Izland – tűz és jég

Törlés

Fontos információk

Izland

Részvételi díj:

329.990 Ft

Törzsutas ár:

279.990 Ft - 299.990 Ft

A túra időpontja:

Nyitott2024.03.05.-2024.03.09.Nyitott2024.03.12.-2024.03.16.
Nehézség 4
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

Tarts velünk a tűz és jég birodalmába! Fedezd fel Izland egyedülálló természeti értékeit, gejzíreket, vízeséseket, gleccsereket, jégmezőket és vulkánokat. Utazásunk időpontja tökéletes a sarki fény vadászatra is!

Aktivitások:

Első nap

Budapest – Reykjavík

Wizzairrel repülünk Budapestről Izlandra, ahová az esti órákban érkezünk meg. A reptéren felvesszük autóinkat, majd belvárosi szállásunkra utazunk. Az előrejelzések alapján akár már ma is elindulhatunk a sarki fény után!

Második nap

Arany Körút

Első izlandi (remélhetőleg sarki fényes) éjszakánk után bele is vetjük magunkat a sziget legjavába! Első megállónk Keríd lesz, ami egy hajdani vulkán kráterében csillogó kék vizű tó. A vulkán tetején állva azonnal ráhangolódunk Izland varázslatos atmoszférájára: óriási, tágas terek, varázslatos vulkanikus formák, ameddig a szem ellát. Kráterperemi sétánk után továbbutazunk és sorra vesszük az Arany Körút látnivalóit.

Első izlandi vízesés-élményünket rögtön meg is szerezzük a mai napon: a monumentális Gullfoss-vízesés méretei és ereje letaglózza a csapatot. Hosszan nézzük, ahogy a hatalmas víztömeg mély dübörgés kíséretében két lépcsőfokkal 33 métert zuhan a kanyonba. Hamarosan már másmilyen dübörgésre fogunk figyelni, ugyanis rövid autózás után Európa legnagyobb gejzíre fog mocorogni a talpunk alatt. Bejárjuk a Haukadalur geotermikus mezőt, ahol fumarolákkal, iszapfortyogókkal és az utóvulkáni működés további izgalmas képződményeivel is megismerkedünk, azonban figyelmünk 5-10 percenként biztosan egy irányba szegeződik majd: itt találjuk Izland egyik leglátványosabb gejzírjét, a Strokkurt. A gejzír roppant turistabarát, ugyanis menetrend szerint 5-10 percenként óriási ,,robbanás” kíséretében 15 méteres vízoszlopot lövell a magasba. A természet erejének egyik legszebb megnyilvánulása ez, melyet a Földnek csak nagyon kevés pontján tudunk megfigyelni.

A mai napunk utolsó állomása a Pingvellir Nemzeti Park, ahol egy lépéssel Észak-Amerikában teremhetünk. Nem, ez nem varázslat, hanem színtiszta földtudomány! Izland az eurázsiai és észak-amerikai tektonikus lemezek peremén helyezkedik, melynek a vulkanikus tevékenységek is köszönhetőek. Itt a Pingvellir Nemzeti Parkban a saját szemünkkel láthatjuk a két lemez távolodása következtében keletkező hasadékokat! Kisebb túrát teszünk a sziklafalak között, majd mintegy órás autózás után visszaérkezünk a fővárosba.

Harmadik nap

Túrázás gleccseren és jégbarlangban

A mai napon Dél-Izland felfedezésére indulunk. Megnézzük a különleges Seljalandfoss-vízesést, melynek vízfüggönye mögé be is merészkedhetünk.

Délután Európa legnagyobb jégmezőjéhez, a Vatnajökullhoz vezet utunk. Itt rövid eligazítás következik, hágóvasat húzunk, és egy kellemesen fárasztó túrát teszünk a jéggel és hóval borított fekete hegyek varázslatos díszletében. A gleccseren felkapaszkodunk, majd egy jégbarlangba is betérünk.

Ezután nem lesz többé kérdés, miért is nevezik Izlandot a tűz és jég szigetének… Felejthetetlen, autentikus és egyedülálló élménnyel gazdagodva térünk nyugovóra kényelmes szobáinkba, ahonnan csak a sarki fény látványa csalogathat ki a hűvös éjszakába.

