Izland – all in

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Izland

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

449.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 2
Kalandfaktor 6
Kényelmi együttható 7

Vízesések, végeláthatatlan füves puszták, kanyonok, vulkánok, geotermikus mezők, gleccserek, világszerte egyedülálló természeti kincsek. Ezt tartogatja nekünk Izland. Egyhetes roadtrip jellegű kalandtúránkon körbemegyünk a szigeten, és végigjárjuk a legszebb látnivalókat. Megízlelhetjük a legkülönlegesebb izlandi ételeket, lesz alkalmunk csodálatos panorámában termálfürdőzni, és akár testközelből láthatunk bálnákat, delfineket, lundákat.

Első nap

Érkezés Izlandra

Budapestről repülünk Izlandra, ahová a késő délutáni, kora esti órákban érkezünk meg. A reptérről egyenesen szállásunkra utazunk, mely Reykjavíktól keletre, az Arany Körút közelében helyezkedik el. Vacsora közben megismerkedünk útitársainkkal.

Második nap

Arany Körút

Első izlandi napfényes éjszakánk után bele is vetjük magunkat a sziget legjavába! Első megállónk Keríd lesz, ami egy hajdani vulkán kráterében csillogó kék vizű tó. A vulkán tetején állva azonnal ráhangolódunk Izland varázslatos atmoszférájára: óriási, tágas terek, hűs szél, varázslatos vulkanikus formák ameddig a szem ellát. Kráterperemi sétánk után továbbutazunk és sorra vesszük az Arany Háromszög  látnivalóit. 

Első izlandi vízesés-élményünket rögtön meg is szerezzük a mai napon: a monumentális Gullfoss-vízesés méretei és ereje letaglózza a csapatot. Hosszan nézzük, ahogy a hatalmas víztömeg mély dübörgés kíséretében két lépcsőfokkal 33 métert zuhan a kanyonba. Hamarosan már másmilyen dübörgésre fogunk figyelni, ugyanis rövid autózás után Európa legnagyobb gejzíre fog mocorogni a talpunk alatt. Bejárjuk a Haukadalur geotermikus mezőt, ahol fumarolákkal, iszapfortyogókkal és az utóvulkáni működés további izgalmas képződményeivel is megismerkedünk, azonban figyelmünk 5-10 percenként biztosan egy irányba szegeződik majd: itt találjuk kontinensünk legnagyobb gejzírjét, a Strokkurt. A gejzír roppant turistabarát, ugyanis menetrend szerint 5-10 percenként óriási ,,robbanás” kíséretében 15 méteres vízoszlopot lövell a magasba. A természet erejének egyik legszebb megnyilvánulása ez, melyet a Földnek csak nagyon kevés pontján tudunk megfigyelni.

A mai napunk utolsó állomása a Pingvellir Nemzeti Park, ahol egy lépéssel Észak-Amerikában teremhetünk. Nem, ez nem varázslat, hanem színtiszta földtudomány! Izland az eurázsiai és észak-amerikai tektonikus lemezek peremén helyezkedik, melynek a vulkanikus tevékenységek is köszönhetőek. Itt a Pingvellir Nemzeti Parkban a saját szemünkkel láthatjuk a két lemez távolodása következtében keletkező hasadékokat! Kisebb túrát teszünk a sziklafalak között, majd mintegy órás utazás után visszatérünk szállásunkra.

Harmadik nap

Grabrok-kráter, bálnales, Öngulsstaðir

Ma elhagyjuk Reykjavík környékét, és észak felé indulunk. Néhány órás roadtrip után elérjük a mai nap első megállóját, a Grabrok-krátert, mely több, mint 3000 évvel ezelőtt formálódott. A kráter tetejére felérve fantasztikus látvány fogad bennünket, a környező hegyek és az alattunk elterülő, mohával benőtt vulkanikus mező semmihez sem hasonlítható tájképet alkot. Innen folytatjuk utunkat a híres izlandi 1-es út északi részén. Hauganesbe érve fakultatív program keretein belül bálnalesre indulunk. A túrán barna delfineket, fehércsőrű delfineket, csukabálnákat, hosszúszárnyú bálnákat vagy a legnagyobb ismert állatfaj, a kék bálna példányait, sőt, akár orkákat is megfigyelhetünk! 

Ezt követően szállásunkra utazunk, ahol a következő két éjszakát fogjuk tölteni.

Negyedik nap

Krátertó, geotermikus mezők és termálfürdő

Reggeli után a Krafla kráterhez utazunk, melynek peremén járunk egyet. Alattunk a kráterben csillogó türkiz színű, fagyos vízű Víti-krátertó szemkápráztató látványa mindenkit megbabonáz!

A kráter után felkeressük Hverir geotermikus mezejét, ahol iszapfortyogók, szolfatárák és fumarolák között sétálunk. A kénes illat itt nagyon intenzív, alattunk a tűzforró kőzetek közötti alagutakban áramlik a túlhevült víz.  Ezek a különleges jelenségek ráébresztenek minket, hogy milyen rendkívüli bolygó is a mi Földünk.

Következő állomásunk Hverfjall óriási, kietlen, fekete krátere lesz, ahol már a Föld helyett inkább a Holdon érezhetjük magunkat.

A könnyű kis sétáink után elérkezett a jól megérdemelt pihenés ideje: fakultatív csobbanás a Myvatn termálfürdőben! A Kék Lagúna testvére kisebb, természetközelibb, barátságosabb és messze nem olyan zsúfolt, mint világhíres párja, ám pont ugyanolyan magával ragadó. A szürkéskék, átlátszatlan víz jótékony hatásait bőven kiélvezzük, miközben egymással csevegünk vagy akár csukott szemmel pihenve relaxálunk. Kevés ,,izlandibb” élmény van, mint a szabad ég alatt a simogató meleg vízből gyönyörködni a körülöttünk elterülő zord tájban. Ráérős fürdőzésünk után visszautazunk szállásunkra, ahol folytatjuk a jól megérdemelt pihenést.

Ötödik nap

Vízesések és Kelet-Izland

Ma elbúcsúzunk Izland északi részétől, és Godafoss patkó alakú, monumentális vízesésénél indítjuk napot. A lezúduló víztömegben gyönyörködve egyértelmű, miért ezt nevezik az izlandiak az ‘istenek vízesésének’.  Innen folytatjuk utunkat Kelet-Izlandon. Következő megállónk a Studlagil-kanyon, mely bazaltorgonáival és türkizkék színű folyójával mesebeli képeslapra hasonlít. Szállásunkra a kora esti órákban érkezünk.

Hatodik nap

Gyémánt-part, gleccserlagúna, Svartifoss és Fjadrárgljúfur-kanyon

Hosszú nap elé nézünk, mely izgalmas túrákat tartogat számunkra, így nem sok időnk lesz a lustálkodásra! Néhány órás, izlandi tájban gyönyörködéssel töltött utazás után kinyújtóztatjuk végtagjainkat és sétálunk egyet a Diamond Beachen. Nem kell hosszasan magyarázni, miért kapta a hely ezt a nevet: a fekete tengerpartra sodródott átlátszó jégtömbök úgy csillognak, akár a gyémánt.

Ezután fakultatív hajós túrára indulunk, és hamarosan a Jökulsárlón lagúnájának vizét szeljük óriási jéghegyek között! Mintha csak az Antarktiszon lennénk..

Kellemesen elfáradva érünk vissza járművünkhöz, majd rövid utazás után Hofskirkja fűvel borított kis templomocskáját látogatjuk meg. Hogy ma se maradjunk vízesés nélkül, következő megállónk a bazaltoszlopok között alábukó Svartifoss lesz. A napot a Fjadrárgljúfur-kanyonnal zárjuk. A folyó vájta kanyon kb. 2 km hosszú és mintegy 100 méter mély. A sziklák peremén teszünk könnyű sétát, melynek során néhány kilátópontról megcsodálhatjuk a lenyűgöző formákat. 

Hetedik nap

Reynisfjara-part, vízesések és egy szabadtéri termálfürdő panorámával

Reggeli után kb. 1 órás utazás következik, és a napot Izland leghíresebb, fekete homokos tengerpartján kezdjük. A sziklákon állva szemünk elé tárul a végtelen Atlanti-óceán, mely általában itt nem a kedves arcát mutatja… Hullámaival az alattunk elterülő partot nyaldossa, morajlása, párája és a tengeri madarak rikoltásai megtöltik a levegőt. Itt akár megpillanthatjuk az Izland jelképének számító aranyos lundákat is! Lesétálunk a fekete köves partra is, ahol úgy tűnik, mintha eltűntek volna a színek: nem látunk mást, csak a szürke óceánt, a fehér habokat és az apró fekete köveket a talpunk alatt.

Innen nyugat felé autózunk, és – hogy a mai nap se teljen el vízesések nélkül – a következő megállónk a Skógafoss vízesés lesz. Az impozáns zuhatag számos reklám, videoklip és film díszletéül szolgált már.

Ezt követően felkeressük Seljavallalaug szabadtéri fürdőhelyét, ahol megmártózunk a kellemesen meleg termálvízben. A medencét csaknem száz évvel ezelőtt építették a semmi közepére, hogy a helyiek és a turisták a szabad ég alatt élvezhessék a sziget folyékony kincsét. 

Miután ezt mi is maximálisan megtettük, továbbutazunk és megnézzük a különleges Seljalandfoss-vízesést, melynek vízfüggönye mögé be is merészkedhetünk. Utazásunk alatt nem először és nem is utoljára fog magával ragadni az érzés, hogy nem evilági helyen járunk.

A nap végén reykjavíki szállásunkra utazunk.

Nyolcadik nap

Városnézés Reykjavíkban, és hazautazás

Ma reggel kényelmesen készülődünk és ráérősen költjük el finom reggelinket. A nap nagy részében szabad program keretében fedezzük fel a fővárost. Meglátogatjuk a város jelképét, a Hallgrímskirkja templomot, a Harpa koncerttermet, beszerezzük az utolsó szuveníreket. Késő délután utazunk ki a reptérre, Budapestre az éjjeli-hajnali órákban érkezünk meg.

Részvételi díj

499.990 Forint, klubtagoknak 449.990 Forint ami tartalmazza:

 • szállások apartmanokban, és háromcsillagos fogadóban 2-3 személyes szobákban, egy alkalommal 2-4 személyes szobákban
 • reggelit 6 alkalommal
 • autók/busz bérlése (létszámtól függően)
 • üzemanyag
 • parkolás látványosságoknál
 • túravezetés

Nem tartalmazza:

 • repjegy Budapest – Reykjavík útvonalra (korábbi tapasztalatok alapján Wizzairrel 160.000-260.000 Forint között várható poggyásszal)
 • utasbiztosítás
 • étkezések
 • fakultatív programok, ami a helyszínen az izlandi szolgáltatónak fizetendő (gleccserhajózás, bálnales, fürdők – várhatóan 60.000-80.000 Ft)
 • költőpénz (attól függően, hogy mennyi élelmiszert hozol Magyarországról és mennyit költesz Izlandon élelemre/étteremre 60.000-110.000 Ft között)

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget pedig legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 420 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

A túrát a Wizzair menetrendjéhez igazítottuk, így amennyiben a légitársaság menetrendje változik, úgy irodánk fenntartja a jogot, hogy a programot egyoldalúan változtassa, és a Wizzair menetrendjéhez igazítsa.

Csapat

Utazásunkat minimum 16 fő befizetésével indítjuk. Átlagos csoportméret: 20-25 fő.

Utazás nehézsége

Gyengébb fizikummal is teljesíthető, könnyű program.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?izland

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Mivel kalandtúránk során körbejárjuk a szigetet, a harmadik naptól fogva minden éjszaka máshol alszunk. Emiatt érdemes már Magyarországon úgy csomagolni, hogy a pakolás ne vegyen el túl sok időt. Szállásaink egyszerű, de kényelmes apartmanok és fogadók lesznek, ahol utasainkat 2-3 ágyas szobákban, egy alkalommal pedig 2-4 ágyas szobákban helyezzük el. A részvételi díj 6 alkalomra tartalmazza a reggeli árát, a többi szállásnál a konyhában lesz lehetőségünk magunknak reggelit készíteni. Egyéb étkezéseket éttermekben, kifőzdékben ejtjük meg, de az apartmanok konyhájában van lehetőség ételt melegíteni. Főzésre nincs idő.

Budapestről Wizzair légitársasággal átszállás nélkül utazunk Reykjavíkba. A szükséges létszám elérését követően utasaink egyénileg vásárolják meg a repjegyeket az ajánlott járatokra. A túrát a Wizzair menetrendjéhez igazítottuk, így amennyiben a légitársaság menetrendje változik, úgy irodánk fenntartja a jogot, hogy a programot egyoldalúan változtassa, és a Wizzair menetrendjéhez igazítsa.

A közlekedés Izlandon belül létszámtól függően busszal vagy autókkal történik.

Izlandi körutazásunk során bejárjuk a szigetet, és annak legszebb látnivalóit. Megismerjük az izlandi ételeket, kultúrát, valamint az egyedülálló geotermikus jelenségeket is.

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is.

Kiknek ajánljuk?

Könnyű program, így gyengébb fizikummal rendelkező utasoknak is bátran ajánljuk.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Előzetes túrázási tapasztalat nem szükséges.

Felszerelés és eszközök

Izlandon nyáron is változékony időjárásra érdemes számítani. Könnyen elkaphat minket hideg, szeles és esős időjárás is, így érdemes szélálló dzsekivel, esőkabáttal, vízálló túrabakanccsal vagy túracipővel készülni.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.