Kétnapos kenutúra a Tisza-tavon

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Magyarország

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

29.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 3
Kalandfaktor 6
Kényelmi együttható 6

Kétnapos Tisza-tavi kenutúrára invitálunk, melyet hogy elkerüljük a szombati hajnali utazást, egy pénteki közös vacsorával és ismerkedéssel indítunk. Barangolj velünk a benyúló fák alatt a Tisza-tó csatornáiban, ismerd meg a hihetetlen madárvilágot, beszélgess a tóparti naplementében egy jót újdonsült barátaiddal, majd öblítsd le a kalandokat egy hideg sörrel/fröccsel a kezedben a csillagos ég alatt.

Aktivitások:

Nulladik nap

Érkezés a Tisza-tóhoz

A hétvégére való hangolódást már péntek este elkezdjük egy közös vacsorával. Koccannak a poharak, megalapozzuk a következő napokat, de csak amolyan óvatos duhaj módjára, hogy a másnap ne okozzon problémát.

Első nap

Ismerkedés a Tisza-tóval

Kényelmes reggeli ébredés után egy rövid oktatás következik, majd bepakolunk a csónakokba, és elindulunk a mai egész napos túránkra. Kristálytiszta vizű morotvákban fürdünk, kalandozunk szűk csatornákban ahol fölénk borulnak a fák, és megcsodáljuk a háborítatlan madárvilágot, milyennel Európában már csak igen kevés helyen találkozhatunk.

Dél körül kikötünk egy halsütödében – ha már itt vagyunk a Tiszán – és feltöltjük az energiaraktárakat.

Ebéd után leevezünk az Élő-Tiszára, majd újra belevetjük magunkat a tó mocsárvilágába. Kikötünk az egyik kis szigeten, ahol egy madármegfigyelő toronyból felülről is rátekinthetünk a tó szövevényes csatornáira.

Második nap

Kis-Tisza és Óhalászi-sziget

Reggel újra csónakba pattanunk, és elindulunk lefelé a Kis-Tiszán. A nádasok közt kanyargó egykori folyóág elvezet minket a Laskó-patak torkolatáig, ahol kikötünk egy rövid pihenőre.

Ebéd után nekivágunk a nyílt víznek, melynek túloldalán ott „magasodik” az Óhalászi-sziget. Nevét az egykori Óhalász faluról kapta, melynek romjai közt az egykori temetőből a tó hulámai nagy viharok után még napjainkban is mossa ki az egykori elhunytak csontjait. Innen már „csak” kikötőnk és szállásunk felé kell eveznünk, hogy a délutáni órákban elindulhassunk hazafelé.

Utazás költsége

32.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállást kényelmes és igényes apartmanokban két éjszakára 2-3-4 személyes szobákban (párok 2 személyesben)
  • kenubérlés
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • utasbiztosítás
  • étkezéseket
  • Utazást, ami telekocsi rendszerben vagy egyénileg zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen fejenként 3000-5000 Forint között várható, de ez a jelentkezők létszámától, az eloszlástól, és az autók fogyasztásától is függ.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak nagy csoporttal tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló túrák nem élvezetesek nagy csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Csapat

15-25 fős csapat. A túrát minimum 15 fő befizetésével indítjuk.

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető túra. Bátran ajánljuk kezdőknek is, akik még csak ismerkednek a vízitúrákkal.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk Tiszafüreden kényelmes és jó minőségű, de nem prémium apartmanokban lesz. Az apartmanokban 2-3 személyes szobák állnak rendelkezésünkre, és minden apartmanhoz saját konyha tartozik. A konyhában hűtő, mikro és evőeszközök találhatóak. Vacsorázni a közeli étteremben van lehetőségünk.

A túra helyszínére való utazás egyénileg történik. Azoknak, akik nem rendelkeznek saját autóval, telekocsit szervezünk Budapestről. Amennyiben nincs elég telekocsi, kisbuszt bérlünk, így a leutazás mindenki számára biztosított Budapestről. Más városból érkező utasok számára viszont nem garantáljuk, hogy találunk telekocsit. Kérjük, a jelentkezésnél megjegyzés rovatban tüntesd fel, hogy egyénileg utazol a helyszínre, vagy telekocsira tartasz igényt, esetleg van autód és szívesen elviszel telekocsi rendszerben másokat. Telekocsis sofőröknek az utazás ingyenes, az üzemanyag költségét az utasai fizetik.

Kis csoportos vízitúra felkészült vezetővel a Tisza-tó legszebb kanálisaiban, igényes és kényelmes apartmanszállással.

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki aktív kikapcsolódásra vágyik, és érdeklődik a vízitúrák iránt.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Nem szükséges vízitúrás tapasztalat.

Utazás

A túra helyszínére való utazás egyénileg történik. Azoknak, akik nem rendelkeznek saját autóval, telekocsit szervezünk Budapestről. Amennyiben nincs elég telekocsi, kisbuszt bérlünk, így a leutazás mindenki számára biztosított Budapestről. Más városból érkező utasok számára viszont nem garantáljuk, hogy találunk telekocsit. Kérjük, a jelentkezésnél megjegyzés rovatban tüntesd fel, hogy egyénileg utazol a helyszínre, vagy telekocsira tartasz igényt, esetleg van autód és szívesen elviszel telekocsi rendszerben másokat. Telekocsis sofőröknek az utazás ingyenes, az üzemanyag költségét az utasai fizetik.

Felszerelés, eszközök

Semmilyen speciális felszerelésre nincs szükség. Kényelmes ruhát és fürdőruhát hozz magaddal. Fontos, hogy legyen sapka/kendő/kalap a fejeden, ami véd a tűző naptól. A kenuzáshoz mi biztosítjuk a felszerelést (mellény és lapát).

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2021-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.