Fátra

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Szlovákia

A túra bruttó ára:

A túra időpontja:

2020.10.03. - 2020.10.05.
Nehézség 7
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 7

Kihasználjuk az ősz utolsó napjait és Szlovákia egy kevésbé ismert, kevésbé forgalmas, ennek ellenére magával ragadóan szép térségébe utazunk. Háromnapos túránk helyszínei a Kis és Nagy-Fátra, ahol látványos mészkősziklák, narancssárga rétek, és ezer színben pompázó erdők várnak ránk. Kis csoporttal utazunk, mert úgy gondoljuk a hegyi túrázás nem az igazi 40-50 emberrel. A kevés létszám ellenére is két túravezetőt küldünk, hogy mindenkire megfelelő mértékű figyelem jusson a nehéz szakaszokon.

Aktivitások:

Első nap

Ostrá

Budapest belvárosából indulunk reggel 7 órakor, és délben már a Nagy-Fátra legszebb ösvényén kaptatunk felfelé. Célunk az Ostrá nevű csúcs, ami szlovákul élest jelent. Nevét külalakjáról kapta, ugyanis sziklái nyílhegyet formázva törnek az ég felé. Sziklákon átmászva jutunk fel a csúcsra, ahonnan szép időben káprázatos kilátás lesz a jutalmunk a fárasztó túráért. Miután kiélveztük a látványt visszaereszkedünk autónkhoz, és tovább indulunk szállásunkra. Ott egy kellemes szlovák sör társaságában megismerkedünk a csapattal és elkezdjük az alapozást a hétvégi kalandokra. Túra nehézsége: nagyjából 10km, 800m szint fel és le – kb. 5 óra

Szállás: panzióban 2-3 személyes szobákban
Ellátás: önellátó

Második nap

Diery-szurdok és Velky Rozsutec

Ezúttal a Kis-Fátra ikonikus csúcsát és a hegység legszebb szurdokát fedezzük fel. Reggelink után autóba pattanunk és kis utazás után már a Diery-szurdok létrákkal és pallókkal tűzdelt sziklás szurdokában mászunk felfelé. A szurdokban csörgedező patak adja az aláfestést mesebeli túránkhoz. A sziklák közül hamarosan kiérünk egy erdei ösvényre, ahonnan meredek út vezet a Velky Rozsutec 1610 méteres csúcsára. Talán már klisének hangzik, de a fárasztó túra ismét meghálálja önmagát egy káprázatos panorámával a csúcsról. A Rozsutecről leereszkedünk, majd visszaautózunk szállásunkra, ahol a már jól ismert sörök mellett, egy méretes adag sztrapacska mellett születnek új barátságok. Túra nehézsége: nagyjából 12km 950m szint fel és le – kb. 6-8 óra

Szállás: panzióban 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Gerinctúra a Kis-Fátrában

Erre a napra levezetésnek egy könnyebb, de nem kevésbé látványos túrát tartogatunk. Ezúttal felvonóval jutunk fel a Kis-Fátra gerincére, ahol a Nagy és Kis-Kriván csúcsok között látványos túrát teszünk a narancssárgán izzó füves, néhol pedig sziklás útvonalon. A délutáni órákban indulunk vissza Budapestre, ahova várhatóan 20-22 óra között érkezünk meg. Túra nehézsége: nagyjából 10km 400m szint fel és le, kb. 4-5 óra

Ellátás: reggeli

Utazás költsége

31.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás panzióban 2-3 személyes szobákban (párok 2 személyesben)
  • idegenforgalmi adó
  • reggeli 2 alkalommal
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • Felvonó árát ( 11 EUR – nagyjából 3700 Ft ) amit a helyszínen várásolunk meg
  • Utazást, ami korábban jól bevált telekocsi rendszerben zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és jól vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen 6.000-10.000 Forint lesz, ami a jelentkezők létszámától és az autók fogyasztásától is függ.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 360 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

Nagyjából 15-25 fős csapat. Szeretettel várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program, de mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. Leginkább azoknak ajánljuk, akik hetente végeznek cardio edzéseket.

Hunor

Hunor

Hunor a WanderWell csapat egyik legtapasztaltabb túravezetője. 5 évig élt Japánban, majd vitorlással utazta be Délkelet-Ázsiát és Óceániát. Utazásai során hátizsákos túrázóként sok időt töltött el még Ausztráliában és Új-Zélandon.

Attila

Attila

Attila többször végigtalpalta Délkelet-Ázsiát, bejárta a Föld megannyi rejtett zugát Kubától Indiáig. Néha buddhai nyugalommal szemléli az eseményeket, de a latin vérmérséklet sem ismeretlen számára. Jártas a hegyek világában, imádja a tengereket és szívesen veti be magát a dzsungelekbe. Valódi állatbolond, muszáj minden kóbor jószágot megsimogatnia a kígyótól az elefántig.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell