módon a WanderWell csapat ellátogat Karimunra is, ami a helyiek szerint olyan, mint Bali volt 50 éve. Ez az apró szigetvilág még szinte érintetlen. Meseszép korallok veszik körbe fehér homokos partjait. A mesebeli tájakon túl nagy figyelmet szentelünk a helyi kultúrák alapos és autentikus megismerésének is. Tarts velünk, ha nem csak látni, de érteni is szeretnéd Balit, Jávát és Karimunt!

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Sportos fizikumot nem igényel, de 14 napon át folyamatosan mozgásban leszünk és könnyebb túrákra is számítani kell. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen. A kulturális különbségek kényelmetlenségeket szülhetnek, így fontos, hogy ezekhez rugalmasan állj hozzá.

Repülőjegy

Budapestről Turkish, Emirates, vagy Qatar légitársasággal, egy átszállással utazunk Jakartába. Innen belföldi járattal repülünk Denpasarba. Utazásunk végén Yogyakartából belföldi járattal megyünk Jakartába, ahonnan egy átszállással nemzetközi járattal repülünk Budapestre. A szükséges létszám elérését követően foglalunk csoportos repjegyeket. Ha nem Budapestről utazol, a csapattal Denpasarban találkozol majd.

Felszerelés, eszközök, oltások

A vulkántúrákhoz túracipő, vagy túraszandál, valamint réteges öltözködés és túraruházat szükséges. A többi nap lenge hétköznapi ruházatban, kényelmes sport vagy utcai cipőben teljesíthető. A tengerparti napokra ajánljuk vízicipő beszerzését. A sznorkelhez a helyi partnerek adnak szemüveget, pipát, és uszonyt. Bár mindegyiket fertőtlenítővel tisztítják, javasoljuk, hogy lehetőség szerint hozz saját pipát és szemüveget. Utazásunkra nem kötelező, de ajánlottak a következő oltások: Hepatitis A és B, Tífusz, Di-Per-Te. Az általunk érintett területeken nem jellemző a malária, így nem tartjuk feltétlenül szükségesnek a maláriagyógyszer szedését, de ez egyéni döntés. Kérjük, mindenképp konzultálj orvosoddal mielőtt elkezdenéd szedni.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.