Izland – all in

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Izland

Részvételi díj:

Klubtag ár:

334 990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 2
Kalandfaktor 6
Kényelmi együttható 7

Vízesések, végeláthatatlan füves puszták, kanyonok, vulkánok, geotermikus mezők, gleccserek, világszerte egyedülálló természeti kincsek. Ezt tartogatja nekünk Izland. Egyhetes roadtrip jellegű kalandtúránkon körbemegyünk a szigeten, és végigjárjuk a legszebb látnivalókat. Megízlelhetjük a legkülönlegesebb izlandi ételeket, lesz alkalmunk csodálatos panorámában termálfürdőzni, és akár testközelből láthatunk bálnákat, delfineket, lundákat.

Első nap

2022.07.17. vasárnap – Érkezés Izlandra

Menetrend szerinti, közvetlen járattal repülünk Budapestről Izlandra, ahová az esti órákban érkezünk meg. A reptéren felvesszük autóinkat, majd belvárosi szállásunkra utazunk.

Második nap

2022.07.18. hétfő – Arany Háromszög

Első izlandi napfényes éjszakánk után bele is vetjük magunkat a sziget legjavába! Első megállónk Keríd lesz, ami egy hajdani vulkán kráterében csillogó kék vizű tó. A vulkán tetején állva azonnal ráhangolódunk Izland varázslatos atmoszférájára: óriási, tágas terek, hűs szél, varázslatos vulkanikus formák ameddig a szem ellát. Kráterperemi sétánk után továbbutazunk és sorra vesszük az Arany Háromszög  látnivalóit. 

Első izlandi vízesés-élményünket rögtön meg is szerezzük a mai napon: a monumentális Gullfoss-vízesés méretei és ereje letaglózza a csapatot. Hosszan nézzük, ahogy a hatalmas víztömeg mély dübörgés kíséretében két lépcsőfokkal 33 métert zuhan a kanyonba. Hamarosan már másmilyen dübörgésre fogunk figyelni, ugyanis rövid autózás után Európa legnagyobb gejzíre fog mocorogni a talpunk alatt. Bejárjuk a Haukadalur geotermikus mezőt, ahol fumarolákkal, iszapfortyogókkal és az utóvulkáni működés további izgalmas képződményeivel is megismerkedünk, azonban figyelmünk 5-10 percenként biztosan egy irányba szegeződik majd: itt találjuk kontinensünk legnagyobb gejzírjét, a Strokkurt. A gejzír roppant turistabarát, ugyanis menetrend szerint 5-10 percenként óriási ,,robbanás” kíséretében 15 méteres vízoszlopot lövell a magasba. A természet erejének egyik legszebb megnyilvánulása ez, melyet a Földnek csak nagyon kevés pontján tudunk megfigyelni.

A mai napunk utolsó állomása a Pingvellir Nemzeti Park, ahol egy lépéssel Észak-Amerikában teremhetünk. Nem, ez nem varázslat, hanem színtiszta földtudomány! Izland az eurázsiai és észak-amerikai tektonikus lemezek peremén helyezkedik, melynek a vulkanikus tevékenységek is köszönhetőek. Itt a Pingvellir Nemzeti Parkban a saját szemünkkel láthatjuk a két lemez távolodása következtében keletkező hasadékokat! Kisebb túrát teszünk a sziklafalak között, majd mintegy órás autózás után visszatérünk szállásunkra.

Harmadik nap

2022.07.19. kedd – Vízesések, világítótorony, és egy szabadtéri termálfürdő panorámával

Reggelink után időben indulunk, hiszen ma nekiveselkedünk izlandi körutazásunknak! Ezen a napon a sziget déli részének legszebb látnivalói várnak ránk. Megnézzük a különleges Seljalandfoss-vízesést, melynek vízfüggönye mögé be is merészkedhetünk, majd rövid sétával felfedezzük kistesóját, ami egy minden oldalról körülvett szakadékba zuhan bele, és csak a sekély patakban gázolva tudunk bejutni a barlangjába. Utazásunk alatt nem először és nem is utoljára fog magával ragadni az érzés, hogy nem evilági helyen járunk….

