Rövid összefoglalás

Télből nyárba, olvadó hóból homokos tengerpartra, ónos esőből a dzsungel párás vadonjába…

Ez a kilenc napos komplett thaiföldi utazás mindezt lehetővé teszi Neked és ennél sokkal többet. A mosoly országa színeivel, illataival, látványával és kedvességével azonnal rabul ejt, garantáltan kiemel hétköznapjainkból és mesebeli világba kalauzol.

Merülj el velünk Bangkok forgatagában, alkudj az úszó piacon, éld át Délkelet-Ázsia kapujának soha nem nyugvó lüktetését egy esti thai boksz meccsen. Gyere velünk túrázni a dzsungelbe, majmok, elefántok közé, szívd magadba az esőerdő párás, élettel teli levegőjét, fürödj vízesésben és töltsd az éjszakát egy úszó bungalóban.

Lazíts gyönyörű fehér homokos tengerparton, miután kajakkal fedezted fel a közeli szigeteket és készülj az esti kikapcsolódásra, mely minden thaiföldi utazás elengedhetetlen része.

Éld át mindezt egy szuper csapattal! Kapd a hátizsákot, hagyd otthon a mínuszokat, vár rád a mosoly országa!

Túra részletes leírása

 • 0. nap - 2020.02.14. péntek Indulás Ázsiába

  Indulás Budapestről vagy Bécsből Bangkokba.

 • 1. nap - 2020.02.15. szombat Bangkok

  A délutáni vagy esti órákban érkezünk Bangkokba, és miután átvesszük szállásunkat, Dél-kelet Ázsia “főutcáját”, a Kha San road-ot és környékét fedezzük fel. A cikázó tuktukok között elkezdjük érzékszerveinket szoktatni kavalkádhoz, a vállalkozó kedvűek pedig elfogyaszthatják első grillezett skorpiójukat!

  Ellátás: repülőgépen
  Szállás: belvárosi háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban

 • 2. nap - 2020.02.16. vasárnap Bangkok

  Ezen a napon ellátogatunk a thai főváros legfontosabb nevezetességeibe. A Királyi Palotában kezdünk melyet Bangkok szülőhelyének szoktak nevezni és uralkodók világszerte elismeréssel nyilatkoznak pazar kialakításról. Betekintést kapunk a thai történelembe és kultúrába, mely nagy segítségünkre lesz a további napokon a helyiek életének megértésében.

  Közös ebéd után felfedezzük a legfontosabb Buddhista szentélyeket (Wat-ok,  kolostortemplomok), melyek díszítettségének finomsága, a buddhista vallás nyugalmával vegyítve jellemzően ráébreszti az európából idetévedt utazót, hogy maga mögött hagyta a hétköznapokat, a stressznek, rohanásnak, a Föld ezen részén nincs helye. A Wat Pho-ban elámulunk a 46 méter hosszú fekvő Buddha szobortól, majd a Chao Phraya folyó partjára sétálunk és ha szerencsénk van, meglessük a város híres-hírhedt fenevadját, a gigantikusra hízó szalagos varánuszt vadászat közben.

  Közös vacsora után az érdeklődőkkel elmerülünk Bangkok egy másik dimenziójában, ahol minden a szórakoztatásról szól, a színes fények és a zene összeolvad a mámorban és egy egész negyedet megtöltő “utcai cirkuszba” csöppenünk bele.

  Szállás: belvárosi háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
  Ellátás: reggeli

 • 3. nap - 2020.02.17. hétfő Úszó piac

  A mai napon kirándulást teszünk Bangkok agglomerációjába és egy rövid buszút után megérkezünk az Amphawa piacra. Nem akármilyen piac ez, a régmúltban az itt élők a Mae Klong folyó torkolatának vizére építették házaikat, hogy hajón szállított áruikkal egyszerűbben keresekedjenek. Ebből nőtt ki a mára ikonikussá vált úszó piac, melyen a vidék portékáinak jelentés része cserél gazdát. Csúcsidőben alág látjuk a vízfelszínt a megannyi árus csónakjától, a partról mi is megleshetjük az üzlet menetét és a hihetetlen egyensúlyérzékkel megáldott rakodók hajóközi munkáját. Egy rövid csónakázással pedig mi is a forgatag részévé válhatunk, sőt ebédelhetünk is egy hajóvégben.

  A késő délutáni órákban Bangkokba visszatérve, az országban hatalmas népszerűségnek örvendő sport, a thai box világába tekinthetünk be. Ezt a pusztakezes küzdősportot eredetileg mindenfajta felszerelés nélkül művelték, a „nyolc végtag tudományának” is nevezik, mivel a küzdelem során a bokszoló nem csak az ökleit, de a lábát, a térdét és a könyökét is használhatja.

  Szállás: belvárosi háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
  Ellátás: reggeli

 • 4. nap - 2020.02.18. kedd Bangkok - Phuket - Khao Sok

  Reggeli után a repülőtérre megyünk és egy rövid belföldi járattal délre, a mesés Phuket félszigetére repülünk. Innen egy újabb rövid transzferrel megérkezünk a thai dzsungel legjavába, a Khao Sok Nemzeti Parkba. A nyüzsgő város lármája után, itt legfeljebb madarak éneke, majmok civakodásának hangjai, vízcsobogás férkőzik be a tökéletes nyugalomba. Az estét a környék felfedezésével, az új környezetre való átállással töltjük.

  Szállás: bungallókban 2-3 személyes szobákban
  Ellátás: reggeli

 • 5. nap - 2020.02.19. szerda Khao Sok Nemzeti Park

  A nemzeti park nagy tavára, a Cheow Lan-ra hajózunk ki először hosszúcsónakunkkal. Hatalmas sziklák, és sűrű dzsungel mellett suhanunk. Ellátogatunk a Pra Kie Phet cseppkőbarlangba is, majd megebédelünk.

  Délután már kajakokkal vágunk neki a tónak, így olyan helyekre, olyan partszakaszokra is eljuthatunk, ahová a nagyobb csónakkal nem. Érintetlen szigetek, a tó vize fölé tornyosuló áthatolhatatlan dzsungel és a fizikai törvényeket meghazudtoló sziklaformák között szeljük a vizet. A kajak másik előnye, hogy hangtalanul siklik, így a legszemfülesebb, rejtőzködő állatok észrevételére is van esélyünk. Természetesen sok fürdésre és néhány partraszállásra is lesz lehetőség.  Ezután felkeressük éjszakai szállásunkat, a tó vizén lebegő bungalóinkat. Az est további programja naplemente nézés, éjszakai fürdőzés, az erdő hangjainak hallgatása és vacsora.

  Szállás: egyszerű berendezésű lebegő bungalókban
  Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

 • 6. nap - 2020.02.20. csütörtök Khao Sok Nemzeti Park

  Délelőtt még kiélvezzük a tónál töltött időt, majd nekivágunk egy félnapos dzsungeltúrának. Helyi vezetőnk mesél az esőerdő életéről, elvisz minket a legjobb majomleső helyekre és ha szerencsénk van, a világ legnagyobb, akár 1 méternél is nagyobb átmérőjű (húsevő!) virágára is ráakadhatunk.

  A nap folyamán az arra vállalkozóknak lehetősége lesz segíteni a helyieknek a munkás-elefántok lecsutakolásában és fürdetésében, hatalmas élmény, ahogy ezek a hatalmas nyugodt emlősök, a folyami fürdő hatására eleven, játékos barátainkká válnak.

  Szállás: bungallóban 2-3 ágyas szobákban
  Ellátás: reggeli

 • 7. nap - 2020.02.21. péntek James Bond szikla

  Búcsút veszünk Khao Sok-tól és egy rövid buszút után megérkezünk az Andaman-tenger partjára, a filmekből, képeslapokról ismerős sziklaszigetekkel tarkított Phang Nga-öbölbe.

  Mielőtt kihajóznánk, ha a vízállás engedi, meglátogatjuk a közeli vizes barlangot, ahol a körülményekhez alkalmazkodva egy rövid séta keretében, vagy egy evezős gumicsónakból gyönyörködhetünk a buddhista szentélyként is használt üregekben.

  Eztután már tényleg a kikötőbe érkezünk, itt már vár ránk kapitányunk, akinek hajóján egy néhány órás hajótúra keretében bejárjuk a néhol bizzar látványt nyújtó sziklaképződmények közé szorult tengert, mangrove (gyertyafa) erdőket és a kirándulás fénypontjaként fotózkodhatunk a ‘74-es James Bond film után világhírűvé vált magányos sziklaszirttel.

  A kikötőbe visszaérkezve átbuszozunk a térség egyik legszebb homokos strandjára, a Krabi térségében lévő Ao Nang Beach-re. A meseszép tengerpart fölött felénk lógó pálmák alatt gyönyörködhetünk a naplementében.

  Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
  Ellátás: reggeli

 • 8. nap - 2020.02.22. szombat Hajós túra a szigetek között

  Ez a nap a tengerről, pihenésről szól. Reggeli után egésznapos hajókirándulásra indulunk, bejárjuk a környék legjobb strandjait, szigeteit, búvárkodunk (snorkeling – a felszerelést biztosítják), sziklákról ugorhatunk a kristálytiszta vízbe, színes halakkal úszhatunk a meleg áramlatokban. Kapitányunk rendelkezésre áll, ha valami megtetszik, odahajózunk és megnézzük, kipróbáljuk, legyen az egy korallszirt, egy kék lagúna, vagy egy pálmáról alácsüngő ízletes kókusz. A késő délutáni órákban érünk vissza a partra, a nap további része szabad program keretében vásárlás, fürdés, a helyi üdülőváros felderítése.

  Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
  Ellátás: reggeli

 • 9. nap - 2020.02.23. vasárnap Kajaktúra

  A mai napon délelőtt van még lehetőség az addig elmulasztott élmények pótlására: ejtőernyőzés, jet-skizés, bungee jumping, stb., valamint jó alkalom a délelőtt még nyugodtabb város piacainak, boltjainak felkeresésére és vásárlásra.

  Korai ebéd is kis szieszta után délután néhány órás kajaktúrára indulunk. Ezúttal a partszakasz eldugott részeit derítjük fel, vezetőnk mesél a tengerparti thai-ok egykori életéről és annak változásairól a turizmus megjelenése óta. Homokos strand szépségversenyt tartunk és a dobogós helyeket mind végigfürödjük, végigbúvárkodjuk.

  A kajaktúra után ellátogatunk a Thaiföld egyik jelképeként ismerté vált Railay beach-re, innen a legszebb a naplemente és innen innen búcsúzunk el a földi paradicsomtól, ahol az elmúlt kilenc napot töltöttük.

  Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
  Ellátás: reggeli

 • 10. nap - 2020.02.24. hétfő Hazautazás

  Krabiról a reggeli órákban kezdjük meg hazautazásunkat. Az időeltolódásnak köszönhetően még hétfőn, vagy legkésőbb kedden hajnalban megérkezünk Budapestre.

Megosztás