Liptói-havasok

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Liptói-Tátra

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

Ft

A túra időpontja:

Nehézség 6
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

Liptói-Tátra (másnéven Liptói-havasok) jó okkal az egyik kedvenc túracélpontunk. Az egyik legalulértékeltebb turista desztináció véleményünk szerint. Vadregényes, látványos, és kevés túrázó járja. Első napon a hegység nyugati szélén, a Szürke-hegy (Sivy) mészkőből és dolomitból felépülő sziklavilágán keresztül túrázunk. Másnap pedig a szlovák-lengyel határ egyik határcsúcsát, a Rét-hegyet (Lucna) hódítjuk meg a hullámzó Osobitá-gerincen. A látványos útvonalakat a Liptói-Tátra panorámája teszi teljessé. Szállásunk egy háromcsillagos hotel lesz, ahol kényelmes szobák és bőséges reggeli biztosítja a túrák közötti feltöltődést.

Aktivitások:

Első nap

Budapest – Szürke-hegy/Sivy (1 805 m) – Hotel

Kora reggel indulunk Budapestről és bő 4 órás autózás után érkezünk meg a Liptói-Tátra nyugati lábához. A Liptóhutai-nyeregből kezdjük meg kitartó emelkedést, miközben a magas fenyves fokozatosan tűnik el mögöttünk. A füves hátakon és törpefenyvesen át hol meredekebb, hol lankásabb szakaszokkal érjük el a Szürke-hegy mészkőből és dolomitból felépülő csúcsgerincét. A “Sziklaváros” tornyait és hasadékait mészkövet kedvelő virágokkal borított kisebb tisztások szakítják meg. Tőlünk keletre a Liptói-Tátra kétezresei magasodnak, élükön a Salatín füves-sziklás magaslatával. A gerincről  láncokkal biztosított, sziklás-törmelékes ösvényen ereszkedünk le a Pálenica-hágóba. Innen rövid szusszanással Bölényfalu (Zuberec) felé vesszük az irányt. Gyors rendezkedést követően szállásunkra utazunk. Este jóféle szlovák ételek mellett beszélgethetünk, ismerkedhetünk és kényelmes körülmények között pihenhetjük ki a fárasztó napot.

Túra nehézsége: távolság: 11 km; menetidő: 6-7 óra; szintemelkedés: 870 m fel és 960m le

Éjszaka: háromcsillagos szállodában 2-3 személyes szobákban

Második nap

Hotel – Osobitá-gerinc – Rét-hegy – Budapest

Reggel kipihenten indulunk a Liptói-Tátra északi részére. A Zverovka-menedékháznál hagyjuk autóinkat és innen indulunk el körtúránkra. Rövid bemelegítő séta után célba vesszük az Osobitá gerincét. Meredeken törünk felfelé, mikor a sűrű fenyvest hirtelen felváltja a füves nyereg. Balra tőlünk magasodik az Osobitá 1 684 méteres csúcsa. A magaslat és szűk környezete a Liptói-Tátra növénytanilag egyik legkülönlegesebb és legértékesebb része, így a növények védelme érdekében a turisták elől szigorúan le van zárva és mi is elkerüljük. Innen hullámzó úton, erdőket és törpefenyveseket válta érkezünk meg a szlovák-lengyel határra, a Rét-hegy 1 653 méter magas csúcsára. Batyunkból elfogyasztott ebédet követően leereszkedünk a Foltos-völgybe, ahol erdei ösvényen, majd aszfaltúton érkezünk vissza a Zverovka-menedékházhoz. Fantasztikus hegyi élményekkel gazdagodva várhatóan az esti órákban érkezünk meg Budapestre.

Túra nehézsége: távolság: 15 km; menetidő: 6-7 óra; szintemelkedés: 850 m fel és le

Ellátás: reggeli

Utazás költsége

19.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás egy éjszakára háromcsillagos hotelben 2-3 ágyas szobákban
  • reggeli
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • egyéb ellátást
  • utasbiztosítást (ennek megkötése kötelező, a túravezető indulást megelőzően ellenőrzi!)
  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség, parkoló- és egyéb díjak nagyjából 6.000-10.000 Forint között várható fejenként. Az összeg természetesen függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 337 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

15-25 fő. Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program, de mint minden magashegyi túra, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel végzel cardio edzéseket.

Zsombor

Zsombor

Zsombor több mint 7 éves túravezetői és túraszervezői tapasztalattal rendelkezik. Szűnni nem akaró szenvedélye az iszlám világ . Marokkótól Afganisztánon át Indonéziáig, Boszniától Irakon át Szudánig vitte őt a kíváncsiság. Célja, hogy az évtizedes személyes tapasztalatait és tudományos ismereteit felhasználva olyan utakat szervezzen, amelyek során az iszlám világnak azt az izgalmas oldalát mutathatja be utastársainak, amiről a médiában keveset hallani. Amikor éppen nem a a sivatagos Közel-Kelet izgalmas helyszíneit fedezi fel, Európa vadregényes magashegységeiben túrázik.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

Kis csapattal megyünk, így zavaró tömeg nélkül élvezheted a magashegyi túrázást.

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell