Rövid összefoglalás

Érdeklődsz a magashegyi túrák és a hegymászás iránt? Kétnapos túránk egyaránt kiváló választás a tapasztalt túrázóknak, és azok számára is, akik még csak ismerkednek a hegyek világával. Egy út alatt megtapasztalhatod mindazt, amit a Magas-Tátra kínál. Csodaszép fenyvesek, gigászi, égbe nyúló sziklafalak, egy 2429méteres csúcs meghódítása, és éjszakázás közel kétezer méteren menedékházban. A legjobbat a végére hagytuk: szép időben olyan naplementében lehet részed, ami több utasunk szerint “nem evilági”.

Túra részletes leírása

 • 1. nap - 2020.08.08. Budapest - Ótátrafüred - Rabló-ház

  Kora reggel indulunk el Budapestről a Magas-Tátra irányába. Néhány óra autózás után leparkolunk Ótátrafüreden, majd a hátunkra kapjuk mindazt, amire a következő másfél napban szükségünk lesz, és elindulunk a hegyek és a kalandok felé. Tarajka (1275m) érintésével jutunk el a híres Tarpataki-vízeséshez, ahol hosszú percekig kattoghatnak majd a kamerák. Meredek emelkedő után a fenyvesből kiérve utunkat a Nagy-Tarpataki-völgyben folytatjuk gigászi gerincek között. A törpefenyőket lassan felváltják a sziklák, és a kopár köves hegyoldalon egyszer csak megpillantjuk szállásunkat, a Hosszú-tavi menedékházat, másnéven Rabló-házat. (1960m) Vacsora előtt még sétálunk egyet a szomszédos hegyi tavak partján. Jó időben elképesztő látványban lehet részünk, ahogy a nap lenyugszik a Magas-Tátra fölött.
  Túra nehézsége: 10 km, szint: 1000 m, idő: 5 óra

  Szállás: menedékház
  Ellátás: önellátó

 • 2. nap - 2020.08.09. Rovátka-hágó - Kis-Viszóka - Sziléziai-menedékház - Budapest

  Először egy laktató reggelivel töltjük fel az akkumulátorokat, aztán megkezdjük az emelkedést a Rovátka-hágóba (2288m), majd rögtön utána a Lengyel-nyereg (2200m) kerül fel a meghódított helyek listájára. A csúcscsokikat a Kis-Viszóka (2429m) tetején fogyasztjuk el. Innen már többnyire csak lefelé vezet az út. Végigsétálunk a Felkai-völgyön, megcsodálva lentről a Tátra legmagasabb pontját, a Gerlachfalvi-csúcsot, a Felkai-tavat és a sajátos növényvilággal rendelkező Virágoskertet. A Sziléziai menedékház (1676m) teraszán kicsit rápihenünk majd visszatérünk a kocsikhoz Ótátrafüredre.
  Túra nehézsége: 14 km, szint: 700 m, idő: 7 óra

Megosztás