Kis-Fátra hótalpas túra

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Szlovákia

Részvételi díj:

A túra időpontja:

2020.10.03. - 2020.10.05.
Nehézség 6
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 7

Háromnapos túránkon Szlovákia egy kevésbé ismert, kevésbé forgalmas, ennek ellenére magával ragadóan szép térségébe, a Kis-Fátrába utazunk, ahol látványos mészkősziklák, egy bámulatosan szép befagyott szurdok, hófödte hegygerincek, és csodaszép erdők várnak ránk. Kis csoporttal utazunk, mert úgy gondoljuk a hegyi túrázás nem az igazi 40-50 emberrel. A kevés létszám ellenére is két túravezetőt küldünk, hogy mindenkire megfelelő mértékű figyelem jusson a nehéz szakaszokon.

Aktivitások:

Első nap

Diery-szurdok

Budapestről a kora reggeli órákban indulunk el, a déli órákban már nyakunkba vehessük a szlovák hegyeket. A Kis-Fátra egyik legszebb természeti képződményéhez, a Diery-szurdokhoz látogatunk el ma, ami a nyári hétvégéken sincs tömve turistákkal, de januárban pénteken aztán végképp nem lesz rajtunk kívül valószínűleg senki. Fából és fémből épült ösvényen jutunk egyre magasabbra a szurdokban a befagyott vízesések és jégcsapok mellett. Bemelegítő túra, mely remekül megalapozza háromnapos vagánykodásunkat a téli mesevilágban. Este egy jó pofa szlovák sör és egy forró sztrapacska kíséretében ismerkedünk egymással. Túra nehézsége: nagyjából 4km, fel és le 200m szint

Szállás: panzióban
Ellátás: önellátó

Második nap

Kis-Fátra gerinc

Túránk elején még felvonóval szeljük a magasságot, hogy mielőbb a gerincen lehessünk. Itt rövid készülődést követően neki vágunk a fölénk magasodó Nagy-Kriván 1709 méteres csúcsának. A meredek emelkedő a friss hó nagyságától függően csak még nehezebb lesz, de a csúcsra érve rádöbbenünk, ez a látvány mindent megér! Szép időben belátni a Kis-Fátrát, az alattunk elterülő falvakat, és akár a Tátra fennséges ormait is szemügyre vehetjük. Ezután látványos panoráma túrát teszünk a gerincen, érintve a közeli csúcsokat, majd elkezdünk ereszkedni. Az alpesi élmények után szállásunkon csúcsra járatjuk a szlovák éjszakát, hisz a természet szépségét a híresen jó WanderWell csapatok csak tovább fokozzák. Túra nehézsége: csapat fizikumától függően 10-12km, fel 300m, le 900m szint

Szállás: panzió
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Sokolie-vonulat

Kényelmes reggeli ébredést és jól eső reggelit követően amolyan levezető túrát teszünk, hisz ma még haza kell érnünk Budapestre. A Vrátna-völgy fölé magasodó Sokolie-vonulatra túrázunk fel havas fenyvesek között. A meredek ösvény végén csodás kilátópont jutalmazza kitartásunkat! Méltó befejezése egy látványos hétvégének. Visszaereszkedünk túránk kiinduló pontjához, majd elindulunk Budapestre, ahova a késő esti órákban érkezünk meg. Túra nehézsége: nagyjából 5km, 500m szint fel és le

Ellátás: reggeli

Utazás költsége

33.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás panzióban 2-3 személyes szobákban (párok 2 személyesben)
  • idegenforgalmi adó
  • reggeli 2 alkalommal
  • hótalpak bérleti díja
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • Felvonó árát (11 EUR – nagyjából 3700 Ft) amit a helyszínen vásárolunk meg
  • Utazást, ami korábban jól bevált telekocsi rendszerben zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és jól vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen 7.000-14.000 Forint lesz, ami a jelentkezők létszámától és az autók fogyasztásától is függ.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 337 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

Nagyjából 15-25 fős csapat. Szeretettel várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program, de mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. Leginkább azoknak ajánljuk, akik hetente végeznek cardio edzéseket. A hótalpak használatát a túra során megtanítjuk, így kezdőknek is bátran ajánljuk ezt a programot.

Attila

Attila

Attila többször végigtalpalta Délkelet-Ázsiát, bejárta a Föld megannyi rejtett zugát Kubától Indiáig. Néha buddhai nyugalommal szemléli az eseményeket, de a latin vérmérséklet sem ismeretlen számára. Jártas a hegyek világában, imádja a tengereket és szívesen veti be magát a dzsungelekbe. Valódi állatbolond, muszáj minden kóbor jószágot megsimogatnia a kígyótól az elefántig.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell