Magas-Tátra & Szlovák Paradicsom szilveszter

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Szlovákia

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

Ft

A túra időpontja:

Nehézség 6
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

Négynapos túra, amiben ötvözzük a Magas-Tátra legszebb hegygerinceit, hágóit, és völgyeit,  valamint a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park szurdokait, létráit, láncait.

Sokszor hangoztatjuk, nem kell átrepülni a világot ahhoz, hogy bámulatos és izgalmas helyeket lássunk. Ez a program ékes bizonyítéka ennek. A Magas-Tátra a világ legkisebb kiterjedésű magashegysége, ez viszont nem vesz el érdemeiből.. sőt, csak annyit jelent, hogy a gyönyör koncentráltabb!

A Szlovák Paradicsom Nemzeti Park szurdokaiban láncok, létrák és padlók segítségével tudunk haladni, így ott nem egy szimpla gyalogtúrára kell számítani, annál sokkal izgalmasabb terepet választottunk erre a hétvégére.

Aktivitások:

Első nap

Hernád-áttörés, Tamásfalvi-kilátó

Budapestről kora reggel indulunk Szlovákiába, ahova pár órás autózás után dél körül érkezünk meg. Rövid készülődés után bele is vetjük magunkat az erdőbe, és a szurdok fölé magasodó sziklafalhoz, a Tamásfalvi-kilátóhoz tartunk. A 660 méter magas sziklaoromról bámulatos kilátásban lesz részünk a Hernád-áttörésre, szép időben pedig akár a Magas-Tátráig is ellátni. Ezután a szurdokba ereszkedünk, ahol sziklába vájt, épített úton sétálunk a hömpölygő folyó fölött. Amennyiben a Tamásfalvi-kilátóhoz vezető út időjárási körülmények miatt nehezen járhatóvá, vagy veszélyessé válik, alternatív útvonalat választunk. Este a szállásra érve pár korsó jóféle szlovák/cseh/lengyel sörrel a kézben ismerkedünk egymással. 

Túra nehézsége: 12 km, 540 méter szintkülönbség, 5-6 óra

Szállás: háromcsillagos szállodában két és háromágyas szobákban

Második nap

Késmárki-Zöld-tó, Nagy-Fehér-tó

Ma a Fehér-víz parkolóból indulunk, és a Fehér-patakot követve, útközben azt többször keresztezve túrázunk be hegyek közé. A Zsázsa-forrás után a fenyők lassan elmaradnak, és hamarosan törpefenyők között haladunk első célpontunk, a Nagy-Fehér-tó felé. A tó körül több helyen is le lehet menni a vízpartra, és a nagyobb köveken be lehet lépdelni a víz fölé. Rövid pihenő után már csak egy kis emelkedő vár ránk a szép fekvésű, kicsiny Háromszög-tóig, onnan pedig beereszkedünk a Magas-Tátra egyik legszebb völgykatlanába. A katlan mélyén, magas hegyekkel körülölelve, mesebeli környezetben fekszik a smaragdzöld színű Késmárki-Zöld-tó. A három oldalról zárt katlantban körbenézve rögtön szembeötlik a hatalmas függőleges fallal fölénk magasodó Késmárki-csúcs és Weber-csúcs, a tóból szinte kinőni látszó Karbunkulus-torony, vagy a sziklamászók körében rendkívül népszerű Zerge-csúcs. A tó partján fekvő Zöld-tavi menedékházban hosszabb pihenőt tartunk, majd a Zöld-tavi-völgyben kényelmesen lesétálunk a parkolóban hagyott autóinkhoz.
Este vacsorával és az ünnepi hangulatnak megfelelő mulatozással várjuk az új év beköszöntét, amit szintén a már kialakult vidám hangulatban kezdünk majd el.

Túra nehézsége: 17 km, 730 m szint, 6-7 óra

Szállás: háromcsillagos szállodában két és háromágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Csorba-tó, Poprádi-tó

A tegnapi kemény nap után mára egy light-os, rekreációs délutáni túrát terveztünk be, aminek kiindulópontja a méltán híres Csorba-tó lesz. Innen kényelmes erdei túraútvonal vezet minket a sziklás hegyekkel körülölelt Poprádi-tóig. Illően körbejárjuk, felnézünk a valójában hívogatóan közeli, de most oly távolinak tűnő Oszterva-csúcsra, majd forralt bor és egy jó estebéd mellett hesszelünk egy kicsit a tóparton. Miután kiélveztük a látványt, visszamegyünk az autókhoz és azok segítségével a szállásunkra.

Túra nehézsége: 11 km, 330 m szint, 4-5 óra

Szállás: háromcsillagos szállodában két és háromágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Negyedik nap

Suchá Belá szurdok

Szlovákia legszebb szurdokát, a méltán híres Suchá Belát járjuk be. Utunk egy ideig a patakmederben a jégen, köveken és épített ösvényen halad, majd elkezd meredeken emelkedni. Vízesések mellett sziklákba erősített 10-15 méter magas létrákon emelkedünk egyre feljebb a szurdokban. Oldalt a sziklákat végig hatalmas jégcsapok díszítik. A táv nem hosszú, és a szint nagy részét létrákon tesszük meg, így ideális túra vasárnapra. Hazafelé menet még megállunk egy sztrapacskára egy közeli étteremben. Az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Túra nehézsége: 10 km, 500 m szint (fel le ugyanennyi), 4-5 óra

Ellátás: reggeli

Utazás költsége

69.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás három éjszakára háromcsillagos szállodában, 2-3 ágyas szobákban
  • reggeli 3 alkalommal
  • túravezetés és szervezés
  • belépő a Szlovák Paradicsom Nemzeti Parkba
  • idegenforgalmi adó

Nem tartalmazza:

  • reggelin túli étkezéseket
  • utasbiztosítást
  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 10.000-16.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek.

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 375 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Csapat

15-25 fő. Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

2 nap

Utazás nehézsége

A túrák során jó erőnlétre és kitartásra lesz szükség, de átlagosan sportos fizikummal a programok teljesíthetők. Mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. Leginkább azoknak ajánljuk, akik rendszeresen végeznek cardio edzéseket. A túrák során napi 300-700 méter szintemelkedést kell leküzdeni. A Szlovák-Paradicsomban az útvonalak egyes szakaszain lánc, drótkötél, a sziklára épített fém platformok, illetve 10-15 méteres létrák segítik a biztonságos haladást. Ezeken a szakaszokon értelemszerűen a kezeinket is használnunk kell. A szédülésmentesség és a lépésbiztonság alapfeltétel. A túrán való részvétel további feltétele, hogy rendelkezz saját, bakancsra rögzíthető csúszásgátlóval/hómacskával! Mi egy fogas, láncos hómacskát javaslunk, amely nagy szolgálatot fog tenni neked más téli túrákon is. A túrán elsősorban olyanok részvételére számítunk, akik kedvelik a hegyeket, nem rettenti el őket a sziklás terep, szeretik a kalandokat, és nem idegenkednek komfortzónájuk feszegetésétől.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk Poprádon lesz háromcsillagos szállodában, ahol utasainkat 2-3 ágyas szobákba osztjuk be. Svédasztalos reggelit kapunk a szállodában. Vacsorázni szintén van lehetőségünk a szálloda éttermében, de a környéken több hely közül is választhatunk.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Kis csoportos kalandutazás, amiben ötvözzük a Magas-Tátra legszebb hegygerinceit, hágóit, és völgyeit,  valamint a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park szurdokait, létráit, láncait.
Tarts velünk, ha aktívan töltenéd el a szilveszteri hétvégét hegygerincek tetején és szurdokok mélyén. Mindezt kis csapattal, felkészült vezetőkkel, kényelmes szálláson.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki aktív kikapcsolódásra vágyik. A túrán elsősorban olyanok részvételére számítunk, akik kedvelik a hegyeket, nem rettenti el őket a sziklás terep, szeretik a kalandokat, és nem idegenkednek komfortzónájuk feszegetésétől. Mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. Leginkább azoknak ajánljuk, akik rendszeresen végeznek cardio edzéseket.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

A túrák során jó erőnlétre és kitartásra lesz szükség, de átlagosan sportos fizikummal a programok teljesíthetők. Mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. Leginkább azoknak ajánljuk, akik rendszeresen végeznek cardio edzéseket. A túrák során napi 300-700 méter szintemelkedést kell leküzdeni. A Szlovák-Paradicsomban az útvonalak egyes szakaszain lánc, drótkötél, a sziklára épített fém platformok, illetve 10-15 méteres létrák segítik a biztonságos haladást. Ezeken a szakaszokon értelemszerűen a kezeinket is használnunk kell. A szédülésmentesség és a lépésbiztonság alapfeltétel.

Kiutazás

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik. A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget. Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Felszerelés és eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túracipő vagy túrabakancs. A szállásunk végig egy helyen lesz, így a négynapi felszerelésedet ott tudod hagyni, és a túrákra csak egy kicsi, kb. 10-15literes hátizsákra van szükség. Legyen könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod. Mivel a magashegyeken gyorsan változik az időjárás, egy meleg pulcsi is legyen a táskádban. A túrán való részvétel további feltétele, hogy rendelkezz saját, bakancsra rögzíthető csúszásgátlóval/hómacskával! Mi egy fogas, láncos hómacskát javaslunk, amely nagy szolgálatot fog tenni neked más téli túrákon is.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2021-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.