Kalandnyaralás Thaiföldön

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Thaiföld

Részvételi díj:

Klubtag ár:

299 990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 3
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 7

Télből nyárba, olvadó hóból homokos tengerpartra, ónos esőből a dzsungel párás vadonjába…

Ez a kilencnapos komplett thaiföldi utazás mindezt lehetővé teszi Neked és ennél sokkal többet. A mosoly országa színeivel, illataival, látványával és kedvességével azonnal rabul ejt, garantáltan kiemel hétköznapjainkból és mesebeli világba kalauzol.

Merülj el velünk Bangkok forgatagában, alkudj az úszó piacon, éld át Délkelet-Ázsia kapujának soha nem nyugvó lüktetését egy esti thai boksz meccsen. Gyere velünk túrázni a dzsungelbe, majmok, elefántok közé, szívd magadba az esőerdő párás, élettel teli levegőjét, fürödj vízesésben és töltsd az éjszakát egy úszó bungalóban.

Lazíts gyönyörű fehér homokos tengerparton, miután kajakkal fedezted fel a közeli szigeteket és készülj az esti kikapcsolódásra, mely minden thaiföldi utazás elengedhetetlen része.

Éld át mindezt egy szuper csapattal! Kapd a hátizsákot, hagyd otthon a mínuszokat, vár rád a mosoly országa!

Nulladik nap

Indulás Ázsiába

Indulás Budapestről vagy Bécsből Bangkokba.

Első nap

Bangkok

A délutáni vagy esti órákban érkezünk Bangkokba, és miután átvesszük szállásunkat, Dél-kelet Ázsia “főutcáját”, a Kha San road-ot és környékét fedezzük fel. A cikázó tuktukok között elkezdjük érzékszerveinket szoktatni kavalkádhoz, a vállalkozó kedvűek pedig elfogyaszthatják első grillezett skorpiójukat!

Ellátás: repülőgépen
Szállás: belvárosi háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban

Második nap

Bangkok

Ezen a napon ellátogatunk a thai főváros legfontosabb nevezetességeibe. A Királyi Palotában kezdünk melyet Bangkok szülőhelyének szoktak nevezni és uralkodók világszerte elismeréssel nyilatkoznak pazar kialakításról. Betekintést kapunk a thai történelembe és kultúrába, mely nagy segítségünkre lesz a további napokon a helyiek életének megértésében.

Közös ebéd után felfedezzük a legfontosabb Buddhista szentélyeket (Wat-ok,  kolostortemplomok), melyek díszítettségének finomsága, a buddhista vallás nyugalmával vegyítve jellemzően ráébreszti az európából idetévedt utazót, hogy maga mögött hagyta a hétköznapokat, a stressznek, rohanásnak, a Föld ezen részén nincs helye. A Wat Pho-ban elámulunk a 46 méter hosszú fekvő Buddha szobortól, majd a Chao Phraya folyó partjára sétálunk és ha szerencsénk van, meglessük a város híres-hírhedt fenevadját, a gigantikusra hízó szalagos varánuszt vadászat közben.

Közös vacsora után az érdeklődőkkel elmerülünk Bangkok egy másik dimenziójában, ahol minden a szórakoztatásról szól, a színes fények és a zene összeolvad a mámorban és egy egész negyedet megtöltő “utcai cirkuszba” csöppenünk bele.

Szállás: belvárosi háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Úszó piac

A mai napon kirándulást teszünk Bangkok agglomerációjába és egy rövid buszút után megérkezünk az Amphawa piacra. Nem akármilyen piac ez, a régmúltban az itt élők a Mae Klong folyó torkolatának vizére építették házaikat, hogy hajón szállított áruikkal egyszerűbben keresekedjenek. Ebből nőtt ki a mára ikonikussá vált úszó piac, melyen a vidék portékáinak jelentés része cserél gazdát. Csúcsidőben alág látjuk a vízfelszínt a megannyi árus csónakjától, a partról mi is megleshetjük az üzlet menetét és a hihetetlen egyensúlyérzékkel megáldott rakodók hajóközi munkáját. Egy rövid csónakázással pedig mi is a forgatag részévé válhatunk, sőt ebédelhetünk is egy hajóvégben.

A késő délutáni órákban Bangkokba visszatérve, az országban hatalmas népszerűségnek örvendő sport, a thai box világába tekinthetünk be. Ezt a pusztakezes küzdősportot eredetileg mindenfajta felszerelés nélkül művelték, a „nyolc végtag tudományának” is nevezik, mivel a küzdelem során a bokszoló nem csak az ökleit, de a lábát, a térdét és a könyökét is használhatja.

Szállás: belvárosi háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Negyedik nap

Bangkok – Phuket – Khao Sok

Reggeli után a repülőtérre megyünk és egy rövid belföldi járattal délre, a mesés Phuket félszigetére repülünk. Innen egy újabb rövid transzferrel megérkezünk a thai dzsungel legjavába, a Khao Sok Nemzeti Parkba. A nyüzsgő város lármája után, itt legfeljebb madarak éneke, majmok civakodásának hangjai, vízcsobogás férkőzik be a tökéletes nyugalomba. Az estét a környék felfedezésével, az új környezetre való átállással töltjük.

Szállás: bungallókban 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Ötödik nap

Khao Sok Nemzeti Park

A nemzeti park nagy tavára, a Cheow Lan-ra hajózunk ki először hosszúcsónakunkkal. Hatalmas sziklák, és sűrű dzsungel mellett suhanunk. Ellátogatunk a Pra Kie Phet cseppkőbarlangba is, majd megebédelünk.

Délután már kajakokkal vágunk neki a tónak, így olyan helyekre, olyan partszakaszokra is eljuthatunk, ahová a nagyobb csónakkal nem. Érintetlen szigetek, a tó vize fölé tornyosuló áthatolhatatlan dzsungel és a fizikai törvényeket meghazudtoló sziklaformák között szeljük a vizet. A kajak másik előnye, hogy hangtalanul siklik, így a legszemfülesebb, rejtőzködő állatok észrevételére is van esélyünk. Természetesen sok fürdésre és néhány partraszállásra is lesz lehetőség.  Ezután felkeressük éjszakai szállásunkat, a tó vizén lebegő bungalóinkat. Az est további programja naplemente nézés, éjszakai fürdőzés, az erdő hangjainak hallgatása és vacsora.

Szállás: egyszerű berendezésű lebegő bungalókban
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

Hatodik nap

Khao Sok Nemzeti Park

Délelőtt még kiélvezzük a tónál töltött időt, majd nekivágunk egy félnapos dzsungeltúrának. Helyi vezetőnk mesél az esőerdő életéről, elvisz minket a legjobb majomleső helyekre és ha szerencsénk van, a világ legnagyobb, akár 1 méternél is nagyobb átmérőjű (húsevő!) virágára is ráakadhatunk.

A nap folyamán az arra vállalkozóknak lehetősége lesz segíteni a helyieknek a munkás-elefántok lecsutakolásában és fürdetésében, hatalmas élmény, ahogy ezek a hatalmas nyugodt emlősök, a folyami fürdő hatására eleven, játékos barátainkká válnak.

Szállás: bungallóban 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Hetedik nap

James Bond szikla

Búcsút veszünk Khao Sok-tól és egy rövid buszút után megérkezünk az Andaman-tenger partjára, a filmekből, képeslapokról ismerős sziklaszigetekkel tarkított Phang Nga-öbölbe.

Mielőtt kihajóznánk, ha a vízállás engedi, meglátogatjuk a közeli vizes barlangot, ahol a körülményekhez alkalmazkodva egy rövid séta keretében, vagy egy evezős gumicsónakból gyönyörködhetünk a buddhista szentélyként is használt üregekben.

Eztután már tényleg a kikötőbe érkezünk, itt már vár ránk kapitányunk, akinek hajóján egy néhány órás hajótúra keretében bejárjuk a néhol bizzar látványt nyújtó sziklaképződmények közé szorult tengert, mangrove (gyertyafa) erdőket és a kirándulás fénypontjaként fotózkodhatunk a ‘74-es James Bond film után világhírűvé vált magányos sziklaszirttel.

A kikötőbe visszaérkezve átbuszozunk a térség egyik legszebb homokos strandjára, a Krabi térségében lévő Ao Nang Beach-re. A meseszép tengerpart fölött felénk lógó pálmák alatt gyönyörködhetünk a naplementében.

Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Nyolcadik nap

Hajós túra a szigetek között

Ez a nap a tengerről, pihenésről szól. Reggeli után egésznapos hajókirándulásra indulunk, bejárjuk a környék legjobb strandjait, szigeteit, búvárkodunk (snorkeling – a felszerelést biztosítják), sziklákról ugorhatunk a kristálytiszta vízbe, színes halakkal úszhatunk a meleg áramlatokban. Kapitányunk rendelkezésre áll, ha valami megtetszik, odahajózunk és megnézzük, kipróbáljuk, legyen az egy korallszirt, egy kék lagúna, vagy egy pálmáról alácsüngő ízletes kókusz. A késő délutáni órákban érünk vissza a partra, a nap további része szabad program keretében vásárlás, fürdés, a helyi üdülőváros felderítése.

Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Kilencedik nap

Kajaktúra

A mai napon délelőtt van még lehetőség az addig elmulasztott élmények pótlására: ejtőernyőzés, jet-skizés, bungee jumping, stb., valamint jó alkalom a délelőtt még nyugodtabb város piacainak, boltjainak felkeresésére és vásárlásra.

Korai ebéd is kis szieszta után délután néhány órás kajaktúrára indulunk. Ezúttal a partszakasz eldugott részeit derítjük fel, vezetőnk mesél a tengerparti thai-ok egykori életéről és annak változásairól a turizmus megjelenése óta. Homokos strand szépségversenyt tartunk és a dobogós helyeket mind végigfürödjük, végigbúvárkodjuk.

kajaktúra után ellátogatunk a Thaiföld egyik jelképeként ismerté vált Railay beach-re, innen a legszebb a naplemente és innen innen búcsúzunk el a földi paradicsomtól, ahol az elmúlt kilenc napot töltöttük.

Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Tizedik nap

Hazautazás

Krabiról a reggeli órákban kezdjük meg hazautazásunkat. Az időeltolódásnak köszönhetően még hétfőn, vagy legkésőbb kedden hajnalban megérkezünk Budapestre.

Utazás költsége

329.990 Forint, ami tartalmazza:

 • transzferek Thaiföldön
 • szállások háromcsillagos szállodákban 2-3 ágyas szobákban (párok kétszemélyesben), két éjszakára pedig bungallókban a Khao Sok Nemzeti Parkban
 • reggelit minden Thaiföldön töltött napon, és teljes ellátást a Khao Sok Nemzeti Parkban megtett csónak/kajaktúrán
 • összes a programban szereplő kirándulást vezetéssel
 • összes a programban szereplő hajós és kajakos programot
 • magyar nyelvű túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

 • repjegy Budapest – Bangkok (200-230e Ft), Bangkok – Phuket (12-25e Ft), és Krabi – Bangkok (12-25e Ft) útvonalakra
 • fakultatív programokat (thai box meccs, elefánt fürdetés, tubing, stb.)
 • belépő a bangkoki wat-okba és a királyi palotába
 • utasbiztosítást
 • költőpénzt (vérmérséklettől függően 40.000 – 90.000 Forint)

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 380 Ft / 1 EUR árfolyamon tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Csapat

Nagyjából 10-18 fő. Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság.

Ennyi szabadság kell hozzá:

5-6 nap járattól függően

Utazás nehézsége

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de az idegen kulturális közeg miatt lesznek fárasztó napjaink. Könnyebb túrákra, természeti sétákra is számítani kell, de ezek nem járnak komoly fizikai megterheléssel. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásaink kényelmes, jó minőségű háromcsillagos szállodák lesznek, ahol utasainkat 2-3 ágyas szobákban helyezzük el (párokat kétszemélyesben). Két éjszakát bungallókban töltünk a Khao Sok Nemzeti Parkban.

A szükséges létszám elérését követően irodánk foglalja a csoportos repjegyet a csapatnak. Várhatóan Budapestről egy átszállással utazunk majd Bangkokba, és Bangkokból repülünk haza. Thaiföldön további két belföldi repülés vár ránk.

Túravezetőd felkészült, általa Thaiföld igazi arcát ismerheted meg, nem csak azt amit az útikönyvek írnak.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is.

Kiknek ajánljuk?

Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de az idegen kulturális közeg miatt lesznek fárasztó napjaink. Könnyebb túrákra, természeti sétákra is számítani kell, de ezek nem járnak komoly fizikai megterheléssel. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen.

Repülőjegy

A szükséges létszám elérését követően irodánk foglalja a csoportos repjegyet a csapatnak. Várhatóan Budapestről egy átszállással utazunk majd Bangkokba, és Bangkokból repülünk haza. Thaiföldön további két belföldi repülés vár ránk.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2021-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.