Ladakh

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

India

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

379.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 8
Kalandfaktor 10
Kényelmi együttható 4

Csipkézett, 5-6000 méter magas himalájai hegyvonulatok, drámai tájak, képeslapszerű buddhista kolostorok, bájos hegyi falvak távol a modern civilizációtól, szélben susogó imazászlók, békésen legelésző kasmírkecskék és végtelenül kedves helyiek adják Ladakh semmihez sem hasonlítható vonzerejét.

Ladakh India legészakibb részén található, a Himalája fővonulatától északra, a Karakoram hegylánctól délre. Gyakran csak Kis-Tibetként emlegetik, mert évszázadokon keresztül Tibet része volt, most is a tibeti buddhizmus hagyományainak fellegvára. Az indiai autonóm régió fővárosa Leh. Hétnapos túránk helyszíne a legendás Markha-völgy, amely a Zanskar és Ladakh hegyvonulatok között terül el.

A túraútvonal során lélegzetelállító kilátás nyílik magas hegyi hágókra, az ösvény pedig buja zöld falvakon, kis oázisokon, folyami átkelőkön, jakokkal, lovakkal és kecskékkel körülvett nomád közösségeken keresztül vezet. 

A szellőben lengedező imazászlók susogásának és az imák lágy morajlásának hallatán minket is átjár Ladakh spirituális ereje és életérzése. A Markha-völgy minden túrázó és természetkedvelő mennyországa, páratlan természeti, kulturális és történelmi kincseivel életre szóló élményt kínál.

Az alapprogram után lehetőség van egy 3 napos Golden Triangle (Arany Háromszög) hosszabbításra is, melynek során meglátogatjuk a Taj Mahalt és Vörös Erődöt Agrában, az Amber erődöt és a Szelek palotáját Jaipurban.

Nulladik nap

Utazás Budapestről

Budapestről egy átszállással repülünk Delhibe, ahova másnap reggel érkezünk meg.

Első nap

Érkezés Delhibe

Járatunk menetrendjétől függően megérkezünk Delhibe és elfoglaljuk szállásunkat. Kipihenjük a repülőút fáradalmait, és ha időnk engedi, felfedezzük a környéket is.

Ellátás: repülőn
Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban

Második nap

Delhi – Leh

Korán reggel indul a repülőnk Lehbe, Ladakh központjába. A körülbelül 1-1,5 órás repülőút a Himalája fővonulata fölött halad, a csúcsok, a gleccserek szinte karnyújtásra lesznek alattunk. Ladakh fővárosa, Leh 3300 méteren található. A szállás elfoglalása után teszünk egy sétát Lehben és felfedezzük a város leghíresebb látványosságait. Megkóstoljuk a helyi specialitásokat: momót eszünk és lassit kortyolgatunk. A száraz és ritka levegőn hamar elfáradunk, holnap azonban már érezni fogjuk az akklimatizáció jótékony hatását.

Ellátás: reggeli
Szállás: vendégházban 2-3 ágyas szobákban

Harmadik nap

Az Indus-völgy gompái

Az első, 3300 méteren töltött éjszaka után sokkal komfortosabban érezzük magunkat, szervezetünk kezd hozzászokni a magassághoz. A mai napot még Leh környékén töltjük, hogy biztosan akklimatizálódjunk a magaslati mindennapokhoz. Reggeli után járművekbe ülünk, hogy meglátogassuk az Indus-völgye melletti leghíresebb buddhista kolostorokat (gompákat). Felfedezzük a többszáz éves Alchi, Likir és Phyang gompákat, majd visszatérünk Lehbe. Az estét a túrára való felkészüléssel töltjük.

Ellátás: reggeli
Szállás: vendégházban 2-3 ágyas szobákban

Negyedik nap

Leh – Zingchen – Yurutse (4120)

Korai reggeli után terepjárókba ülünk, és a Zanszkár-hegység felé indulunk. Kicsit több, mint egy óra autózás után elérjük Zingchen települést (3380 m), ahonnan kezdetét veszi a trekking. A nehezebb holminkat teherhordó lovak viszik innen, nálunk egy kisebb hátizsák marad a napi túrázáshoz. Kb. 4 órás gyalogtúra után elérjük Yurutse települést (4120 m), mely csupán néhány épületből áll. A Yurutse mellett elterülő réten fogunk sátrat állítani ma éjszakára, és vacsora előtt még gyönyörködhetünk a minket körülvevő nem mindennapi tájban.

Túra nehézsége: kb. 8 km, szint: kb. 800 m fel, menetidő: 4-5 óra

Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora
Szállás: sátorban

Ötödik nap

Yurutse (4120m) – Ganda La (4980) – Skyu (3400m) 

Reggeli után útnak indulunk, ma már elképesztő magasságokban fogunk járni! Feltúrázunk a 4980 méteres hágóra, a Ganda La-ra. A hágó tetejéről lenyűgöző kilátás nyílik a Zanskar-hegységre, a Stok-hegységre és a Shingo falun áthaladó túraútvonalra, a háttérben pedig az imazászlók halk susogása hallatszik.

A Ganda La-ról meredeken leereszkedünk a majd’ 1600 méterrel alacsonyabban lévő Skyu falucskába (3400 m). Ha szerencsénk van, mormotákat, himalájai nyulakat és akár rájuk vadászó sasokat is láthatunk útközben.

A túra során többször is megállunk pihenni, így nap végére érünk Skyuba. Ez a település már tényleg a Markha-völgy bejáratának számít. Ide csak gyalogszerrel lehet eljutni, nem csoda, hogy olyan érzésünk van, mintha nagyon távol lenne a modern civilizáció.

Túra nehézsége: kb. 18 km, szint: kb. 813 m fel, 1580 m le, menetidő: 6-7 óra

Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora
Szállás: sátorban

Hatodik nap

Skyu (3400m) – Markha (3755 m)

Felkelünk, reggelizünk, majd egy könnyebb sétával kezdjük a napot a folyó mellett haladva. A következő napokban ösvényünk a Markha-völgyében vezet. Jobbról és balról gleccserbe burkolózó hatezres csúcsok magasodnak fölénk. Számtalan alkalommal keresztezzük majd az egyre keskenyebb folyót. Délutánra megérkezünk a völgy névadójának számító településére, Markhába. A faluban egy hangulatos buddhista kolostor és egy ódon erődítmény vár ránk.

Túra nehézsége: kb. 21 km, szint: kb. 451 m fel, 57  m le, menetidő: 7-8 óra

Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora
Szállás: sátorban

Hetedik nap

Markha (3755m) – Thachungtse / Hangkar (4150m)

A mai nap során a Markha-völgyében számtalan kolostor mellett haladunk el, és többször is átkelünk a folyón, mire Umlung faluba érünk. A falu kolostora mindig zárva van, mivel a szerzetesek folyton elfoglaltak, és munkájuk során felkeresik a Markha-völgy falvait, hogy ott imádkozzanak. Umlung után a völgy egészen összeszűkül. A következő falu Hanker, ide könnyű sétával jutunk el, miközben a háttérben fenségesen áll a hóval borított Kang Yatse (6400 m). Ma Thachungtse (4150 m) melletti réten egy erre kijelölt helyen hajtjuk álomra fejünket.

Túra nehézsége: kb. 14-15 km, szint: kb. 450 m fel, 35  m le, menetidő: 5-6 óra

Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora
Szállás: sátorban

Nyolcadik nap

Thachungtse (4150 m) – Nimaling (4800 m)

A mai nap emelkedővel kezdődik, amíg el nem érünk a Karu mellett található kisebb tavacskához. Elképesztő fotókat lehet készíteni a tó vizében tükröződő hatezresekről. Túrázás közben csodálatos kilátás nyílik a Markha-völgyre és a Kang Yatse-ra. Ma Nimaling környékén táborozunk, ez a terület a Markha-völgy egyik legnépszerűbb állat legeltető térsége. A helyi falusiak itt telepednek le nyáron, hogy pashmina kecskét és jakot legeltessenek a fennsíkon.

Túra nehézsége: kb. 9 km, szint: kb. 750 m fel, 25  m le, menetidő: 5-6 óra

Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora
Szállás: sátorban

Kilencedik nap

Nimaling (4800 m) – Kongmaru La (5200 m) – Chuskurmo (4070 m)

Ma hosszú túrázással, cikk-cakkos ösvényen érjük el a trekk legmagasabb hágóját, a Kongmaru La-t (5200 m). A hágó tetejéről pompás kilátás nyílik a Zanskar-hegységre és a Ladakh-hegységre, észak felé pedig az Indus-folyó völgye tárul a szemünk elé. A hágón való átkelés után néhány órás ereszkedéssel elérjük a ma esti táborhelyet, a Chuskurmo (4120 m) falucska előtti rétet.

Túra nehézsége: kb. 11 km, szint: kb. 450 m fel, 1100  m le, menetidő: 6-7 óra

Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora
Szállás: sátorban

Tizedik nap

Chuskurmo (4070 m) – Shang Sumdo (3660m) – Hemis (3500)

Mára egy rövid levezető séta maradt a túrából. Shang Sumdo mellett már várnak ránk terepjárókkal, hogy visszavigyenek minket a civilizációba. Bőven akad látnivaló, hiszen a felső-Indus-völgyében halad az út. Megállunk a Hemis gompánál, amely Felső-Ladakh legnagyobb és legjelentősebb kolostora. Több mint 400 kis buddhista növendéknek ad otthont. A délutáni órákban érünk vissza Ladakhba. A sikeres túrát egy közös vacsorával ünnepeljük meg.

Túra nehézsége: kb. 8 km, szint: kb. 450 m le, menetidő: 2-3 óra

Ellátás: reggeli, ebéd
Szállás: vendégházban 2-3 ágyas szobákban

Tizenegyedik nap

Leh pihenőnap

A mai nap alapvetően egy tartaléknap arra az esetre, ha a túra során valamilyen oknál fogva megcsúsznánk az idővel (pl. nem várt időjárási viszonyok, lassabb haladás, stb.). A ladakhi természet néha kiszámíthatatlan, nem szeretnénk, ha előre nem látható események miatt lekésnénk a repülőjáratunkat.

Természetesen ha minden a tervek szerint alakul, akkor erre a plusz napra is van jó néhány programlehetőség. Akiben még túlteng az energia, az benevezhet egy vadvízi raftingra vagy egy néhány órás kirándulásra egy környékbeli 4000 méteres dombon található kilátóponthoz. Ha azonban a többnapos trekking után inkább egy kis nyugira vágysz, akkor is bőven van alternatíva. Lazulhatsz egy teaházban forró italt kortyolgatva, sétálgathatsz  Leh belvárosában vagy alkudhatsz a helyi bazárban, miközben buddhista relikviák, hangtálak és kashmir sálak között válogatsz.

Ellátás: reggeli
Szállás: vendégházban 2-3 ágyas szobákban

Tizenkettedik nap

Leh – Delhi

Ma búcsút intünk Ladakhnak, és reggeli géppel repülünk Delhibe. A szállás elfoglalása után felfedezzük a környéket. A modern civilizációtól távol eső trekking után kultúrsokként éljük meg a nyüzsgő, húszmilliós népességű metropoliszt. Ellátogatunk a Qutab minarhoz, Delhi egyik leghíresebb nevezetességéhez. A minaret és egyben győzelmi oszlop az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel. Ha időnk engedi, a Lótusz templomot is megnézzük, amely nevét különleges formájáról kapta, és bahá’i vallás központi templomaként működik.

Ellátás: reggeli
Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban

Tizenharmadik nap

Delhi

Ma Delhi óvárosába látogatunk, hogy megnézzük a Vörös Erődöt, és a mellette lévő mecsetet. Ha nagyon fáradtnak érzed magad, akkor az óváros helyett a Parlament melletti városrészben sétálgathatsz, ami széles sugárútjaival, közparkjaival, múzeumi negyedével igazi oázis az indiai főváros forgatagában. Beszerezzük a szuveníreket is, és egy utolsó indiai vacsorával zárjuk a napot.

Ellátás: reggeli
Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban

Tizennegyedik nap

Hazautazás vagy Golden Triangle hosszabbítás és Agra

Járatunk menetrendjétől függően megkezdjük a hazafelé utazásunkat. 

Ha a hosszabbítás mellett döntesz, ma magunk mögött hagyjuk a forgalmas fővárost, és Agra felé indulunk a déli irányba tartó autópályán. Ne számíts európai értelemben vett sztrádára. Annak ellenére, hogy 2-3 sávban haladhatnak az autók, a sebességük nem lesz több, mint 60-80 km. Lélegzetelállító mutatványok, szembeforgalommal közlekedő kamionok, szent tehenek akadályozzák a forgalmat. Útközben többször megállunk némi frissítőért és harapnivalóért. Először az Agra határában található Akbar mauzóleumot látogatjuk meg, hiszen pont erre visz az út a város felé. Innen a szállásunkra megyünk, ahol felfrissítjük magunkat, majd vacsorázunk a közelben.

Ellátás: reggeli
Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban

Tizenötödik nap

Taj Mahal, Vörös Erőd, Jaipur

Korán kelünk és egyből a Taj Mahalhoz megyünk, hiszen ilyenkor még nincsenek olyan sokan, és a hőmérséklet is sokkal elviselhetőbb. Bár képeken már sokszor láttuk, a valóságban még elképesztőbb látványt nyújt a 17. században épített síremlék.

Ezután meglátogatjuk Agra másik leghíresebb látványosságát, a Vörös Erődöt. Ez India legfontosabb erődje, egy időben innen irányították a mogul birodalmat, és a legjelentősebb állami vagyont őrizték itt.

Az erőd megtekintése után minibuszba szállunk, és meg sem állunk a kb. 40 km-re lévő Fatehpur Sikri romvárosig, mely a 16. században a mogul birodalom fővárosa volt egy rövid ideig, ma pedig az UNESCO Világörökség része. 

Ha jut rá időnk, Jaipur felé haladva útba ejtjük a Chand Baori Step Well (Abhaneri) középkori lépcsős kutat is. Jaipurba az esti órákban érkezünk, a mozgalmas nap után jól esik egy nagyot vacsorázni.

Ellátás: reggeli
Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban

Tizenhatodik nap

Jaipur, Szelek Palotája, Delhi

Először a városközpontban lévő látványosságokat, a City Palace-t és Hawa Mahalt (Szelek palotája) járjuk végig, utóbbit Sawai Pratap Szingh maharadzsa a háremhölgyeinek építtette 1799-ben.

Majd az Amber erődhöz, Jaipur leghíresebb nevezetességéhez hajtunk, mely korábban a maharadzsa palotájaként is szolgált. Az erőd látogatása után visszatérünk Delhibe egy utolsó éjszakára.

Ellátás: reggeli
Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban

Tizenhetedik nap

Repülés haza

Elbúcsúzunk Indiától és járatunktól függően megkezdjük a hazafelé utazást.

