Kalandnyaralás Thaiföldön

Törlés

Fontos információk

Thaiföld

Részvételi díj:

439.990 Ft

Törzsutas ár:

389.990 Ft - 419.990 Ft

A túra időpontja:

Nyitott2024.01.27.-2024.02.07.
Nehézség 3
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 7

Télből nyárba, olvadó hóból homokos tengerpartra, ónos esőből a dzsungel párás vadonjába…

Ez a komplett thaiföldi utazás mindezt lehetővé teszi Neked és ennél sokkal többet A mosoly országa színeivel, illataival, látványával és kedvességével azonnal rabul ejt, garantáltan kiemel hétköznapjainkból és mesebeli világba kalauzol.

Merülj el velünk Bangkok forgatagában, alkudj az úszó piacon, éld át Délkelet-Ázsia kapujának soha nem nyugvó lüktetését egy esti thai boksz meccsen. Gyere velünk túrázni a dzsungelbe, majmok, elefántok közé, szívd magadba az esőerdő párás, élettel teli levegőjét, fürödj vízesésben és töltsd az éjszakát egy úszó bungalóban.

Lazíts gyönyörű fehér homokos tengerparton, miután kajakkal fedezted fel a közeli szigeteket és készülj az esti kikapcsolódásra, mely minden thaiföldi utazás elengedhetetlen része.

Éld át mindezt egy szuper csapattal! Kapd a hátizsákot, hagyd otthon a mínuszokat, vár rád a mosoly országa!

Nulladik nap

Indulás Ázsiába

Indulás Budapestről vagy Bécsből Bangkokba.

Első nap

Bangkok

Miután megérkezünk Bangkokba és átvesszük szállásunkat, Dél-kelet Ázsia “főutcáját”, a Kha San road-ot és környékét fedezzük fel. A cikázó tuktukok között elkezdjük érzékszerveinket szoktatni kavalkádhoz, a vállalkozó kedvűek pedig elfogyaszthatják első grillezett skorpiójukat!

Ellátás: repülőgépen
Szállás: belvárosi háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban

Második nap

Bangkok – Úszó piac

A mai napon kirándulást teszünk Bangkok agglomerációjába és egy rövid buszút után megérkezünk az Damnoen Saduak piacra. Nem akármilyen piac ez, a régmúltban az itt élők a folyó torkolatának vizére építették házaikat, hogy hajón szállított áruikkal egyszerűbben keresekedjenek. Ebből nőtt ki a mára ikonikussá vált úszó piac, melyen a vidék portékáinak jelentés része cserél gazdát. Csúcsidőben alig látjuk a vízfelszínt a megannyi árus csónakjától, a partról mi is megleshetjük az üzlet menetét és a hihetetlen egyensúlyérzékkel megáldott rakodók hajóközi munkáját. 

Szállás: belvárosi háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Bangkok – Phuket – Khao Sok

Reggeli után a repülőtérre megyünk és egy rövid belföldi járattal délre, a mesés Phuket félszigetére repülünk. Innen egy újabb rövid transzferrel megérkezünk a thai dzsungel legjavába, a Khao Sok Nemzeti Parkba. A nyüzsgő város lármája után, itt legfeljebb madarak éneke, majmok civakodásának hangjai, vízcsobogás férkőzik be a tökéletes nyugalomba. Érkezés előtt megállunk és lehetőségünk lesz segíteni a helyieknek a munkás-elefántok lecsutakolásában és fürdetésében, hatalmas élmény, ahogy ezek a hatalmas nyugodt emlősök, a folyami fürdő hatására eleven, játékos barátainkká válnak. Az estét a környék felfedezésével, az új környezetre való átállással töltjük.

Szállás: bungallókban 2 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Negyedik nap

Khao Sok Nemzeti Park

Reggeli után félnapos sétára indulunk a dzsungel egy közeli részébe. Helyi vezetőnk mesél az esőerdő életéről, elvisz minket a legjobb majomleső helyekre és ha szerencsénk van, a világ legnagyobb, akár 1 méternél is nagyobb átmérőjű (húsevő!) virágára is ráakadhatunk. A dzsungelben ebédelünk, majd visszatérünk a szállásunkra. Délután lesz idő egy kicsit pihenni, majd este egy rövid éjszakai sétára megyünk, hogy találkozhassunk az este aktív élőlényekkel.

Szállás: bungallókban 2 személyes szobákban
Ellátás: reggeli, ebéd

Ötödik nap

Khao Sok Nemzeti Park

A nemzeti park nagy tavára, a Cheow Lan-ra hajózunk ki először hosszúcsónakunkkal. Hatalmas sziklák és sűrű dzsungel mellett suhanunk. Felkeressük éjszakai szállásunkat, a tó vizén lebegő bungalóinkat, majd ha kedvünk tartja kajakozhatunk a szállásunk környékén. Érintetlen szigetek, a tó vize fölé tornyosuló áthatolhatatlan dzsungel és a fizikai törvényeket meghazudtoló sziklaformák között szeljük a vizet. A kajak másik előnye, hogy hangtalanul siklik, így a legszemfülesebb, rejtőzködő állatok észrevételére is van esélyünk. Természetesen fürdésre is lesz lehetőség. Ezután egy fél-1 órás hajós szafarira indulunk, hogy felfedezzük a nemzeti park minden szegletét, majd az est további programja naplemente nézés, éjszakai fürdőzés, az erdő hangjainak hallgatása és vacsora.

Szállás: egyszerű berendezésű lebegő bungalókban
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

Hatodik nap

James Bond szikla

Búcsút veszünk Khao Sok-tól a reggeli órákban és egy rövid buszút után megérkezünk az Andaman-tenger partjára, a filmekből, képeslapokról ismerős sziklaszigetekkel tarkított Phang Nga-öbölbe.

A kikötőbe érkezve, itt már vár ránk kapitányunk, akinek hajóján egy néhány órás hajótúra keretében bejárjuk a néhol bizarr látványt nyújtó sziklaképződmények közé szorult tengert, mangrove (gyertyafa) erdőket és a kirándulás fénypontjaként fotózkodhatunk a ‘74-es James Bond film után világhírűvé vált magányos sziklaszirttel.

Ellátogatunk a híres tengeren úszó faluba – valójában cölöpökre épített – Koh Panyee-be, ahol megismerkedhetünk a helyiek hétköznapjaival. Ebéd után visszaszállunk a hosszúcsónakokra és még egy kicsit élvezhetjük a gyönyörű tájat, a vízen haladva. 

A kikötőbe visszaérkezve átbuszozunk a térség egyik legszebb homokos strandjára, a Krabi térségében lévő Ao Nang Beach-re. A meseszép tengerpart fölött felénk lógó pálmák alatt gyönyörködhetünk a naplementében.

Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Hetedik nap

Hajós túra a szigetek között

Ez a nap a tengerről, pihenésről szól. Reggeli után egésznapos hajókirándulásra indulunk, bejárjuk a környék legjobb strandjait, szigeteit, búvárkodunk (snorkeling – a felszerelést biztosítják), színes halakkal úszhatunk a meleg áramlatokban. Ellátogatunk Railey Beach mellett található Phra Nang strandra, amely a szent Phra Nang barlangszentélynek is a helye. Sétálunk az ikonikus Homokhídon, amely a nap fénypontja! A természetes homokhíd a tengerből emelkedett ki, és 3 szigetet kapcsol össze (Koh Mor, Koh Tub és Koh Kai). A késő délutáni órákban érünk vissza a partra, a nap további része szabad program keretében vásárlás, fürdés, a helyi üdülőváros felderítése.

Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli, vacsora

Nyolcadik nap

Kajaktúra

A mai napon délelőtt van még lehetőség az addig elmulasztott élmények pótlására: ejtőernyőzés, jet-skizés, bungee jumping, stb., valamint jó alkalom a délelőtt még nyugodtabb város piacainak, boltjainak felkeresésére és vásárlásra.

Korai ebéd is kis szieszta után délután néhány órás kajaktúrára indulunk. Ezúttal a partszakasz eldugott részeit derítjük fel, vezetőnk mesél a tengerparti thai-ok egykori életéről és annak változásairól a turizmus megjelenése óta. Homokos strand szépségversenyt tartunk és a dobogós helyeket mind végigfürödjük, végigbúvárkodjuk.

A kajaktúra után a vállalkozó kedvűek ellátogathatnak Thaiföldön ismerté vált Railay beach-re, innen a legszebb a naplemente és innen innen búcsúzunk el a földi paradicsomtól, ahol az elmúlt napokat töltöttük.

Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Kilencedik nap

Bangkok

Krabiról a reggeli órákban visszaindulunk Bangkokba, ahol a délutánt szabad programmal töltjük, majd késő délután fakultatív program keretei között az országban hatalmas népszerűségnek örvendő sport, a thai box világába tekinthetünk be. Ezt a pusztakezes küzdősportot eredetileg mindenfajta felszerelés nélkül művelték, a „nyolc végtag tudományának” is nevezik, mivel a küzdelem során a bokszoló nem csak az ökleit, de a lábát, a térdét és a könyökét is használhatja.

Szállás: belvárosi háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Tizedik nap

Bangkok városnézés

A mai napon egy egész napos városnézés keretei között ellátogatunk a thai főváros legfontosabb nevezetességeibe. A Királyi Palotában kezdünk melyet Bangkok szülőhelyének szoktak nevezni és uralkodók világszerte elismeréssel nyilatkoznak pazar kialakításról. Betekintést kapunk a thai történelembe és kultúrába, mely nagy segítségünkre lesz a helyiek életének megértésében.

Felfedezzük a legfontosabb Buddhista szentélyeket (Wat-ok, kolostortemplomok), melyek díszítettségének finomsága, a buddhista vallás nyugalmával vegyítve jellemzően ráébreszti az Európából idetévedt utazót, hogy maga mögött hagyta a hétköznapokat, a stressznek, rohanásnak, a Föld ezen részén nincs helye. A Wat Pho-ban elámulunk a 46 méter hosszú fekvő Buddha szobortól, majd a Chao Phraya folyó partjára sétálunk és ha szerencsénk van, meglessük a város híres-hírhedt fenevadját, a gigantikusra hízó szalagos varánuszt vadászat közben.

Szállás: belvárosi háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Tizenegyedik nap

Bangkok városnézés, hazautazás

Reggeli után összepakolunk, és felkészülünk utolsó Thaiföldön töltött napunkra. Beszerezzük az utolsó szuveníreket, elkészítjük az utolsó fotókat, eszünk egy utolsót kedvenc éttermünkben, és aktuális menetrendtől függően várhatóan az esti órákban elindulunk haza. Másnap érkezünk meg Budapestre/Bécsbe.

Ellátás: reggeli

Részvételi díj

439.990 Forint, ami tartalmazza:

 • transzferek Thaiföldön
 • szállások háromcsillagos szállodákban 2-3 ágyas szobákban (párok kétszemélyesben), három éjszakára pedig bungallókban a Khao Sok Nemzeti Parkban
 • belépők a nemzeti parkokba 
 • reggelit minden Thaiföldön töltött napon
 • összes a programban szereplő kirándulást vezetéssel
 • összes a programban szereplő hajós és kajakos, elefántos programot
 • magyar nyelvű túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

 • repjegy Budapest – Bangkok (350.000-400.000 Ft), Bangkok – Phuket (25.000-30.000 Ft), és Krabi – Bangkok (25.000-30.000 Ft) útvonalakra
 • fakultatív programokat (thai box meccs, tubing, stb.)
 • belépő a bangkoki wat-okba és a királyi palotába (kb. 7.000 Ft) 
 • utasbiztosítást
 • költőpénzt (vérmérséklettől függően 100.000 – 120.000 Ft)
 • borravalókat

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 385 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

Nagyjából 15-20 fő. Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság.

Ennyi szabadság kell hozzá:

8-9 nap járattól függően

Utazás nehézsége

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de az idegen kulturális közeg miatt lesznek fárasztó napjaink. Könnyebb túrákra, természeti sétákra is számítani kell, de ezek nem járnak komoly fizikai megterheléssel. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen.

Ha bármilyen ételérzékenységed van, vagy speciális diétát folytatsz, kérjük a jelentkezés előtt vedd fel velünk a kapcsolatot.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/thaifold

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásaink kényelmes, jó minőségű háromcsillagos szállodák lesznek, ahol utasainkat 2-3 ágyas szobákban helyezzük el (párokat kétszemélyesben). Két éjszakát erdei bungallókban, egy éjszakát pedig úszó bungallókban töltünk a Khao Sok Nemzeti Parkban.

A szükséges létszám elérését követően irodánk foglalja a csoportos repjegyet a csapatnak. Várhatóan Budapestről vagy Bécsből egy átszállással utazunk majd Bangkokba, és Bangkokból repülünk haza. Thaiföldön további két belföldi repülés vár ránk.

Túravezetőd felkészült, általa Thaiföld igazi arcát ismerheted meg, nem csak azt amit az útikönyvek írnak.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is.

Kiknek ajánljuk?

Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság. Thaiföldi utazásunk egy kalandtúra, aminek során a helyi kultúrából fakadóan nagyfokú rugalmasságra lehet szükség.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de az idegen kulturális közeg miatt lesznek fárasztó napjaink. Könnyebb túrákra, természeti sétákra is számítani kell, de ezek nem járnak komoly fizikai megterheléssel. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen.

Repülőjegy

A szükséges létszám elérését követően irodánk foglalja a csoportos repjegyet a csapatnak. Várhatóan Budapestről vagy Bécsből egy átszállással utazunk majd Bangkokba, és Bangkokból repülünk haza. Thaiföldön további két belföldi repülés vár ránk.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2024-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.