Kuba

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Kuba

Részvételi díj:

A túra időpontja:

2020.11.01. - 2020.11.12.
Nehézség 3
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 6

Kuba, ahol megállt az idő. A fantasztikus karibi szigetország elkápráztat városaival, gazdag kulturális emlékeivel, fehér homokos tengerpartjaival és latin ritmusával. Itt minden megvan ahhoz, hogy felejthetetlen élményeket szerezzünk.

A Karibi-térség legnagyobb szigete merőben más, mint szomszédjai, és sokkal több a csupán hófehér homokos strandoknál. Történelme élő legendává tette, a retro hangulat keveredik itt a déli szenvedéllyel, a letűnt koloniál idők rusztikus bájával és az ősi indián gyökerek hagyományaival.

Az autentikus Kuba programunk ideális azok számára, akik szeretnék felfedezni Kuba gyöngyszemeit a Vinales – Trinidad –Havanna háromszögben, és szeretnének elszökni a februári hidegből a karibi napsütésbe. Akik egy kis időutazásra vágynak, és még meg szeretnék nézni Kuba varázslatos, felemás szocialista világát, a 40-es évek autóival és gyönyörű koloniális városaival. Akik alig várják, hogy kirándulhassanak a dzsungellel borított hegyekben, belecsobbanhassanak a vízesések hűs tavaiba, kiülhessenek a dohányültetvényekhez elszívni egy kubai szivart, megkóstolhassák a csodálatosabbnál csodálatosabb koktélokat és átjárja őket az élő salsa zene ritmusai.

A szállásunk magán szállásokon lesz (casa particular), hogy még közelebb kerüljünk Kuba világához, és a háziak fognak nekünk bőséges reggelit készíteni.

Aktivitások:

Első nap

Budapest – Havanna

Várhatóan a reggeli órákban indulunk a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről és egy átszállással Havannába, Kuba fővárosába repülünk. Elfoglaljuk a szállásunkat a családi házakban (casa particular) Havanna belvárosában. Ha még erőnk engedi, akkor megkóstolgatunk egy-két pohár rumot és vacsorázunk valahol a környéken.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
Ellátás: repülőn

Második nap

Havanna

A mai napot Havannának szenteljük, az egyik leggyönyörűbb gyarmati stílusú városnak a világon. Megnézzük az óváros a híres tereit (Plaza de la Catedral, Plaza de Armas, Plaza Vieja) és felfrissülünk a Központi Parkban. Beköszönünk Hemingway kedvenc helyeire: a La bodegita del Medioba, ahol a mojito koktél a mai napig ugyanazon recept alapján készül, mint amit egykor a világhírű amerikai író is iszogatott, és a La Floridita bárba, ahonnan a Daiquiri koktél indult világhódító útjára. Végigszáguldunk Havannán egy igazi oldtimerrel és elveszünk a szűk havannai utcákban, tereken.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Havanna

Ma is Havannában gyönyörködünk! Vendéglátóink által készített bőséges reggelink után meglátogatjuk a világhírű Havanna Rum gyárát, ahol megnézzük, hogy hogyan készülnek a rumok és természetesen meg is kóstolgatjuk őket a túra végén. Sétálunk egyet a Maleconon, délután pedig  szabad program lesz, így mindenki visszatérhet a kedvenc helyére vagy új részeit is felfedezheti a nyüzsgő és bájos Havannának.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
Ellátás: reggeli

Negyedik nap

Escambray-hegység, Trinidad

A fővárosból reggel átutazunk Trinidadba, amely város méltán az UNESCO Világörökségének része. Útközben megállunk az Escambray-hegységben, ahol feltúrázunk a vibrálóan zöld, buja trópusi növényzettel övezett El Nicho vízeséshez. Sétánkon számtalan kisebb vízesés mellett is elhaladunk, melyek tiszta és hűvös vizében mi is lehűtjük magunkat.