Negyedik nap

Gleccserlagúna, Diamond Beach, fekete partok és jégtömbök

Ma is folytatódnak a jeges élmények! Hofskirkja bájos gyeptemplomának megtekintése után a Jökulsárlón-gleccserlagúnához és a Diamond Beach-hez vezet utunk. Nem kell hosszasan magyarázni, utóbbi hely miért kapta ezt a nevet: a fekete bazalthomokos tengerpartra sodródott átlátszó jégtömbök úgy csillognak, akár a gyémánt. A ,,drágakövek” között tett sétánk után Jökulsárlón partján teszünk egy kis túrát, miközben megismerkedünk a gleccserlagúna kialakulásával és az itt élő fókákkal is. Délután Reynisfjara fekete tengerpartján sétálunk, ahol úgy tűnik, mintha eltűntek volna a színek: nem látunk mást, csak a szürke óceánt, a fehér habokat és az apró fekete köveket a talpunk alatt. Mai utolsó állomásunk a Skógafoss nem kevésbé impozáns zuhataga lesz, mely számos reklám, videoklip és film díszletéül szolgált már. A főváros vidékére az esti órákban érkezünk vissza. Ígéretes előrejelzés esetén ma is autóba pattanunk és sarki fény-vadászatra indulunk.

Ötödik nap

Kék Lagúna

A túra utolsó napján megérdemelt pihenésünket a Blue Lagoon világhírű fürdőjében élvezhetjük. A türkizkék vízben ülve koccinthatunk az elmúlt napok élményeire, a bevállalósok pedig kipróbálhatják az iszappakolást is. Innen már közvetlenül a reptérre utazunk, és az éjszaka Budapestre repülünk.

Részvételi díj

329.990 Forint, ami tartalmazza:

 • szállás kényelmes apartmanokban 2-3 ágyas szobákban
 • reggeli egy alkalommal
 • autók bérlése
 • autós utazással összefüggő költségek (parkolódíjak, üzemanyag, stb.)
 • belépők a programban szereplő látnivalókhoz
 • helyi túravezetők segítségével lebonyolított túra jégen, és jégbarlangban (a program időjárásfüggő)
 • felszerelés (sisak, hágóvas, jégcsákány) bérleti díja jégbarlang túrához
 • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

 • repjegy (Wizzair Budapest – Reykjavík várhatóan 100.000-150.000 Ft / fő)
 • étkezések
 • fakultatív programok (Blue Lagoon fürdő)
 • utasbiztosítás
 • költőpénz (70.000-90.000 Forint)

Jelentkezéskor a részvételi díj 40%-a fizetendő. A fennmaradó részt legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR és 2,8 Ft / 1 ISK árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

A túrát minimum 12 fő befizetésével tudjuk indítani. Átlagos létszám: 12-22 fő. Szeretettel várunk mindenkit, akit fűt a kalandvágy és megismerné a tűz és jég birodalmát!

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető utazás. Utazásunk nagyrészt könnyű sétákat és túrákat tartalmaz. A 3. napon lévő gleccsertúra komolyabb kihívás, ahol meredek kaptatók is lesznek. Átlagos erőnléttel ez is teljesíthető.

FONTOS
Bár utazásunk időpontja tökéletes a sarki fény megfigyeléséhez, annak megjelenését garantálni nem tudjuk. Emellett kis eséllyel az erős szél, vagy egyéb extrém időjárási körülmények is befolyásolhatják a túrát. Kérjük ennek tudatában jelentkezz.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?izland

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásaink kényelmes apartmanokban, 2-3 fős szobákban lesznek. Pároknak kétszemélyes szobákat biztosítunk. Egy alkalommal tartalmazza a túra a reggelit. Egyéb esetben az apartmanokban lehet reggelit készíteni.

Budapestről Reykjavíkba preferáltan közvetlen Wizzair járattal repülünk. A túra indulásához szükséges létszám elérését követően utasaink egyénileg vásárolják meg a repjegyet. Amennyiben igényled, partnerirodánk tud segíteni a jegyvásárlásban. Kérjük semmi esetre se vásárolj repjegyet azelőtt, hogy irodánk visszaigazolná a túra indulását.

Izlandon bérelt autókkal közlekedünk, amiket mi magunk vezetünk.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek ajánljuk, aki aktív kikapcsolódásra vágyik, és felfedezné a tűz és jég birodalmát.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos fizikummal teljesíthető utazás. Utazásunk nagyrészt könnyű sétákat és túrákat tartalmaz. A 3. napon lévő gleccsertúra komolyabb kihívás, ahol meredek kaptatók is lesznek. Átlagos erőnléttel ez is teljesíthető.

Kiutazás

Budapestről közvetlen Wizzair járattal repülünk Izlandra.

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túracipő vagy túrabakancs. Emellett kiemelten fontos a szélálló, réteges öltözködés, és vízhatlan külső réteg.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2024-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.