Kamniki-Alpok ferrata és túra

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Szlovénia

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

62.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 8
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 5

Három kétezres csúcs, három hütte négy napban. Nem éppen könnyű, de garantáltan emlékezetes kalandtúrára hívunk Szlovénia meseszép szegletébe, a Kamniki-Alpokba!
Csipkés gerincek, sportértékkel bíró csúcsok, és könnyű, nem technikás, de kitett ferrata utak tarkítják túránkat, ahol hüttéről hüttére vándorlunk, és az igazi magashegyi hangulat garantált! Tarts velünk, ha bevállalós vagy!

Aktivitások:

Első nap

Logarska-völgyből az alpesi menedékházba

Kora reggel vágunk neki a hosszú utazásnak, aminek végén a kamniki-alpok egyik legszebb szegletébe, a Logarska-völgybe érkezünk meg. Felvesszük a bakancsot, felkapjuk hátizsákot, és a kocsikat magunk mögött hagyva megkezdjük az emelkedést. Kalandtúránkra való bemelegítés gyanánt az 1208 méteres magasságban fekvő Klemenči Jami menedékházig megyünk, ahol az elkövetkezendő két éjszakát töltjük. Este a ház hangulatos melegében megbeszéljük a holnapi csúcsmászás részleteit.

Második nap

Ojstrica (2350m)

Ma a felettünk tornyosuló, a menedékháztól nézve meredeknek és megmászhatatlannak tűnő sziklaorom, az Ojstrica meghódítására vállalkozunk. Mivel a körtúra végén ugyanide fogunk visszaérkezni, ezért csak a napközben szükséges felszerelést, élelmet és innivalót kell magunkkal vinni. A felső, sziklás részeken könnyű, drótkötéllel biztosított szakaszok lesznek, itt a ferráta felszereléssel biztosítjuk magunkat. Hol bevágásokban, hol a lefutó gerinc mentén halad az útvonal. A főgerincen a kitett szakaszok szintén drótkötéllel és vasrudakkal biztosítottak. Leereszkedni a hegy túloldalán, a Kocbekov úton fogunk. Ez már „csak” egy meredek gyalogút, ami a gerincen indul, de néha törmelékes lejtőkön halad keresztül. Idővel visszajutunk a menedékházhoz, ahol a megérdemelt vacsoránkat egy kellemes ital mellett fogjuk elfogyasztani.

Túra nehézsége: 10 km, szint: 1270 m, idő: kb. 7-9 óra

Harmadik nap

Átkelés a Kamnik-nyeregbe

Reggel összepakolunk, alaposan bereggelizünk, és visszatérünk a völgy mélyén parkoló autóinkhoz. Elautózunk a völgy legvégébe, egy másik parkolóhoz. Felfrissítjük a hátizsákunk tartalmát, és felkészülünk egy újabb menedékházas alvásra. Ha minden kész, nekiindulunk a közel 1000 méteres emelkedőnek. Rögtön utunk elején érintjük a rendkívül látványos, 90 méter magas Rinka-vízesést, ami tulajdonképpen a Savinja folyó forrása. Jól kiépített gyalogösvényen felkapaszkodunk a függőleges sziklafal tetejére, és folytatjuk utunkat az 1864 méter magasan található Kamnik-nyeregben lévő turistaház felé. Akadnak majd meredek, ferrátás szakaszok, ahol szükség lesz a kezeink segítségére is, de a kitett, nehéz részeken mindenhol vasrudak vagy drótkötelek segítik a mászást. Jutalmunk a környező hegyek látványa, egy korsó sör és egy tartalmas vacsora lesz.

Leereszkedés a kocsikhoz: 2 km, szint: le 400 m, idő: kb. 1 óra
Túra a menedékházhoz: 6 km, szint: 990m, idő: kb. 4 óra

Negyedik nap

Brana (2253m)

A mai fő célunk egy újabb 2000-es csúcs, a közelben fölénk magasodó, 2253 méter magas Brana lesz.

A csúcs normál, jelzett útján, részben sziklás-köves terepen gyalogolva, részben pedig egy könnyű ferrátán mászva fogunk felkapaszkodni. A fentről elénk táruló körpanoráma minden fáradozásért kárpótol majd. Lefele először visszatérünk a menedékházhoz, hogy az ott hagyott cuccainkat is a hátunkra vegyük, majd a tegnap bejárt úton elindulunk lefelé a parkolóba. Útközben ismerősként üdvözöljük a Rinka-vízesést, majd az autóinkat is. Megbeszéljük, hogy kivel mikor találkozunk legközelebb, majd kocsiba pattanva elindulunk Magyarország felé. A késő esti órákban érünk majd haza.

Brana csúcsmászás: 2 km fel-le, szint: 400 m fel-le, fel, idő: kb. 3 óra
Leereszkedés a kocsikhoz: 4 km, szint: le 990 m, idő: kb. 3 óra

Utazás költsége

69.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás három éjszakára hüttében/alpesi menedékházban
  • idegenforgalmi adó
  • via ferrata felszerelés bérlése (sisak, Y-kantár, beülő)
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • étkezéseket
  • utasbiztosítást
  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 10.000 -15.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek.

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget pedig legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 375 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Csapat

A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 12-18 fő. Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

2 nap

Utazás nehézsége

Sportos fizikumot és lépésbiztosságot igénylő túra. Akkor jelentkezz, ha heti több alkalommal végzel cardio edzéseket. A ferráták technikailag nem nehezek (A-B-C), de kitett helyeken vezetnek. Emiatt javasoljuk, hogy először egy kétnapos magyarországi vagy ausztriai ferrátára gyere el, hogy felmérhesd erőnlétedet és tériszonyodat.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk mindhárom éjszakára alpesi hüttékben, menedékházakban lesz.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Négy napra bevesszük magunkat a Kamniki-Alpok mélyébe, ahol vadregényes tájakon túrázunk, hüttéről hüttére vándorlunk. Feljutunk a térség legszebb csúcsaira, belekóstolunk a via ferrata örömeibe, az éjszakákat pedig a leghangulatosabb menedékházakban töltjük. Ha kalandra vágysz, ezen a túrán megtalálod!

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki aktív kikapcsolódásra vágyik. Túránk úgy van felépítve, hogy a nehezebb napokat egyszerűbbek követik, így a négy nap alatt bőven lesz lehetőségünk jókat enni, inni, beszélgetni, nevetni is, azon túl, hogy felfedezzük északi szomszédunk bámulatos hegyeit.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Sportos fizikumot és lépésbiztosságot igénylő túra. Akkor jelentkezz, ha heti több alkalommal végzel cardio edzéseket. A ferráták technikailag nem nehezek (B-C), de kitett helyeken vezetnek. Emiatt javasoljuk, hogy először egy kétnapos magyarországi vagy ausztriai ferrátára gyere el, hogy felmérhesd erőnlétedet és tériszonyodat.

Kiutazás

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik. A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget. Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Felszerelés és eszközök

Mivel három éjszakát magashegyi menedékházakban, hüttékben töltünk el, szükség lesz hálózsákra és egy 25-30l körüli hátizsákra, amiben minden felszerelés elfér. Fontos, hogy a sisakot fel tudjuk rögzíteni a zsákra.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2021-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.