Jakubina

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Szlovákia

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

39.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 8
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 7

A Nyugati-Tátra, vagy más néven a Liptói-havasok egy az Alacsony és a Magas-Tátránál jóval kevésbé látogatott, azoknál sokkal vadregényesebb hegységKevés túrázó jár erre, az útvonalak sok helyen rosszul vannak festve, és alig vannak menedékházak, éttermek. Ideális helyszín azoknak, akik erejüket próbára téve kalandoznának egy meseszép, de vad környezetben. 2,5 napos túránkat pénteken munkaidő után indítjuk, hogy szombaton a hosszú és nehéz menetnek kora reggel vághassunk neki, és ne aznap kelljen Magyarországról utaznunk.

Aktivitások:

Első nap

Utazás

Péntek délután 15:30-kor indulunk Budapestről Liptószentmiklósra, ahova a késő esti órákban érkezünk meg. Elfoglaljuk szobáinkat, majd pár pohár jóféle szlovák sör társaságában megismerkedünk a túratársakkal.

Szállás: apartmanokban 2 és 3 ágyas szobákban
Ellátás: önellátó

Második nap

Jakubina

Korán kezdjük a napot, mert hosszú és fárasztó túra vár ránk. Autóval nagyjából félórányi távolságra van tőlünk mai túránk kiinduló pontja. Innen először aszfaltúton, majd erdőben vezet az ösvény. Először a Racskó-völgyben, majd a Gábor-völgybenkét gigászi hegygerinc közé “szorulva” vezet utunk egyre magasabbra. Ez volt túránk felvezető szakasza. Innentől (1398m) kezdetben törpefenyők, aztán hatalmas sziklák között, majd köves mezőn kapaszkodunk meredeken egyre feljebb.

A Racskó-hágón elérjük a szlovák – lengyel határt. Ha szép időnk van, káprázatos panoráma mellett szusszanhatunk. A Vastag-hegyre (2137m) felkapaszkodva már látjuk a gerincet, amin utunk tovább vezet minket. Előttünk a Jakubina 2194 méteres csúcsa, melyre hamarosan fel is érünk. A gerincen vezető, helyenként igencsak kitett ösvény fel-le visz minket. Csúcsra fel, onnan le, majd újra fel. Mindkét oldalt völgyek, tátongó szakadék. Szép időben a látvány minden erőfeszítésünkért kárpótol. Hamarosan elkezdünk ereszkedni, és az erdőben visszaérünk túránk kiinduló pontjához. Fél óra múlva a szálláson leszünk, ahol páran hulla fáradtan azonnal bedőlnek az ágyba. A többiekkel koccintunk teljesítményünkre, és felidézzük a nap legizgalmasabb történéseit.

Túra nehézsége: 19km hosszú, szintben ~1500m fel és ugyanennyi le

Szállás: apartmanokban 2 és 3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Elülső-Szoliszkó majd utazás Budapestre

Az előző nap után párunknak biztosan izomlázzal indul majd ez a reggel, emiatt erre a napra egy jóval könnyebb, de ettől függetlenül csodaszép túrával készülünk. Autóval a Csorba-tóhoz gurulunk, ahonnan felvonóval megyünk fel az 1840m magasan lévő Szoliszkó menedékházhoz. Innen gyalog folytatjuk utunkat a sziklás terepen. Kb. 40 perc múlva érünk fel az Elülső-Szoliszkó 2117 méteres csúcsához, ahonnan szép időben pompás kilátás nyílik a Magas-Tátra déli oldalán fekvő falvakra, a Csorba-tóra és a Malompataki-völgyre. A jól megérdemelt csúcs-csokik, és a kötelező szelfik után leereszkedünk a menedékházba, ahol ki kofolával, ki sörrel koccinthat a sikeres túrára. A felvonóval leereszkedünk, majd megkezdjük utazásunkat haza Magyarországra. Ha spórolnál a felvonón, sétálhatsz a tó körül is, amíg a csapat visszaér a Szoliszkóról.

Túra nehézsége: 2km, 250m szintben fel és ugyanennyi le

Ellátás: reggeli

Részvételi díj

44.990 Forint, ami tartalmazza:

  • 2 éjszakára szállás apartmanokban 2-3 személyes szobákban (párok 2 személyesben)
  • reggeli 2 alkalommal
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • utasbiztosítás
  • felvonó díját Szoliszkó-menedékházhoz (opcionális – 13 EUR)
  • Utazást, ami telekocsi rendszerben zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen fejenként 18.000-26.000 Forint között várható, de ez a jelentkezők létszámától, az eloszlástól, és az autók fogyasztásától is függ. A várható útiköltséget a 2023. március havi hazai üzemanyagárak alapján kalkuláltuk. Az üzemanyagárak esetleges változása befolyásolhatja az útiköltséget is.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Csapat

Kis csapat, nagy kaland! A túrát 12 fő befizetésével indítjuk. Szeretettel várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy. Átlagos létszám: 12-25 fő

Utazás nehézsége

Sportos fizikumot és lépésbiztonságot igénylő túra. Helyenként kitett szakaszokon megyünk, így erősen tériszonyos embereknek nem ajánljuk a részvételt! Akkor jelentkezz, ha erőnlétedet könnyebb túrákon már próbára tetted és tudod mit jelent közel 1500m szintet megtenni egy nap alatt.

Beutazási szabályok

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/szlovakia

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk egy hangulatos panzió 2-3-4 ágyas szobáiban lesz. A szálláson reggelit is kapunk.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

2,5 napos hétvégi utazásunk során a Nyugati-Tátra, vagy másnéven a Liptói-havasok talán legszebb gerinctúrájára vállalkozunk. Az Alacsony és a Magas-Tátránál jóval kevésbé látogatott, azoknál sokkal vadregényesebb hegységKevés túrázó jár erre, az útvonalak sok helyen rosszul vannak festve, és alig vannak menedékházak, éttermek. Ideális helyszín azoknak, akik erejüket próbára téve kalandoznának egy meseszép, de vad környezetben. 2,5 napos túránkat pénteken munkaidő után indítjuk, hogy szombaton a hosszú és nehéz menetnek kora reggel vághassunk neki, és ne aznap kelljen Magyarroszágról utaznunk.

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Tapasztalt túrázókat várunk, akik már több alkalommal próbára tették erejüket magashegyi túrákon. Kérjük ne jelentkezz, ha nem vagy magabiztos a képességeidet illetően. Ha viszont sportos fizikummal rendelkezel, és tapasztalt túrázó vagy, a Liptói-havasok egy olyan vadregényes túrát tartogat számodra, ami biztosan emlékezetes lesz.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Sportos fizikumot és lépésbiztonságot igénylő túra. Helyenként kitett szakaszokon megyünk, így erősen tériszonyos embereknek nem ajánljuk a részvételt! Akkor jelentkezz, ha erőnlétedet könnyebb túrákon már próbára tetted és tudod mit jelent közel 1500m szintet megtenni egy nap alatt.

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túracipő vagy túrabakancs. A szállásunk végig egy helyen lesz, így a felszerelésedet ott tudod hagyni, és a túrákra csak egy kicsi, kb. 10-15literes hátizsákra van szükség. Legyen könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod. Mivel a magashegyeken gyorsan változik az időjárás, egy meleg pulcsi is legyen a táskádban.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.