Következő állomásunk a Skógafoss nem kevésbé impozáns zuhataga lesz, mely számos reklám, videoklip és film díszletéül szolgált már. Ezzel a mai napra kimerítettük a vízesés-keretet és csendesebb vidékre vezet utunk. 

Ebédidőben felkeressük Seljavallalaug szabadtéri fürdőhelyét, ahol elköltjük batyus ebédünket, majd megmártózunk a kellemesen meleg termálvízben. A medencét csaknem száz évvel ezelőtt építették a semmi közepére, hogy a helyiek és a turisták a szabad ég alatt élvezhessék a sziget folyékony kincsét. Miután ezt mi is maximálisan megtettük, továbbutazunk Dyórhaley világítótornya, sziklái és Reynisfjara fekete tengerpartja felé. A sziklákon állva szemünk elé tárul a végtelen Atlanti-óceán, mely általában itt nem a kedves arcát mutatja…Hullámaival az alattunk elterülő partot nyaldossa, morajlása, párája és a tengeri madarak rikoltásai megtöltik a levegőt. Itt akár megpillanthatjuk az Izland jelképének számító aranyos lundákat is! Lesétálunk a fekete köves partra is, ahol úgy tűnik, mintha eltűntek volna a színek: nem látunk mást, csak a szürke óceánt, a fehér habokat és az apró fekete köveket a talpunk alatt. Szállásunk itt, a tenger partján fekvő Vík falu közelében lesz, mely Izland legdélebbi települése.

Negyedik nap

2022.07.20. szerda – Kanyontúra, gleccser, lagúna, és óriási jégtömbök

Hosszú nap elé nézünk, mely izgalmas túrákat tartogat számunkra, így nem sok időnk lesz a lustálkodásra! Bőséges reggelink után kocsiba pattanunk és a – még a többi izlandi névhez képest is bonyolult nevű – Fjadrárgljúfur-kanyonhoz utazunk. A folyóvájta kanyon kb. 2 km hosszú és mintegy 100 méter mély. A sziklák peremén teszünk könnyű túrát, mely mentén számtalan kilátópontról csodálhatjuk a lenyűgöző formákat.

A kanyon után Izland egyik legszebb nemzeti parkjához utazunk, ahol újra szorosra húzzuk bakancsainkat és túrára indulunk. Tundra növényzet között vezet utunk, és ha szerencsések vagyunk, sarki rókát, vagy akár rénszarvast is megpillanthatunk! Hogy ma se maradjunk vízesés nélkül, megnézzük a bazaltoszlopok között alábukó Svartifosst, majd továbbkanyarodva elérjük túránk fénypontját, a Sjónarnípa-kilátópontot. Innen páratlan panoráma tárul a szemünk elé: a Skaftafellsjökull óriási gleccsere alattunk terül el a völgyben, mögötte hófödte csúcsok magasodnak. A jégfolyam milliméterenként csúszik lejjebb a völgyben, nyelve összetöredezik, végül az óriási jégtömbök beleszakadnak a gleccsertóba. Ilyet sem látni minden sarkon:)

Kellemesen elfáradva érünk vissza autóinkhoz, majd rövid utazás után Hofskirkja fűvel borított kis templomocskáját látogatjuk meg. A kalandoknak nincs még vége, hamarosan már Jökulsárlón lagúnájának vizét szeljük óriási jéghegyek között! Mintha csak az Antarktiszon lennénk… A fakultatív csónaktúra után sétálunk még egyet a Diamond Beachen. Nem kell hosszasan magyarázni, miért kapta a hely ezt a nevet: a fekete tengerpartra sodródott átlátszó jégtömbök úgy csillognak, akár a gyémánt. Varázslatos sétánk után autóba pattanunk és rövid utazás után megérkezünk mai szállásunkra, ahol jó vikingek módjára koccintunk egy (vagy több) korsó sörrel.

Ötödik nap

2022.07.21. csütörtök – Vestrahorn sziklái, és bálnales

A mai napon átszeljük Izland keleti részét. Reggel felkeressük Vestrahorn szikláit, melyek Izland egyik kedvenc fotótémái, valamint egy viking falut is meglátogatunk. Következő megállónk Djúpivogur hangulatos halászfaluja lesz. Itt kinyújtóztatjuk lábainkat és egy több mint 200 éves épületben elköltjük tízórai kávénkat. Ebédidőre már Egilstadir városába érünk, ahol feltöltjük készleteinket a hét második felére, délután pedig meg is érkezünk Húsavíkba. Elfoglaljuk szállásunkat, ahol a következő két éjszakát töltjük, és felfrissítjuk magunkat a bálna- és lundalesre. Húsavík Izland egyik legjelentősebb halászati központja és a bálnalesek kiindulópontja. A túrán barna delfineket, fehércsőrű delfineket, csukabálnákat, hosszúszárnyú bálnákat vagy a legnagyobb ismert állatfaj, a kék bálna példányait, sőt, akár orkákat is megfigyelhetünk! Izlandi utunk egyik legkülönlegesebb élménye lesz az óceán óriásainak, és az esetlenül togyogó, ám annál ügyesebben repülő kedves kis lundák megfigyelése a naplemente fényeiben.

Hatodik nap

2022.07.22. péntek – Vulkán és krátertó, geotermikus mezők, és újabb termálfürdő

A Krafla vulkánhoz autózunk, melynek peremén járunk egyet. Alattunk, a kráterben csillogó hó és a türkiz színű, fagyos vízű Víti-krátertó szemkápráztató látványa mindenkit megbabonáz!

A vulkán után felkeressük Hverir geotermikus mezejét, ahol iszapfortyogók, szolfatárák és fumarolák között sétálunk. A kénes illat itt nagyon intenzív, érdemes figyelni, hogy ne a kigőzölgések mellett szippantsunk mély levegőt.. A kijelölt útvonalról sem célszerű letérni, hiszen a felszín alatt, a tűzforró kőzetek közötti alagutakban áramlik a túlhevült víz. Talán úgy hangzik, mintha a pokol felett járnánk, azonban ezek a különleges jelenségek megtapasztalása segíthet ráébredni, hogy milyen rendkívüli bolygó is a mi Földünk.

Következő állomásunk Hverfjall óriási, kietlen, fekete krátere lesz, ahol már a Föld helyett inkább a Holdon érezhetjük magunkat…

A könnyű kis sétáink után elérkezett a jól megérdemelt pihenés ideje: fakultatív csobbanás a Myvath termálfürdőben! A Kék Lagúna testvére kisebb, természetközelibb, barátságosabb és messze nem olyan zsúfolt, mint világhíres párja, ám pont ugyanolyan magával ragadó. A szürkéskék, átlátszatlan víz jótékony hatásait bőven kiélvezzük, miközben egymással csevegünk vagy akár csukott szemmel pihenve relaxálunk. Kevés ,,izlandibb” élmény van, mint a szabad ég alatt a simogató meleg vízből gyönyörködni a körülöttünk elterülő zord tájban. Ráérős fürdőzésünk után visszautazunk húsavíki szállásunkra, ahol folytatjuk a jól megérdemelt pihenést.

Hetedik nap

2022.07.23. szombat – Godafoss, fjordok, viking falu

A tegnapi pihis nap után ma hosszabb utazás vár ránk. Godafoss patkó alakú, monumentális vízesésénél indítjuk napot, majd onnan tovább autózva Izland északi fővárosába, Akureyribe érkezünk. A békés, tiszta és hangulatos város a hangzatos nevű Eyjafjördur-fjord festői partján fekszik. Az ebédidőt itt töltjük: beülhetünk egy étterembe, bevásárolhatunk szuvenírekből, vagy csak sétálhatunk a belváros hamisítatlan északi stílusú házai között. A szabad program után nekiveselkedünk a fővárosig hátralévő további kilométereknek. Útközben megállunk Glaumbaer skanzenjénél, ahol betekintést nyerhetünk az évszázadokkal ezelőtt élt izlandiak mindennapjaiba és farmházaikba, majd Víðimýrarkirkja gyeppel borított bájos kis templomját is meglátogatjuk. Legközelebb a Walter Mitty titkos élete című filmben a Papa John’s pizzázóvá alakított pékségénél nyújtoztatjuk ki tagjainkat, Reykjavíkba az esti órákban érkezünk meg.

Nyolcadik nap

2022.07.24. vasárnap – Városnézés, és hazautazás

Ma reggel kényelmesen készülődünk és ráérősen költjük el finom reggelinket. A nap nagy részében szabad program keretében fedezzük fel a fővárost. Meglátogatjuk a város jelképét, a Hallgrímskirkja templomot, a Harpa koncerttermet, beszerezzük az utolsó szuveníreket. Késő délután kiautózunk a reptérre, majd leadjuk autóinkat. Budapestre az éjjeli-hajnali órákban érkezünk meg.

Részvételi díj

349.990 Forint, ami tartalmazza:

 • szállások apartmanokban, és háromcsillagos fogadóban 2-3 személyes szobákban. Egy éjszakát hálóteremben (hostel) töltünk.
 • egy alkalommal reggelit
 • autók/kisbuszok bérlése
 • üzemanyag
 • parkolás látványosságoknál
 • túravezetés

Nem tartalmazza:

 • repjegy Budapest- Reykjavík útvonalra (korábbi tapasztalatok alapján Wizzairrel 140-220e Forint között várható poggyásszal)
 • utasbiztosítást
 • étkezések
 • fakultatív programok, ami a helyszínen az izlandi szolgáltatónak fizetendő (gleccserhajózás, bálnales, fürdők)
 • költőpénz (attól függően, hogy mennyi élelmiszert hozol Magyarországról és mennyit költesz Izlandon élelemre/étteremre 40.000-100.000 Ft között)

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget pedig legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 380 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Csapat

Utazásunkat minimum 10 fő befizetésével indítjuk. Átlagos csoportméret: 16-20 fő.

Utazás nehézsége

Gyengébb fizikummal is teljesíthető, könnyű program.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?izland

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Mivel kalandtúránk során körbejárjuk a szigetet, a harmadik naptól fogva minden éjszaka máshol alszunk. Emiatt érdemes már Magyarországon úgy csomagolni, hogy a pakolás ne vegyen el túl sok időt. Szállásaink egyszerű, de kényelmes apartmanok és fogadók lesznek, ahol utasainkat 2-3 ágyas szobákban helyezzük el. Egy éjszakát hálóteremben (hostel) töltünk. A részvételi díj egy alkalomra tartalmazza a reggeli árát, a többi szállásnál a konyhában lesz lehetőségünk magunknak reggelit készíteni. Egyéb étkezéseket éttermekben, kifőzdékben ejtjük meg, de az apartmanok konyhájában van lehetőség ételt melegíteni. Főzésre nincs idő.

Budapestről Wizzair légitársasággal átszállás nélkül utazunk Reykjavíkba. A szükséges létszám elérését követően utasaink egyénileg vásárolják meg a repjegyeket az ajánlott járatokra.

Izlandi körutazásunk során bejárjuk a szigetet, és annak legszebb látnivalóit. Megismerjük az izlandi ételeket, kultúrát, valamint az egyedülálló geotermikus jelenségeket is.

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is.

Kiknek ajánljuk?

Könnyű program, így gyengébb fizikummal rendelkező utasoknak is bátran ajánljuk.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Előzetes túrázási tapasztalat nem szükséges.

Repülőjegy

Budapestről Wizzair légitársasággal átszállás nélkül utazunk Reykjavíkba. A szükséges létszám elérését követően utasaink egyénileg vásárolják meg a repjegyeket az ajánlott járatokra.

Felszerelés és eszközök

Izlandon nyáron is változékony időjárásra érdemes számítani. Könnyen elkaphat minket hideg, szeles és esős időjárás is, így érdemes szélálló dzsekivel, esőkabáttal, vízálló túrabakanccsal vagy túracipővel készülni.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2022-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.