Délután érkezünk Trinidadba, ahol a szállás elfoglalása után bele is vetjük magunkat a gyönyörűséges gyarmati város felfedezésébe. A naplementében végigsétálunk az óváros macskaköves útján, megpihenünk hangulatos terein, vagy felmehetünk a Brunet Palota tetejére, ahonnan az egész város belátható. Este felélénkül az élet, a bárok életre kelnek, a központban megnézzük, hogy milyen az autentikus Casa de la Musica, a bátrabbak táncolhatnak egyet a helyiekkel egy finom Mojito elfogyasztása után.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
Ellátás: reggeli

Ötödik nap

Trinidad, Playa Ancóna

A mai napot a strandolás és a pihenés jegyében fogjuk tölteni. Leautózunk a Playa Ancónra, Trinidad legszebb tengerparti szakaszára, ahol a fehér homokos karibi tengerpart fogad minket. Koktélozunk és csak úgy élvezzük az életet! Délután – akinek még van ereje – járhat egy kört Trinidadban, sétálhat egyet a környéken, vagy felmehet a város melletti hegyre, hogy onnan csodálja meg a karibi naplementét.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
Ellátás: reggeli

Hatodik nap

Topes de Collantes, Salto de Caburní

Reggeli után nekiindulunk a mai túránknak, ami a Topes de Collantesből indul és leereszkedünk a Salto de Caburní vízeséshez. A túra egy dzsungelen visz minket át, ahol útközben különleges mészkősziklák lábánál haladunk el. A vízesés egy kristálytiszta tóba érkezik, mely vizében úszunk egyet, miközben feltöltődünk, hogy visszafelé megmásszuk az utat, ahol leereszkedtünk. Visszatérünk Trinidadba és a vacsora után belevetjük magunkat a kubai éjszakai életbe.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
Ellátás: reggeli

Hetedik nap

Cienfuegos

Reggel útnak indulunk Trinidadból Cienfuegosba, a kevésbé ismert, ezáltal kevésbé turistás, de annál gyönyörűbb apró koloniális városba. Cienfuegosban elfoglaljuk a szállásunkat és nekiindulunk a forgatagnak. A város építészetére jelentős volt a francia behatás, az ennek köszönhető különleges szépsége miatt pedig a „Dél gyöngyeként” is szokták emlegetni. Kisétálunk a Martí parkba, amit márványból készült oroszlánok őriznek, majd felfedezzük a klasszicista stílusban épült Poder Provicial hivatalt, a Thomas Terry színházat és a városi múzeum épületét. Itt – mivel kevesebb turistára lehet számítani -,  ha szerencsénk van, elkaphatunk egy igazi, autentikus salsa partyt.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
Ellátás: reggeli

Nyolcadik nap

Vinales

Cienfuegosból útnak indulunk a varázslatos Vinales felé. A Vinales-völgyet a zöld, buja növényzet, a dohány- és gyümölcsültetvények, valamint a különösen kedves helyiek jellemzik. Úgy fogadnak minket, mint a régi barátokat és rögtön otthon érezzük magunkat. Elfoglaljuk a szállásunkat és elindulunk felfedezni Vinalest. Az alkonyat egy kilátóponton ér minket, ahonnan megcsodáljuk, ahogy a Nap szépen lebukik a zöld kúphegyek mögé. Este a város központjában belehallgathatunk az élő kubai zenébe egy-két koktél társaságában.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
Ellátás: reggeli

Kilencedik nap

Vinales, Valle de Silencio

A mai napot Vinales és környékének megismerésével fogjuk tölteni. Ellátogatunk egy család dohányültetvényére, ahol megmutatják, hogy hogyan termesztik a dohányt és hogyan készítenek belőle szivart. Kiülünk a kertbe és meg is kóstoljuk a híres terméküket. Akinek ízlett, lehetősége lesz vásárolni is tőlük, hogy a termelőket támogassuk. Innen elkirándulunk a Valle de Silencio-hoz, vagyis a ,,Csend völgyébe”, ahol megtapasztalhatjuk, hogy mi az igazi nyugalom. A trópusi vörös talajú ösvényeken tett sétánk során igazán közel kerülünk a természethez, miközben bejárjuk a prehisztorikus kúphegyeket és a közelben lévő barlangokat. Este Vinales valamelyik hangulatos kis étteremben pihenjük ki a nap fáradalmait, kedvünk szerint finom koktélok mellett.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
Ellátás: reggeli

Tizedik nap

Cayo Levisa

Ha már a Karib-tengernél vagyunk, akkor nem hagyhatjuk ki a fehér homokos Cayo-élményt! A mai napon áthajózunk Cayo Levisa-ra, ahol beleugrunk a kristálytiszta vízbe, kifekszünk a fehér homokos strandra a pálmafák alá és elkortyolgatunk egy finom mojitot. Feltöltődünk és csak élvezzük a békés karibi életet. Este visszatérünk Vinalesi szállásunkra, útközben megcsodáljuk a naplementét és még egy csodálatos estét ebben a paradicsomban töltünk.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
Ellátás: reggeli

Tizenegyedik nap

Havanna

Reggeli után visszaindulunk Havannába, hogy elbúcsúzzunk ettől a gyönyörű várostól, országtól. Még mindenkinek lesz ideje venni apróságokat, rumot az otthoniaknak. Este még benézhetünk a Casa de la Musicába vagy csak sétálhatunk egyet a Maleconon, hallgatva a tenger morajlását.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában

Ellátás: reggeli

Tizenkettedik nap

Havanna – Budapest

Eljött a búcsú ideje. Utolsó itteni, autentikus kubai reggelink után járattól függően hazaindulunk Budapestre.

Program költsége

329.990 Forint április 14-ig kedvezményesen 289.990 Forint, ami tartalmazza:

 • transzferek Kubában, ha a csoportnak ajánlott járattal utazol
 • szállások (jó minőségű casa particular, családi házak, 2-3 ágyas szobákban)
 • vízum
 • közlekedés kisbusszal, autókkal helyi sofőrökkel és busszal
 • Havannában oldtimer autós városnézés
 • Havanna rumgyár belépő
 • Topes de Collantes nemzetipark belépő
 • El nicho vízesés kirándulás
 • Cayo Levisre utazás, kompjegy
 • Vinalesben 3 órás séta vagy lovas túra
 • belépő a Vinales nemzeti parkba (prehistoria fal)
 • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

 • repjegy Budapest – Havanna ( 1 átszállással 200.000-300.000 Forint korábbi tapasztalatok alapján)
 • utasbiztosítást
 • költőpénzt (nagyjából 70.000 – 90.000 Forint)

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 360 Ft / 1 EUR árfolyamon tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

András

András

András dolgozott az USA-ban, majd élt Kolumbiában 2 évet, ami alatt végérvényesen beleszeretett az utazásba és a latin kultúrába. Utazásai viszont nem álltak meg az amerikai kontinens határainál. Otthonosan mozog Délkelet-Ázsia országaiban is, ahol 2018-ban egy 4 részes dokumentumfilm sorozatot forgatott társaival Indonéziában helyi törzsekről.

Csapat

Nagyjából 10-18 fő. A túrát minimum 10 fővel indítjuk el. Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság.

Utazás nehézsége

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de 8 napon át folyamatosan mozgásban leszünk és könnyebb túrákra, természeti sétákra is számítani kell. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen. A fakultatív Wadi Mujib túra egy egyszerűbb canyoning túrának felel meg, ahol a technikásabb szakaszokon kötelek és lépések segítik a biztonságos továbbhaladást.

Repülőjegy:

Utazásunkhoz irodánk a minimális létszám átlépését követően ad egy csoportos ajánlatot. Utasaink dönthetnek úgy, hogy elfogadják, de vásárolhatják a repjegyeket egyénileg is arra a járatra, amit mi javasoltunk, vagy akár másik járatra is, aminek érkezési ideje nagyjából egybeesik a csoportéval. A túravezető a helyszínen várja a csapatot.

Ha egyénileg vásárolod a repjegyeket, kérjük mindenképp egyeztess velünk a kiszemelt járattal kapcsolatban. Semmiképp se vegyél repjegyet azelőtt, hogy visszaigazoltuk a szükséges létszám elérését. Amennyiben előbb érkeznél, tovább maradnál Kubában, segítünk a transzfer és a szállások szervezésében.

Időjárás:

Programunk utazásra, túrázásra alkalmas időszakra esik. A várható hőmérséklet 27-33 fok között mozog. Monszunszerű esőzésre nem kell számítani. Kubában a hurrikánszezon augusztus második felétől október végéig tart általában. Kisebb záporok viszont előfordulhatnak, melyek nem egésznaposak, sokkal inkább jönnek-mennek és nem zavarják az utazásunkat. Sajnos az időjárásra nem vagyunk hatással, így mi korábbi tapasztalataink, kint élő kapcsolataink, és a statisztikák alapján adunk tájékoztatást.

A WanderWell túrák a jó ár-érték arányról, kis csapatlétszámról, és felkészült túravezetőkről ismertek, és ezt a jövőben is szeretnénk megőrizni. Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

Túravezetőd a latin kultúra, a karibi térség és Kuba kiváló ismerőse. Élt már több latin országban és úgy ismeri Havanna eldugott kis utcáit, autentikus bárjait, mint a tenyerét. Vele Kuba igazi arcát ismerheted meg, nem csak azt amit az útikönyvek írnak.

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell