Írország

Törlés

Fontos információk

Írország

A túra bruttó ára:

284.990 Ft

A túra időpontja:

2021.07.31.-2021.08.07.
Nehézség 4
Kalandfaktor 6
Kényelmi együttható 8

A klasszikus után szabadon: “mit adtak nekünk az írek?” Misztikus kelta kultúrát, világhírű színészek egész garmadáját, vérpezsdítő népzenét Michael Flatley lendületes sztepptáncával, Enya éteri hangját, Oscar Wilde művészi írásait, a hamisítatlan fekete Guinness sört, az évszázados hagyományokkal bíró whiskyt és még hosszan sorolhatnánk…

S mit adunk mi nektek Írországból? Azt ugyan nem garantáljuk, hogy össze tudunk hozni egy találkozót Pierce Brosnannel vagy éppen Liam Neesonnal, de az biztos, hogy izgalmas túrák során felkeressük a Smaragd Sziget káprázatos természeti kincseit; kiállunk az óceán korbácsolta, lélegzetelállítóan meredek sziklafalak tetejére; megízleljük a harapnivalóan friss levegőt; ámulunk a szigetet beborító, harsányzöld színű puha pázsiton és a füves dombok között megbújó zsupfedeles házikókon; megismerjük az ország viharos, ám rendkívül gazdag történelmét a keltáktól napjainkig; megízleljük nem egyszer, nem kétszer páratlan ételeit és italait a nyüzsgő pubok mélyén, miközben átadjuk magunkat a vidám írek vendégszeretetének.

Aktivitások:

Első nap

Budapest – Dublin – Galway környéke

Várhatóan közvetlen járattal, a délutáni órákban repülünk Budapestről Dublinba. Felvesszük bérelt autóinkat és az Írország nyugati felére, Galway vidékére utazunk.

Második nap

Moher-sziklák, Burren, Poulnabrone dolmen, Dunguaire kastély

Elképzeldted már, milyen a “világ végén” állni? Nos, ha ezidáig nem, akkor a látványos Moher-sziklák peremén állva ez nem lesz nehéz – miközben a helyenként több, mint 200 méter magas, 8 kilométer hosszan kanyargó függőleges sziklafal tetején a lélegzetünk is eláll. Ezután a Galwayi-öböl mentén fedezzük fel a világ egyik legszebb karrmezejét, a Burrent. A látványos karsztos területről a több, mint 5000 éves Poulnabrone dolmenhez, azaz temetkezési helyként szolgáló kőkorszaki építményhez utazunk. Napunk zárásaként a festői fekvésű Dunguaire kastélyt keressük fel.

Harmadik nap

Benbulbin túra, óceánparti panorámaút, Classiebawn kastély

Magunk mögött hagyjuk Galway környékét, és észak felé utazunk. A tengerparti Sligo városától nem messze magasodik a sziget egyik legmarkánsabb hegycsúcsa, a Benbulbin, amelyet kinézete után az ír “Tábla-hegynek” is neveznek. A meredek füves hegyoldalban vezető rövid, de izzasztó mászásunkért cserébe káprázatos körpanorámát kaphatunk a csúcsról. Többek között láthatjuk következő célpontunkat, a Mullaghmore félszigeten magányosan álló, kecses tornyú Classiebawn kastélyt is. Innen továbutazva az esti órákban érkezünk meg a Slieve League hegycsoport közelében lévő szállásunkra.

Túra nehézsége: 9 km hosszú; szintemelkedés 350 m fel és 350 m le; menetidő 3-4 óra pihenőkkel együtt

Negyedik nap

Slieve League sziklák, Észak-Írország

A Moher-sziklák után is tudjuk még hova emelni a “világvége” hangulatú tengerparti sziklás helyek hangulatát! A Slieve League csipkézett öblökkel tagolt, hosszan kanyargó sziklafala 600 méteres magasságból törik le az Atlanti-óceán haragos hullámaiba. A gerinctúra több pontján elakad a lélegzetünk a látványtól, miközben irigykedünk a felettünk vijjogó vízimadarak lakóhelyén. A sziklákat elhagyva az esti órákban érkezünk meg az Ír-sziget egyik legészakibb, de már Észak-Írországhoz tartozó Portrush környékére.

Túra nehézsége: 15 km hosszú; szintemelkedés 500 m fel és 500 m le; menetidő 5 óra

Ötödik nap

Giants Causeway, Bushmills whiskey

Gondolatban már biztosan sokan végigsétáltunk a legendákkal övezett Óriások Útján, Észak-Írország egyik leghíresebb természeti képződményén. Ezen a napon azonban a valóságban is talpunk alatt érezhetjük hosszú kilométereken át a közel 40 000 bazaltoszlopot, melyek több tíz millió éve dacolnak az Atlanti-óceán hullámaival. Innen egy másik – nem geológiai értelemben vett – ősi helyszínre utazunk: a világ legrégebbi (törvényes) szeszfőzdéjébe. A Bushmills üzemét nemcsak a whiskey illata, hanem a történelem, a generációkon átívelő szeszfőzési tudomány és az ital szeretete is áthatja.

Hatodik nap

Dunluce kastély, Dark Hedges, Hillsborough kastély, Dublin

A festői Dunluce kastélyt bebarangolva óhatatlanul az az érzésünk támad, hogy “ez biztosan egy középkori filmhez épített díszlet!” Holott az egyszerre csodálatos és vad fekvésű erődítés lassan nyolc évszázada dacol büszkén a történelem viharaival és az Atlanti-óceánt hullámaival. “Filmünk” itt azonban nem ér véget: irány a Dark Hedges misztikus bükkfákból felépülő alagútja, ami a Trónok Harca készítőit is megihlette. Következő megállónk az impozáns Hillsborough kastély lesz, aminek különlegességét az adja, hogy ez a lenyűgöző épület mind a mai napig a brit királyi család rezidenciája észak-írországi tartózkodásuk során. A kastélytól utunk egyenesen Dublin mindig nyüzsgő pubjaiba vezet.

Hetedik nap

Dublin: városnézés, Guinness sörgyár, Trinity College, pubok

Egész napunkat a több, mint ezer éves Dublin felfedezésével töltjük. Míg a múltat a korokkal dacoló impozáns épületek idézik fel, a jelenbe a főváros mediterrán településeket is megszégyenítő nyüzsgése fog visszarántani. Természetesen mi is betérünk a fekete sör szentélyébe, azaz a Guinness sörgyárba. Este pedig megismerjük, miért is hívják Dublint a kocsmák fővárosának. A pezsgő Temple Bar negyed pubjait keressük fel, miközben a népzenétől hangos sétálóutcákon engedjük ki a bennünk lakozó táncost.

Nyolcadik nap

Dublini városnézés, és hazautazás

Délelőtti városnézést és az utolsó ír ajándékok begyűjtését követően búcsút intünk a Smaragd-szigetnek, s várhatóan egy délutáni járattal hazautazunk Magyarországra.

Program költsége

284.990 Forint ami tartalmazza:

  • reptéri transzfer
  • szállások háromcsillagos, jó minőségű, kényelmes panziókban és szállodákban, 2-3 ágyas szobákban (párok kétszemélyesben)
  • közlekedés kisbusszal és bérelt autókkal
  • szervezés és magyar nyelvű túravezetés

Nem tartalmazza:

  • repjegy Budapest – Dublin (korábbi tapasztalatok alapján 40.000-80.000 Forint)
  • utasbiztosítást
  • étkezéseket
  • költőpénzt (vérmérséklettől függően 70.000 – 100.000 Forint, ami magába foglalja az étkezéseket, sörözéseket, és a belépőket is)

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 375 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Csapat

Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság. A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk el. Átlagos létszám 12-16 fő.

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Folyamatosan mozgásban leszünk, és hosszú sétákra is számítani kell, de ezek nem járnak nagy szintemelkedéssel, így átlagos, vagy annál gyengébb fizikumú emberek is teljesíteni tudják a programot.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Ír kalandtúránk egy roadtrip, így összesen négy helyen alszunk majd. Három szálláson két, egyiken egy éjszakát töltünk el. Szállásaink jó minőségű panziók, szállodák és apartmanok lesznek, ahol utasainkat 2-3 ágyas szobákban helyezzük el. Pároknak kétszemélyes szobákat biztosítunk. A szobák felszereltsége eltérő lehet.

Preferáltan Budapestről vagy Bécsből Ryanair légitársasággal utazunk Dublinba, majd onnan jövünk haza. Utasaink a repjegyeket egyénileg vásárolják meg, miután visszaigazoltuk a túra indításához szükséges létszám elérését. Amennyiben igényled, repjegyekkel foglalkozó partnerirodánk tud segíteni a jegy megvásárlásában. A reptéri transzfereket azok számára tartalmazza a túra ára, akik a csoportnak kiajánlott járattal utaznak. Ha Te másik járattal utaznál, esetleg pár nappal korábban szeretnél megérkezni, kérjük jelezd nekünk. Ebben az esetben a reptéri transzfer, és a program megkezdéséig az összes költség téged terhel.

Írországon és Észak-Írországon belül bérelt kisbusszal és személyautókkal közlekedünk.

Ír kalandtúránkat leginkább azoknak ajánljuk, akik kis csoporttal, aktívan szeretnék felfedezni a sziget természeti értékeit. Kalandtúránk során Írország és Észak-Írország legismertebb túraösvényei mellett a rejtett kincsek felfedezésére, és az igazi ír hangulat megélésére fókuszálunk. Apró falvak, vidéki éttermek, hangulatos pubok, kevesek által járt túraútvonalak várnak ránk a Smaragd-szigeten!

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Ír kalandtúránkat leginkább azoknak ajánljuk, akik kis csoporttal, aktívan szeretnék felfedezni a sziget természeti értékeit. Kalandtúránk során Írország és Észak-Írország legismertebb túraösvényei mellett a rejtett kincsek felfedezésére, és az igazi ír hangulat megélésére fókuszálunk. Apró falvak, vidéki éttermek, hangulatos pubok, kevesek által járt túraútvonalak várnak ránk a Smaragd-szigeten!

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Folyamatosan mozgásban leszünk, és hosszú sétákra is számítani kell, de ezek nem járnak nagy szintemelkedéssel, így átlagos, vagy annál gyengébb fizikumú emberek is teljesíteni tudják a programot.

Repülőjegy

Preferáltan Budapestről vagy Bécsből Ryanair légitársasággal utazunk Dublinba, majd onnan jövünk haza. Utasaink a repjegyeket egyénileg vásárolják meg, miután visszaigazoltuk a túra indításához szükséges létszám elérését. Amennyiben igényled, repjegyekkel foglalkozó partnerirodánk tud segíteni a jegy megvásárlásában.

Felszerelés és eszközök

Alapvető túraruházat szükséges, de semmilyen speciális felszerelésre nincs szükség.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2021-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.