Jakubina

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Jakubina

A túra bruttó ára:

A túra időpontja:

2020.10.03. - 2020.10.05.
Nehézség 8
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 8

A Nyugati-Tátra, vagy más néven a Liptói-havasok egy az Alacsony és a Magas-Tátránál jóval kevésbé látogatott, azoknál sokkal vadregényesebb hegységKevés túrázó jár erre, az útvonalak sok helyen rosszul vannak festve, és alig vannak menedékházak, éttermek. Ideális helyszín azoknak, akik erejüket próbára téve kalandoznának egy meseszép, de vad környezetben. 2,5 napos túránkat pénteken munkaidő után indítjuk, hogy szombaton a hosszú és nehéz menetnek kora reggel vághassunk neki, és ne aznap kelljen Magyarroszágról utaznunk.

Aktivitások:

Első nap

Utazás

Péntek délután 15:30-kor indulunk Budapestről Liptószentmiklósra, ahova a késő esti órákban érkezünk meg. Elfoglaljuk szobáinkat, majd pár pohár jóféle szlovák sör társaságában megismerkedünk a túratársakkal.

Szállás: apartmanokban 2 és 3 ágyas szobákban
Ellátás: önellátó

Második nap

Jakubina

Korán kezdjük a napot, mert hosszú és fárasztó túra vár ránk. Autóval nagyjából félórányi távolságra van tőlünk mai túránk kiinduló pontja. Innen először aszfaltúton, majd erdőben vezet az ösvény. Először a Racskó-völgyben, majd a Gábor-völgybenkét gigászi hegygerinc közé “szorulva” vezet utunk egyre magasabbra. Ez volt túránk felvezető szakasza. Innentől (1398m) kezdetben törpefenyők, aztán hatalmas sziklák között, majd köves mezőn kapaszkodunk meredeken egyre feljebb.

A Racskó-hágón elérjük a szlovák – lengyel határt. Ha szép időnk van, káprázatos panoráma mellett szusszanhatunk. A Vastag-hegyre (2137m) felkapaszkodva már látjuk a gerincet, amin utunk tovább vezet minket. Előttünk a Jakubina 2194 méteres csúcsa, melyre hamarosan fel is érünk. A gerincen vezető, helyenként igencsak kitett ösvény fel-le visz minket. Csúcsra fel, onnan le, majd újra fel. Mindkét oldalt völgyek, tátongó szakadék. Szép időben a látvány minden erőfeszítésünkért kárpótol. Hamarosan elkezdünk ereszkedni, és az erdőben visszaérünk túránk kiinduló pontjához. Fél óra múlva a szálláson leszünk, ahol páran hulla fáradtan azonnal bedőlnek az ágyba. A többiekkel koccintunk teljesítményünkre, és felidézzük a nap legizgalmasabb történéseit. Túra nehézsége: 19km hosszú, szintben 1860m fel és ugyanennyi le

Szállás: apartmanokban 2 és 3 ágyas szobákban
Ellátás: önellátó

Harmadik nap

Elülső-Szoliszkó majd utazás Budapestre

Az előző nap után párunknak biztosan izomlázzal indul majd ez a reggel, emiatt erre a napra egy jóval könnyebb, de ettől függetlenül csodaszép túrával készülünk. Autóval a Csorba-tóhoz gurulunk, ahonnan felvonóval megyünk fel az 1840m magasan lévő Szoliszkó menedékházhoz. Innen gyalog folytatjuk utunkat a sziklás terepen. Kb. 40 perc múlva érünk fel az Elülső-Szoliszkó 2117 méteres csúcsához, ahonnan szép időben pompás kilátás nyílik a Magas-Tátra déli oldalán fekvő falvakra, a Csorba-tóra és a Malompataki-völgyre. A jól megérdemelt csúcs-csokik, és a kötelező szelfik után leereszkedünk a menedékházba, ahol ki kofolával, ki sörrel koccinthat a sikeres túrára. A felvonóval leereszkedünk, majd megkezdjük utazásunkat haza Magyarországra. Ha spórolnál a felvonón, sétálhatsz a tó körül is, amíg a csapat visszaér a Szoliszkóról. Túra nehézsége: 2km, 250m szintben fel és ugyanennyi le

Ellátás: önellátó

Utazás költsége

29.990 Forint, ami tartalmazza:

  • 2 éjszakára szállás apartmanokban 2-3 személyes szobákban (párok 2 személyesben)
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • utasbiztosítás
  • felvonó díját Szoliszkó-menedékházhoz (opcionális – 13 EUR)
  • Utazást, ami telekocsi rendszerben zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen fejenként 7.000-12.000 Forint között várható, de ez a jelentkezők létszámától, az eloszlástól, és az autók fogyasztásától is függ.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 337 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

Kis csapat, nagy kaland! A túrát 12 fő befizetésével indítjuk. Szeretettel várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

Sportos fizikumot és lépésbiztonságot igénylő túra. Helyenként kitett szakaszokon megyünk, így erősen tériszonyos embereknek nem ajánljuk a részvételt! Akkor jelentkezz, ha erőnlétedet könnyebb túrákon már próbára tetted és tudod mit jelent közel 1900m szintet megtenni egy nap alatt.

Doki

Doki

Doki szabadidejét mindig a sport, az utazás, a túrázás és a hegymászás töltötte ki. A világ számos pontján megfordult: járt Afrikában, kalandozott a Távol-Keleten, búvárkodott a Csendes-Óceánban. Evezett tengeren, tavon és vadvízen. Mászott hegyet a Himalájában, sziklát a Tátrában, jeget az Alpokban.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell