Kétnapos kenutúra a Tisza-tavon

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Tisza

A túra bruttó ára:

A túra időpontja:

2020.10.03. - 2020.10.05.
Nehézség 5
Kalandfaktor 6
Kényelmi együttható 5

Kétnapos Tisza-tavi kenutúrára invitálunk, melyet hogy elkerüljük a szombati hajnali utazást, egy pénteki közös vacsorával és ismerkedéssel indítunk. Barangolj velünk a benyúló fák alatt a Tisza-tó csatornáiban, ismerd meg a hihetetlen madárvilágot, bográcsozz egy jót újdonsült barátaiddal, majd öblítsd le a kalandokat egy hideg sörrel/fröccsel a kezedben a csillagos ég alatt, tábortűz mellett.

Aktivitások:

Nulladik nap

Érkezés a Tisza-tóhoz

A hétvégére való hangolódást már péntek este elkezdjük egy közös vacsorával. Koccannak a poharak, megalapozzuk a következő napokat, de csak amolyan óvatos duhaj módjára, hogy a másnap ne okozzon problémát.

Szállás: vendégházban 2-3 személyes szobákban
Ellátás: vacsora

Első nap

Kenuzás és halászlé

Kényelmes reggeli ébredés után egy rövid oktatás következik, majd bepakolunk a csónakokba, és elindulunk a mai egész napos túránkra. Kristálytiszta vizű morotvákban fürdünk, kalandozunk szűk csatornákban ahol fölénk borulnak a fák, és megcsodáljuk a háborítatlan madárvilágot, milyennel Európában már csak igen kevés helyen találkozhatunk.

Dél körül kikötünk egy halsütödében – ha már itt vagyunk a Tiszán – és feltöltjük az energiaraktárakat.

Ebéd után leevezünk az Élő-Tiszára, majd újra belevetjük magunkat a tó mocsárvilágába. Kikötünk az egyik kis szigeten, ahol egy madármegfigyelő toronyból felülről is rátekinthetünk a tó szövevényes csatornáira.

Az estét egy hagyományos, bográcsban főtt halászlével zárjuk.

Szállás: vendégházban 2-3 személyes szobákban
Ellátás: vacsora

Harmadik nap

Kis-Tisza és Óhalászi-sziget

Reggel újra csónakba pattanunk, és elindulunk lefelé a Kis-Tiszán. A nádasok közt kanyargó egykori folyóág elvezet minket a Laskó-patak torkolatáig, ahol kikötünk egy rövid pihenőre.

Ebéd után nekivágunk a nyílt víznek, melynek túloldalán ott „magasodik” az Óhalászi-sziget. Nevét az egykori Óhalász faluról kapta, melynek romjai közt az egykori temetőből a tó hulámai nagy viharok után még napjainkban is mossa ki az egykori elhunytak csontjait. Innen már „csak” kikötőnk és szállásunk felé kell eveznünk, hogy a délutáni órákban elindulhassunk hazafelé.

Utazás költsége

31.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállást kényelmes és igényes apartmanokban két éjszakára 2-3-4 személyes szobákban (párok 2 személyesben)
  • kenubérlés
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • utasbiztosítás
  • étkezéseket
  • Utazást, ami telekocsi rendszerben vagy egyénileg zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen fejenként 3000-5000 Forint között várható, de ez a jelentkezők létszámától, az eloszlástól, és az autók fogyasztásától is függ.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak nagy csoporttal tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló túrák nem élvezetesek nagy csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Csapat

15-25 fős csapat. A túrát minimum 15 fő befizetésével indítjuk.

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető túra. Bátran ajánljuk kezdőknek is, akik még csak ismerkednek a vízitúrákkal.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk Tiszafüreden kényelmes és jó minőségű, de nem prémium apartmanokban lesz. Az apartmanokban 2-3 személyes szobák állnak rendelkezésünkre, és minden apartmanhoz saját konyha tartozik. A konyhában hűtő, mikro és evőeszközök találhatóak. Vacsorázni a közeli étteremben van lehetőségünk.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell