Irán – kaland és kultúra Perzsiában

Törlés

Fontos információk

Irán

Részvételi díj:

549.990 Ft

Törzsutas ár:

519.990 Ft

A túra időpontja:

Várólistás2024.04.27.-2024.05.12.
Nehézség 5
Kalandfaktor 9
Kényelmi együttható 7

Átfogó kulturális-természeti körutazásra hívunk Iránba! Utunk során mélyrehatóan megismerkedünk az egykori Perzsia rendkívül gazdag és – szó szerint – színes kulturális örökségével. Ellátogatunk a turisták által ritkábban látogatott, de teljesen biztonságos régióiba is, hogy felfedezzük Irán lenyűgözően változatos tájait is. Barangolásunk során végig tapasztalni fogjuk, hogy az irániak milyen barátságosak, vendégszeretőek és nyitottak.

Irán – korábbi nevén Perzsia – a világ egyik legkülönlegesebb és legelragadóbb országa. A médiában Iránról kialakult kép miatt sokan hallottak, illetve van egy elképzelésük róla milyen lehet, azonban csak kevesen ismerik igazán az ország igazi arcát. Hatalmas méretének, páratlan földrajzi sokszínűségének, rendkívül gazdag történelmi múltjának, valamint az iráni emberek végtelen vendégszeretetének és kedvességének köszönhetően okkal került fel az elmúlt években a legnépszerűbb utazási célpontok közé. Egyike ugyanis még azon országoknak, ahol egy utazás során oly sok élmény, interakció és kaland ér minket, hogy utána még hosszú időn át mesélünk róla barátainknak.

Ezt az utat elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnék behatóan megismerni Iránnak az igazi arcát; azt az arcát, ami a sztereotípiák mögött van, s amit a médián keresztül sosem ismerhetnek meg. Ajánljuk azoknak is, akik ugyan már voltak muszlim országban, de vágynak egy újba – Irán teljesen más élményeket tartogat, mint más ország a Közel-Keleten. S persze azoknak is ajánljuk, akik még egyáltalán nem jártak muszlim országban, de éreznek magukban elegendő kalandvágyat ahhoz, hogy elutaznának egy igazán különleges helyre. 

Utunk sok szempontból is eltér a magyar utazási irodák által kínált iráni körutazásoktól. Az volt a célunk, hogy egy olyan programot állítsunk össze, aminek keretében a legfontosabb turisztikai látnivalók mellett a turisták által – különösen csoportos utazás keretében – alig érintett területekre is ellátogatunk. Így képezi részét utunknak – kiszakadva egy kicsit a nyüzsgő városokból – egy 4 napos természetjárás a Zagrosz-hegység lenyűgöző tájain át. Ezáltal nemcsak Irán hegyvidéki területeit ismerjük meg közelebbről, hanem az ott élő emberek, köztük az egyik legősibb nomád törzs mindennapjaiba is betekintést nyerhetünk.

Amit garantálhatunk: életre szóló kalandokkal és élményekkel fogsz hazatérni, s másképp fogsz gondolkodni e csodálatos országról!

Aktivitások:

Nulladik nap

Repülés Teherán felé

Várhatóan a délutáni/esti órákban indulunk a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, és egy átszállással Irán fővárosába, Teheránba repülünk. Az éjszakát a repülőgépen, illetve repülőtéren töltjük.

Első nap

Kashan

A kora reggeli órákban szállunk le Teheránban. Egyenesen a Kavír-sivatag peremén fekvő csendes, de nagy kulturális értékkel bíró kereskedővárosba, Kashanba utazunk. A perzsa építészet jegyeit magán viselő egykori tradicionális főúri házból kialakított hotelben elfoglaljuk szállásunkat, majd reggelit és egy rövidebb pihenőt követően a város gyalogos felfedezésére indulunk. A szállásunkhoz hasonló díszes tradicionális főúri házak mellett ellátogatunk egy több száz éves fürdőbe, valamint a bazárban is teszünk egy rövid sétát. A bazárban megkezdett ismerkedést Perzsia elragadó ízeivel, vacsora keretében folytatjuk. 

Ellátás: reggeli
Szállás: tradicionális stílusú szállás, 2-3 ágyas szobákban saját fürdőszobával

Második nap

Maranjab-sivatag, Sós-sivatag, földalatti város, rózsakertek

Még pirkadat előtt elhagyjuk Kashant, hogy a napfelkelte idejére már a Maranjab-sivatag homokdűnéin lehessünk. Miközben mi gyönyörködünk, sofőreink pazar reggelit készítenek a homokdűnék mellett. Ezután a közeli Sós-sivataghoz látogatunk el: ha kedvező az időjárás az érkezésünk előtti napokban, csodálatos kialakulnak a szabályos sóformák. A sivatagi élmények után a Kashan környéki kis falvak rejtett látnivalóit fedezzük fel. Ellátogatunk egy pazar mecsetbe, ahol elkezdjük az ismerkedést az iszlám siíta irányzatával, majd benézünk egy több száz éves földalatti város közelmútban feltárt labirintusába, végül pedig a rózsaföldekre látogatunk el, ahol bepillantunk az Iránra jellemző rózsaiparba különlegességeibe is. Délután még lesz időnk csatangolni Kashan hangulatos utcáin. 

Ellátás: reggeli, szendvicsebéd
Szállás: tradicionális stílusú szállás, 2-3 ágyas szobákban saját fürdőszobával

Harmadik nap

Kashan, Abyaneh, Iszfahán

Búcsút intünk Kashannak és a Zagrosz-hegységben fekvő, piciny hegyi faluba, Abyanehbe utazunk. A jellegzetes vörös agyagból épített falu sikátoraiban sétálva leginkább idős falusiakkal találkozhatunk. Az asszonyok Irán többi részétől eltérően – kizárólag Abyanehre jellemző – színes ruhába öltözve kínálják portékáikat. A faluval szemközti domb tetejére felmászva egy néha vár falának romjai közül gyönyörködhetünk Abyaneh látványában. Elhagyva a nyugalmat árasztó falut a perzsa kultúra egyik fellegvárába Iszfahánba utazunk. Irán turisztikailag legjelentősebb városának felfedezését az örmény negyedben, a Jolfában kezdjük A XVI. században idetelepített örmények egy igen zárt közösséget alkotnak. A Vank katedrális megtekintése után egy helyi kávézóban kóstolhatunk istenien finom süteményeket és kávékészítményeket. Napunk zárásaként utunk egyik legkülönlegesebb élményében lehet részünk. A Zenemúzeumban, miután megismerkedhettünk a perzsa hangszerek egész tárházával, egy rövid koncert keretében adják át iráni zenészek a tradicionális perzsa muzsika dallamvilágát. Szállásunk elfoglalása után – azokkal, akikben van még erő – besétálunk Iszfahán világhíres főterére, az Imám-térre – nehezen fogjuk tudni befogadni a hatalmas méreteket és a pompát.

Ellátás: reggeli
Szállás: tradicionális stílusú szállás, 2-3 ágyas szobákban

Negyedik nap

Iszfahán

A mai napot teljes egészében Iszfahán felfedezésével töltjük. Elsőként az Imám tér menti látnivalókat nézzük meg alaposabban: Chehel Sotun palota, Lotfollah mecset, Shah mecset és Ali Qapu palota – mind az újkori perzsa birodalom páratlan remekművei, amelyek nemcsak méreteikkel, hanem pazar díszítettségükkel is le fognak minket venni lábunkról. S ha ez még nem lenne elég, a teret körülölelő bazársorban a színesebbnél-színesebb képzőművészeti alkotások fognak minket csábítani – különösen a világhíres perzsa szőnyegek, amik látványától egyből szeretnénk egyet magunknak is otthonra. A nap hátralévő részében saját ritmusban veszhetünk el a bazárban, kóstolhatjuk a különböző finomságokat és a monumentális épületek árnyékában merenghetünk az Újkori Perzsa Birodalom nagyságáról.

Ellátás: reggeli
Szállás: tradicionális stílusú szállás, 2-3 ágyas szobákban

Ötödik nap

Iszfahán, Nain, Meybod, Kharanaq, Yazd

Iszfahánból az ország földrajzi központja, Yazd felé utazunk. A sivatagos tájon át vezető utunk során több megállót is tartunk. Nainban Irán egyik legrégibb mecsetjét és helyi szőnyegeket nézzük meg. Meybodban a sivatagi perzsa építészet néhány remekművét csodáljuk meg. Kharanaqban pedig a Selyemút egykori megállójaként funkcionáló agyagfalu sikátorait barangoljuk be. Itt (is) van lehetőségünk felmászni a háztetőkre, ahonnan nemcsak csodaszép kilátás nyílik a környező tájakra, hanem egykor a társasági élet színterei is voltak. A késő délutáni órákban érkezünk meg Yazdba, a széltornyok városába.

Ellátás: reggeli
Szállás: tradicionális stílusú szállás, 2-3 ágyas szobákban

Hatodik nap

Yazd

Ezt a napot az Ezeregyéjszaka meséinek világát is idéző Yazd és környékének felfedezésével töltjük. Bebarangoljuk az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított rendkívül hangulatos belváros zegzugos sikátorait. Délután fakultatív program keretében ismerkedhetünk meg Yazd zoroaszter valláshoz kapcsolódó emlékeivel és egy magyar emlékművel is. Este ellátogatunk a zurkhaneh eseményre, ami a vallást, sportot és költészetet ötvözi – mindazokat, amelyek mindig is fontos szerepet játszottak a perzsák életében. Ezután még kiülhetünk egy étterem tetőteraszára, ahonnan vízipipa és finom italok társaságában élvezhetjük a sivatagi este nyugalmát.

Ellátás: reggeli
Szállás: tradicionális stílusú szállás, 2-3 ágyas szobákban

Hetedik nap

Yazd, Abarkuh, Pasargadai, Perszepolisz, Naqsh-e Rostam, Shiráz

Korán reggel kelünk, mert hosszú út áll előttünk Shiráz felé. Első megállónk az álmos kisváros, Abarkuh lesz. Itt ellátogatunk a világ egyik legidősebb cédrusfájához, megnézzünk egy ókori hűtés célját szolgáló agyagépületet (yakchal), valamint benézünk a nemrégiben csodálatosan felújított, agyagból épített Agazadeh házba is. Pasargadaiban, a legendás perzsa nagykirály Kürosz szarkofákja mellett megebédelünk, majd folytatjuk az utat az óperzsa birodalom egyik legendás fővárosa, Perszepolisz felé. A város romjai között felidézzük azokat az időket, amikor a perzsa birodalom a Balkántól Indiáig, és az orosz sztyeppéktől Arábia kietlen sivatagjaiig terjed. A közeli Naqsh-e Rostam emlékhelyénél négy perzsa nagykirály sziklába faragott monumentális sírjának helyét, valamint egy különleges rendeltetésű zoroaszter épületet tekinthetünk meg. Rövid utazás után, az esti órákban érkezünk meg a perzsa kultúra másik fellegvárába, Shirázba.

Ellátás: reggeli
Szállás: tradicionális stílusú szállás, 2-3 ágyas szobákban

 

Nyolcadik nap

Shiráz

Reggelit követően belevetjük magunkat a perzsa kultúra – Iszfahán melletti – másik fellegváraként emlegetett Shiráz látnivalóinak felfedezésébe. Első állomásunk nemcsak a város, de Irán egyik legszebb mecsete. A Nasir al-Molk mecset imatermének színes üvegtáblái ugyanis a reggeli napfényben csodálatos fényjátékkal ajándékozzák meg az odalátogatókat. Miután kigyönyörködtük magunkat, két Perzsa-kertbe látogatunk el, amelyek tavaszi virágpompája és nyugalma teljesen elvarázsolnak minket. Innen a perzsa költők legnagyobbikának, Háfeznek a sírjához megyünk. A költő sírja igazi zarándokhely az irániak körében: a sírkő mellett igazán megtapasztalhatjuk, micsoda támaszt és iránymutatást jelentett és jelent mind a mai napig Háfez művészete az irániak számára. Háfez sírjától a belváros szívébe, a bazárba sétálunk, ahol a kötelező alkudozás mellett tehetünk szert újabb csodálatos perzsa portékákra. Természetesen a gasztronómiai élmények sem maradhatnak el egy ilyen tartalmas nap zárásaként!

Ellátás: reggeli
Szállás: tradicionális stílusú szállás, 2-3 ágyas szobákban

Kilencedik nap

Látogatás Qashqai nomádoknál, érkezés a Zagrosz-hegységbe

Ma nemcsak Shirázt, hanem a nagyvárosi környezetet is magunk mögött hagyjuk: pár napra bevetjük magunkat a Zagrosz-hegység varázslatos hegyi világába. Így egyrészt távol a város “zajától” hagyjuk leülepedni az elmúlt napok intenzív kulturális élményeit, másrészt, hogy túrák keretében fedezzük fel az ország további természeti szépségeit és a vidéki Irán turisták által kevésbé látogatott szegleteit.

Elsőként Irán egyik legrégibb közösségéhez, a qashqai nomádokhoz látogatunk el. Ugyan félig már letelepedtek, hűen őrzik még ezer éves állattartó, nomád hagyományaikat. Időt töltve velük, egy újabb mozaikot ismerünk meg az ország társadalmi sokszínűségéből.

Ezután folytatjuk utunkat a Zagrosz-hegység szívébe. Falusi szállásunkat az esti órákban foglaljuk el.

Ellátás: reggeli, vacsora
Szállás: helyi családoknál, falusi vendégházban

10.-11.-12. nap

Túrák a Zagrosz-hegységben

Az elkövetkező három nap során helyi vezetőink kalauzolásával járjuk be a  Zagrosz-hegység egyik legszebb szegletét. Festői hegyi tájakon, 2-4000 méter magas hegycsúcsok ölelésében, üdezöld völgyek és legelők, nyugalmat árasztó erdők, vízesések, rizsteraszok, piciny hegyi falvak, vadregényes kanyonok díszletei között fogunk három túrát tenni. Mivel nem rohanunk sehová, az egész napok rendelkezésünkre állnak, hogy élvezzük a természetet és bejárjuk a szebbnél-szebb látvánnyal kecsegtető túráinkat. Kizárólag a napi túrához szükséges holmit kell vinni magunkkal és az esték során a vidék nyugalmában, a helyiek vendégszeretetét (és finom fogásait) élvezve tudunk töltődni.

Túrák nehézsége: az első 2 nap során kb. 18 km-es túrát teszünk, a 3. napon kb. 15 km-es túrát teszünk, mindhárom nap 600-1100 m szintemelkedésre kell számítani

Fontos! Azok számára, akiknek a túrák megerőltetők lennének, az első 2 nap van lehetőség bizonyos kiszállási pontokon autós transzferre vissza a szállásra, a 3. nap pedig helyi vezető segítségével van lehetőség a visszafordulásra.

Ellátás (minden túranap): reggeli, ebédcsomag, vacsora
Szállás: helyi családoknál, falusi vendégházban

Tizenharmadik nap

Zagrosz-hegység, Iszfahán

Reggelit követően búcsút intünk kedves vendéglátóinknak és a Zagrosz-hegység világának, majd egy hosszabb utazást követően visszatérünk a “civilizációba”, Iszfahánba. A délutánra nincsen szervezett program. A már ismert szállásunkat elfoglalása után visszatérhetünk az Imám-térre bazározni, kávézni vagy csak egyszerűen ismét élvezni Iszfahán nyüzsgését. Természetesen még bőven akadnak felfedezésre váró látnivalók!

Ellátás: reggeli
Szállás: tradicionális stílusú szállás, 2-3 ágyas szobákban

Tizennegyedik nap

Iszfahán, Teherán

Az Újperzsa Birodalom egykori fővárosából a modern Irán fővárosába, Teheránba utazunk. Itt jövünk rá, hogy milyen jó volt újratölteni energiaraktárainkat a Zagrosz-hegység nyugalmában! Teherán nyüzsgése egy egészen más dimenzió: egy 20 millió fős hatalmas és modern metropolisz minden előnyével és hátrányával. Természetesen itt is csemegézünk a legérdekesebb látnivalókból és élményekből. A szállásunk elfoglalása előtt még elkanyarodunk egy rövid fotószünet erejéig a főváros jelképének számító, impozáns építészeti remekműhöz, az Azadi-toronyhoz. Este pedig egy másik építészeti csodát, a kivilágított Tabiat-hídat és annak pezsgő környezetét fedezzük fel.

Ellátás: reggeli
Szállás: jó minőségű hotel, 2-3 ágyas szobákban

Tizenötödik nap

Teherán

Utolsó Iránban töltött napunkat a főváros legszebb látnivalóinak felfedezésére szánjuk – no, meg arra, hogy megpróbáljunk hozzászokni, milyen közlekedni egy ekkora városban. Ellátogatunk a Golesztán Palotakomplexum legszebb épületeibe, ahonnan az egykori sahok irányították a hatalmas birodalmat a XVIII. század végétől. Ugorva az időben, az 1979-es események egyik ikonikus helyszínéhez, az USA volt nagykövetségéhez sétálunk. Napunkat és egyben utunkat is Teherán északi részén, a Tajrish bazár környékén zárjuk. Egy búcsúvacsora keretében idézzük fel rendkívül gazdag utunk legemlékezetesebb pontjait. A szállásunkra visszatérve felkészülünk a hazautazásra, amely várhatóan az éjszakai órákban kezdődik.

Ellátás: reggeli
Szállás: jó minőségű hotel, néhány csomagszoba a hazautazás előtti készülődéshez

Tizenhatodik nap

Hazautazás

Várhatóan az éjszaka közepén kiutazunk a teheráni nemzetközi repülőtérre, ahonnan megkezdjük hazautazásunkat. Budapestre egy átszállással a délutáni órákban érkezünk.

Részvételi díj

549.990 Forint, ami tartalmazza:

 • reptéri transzfereket, ha a csoportnak ajánlott járattal utazol
 • szállásokat: Kashanban, Iszfahánban, Yazdban és Shirázban ún. tradicionális stílusú, hangulatos szállásokon, Teheránban jó minőségű hotelben, a Zagrosz-hegység túránk során falusi vendégházakban
 • reggelit minden Iránban töltött nap során (összesen 15 alkalommal); szendvicsebédet a Kashan környéki napon; ebédet a qashqai nomádoknál töltött program keretében; ebédcsomagokat a Zagrosz-hegység túrák során (összesen 3 alkalommal); vacsorákat a Zagrosz-hegység túrák során (összesen 4 alkalommal)
 • az összes országon belüli (városok közötti, városokon belüli) privát buszos transzfert
 • az autós transzfereket a Kashan környéki sivatagi program során
 • transzfereket a Zagrosz-hegység túrák során
 • túravezetést és szervezést

Nem tartalmazza:

 • nemzetközi repülőjegy árát Budapest – Teherán útvonalon (1 átszállással 260.000-320.000 Forint a korábbi tapasztalatok alapján)
 • belépők árát (kb. 200 EUR)
 • vízum (kb. 100 EUR), aminek beszerzésében és kitöltésében az iroda segít (csoportos utazások esetében egyéni vízumigénylésre nincsen lehetőség)
 • utasbiztosítást
 • költőpénzt (120.000 – 160.000 Forint belépőkre, fakultatív programokra, a fentebbi listán nem szereplő étkezésekre) – Fontos! Az Irán ellen hatályban lévő nemzetközi pénzügyi és banki korlátozások miatt a nemzetközi bankkártyákat (pl. Visa, MasterCard) egyáltalán nem tudjuk használni, így minden költőpénzt készpénz formájában (EUR-ban) kell magunkkal vinni.

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk el. Átlagos létszám: 16-22 fő. Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság.

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető utazás. Azt szem előtt kell tartani, hogy 15 napon át folyamatosan mozgásban leszünk egy Európától jelentősen eltérő kulturális környezetben. A városokban esetenként nagyobb távolságokat fogunk sétálva megtenni. Továbbá, a szárazabb sivatagi klíma is megterhelőbb lehet.

A Zagrosz-hegységben 3 túrát fogunk tenni. Az első 2 nap során kb. 18 km-es túrát teszünk, a 3. napon kb. 15 km-es túrát teszünk, mindhárom nap 600-1100 m szintemelkedésre kell számítani. Átlagos, különleges technikai előképzettséget/felszerelést nem igénylő hegyi terepre kell készülnünk: ösvények, helyenként sziklás-törmelékes terep. A 3. túranapon az útvonal egy része egy kanyonban vezet. Nem kanyoningozás a program, de fel kell készülni arra, hogy akár combközépig érő vízben gázolunk bizonyos szakaszokon. Természetesen a biztonságos túrázást szem előtt tartva a víz aktuális hőmérséklete, mélysége és sebessége alapján a helyi vezetők döntenek arról, hogy a kanyonban túrázunk vagy alternatív útvonalon.

Fontos! Azok számára, akiknek a túrák megerőltetők lennének, az első 2 nap van lehetőség bizonyos kiszállási pontokon autós transzferre vissza a szállásra, a 3. nap pedig helyi vezető segítségével van lehetőség a visszafordulásra. Így a túrák ténye senkit se riasszon el, mert van lehetőség egyszerűsítésre könnyítésre.

Mindezek tükrében az átlagos fizikai állóképesség, túrázási tapasztalat és kalandvágy elengedhetetlen.

Irán szokásaiban, életmódban és mentalitásában nagyon eltér az Európában megszokottaktól. Túránkra olyan utasokat várunk, akik megfelelően nyitottak egy teljesen más kultúra, Irán egyedülálló történelmi emlékei és a bámulatosan szép természeti értékek iránt. Törekszünk arra, hogy a velünk utazó bepillanthasson a helyiek életébe, és megismerje Irán, valamint a Közel-Kelet összetett történelmét, kultúráját.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/iran

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Kashanban, Iszfahánban, Yazdban és Shirázban Iránra jellemző, hangulatos ún. tradicionális stílusú szállásokon szállunk meg 2-3 ágyas szobákban, saját és esetenként közös fürdőszobával. Ezeket az egykori gazdag családok által épített és egyszerre több generációnak otthont adó házakat (épületegyütteseket) alakították át szállásokká. Az utóbbi évtizedekben az egyik legnépszerűbb szállásformává váltak Iránban.

Teheránban jó minőségű hotelben, szintén 2-3 ágyas szobákban saját fürdőszobával szállunk meg.

A Zagrosz-hegység túránk során falusi vendégházakban leszünk elszállásolva. Itt számítani kell matracon alvásra, és közös fürdőszobák használatára.

Budapestről egy átszállással utazunk Teheránba. Miután a csoport eléri a végleges létszámát, irodánk ad csoportos ajánlatot repjegyre. Amennyiben számodra úgy kedvezőbb, vásárolhatod a repjegyet egyénileg is. Ebben az esetben kérjük mindenképp egyeztess az irodával, mielőtt megvennéd a repjegyet.

Iránban bérelt buszokkal (a hosszabb távolságokon kényelmes ún. V.I.P. buszokkal), kisbuszokkal, személyautókkal, illetve Teheránban metróval közlekedünk.

Túravezetőd az iszlám világ és Irán kiváló ismerője. Számtalan alkalommal fordult már meg az Arab-félszigeten, de kalandozott Észak-Afrikától a Közel-Keleten át egészen a Távol-Keletig. Iránban számos alkalommal járt.

Tarts velünk, ha nem csak látni, de meg is szeretnéd érteni Iránt!

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos fizikummal teljesíthető utazás. Azt szem előtt kell tartani, hogy 15 napon át folyamatosan mozgásban leszünk egy Európától jelentősen eltérő kulturális környezetben. A városokban esetenként nagyobb távolságokat fogunk sétálva megtenni. Továbbá, a szárazabb sivatagi klíma is megterhelőbb lehet. Irán szokásaiban, életmódban és mentalitásában nagyon eltér az Európában megszokottaktól. Túránkra olyan utasokat várunk, akik megfelelően nyitottak egy teljesen más kultúra, Irán egyedülálló történelmi emlékei és a bámulatosan szép természeti értékek iránt.

Felszerelés, eszközök, oltások

Alapvető túra és utcai ruházat elegendő, speciális felszerelésre nincs szükség. Nők számára könyékig érő felső és bokáig érő ruházat, férfiak számára könyékig érő felső és hosszúnadrág az ildomos viselet. Vékony hálózsákra szükség lesz a falusi vendégházakban. Kötelező oltás nincs, de számos oltás javasolt. Ezekkel kapcsolatban mindenképpen a háziorvosoddal és az oltóközponttal kellene konzultálnod, mert ők tudják, hogy számodra melyik oltásokat lehet beadni. A nemzetközi oltóközpont munkatársai felkészültek, és széleskörű tájékoztatást tudnak adni. A következő oltásokat minden túránkhoz javasoljuk, amelyek Magyarországtól Délre, vagy Keletre vezetnek: Hepatitis A / B , Tífusz, Di-per-te.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2024-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.