Izland – tűz és jég

Törlés

Fontos információk

Izland

Részvételi díj:

219.990 Ft

A túra időpontja:

2021.11.02.-2021.11.06.
Nehézség 4
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

Tarts velünk a tűz és jég birodalmába! Fedezd fel Izland egyedülálló természeti értékeit, gejzíreket, vízeséseket, gleccsereket, jégmezőket és vulkánokat. Ha minden jól megy, a sarki fényt is láthatjuk.

Aktivitások:

Első nap

Budapest – Reykjavík

Wizzairrel repülünk Budapestről Izlandra, ahová az esti órákban érkezünk meg. A reptéren felvesszük autóinkat, majd belvárosi szállásunkra utazunk. Az előrejelzések alapján akár már ma is elindulhatunk a sarki fény után!

Második nap

Arany Háromszög

Első izlandi (remélhetőleg sarki fényes) éjszakánk után bele is vetjük magunkat a sziget legjavába! Első megállónk Keríd lesz, ami egy hajdani vulkán kráterében csillogó kék vizű tó. A vulkán tetején állva azonnal ráhangolódunk Izland varázslatos atmoszférájára: óriási, tágas terek, varázslatos vulkanikus formák, ameddig a szem ellát. Kráterperemi sétánk után továbbutazunk és sorra vesszük az Arany Háromszög látnivalóit.

Első izlandi vízesés-élményünket rögtön meg is szerezzük a mai napon: a monumentális Gullfoss-vízesés méretei és ereje letaglózza a csapatot. Hosszan nézzük, ahogy a hatalmas víztömeg mély dübörgés kíséretében két lépcsőfokkal 33 métert zuhan a kanyonba. Hamarosan már másmilyen dübörgésre fogunk figyelni, ugyanis rövid autózás után Európa legnagyobb gejzíre fog mocorogni a talpunk alatt. Bejárjuk a Haukadalur geotermikus mezőt, ahol fumarolákkal, iszapfortyogókkal és az utóvulkáni működés további izgalmas képződményeivel is megismerkedünk, azonban figyelmünk 5-10 percenként biztosan egy irányba szegeződik majd: itt találjuk kontinensünk legnagyobb gejzírjét, a Strokkurt. A gejzír roppant turistabarát, ugyanis menetrend szerint 5-10 percenként óriási ,,robbanás” kíséretében 15 méteres vízoszlopot lövell a magasba. A természet erejének egyik legszebb megnyilvánulása ez, melyet a Földnek csak nagyon kevés pontján tudunk megfigyelni.

A mai napunk utolsó állomása a Pingvellir Nemzeti Park, ahol egy lépéssel Észak-Amerikában teremhetünk. Nem, ez nem varázslat, hanem színtiszta földtudomány! Izland az eurázsiai és észak-amerikai tektonikus lemezek peremén helyezkedik, melynek a vulkanikus tevékenységek is köszönhetőek. Itt a Pingvellir Nemzeti Parkban a saját szemünkkel láthatjuk a két lemez távolodása következtében keletkező hasadékokat! Kisebb túrát teszünk a sziklafalak között, majd mintegy órás autózás után visszaérkezünk a fővárosba.

Harmadik nap

Túrázás gleccseren és jégbarlangban

A mai napon Dél-Izland felfedezésére indulunk. Megnézzük a különleges Seljalandfoss-vízesést, melynek vízfüggönye mögé be is merészkedhetünk.

Délután Európa legnagyobb jégmezőjéhez, a Vatnajökullhoz vezet utunk. Itt rövid eligazítás következik, hágóvasat húzunk, és egy kellemesen fárasztó túrát teszünk a jéggel és hóval borított fekete hegyek varázslatos díszletében. A gleccseren felkapaszkodunk, majd egy jégbarlangba is betérünk.

Ezután nem lesz többé kérdés, miért is nevezik Izlandot a tűz és jég szigetének… Felejthetetlen, autentikus és egyedülálló élménnyel gazdagodva térünk nyugovóra kényelmes szobáinkba, ahonnan csak a sarki fény látványa csalogathat ki a hűvös éjszakába.

Negyedik nap

Gleccserlagúna, Diamond Beach, fekete partok és jégtömbök

Ma is folytatódnak a jeges élmények! Hofskirkja bájos gyeptemplomának megtekintése után a Jökulsárlón-gleccserlagúnához és a Diamond Beach-hez vezet utunk. Nem kell hosszasan magyarázni, utóbbi hely miért kapta ezt a nevet: a fekete bazalthomokos tengerpartra sodródott átlátszó jégtömbök úgy csillognak, akár a gyémánt. A ,,drágakövek” között tett sétánk után kétéltű járműbe szállunk, és fakultatív program keretében karnyújtásnyi távolságra hajózunk a jéghegyek között, miközben megismerkedünk a gleccserlagúna kialakulásával és az itt élő fókákkal is. Délután Reynisfjara fekete tengerpartján sétálunk, ahol úgy tűnik, mintha eltűntek volna a színek: nem látunk mást, csak a szürke óceánt, a fehér habokat és az apró fekete köveket a talpunk alatt. Mai utolsó állomásunk a Skógafoss nem kevésbé impozáns zuhataga lesz, mely számos reklám, videoklip és film díszletéül szolgált már. A főváros vidékére az esti órákban érkezünk vissza. Ígéretes előrejelzés esetén ma is autóba pattanunk és sarki fény-vadászatra indulunk.

Ötödik nap

Vulkántúra és Kék Lagúna

A márciusban kitört Fagradarsfjall vulkánhoz utazunk. A felfelé vezető út néhol elég izzasztó lesz, de az aktív, működő vulkán látványa minden lépést megér! Szerencsés esetben gyönyörűen izzó lávafolyásoknak is szemtanúi is lehetünk. A túra után megérdemelt pihenésünket a Blue Lagoon világhírű fürdőjében élvezhetjük. Innen már közvetlenül a reptérre utazunk és az éjszaka Budapestre repülünk.

Utazás költsége

219.990 Forint, ami tartalmazza:

 • szállás kényelmes apartmanokban 2-3 ágyas szobákban
 • reggeli egy alkalommal
 • autók bérlése
 • autós utazással összefüggő költségek (parkolódíjak, üzemanyag, stb.)
 • helyi túravezetők segítségével lebonyolított túra jégen, és jégbarlangban
 • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

 • repjegy
 • étkezések
 • fakultatív programok (Jökulsarlón hajózás, Blue Lagoon fürdő)
 • utasbiztosítás
 • költőpénz (60.000-80.000 Forint)

Jelentkezéskor a részvételi díj 40%-a fizetendő. A fennmaradó részt legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 375 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Csapat

A túrát minimum 10 fő befizetésével tudjuk indítani. Átlagos létszám: 10-18 fő. Szeretettel várunk mindenkit, akit fűt a kalandvágy és megismerné a tűz és jég birodalmát!

Ennyi szabadság kell hozzá:

4 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető utazás. Utazásunk nagyrészt könnyű sétákat és túrákat tartalmaz. A 3. napon lévő gleccsertúra komolyabb kihívás, ahol meredek kaptatók is lesznek. Átlagos erőnléttel ez is teljesíthető.

FONTOS
Bár utazásunk időpontja tökéletes a sarki fény megfigyeléséhez, annak megjelenését garantálni nem tudjuk. Emellett kis eséllyel az erős szél, vagy egyéb extrém időjárási körülmények is befolyásolhatják a túrát. Kérjük ennek tudatában jelentkezz.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásaink kényelmes apartmanokban, 2-3 fős szobákban lesznek. Pároknak kétszemélyes szobákat biztosítunk. Egy alkalommal tartalmazza a túra a reggelit. Egyéb esetben az apartmanokban lehet reggelit készíteni.

Budapestről Reykjavíkba közvetlen Wizzair járattal repülünk. Izlandon bérelt autókkal közlekedünk, amiket mi magunk vezetünk.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek ajánljuk, aki aktív kikapcsolódásra vágyik, és felfedezné a tűz és jég birodalmát.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos fizikummal teljesíthető utazás. Utazásunk nagyrészt könnyű sétákat és túrákat tartalmaz. A 3. napon lévő gleccsertúra komolyabb kihívás, ahol meredek kaptatók is lesznek. Átlagos erőnléttel ez is teljesíthető.

Kiutazás

Budapestről közvetlen Wizzair járattal repülünk Izlandra.

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túracipő vagy túrabakancs. Emellett kiemelten fontos a szélálló, réteges öltözködés, és vízhatlan külső réteg.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2021-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.