Részvételi díj

Alapprogram költsége 399.990 Ft, ami tartalmazza:

 • reptéri transzfereket Delhiben és Lehben, ha a csoporttal utazol
 • szállásokat: 3 éjszakát Delhiben szállodában, 2-3 ágyas szobákban reggelivel, Lehben 4 éjszakát vendégházban, 2-3 ágyas szobákban reggelivel, a Markha-völgy trekking alatt szállást sátrakban (6 éjszaka)
 • közlekedést Leh és a Marka-völgy túra kezdő – és végpontja között
 • teljes ellátást (reggeli, ebédcsomag, vacsora) a Markha-völgy trekking alatt, reggelit Delhiben és Lehben
 • transzfert Alchi, Likir, Hemis és Phyang buddhista monostorokhoz
 • helyi, tapasztalt túravezető, segéd és szakács díját a trekking idejére
 • kemping felszerelést, konyhasátrat és sátrakat a trekking idejére
 • teherhordó lovakat a Markha-völgy túra ideje alatt
 • kemping díját
 • nemzeti park díját
 • szervezést és magyar nyelvű túravezetést

Nem tartalmazza:

 • repjegyet Budapest/Bécs – Delhi – Budapest/Bécs útvonalra (várhatóan 360.000-410.000 Forint)
 • belföldi repülőjegyet és illetéket Delhi – Leh – Delhi útvonalra (kb. 250-300 USD)
 • vízumot (75 USD / fő)
 • utasbiztosítást
 • felsoroltakon túli étkezéseket, és személyes extra költségeket
 • személyes felszerelést (pl. hálózsák, túrabot, saját túrafelszerelés, stb.)
 • Delhin belüli tömegközlekedést vagy taxizást
 • költőpénzt
 • belépőket (Hemis, Alchi, Likir és Phyang kolostorok, Leh látnivalók, összesen kb. 15-20 USD/fő)
 • borravalókat a helyi túravezető, segédek és szakács számára (kb napi 15-20 USD/ személyzet)

Hosszabbítás költsége 99.990 Forint, ami tartalmazza:

 • transzfert bérelt minibusszal vagy autóval Delhi, Agra és Jaipur között, és az autóval megközelíthető nevezetességekhez
 • szállást: 1-1 éjszakát Agrában, Jaipurban és Delhiben szállodában, 2-3 ágyas szobákban, reggelivel
 • Delhi reptéri transzfert, ha a csoporttal utazol

Nem tartalmazza

 • étkezéseket a felsoroltakon túl, és személyes extra költségeket (szuvenírek, költőpénz, stb.)
 • utasbiztosítást
 • a városokon belüli tömegközlekedést és taxizást
 • belépőket a látványosságokhoz (kb. 100-130 USD)
 • sofőr borravalót (napi kb.10-12 USD)

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget pedig legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 430 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

A túrát minimum 10 fő befizetésével indítjuk. Átlagos csoportlétszám: 10-16 fő. Várunk mindenkit szeretettel, aki autentikus kalandokra vágyik, és nyitott idegen kultúrák, valamint más utazók felé. A hosszabbítást minimum 6 fő befizetésével indítjuk.

Utazás nehézsége

Sportos fizikumot igénylő túra. Ladakhi túránk során nagy tengerszint feletti magasságokban mozgunk, ami jobban megterheli a szervezetet, mint az alacsony szinten történő túrázás. Ha végzel heti szinten cardio sporttevékenységet, akkor tudod teljesíteni a trekkinget.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?india

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Delhiben szállodában, 2-3 ágyas szobákban fogunk lakni, Lehben pedig vendégházban, 2-3 ágyas szobákban szállunk meg. A trekking során 6 éjszakát 2 személyes sátrakban fogunk tölteni.

A hosszabbítás során Agrában, Jaipurban és Delhiben töltünk 1-1 éjszakát, szállodában, 2-3 ágyas szobákban.

Budapestről vagy Bécsből repülünk Delhibe. A szükséges létszám elérését követően veszünk csoportos jegyet azoknak, akik erre igényt tartanak. Utasaink dönthetnek ettől függetlenül úgy, hogy egyénileg vásárolják meg a repjegyeket. A reptéri transzfereket csak azoknak tartalmazza a túra ára, akik a kiajánlott járattal utaznak.

Delhiből Lehbe, Ladakh központjába belföldi repülőjárattal jutunk el. Lehből a túra kezdőpontjához terepjárókkal, a buddhista monostorokhoz autóval, minibusszal vagy terepjárókkal közlekedünk. Városokon belül tömegközlekedéssel vagy taxival utazunk.

Túravezetőd felkészült, gyakorlott hegymászó, akinek a tapasztalata segít a túra sikeres teljesítésében. Emellett lexikális felkészültségének és tapasztalatának köszönhetően nem csak láthatod, de értheted is Ladakhot, a tibeti buddhizmus indiai bástyáját.  

A túrát úgy raktuk össze, hogy a természeti látnivalók mellett a spirituális, kulturális és történelmi aspektusra is jusson idő, hiszen ezek együtt jelentik Ladakh esszenciáját.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Vagány kalandtúra azoknak, akik szívesen túráznak napokig magaslati terepen és kedvelik a magashegyi sivatagokra jellemző drámai tájat ; akikben van egy nagy adag kalandvágy, hogy kimozduljanak a komfortzónájukból és megismerkedjenek egy, az európai habitustól teljesen eltérő kultúrával; akik nyitottak Ladakh spiritualitására, történelmére és helyiek mentalitására, és akik megfelelő sportos fizikummal rendelkeznek. Na és persze az sem hátrány, ha imádod a Téged körülvevő 5-6000 méter magas hegyvonulatok látványát 😉

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Sportos fizikumot és kalandvágyat igénylő túra! Ladakhi túránk során folyamatosan magaslati terepen leszünk, és bár a programot úgy raktuk össze, hogy szervezetünk a lehető legjobban akklimatizálódjon, a magasság miatt megterhelőbbnek érződhetnek a távok. A nagy tengerszint feletti magasság miatt gyakori a hegyi betegség (altitude sickness). Bár túránk úgy van megtervezve, hogy az ajánlottnál nagyobb szintet ne tegyünk meg egy nap, a magassági betegség tünetei egyénenként eltérőek, van, aki sokkal hamarabb érzékeli, és van, akinél egyáltalán nem jelenik meg. Megfelelő pihenéssel, étkezéssel és akklimatizációval megelőzhető és kezelhető. A magassági betegség nemtől, kortól, edzettségi szinttől függetlenül jelenhet meg. A hágókon sokszor kitett, szeles terepeken mozgunk majd, illetve folyókon is át kell gázolnunk néhányszor a Markha-völgy túra során. Bár a trekking alatt lesznek teherhordó lovak, a napi felszerelésedet így is a hátadon kell vinned. A Markha-völgy túra során sátrakban fogunk lakni, zuhanyzásra nem lesz lehetőség. Ha először jársz Indiában, készülj fel a kultúrsokkra, hiszen mentalitásban, életmódban, kultúrában és vallási szokásokban teljes mértékben eltér az európai sztenderdtől. Ladakhi vagány túránkhoz mindenképpen hozz magaddal egy nagy adag kalandvágyat, a komfortzónádat pedig hagyd meg otthonra!

Felszerelés, eszközök

Magashegyi túrázásra alkalmas túra ruházat, kényelmes, lehetőleg vízálló túrabakancs, vízálló ruházat, réteges öltözék (ekkora magasságokban már nagyon hideg tud lenni), túranadrág, nagy túrazsák (duffle bag), hátizsák a napi holmiknak, kulacs vízszűrővel vagy vízfertőtlenítő tabletták, meleg hálózsák, sapka, kesztyű, nap elleni védelem (kalap, naptej, napszemüveg), elemlámpa vagy fejlámpa, személyes higiéniai felszerelés, gyógyszerek.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.