Rövid összefoglalás

Kuba, ahol megállt az idő. A fantasztikus karibi szigetország elkápráztat városaival, gazdag kulturális emlékeivel, fehér homokos tengerpartjaival és latin ritmusával. Itt minden megvan ahhoz, hogy felejthetetlen élményeket szerezzünk.

A Karibi-térség legnagyobb szigete merőben más, mint szomszédjai, és sokkal több a csupán hófehér homokos strandoknál. Történelme élő legendává tette, a retro hangulat keveredik itt a déli szenvedéllyel, a letűnt koloniál idők rusztikus bájával és az ősi indián gyökerek hagyományaival.

Az autentikus Kuba programunk ideális azok számára, akik szeretnék felfedezni Kuba gyöngyszemeit a Vinales – Trinidad –Havanna háromszögben, és szeretnének elszökni a februári hidegből a karibi napsütésbe. Akik egy kis időutazásra vágynak, és még meg szeretnék nézni Kuba varázslatos, felemás szocialista világát, a 40-es évek autóival és gyönyörű koloniális városaival. Akik alig várják, hogy kirándulhassanak a dzsungellel borított hegyekben, belecsobbanhassanak a vízesések hűs tavaiba, kiülhessenek a dohányültetvényekhez elszívni egy kubai szivart, megkóstolhassák a csodálatosabbnál csodálatosabb koktélokat és átjárja őket az élő salsa zene ritmusai.

A szállásunk magán szállásokon lesz (casa particular), hogy még közelebb kerüljünk Kuba világához, és a háziak fognak nekünk bőséges reggelit készíteni.

Túra részletes leírása

 • 1. nap Budapest - Havanna

  Várhatóan a reggeli órákban indulunk a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről és egy átszállással Havannába, Kuba fővárosába repülünk. Elfoglaljuk a szállásunkat a családi házakban (casa particular) Havanna belvárosában. Ha még erőnk engedi, akkor megkóstolgatunk egy-két pohár rumot és vacsorázunk valahol a környéken.

  Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában

  Ellátás: repülőn

 • 2. nap Havanna

  A mai napot Havannának szenteljük, az egyik leggyönyörűbb gyarmati stílusú városnak a világon. Megnézzük az óváros a híres tereit (Plaza de la Catedral, Plaza de Armas, Plaza Vieja) és felfrissülünk a Központi Parkban. Beköszönünk Hemingway kedvenc helyeire: a La bodegita del Medioba, ahol a mojito koktél a mai napig ugyanazon recept alapján készül, mint amit egykor a világhírű amerikai író is iszogatott, és a La Floridita bárba, ahonnan a Daiquiri koktél indult világhódító útjára. Végigszáguldunk Havannán egy igazi oldtimerrel és elveszünk a szűk havannai utcákban, tereken.

  Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
  Ellátás: reggeli

 • 3. nap Havanna

  Ma is Havannában gyönyörködünk! Vendéglátóink által készített bőséges reggelink után meglátogatjuk a világhírű Havanna Rum gyárát, ahol megnézzük, hogy hogyan készülnek a rumok és természetesen meg is kóstolgatjuk őket a túra végén. Sétálunk egyet a Maleconon, délután pedig  szabad program lesz, így mindenki visszatérhet a kedvenc helyére vagy új részeit is felfedezheti a nyüzsgő és bájos Havannának.

  Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
  Ellátás: reggeli

 • 4. nap Escambray-hegység, Trinidad

  A fővárosból reggel átutazunk Trinidadba, amely város méltán az UNESCO Világörökségének része. Útközben megállunk az Escambray-hegységben, ahol feltúrázunk a vibrálóan zöld, buja trópusi növényzettel övezett El Nicho vízeséshez. Sétánkon számtalan kisebb vízesés mellett is elhaladunk, melyek tiszta és hűvös vizében mi is lehűtjük magunkat.

  Délután érkezünk Trinidadba, ahol a szállás elfoglalása után bele is vetjük magunkat a gyönyörűséges gyarmati város felfedezésébe. A naplementében végigsétálunk az óváros macskaköves útján, megpihenünk hangulatos terein, vagy felmehetünk a Brunet Palota tetejére, ahonnan az egész város belátható. Este felélénkül az élet, a bárok életre kelnek, a központban megnézzük, hogy milyen az autentikus Casa de la Musica, a bátrabbak táncolhatnak egyet a helyiekkel egy finom Mojito elfogyasztása után.

  Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
  Ellátás: reggeli

   

 • 5. nap Trinidad, Playa Ancóna

  A mai napot a strandolás és a pihenés jegyében fogjuk tölteni. Leautózunk a Playa Ancónra, Trinidad legszebb tengerparti szakaszára, ahol a fehér homokos karibi tengerpart fogad minket. Koktélozunk és csak úgy élvezzük az életet! Délután – akinek még van ereje – járhat egy kört Trinidadban, sétálhat egyet a környéken, vagy felmehet a város melletti hegyre, hogy onnan csodálja meg a karibi naplementét.

  Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
  Ellátás: reggeli

 • 6. nap Topes de Collantes, Salto de Caburní

  Reggeli után nekiindulunk a mai túránknak, ami a Topes de Collantesből indul és leereszkedünk a Salto de Caburní vízeséshez. A túra egy dzsungelen visz minket át, ahol útközben különleges mészkősziklák lábánál haladunk el. A vízesés egy kristálytiszta tóba érkezik, mely vizében úszunk egyet, miközben feltöltődünk, hogy visszafelé megmásszuk az utat, ahol leereszkedtünk. Visszatérünk Trinidadba és a vacsora után belevetjük magunkat a kubai éjszakai életbe.

  Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
  Ellátás: reggeli

   

 • 7. nap Cienfuegos

  Reggel útnak indulunk Trinidadból Cienfuegosba, a kevésbé ismert, ezáltal kevésbé turistás, de annál gyönyörűbb apró koloniális városba. Cienfuegosban elfoglaljuk a szállásunkat és nekiindulunk a forgatagnak. A város építészetére jelentős volt a francia behatás, az ennek köszönhető különleges szépsége miatt pedig a „Dél gyöngyeként” is szokták emlegetni. Kisétálunk a Martí parkba, amit márványból készült oroszlánok őriznek, majd felfedezzük a klasszicista stílusban épült Poder Provicial hivatalt, a Thomas Terry színházat és a városi múzeum épületét. Itt – mivel kevesebb turistára lehet számítani -,  ha szerencsénk van, elkaphatunk egy igazi, autentikus salsa partyt.

  Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
  Ellátás: reggeli

 • 8. nap Vinales

  Cienfuegosból útnak indulunk a varázslatos Vinales felé. A Vinales-völgyet a zöld, buja növényzet, a dohány- és gyümölcsültetvények, valamint a különösen kedves helyiek jellemzik. Úgy fogadnak minket, mint a régi barátokat és rögtön otthon érezzük magunkat. Elfoglaljuk a szállásunkat és elindulunk felfedezni Vinalest. Az alkonyat egy kilátóponton ér minket, ahonnan megcsodáljuk, ahogy a Nap szépen lebukik a zöld kúphegyek mögé. Este a város központjában belehallgathatunk az élő kubai zenébe egy-két koktél társaságában.

  Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
  Ellátás: reggeli

 • 9. nap Vinales, Valle de Silencio

  A mai napot Vinales és környékének megismerésével fogjuk tölteni. Ellátogatunk egy család dohányültetvényére, ahol megmutatják, hogy hogyan termesztik a dohányt és hogyan készítenek belőle szivart. Kiülünk a kertbe és meg is kóstoljuk a híres terméküket. Akinek ízlett, lehetősége lesz vásárolni is tőlük, hogy a termelőket támogassuk. Innen elkirándulunk a Valle de Silencio-hoz, vagyis a ,,Csend völgyébe”, ahol megtapasztalhatjuk, hogy mi az igazi nyugalom. A trópusi vörös talajú ösvényeken tett sétánk során igazán közel kerülünk a természethez, miközben bejárjuk a prehisztorikus kúphegyeket és a közelben lévő barlangokat. Este Vinales valamelyik hangulatos kis étteremben pihenjük ki a nap fáradalmait, kedvünk szerint finom koktélok mellett.

  Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
  Ellátás: reggeli

   

 • 10. nap Cayo Levisa

  Ha már a Karib-tengernél vagyunk, akkor nem hagyhatjuk ki a fehér homokos Cayo-élményt! A mai napon áthajózunk Cayo Levisa-ra, ahol beleugrunk a kristálytiszta vízbe, kifekszünk a fehér homokos strandra a pálmafák alá és elkortyolgatunk egy finom mojitot. Feltöltődünk és csak élvezzük a békés karibi életet. Este visszatérünk Vinalesi szállásunkra, útközben megcsodáljuk a naplementét és még egy csodálatos estét ebben a paradicsomban töltünk.

  Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
  Ellátás: reggeli

 • 11. nap Havanna

  Reggeli után visszaindulunk Havannába, hogy elbúcsúzzunk ettől a gyönyörű várostól, országtól. Még mindenkinek lesz ideje venni apróságokat, rumot az otthoniaknak. Este még benézhetünk a Casa de la Musicába vagy csak sétálhatunk egyet a Maleconon, hallgatva a tenger morajlását.

  Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában

  Ellátás: reggeli

   

 • 12. nap Havanna - Budapest

  Eljött a búcsú ideje. Utolsó itteni, autentikus kubai reggelink után járattól függően hazaindulunk Budapestre.

Megosztás