Kis-Fátra hótalpas túra

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Szlovákia

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

44.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 6
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 7

Háromnapos túránkon Szlovákia egy kevésbé ismert, kevésbé forgalmas, ennek ellenére magával ragadóan szép térségébe, a Kis-Fátrába utazunk, ahol látványos mészkősziklák, egy bámulatosan szép befagyott szurdok, hófödte hegygerincek, és csodaszép erdők várnak ránk. Kis csoporttal utazunk, mert úgy gondoljuk a hegyi túrázás nem az igazi 40-50 emberrel.

Aktivitások:

Első nap

Diery-szurdok

Budapestről a kora reggeli órákban indulunk el, a déli órákban már nyakunkba vehessük a szlovák hegyeket. A Kis-Fátra egyik legszebb természeti képződményéhez, a Diery-szurdokhoz látogatunk el ma, ami a nyári hétvégéken sincs tömve turistákkal, de januárban pénteken aztán végképp nem lesz rajtunk kívül valószínűleg senki. Fából és fémből épült ösvényen jutunk egyre magasabbra a szurdokban a befagyott vízesések és jégcsapok mellett. Bemelegítő túra, mely remekül megalapozza háromnapos vagánykodásunkat a téli mesevilágban. Este egy jó pofa szlovák sör és egy forró sztrapacska kíséretében ismerkedünk egymással. Túra nehézsége: nagyjából 4km, fel és le 200m szint

Szállás: panzióban
Ellátás: önellátó

Második nap

Kis-Fátra gerinc

Túránk elején még felvonóval szeljük a magasságot, hogy mielőbb a gerincen lehessünk. Itt rövid készülődést követően neki vágunk a fölénk magasodó Nagy-Kriván 1709 méteres csúcsának. A meredek emelkedő a friss hó nagyságától függően csak még nehezebb lesz, de a csúcsra érve rádöbbenünk, ez a látvány mindent megér! Szép időben belátni a Kis-Fátrát, az alattunk elterülő falvakat, és akár a Tátra fennséges ormait is szemügyre vehetjük. Ezután látványos panoráma túrát teszünk a gerincen, érintve a közeli csúcsokat, majd elkezdünk ereszkedni. Az alpesi élmények után szállásunkon csúcsra járatjuk a szlovák éjszakát, hisz a természet szépségét a híresen jó WanderWell csapatok csak tovább fokozzák. Túra nehézsége: csapat fizikumától függően 10-12km, fel 300m, le 900m szint

Szállás: panzió
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Sokolie-vonulat

Kényelmes reggeli ébredést és jól eső reggelit követően amolyan levezető túrát teszünk, hisz ma még haza kell érnünk Budapestre. A Vrátna-völgy fölé magasodó Sokolie-vonulatra túrázunk fel havas fenyvesek között. A meredek ösvény végén csodás kilátópont jutalmazza kitartásunkat! Méltó befejezése egy látványos hétvégének. Visszaereszkedünk túránk kiinduló pontjához, majd elindulunk Budapestre, ahova a késő esti órákban érkezünk meg. Túra nehézsége: nagyjából 5km, 500m szint fel és le

Ellátás: reggeli

Részvételi díj

49.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás panzióban 2-4 személyes szobákban (párok 2 személyesben)
  • reggeli 2 alkalommal
  • hótalpak bérleti díja
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • Felvonó árát (14,5 EUR ) amit a helyszínen vásárolunk meg,
  • egyéb étkezéseket,
  • biztosítást,
  • utazást, ami korábban jól bevált telekocsi rendszerben zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és jól vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen 16-22.000 Forint között lesz, ami a jelentkezők létszámától és az autók fogyasztásától is függ. A várható útiköltséget a 2022. december 20-i hazai üzemanyagárak alapján kalkuláltuk. Az üzemanyagárak esetleges változása befolyásolhatja az útiköltséget is.

A túrán kötelező a saját, bakancsra illeszthető csúszásgátló használata.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 430 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Csapat

Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal. A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 12-25 fő

Ennyi szabadság kell hozzá:

1 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program, de mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. A hótalpak használata könnyen elsajátítható, a túra során megtanítjuk, így kezdőknek is bátran ajánljuk ezt a programot.

Beutazási szabályok

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/szlovakia

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk egy hangulatos panzióban, 2-4 személyes, fürdőszobás szobákban lesz. Pároknak kétszemélyes szobát biztosítunk. A panzióban bőséges reggelit is kapunk.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Tarts velünk, ha aktívan töltenél el egy 3 napos hosszú hétvégét a hegygerincek tetején. Szlovákia egy kevésbé ismert, kevésbé forgalmas, ennek ellenére magával ragadóan szép térségébe utazunk. Mindezt felkészült túravezetőkkel kényelmes szálláson.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek ajánljuk, aki aktív kikapcsolódásra vágyik.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos fizikummal teljesíthető program, de mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. A hótalpak használata könnyen elsajátítható, a túra során megtanítjuk, így kezdőknek is bátran ajánljuk ezt a programot.

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de a meleg téli túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túrabakancs. Legyen könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod. Mivel a magashegyeken gyorsan változik az időjárás, egy meleg polár pulcsi is legyen a táskádban. A havas terepen való haladáshoz hótalpakat használunk, melyeket az iroda biztosít számodra. Előzetes tapasztalatra nincs szükség, a hótalpak használata könnyen elsajátítható, a túra során megtanítjuk. Hótalpas túráknál nagy segítséget nyújthat a túrabot használata. A gerinc mentén szeles időjárásra kell számítani, így a nap- és síszemüveg is ajánlott. A túrán kötelező a saját, bakancsra illeszthető csúszásgátló használata.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.