Rövid összefoglalás

2,5 napos túra Magyarország egyik legszebb hegységében, a Börzsönyben. A késő őszi, kora téli erdőt csak kevesen keresik fel. Ilyenkor a túrázók nagy része már szögre akasztotta a bakancsot, ami tavaszig téli álmot alszik. Pedig a hegyek és az erdők télen is várják a hozzánk hasonló kalandorokat!

Ezen a hétvégén kiegészítjük egy kincskereső programmal a túrát, aminek során a résztvevők kis csapatokba rendeződve, egymással versengve oldják meg a feladványokat az erdőben GPS segítségével. Tájékozódás, találékonyság, furfang és egy csöppnyi általános tájékozottság amire szükséged lesz. Az sem probléma, ha nem tudsz jól tájékozódni. Úgy osztjuk be a csapatokat, hogy a társak kiegészítsék egymást!

Túra részletes leírása

 • 2020. december 4. péntek Budapest - Királyháza

  Budapestről 16 órai indulással privát busszal utazunk Királyháza irányába. A busz az erdő szélén rak le minket, ahonnan fejlámpákkal, sötétben sétálunk be a vadászházba. Az estét aztán az erdő mélyén lévő vadászházban töltjük. Kártyázunk, iszogatunk, ismerkedünk egymással.

 • 2020. december 5. szombat Kincskeresés a Börzsönyben

  Reggel a túravezetők ismertetik a kincskeresés szabályait, tippeket adnak a sikeres teljesítéshez, beosztják a csapatokat, majd kezdetét veszi a játék. A megadott paraméterek alapján kell a csapatoknak az erdőben megtalálnia a kincseket, melyek feladványokat és újabb koordinátákat tartalmaznak. A győztes csapat dicsőségben fürödve várhatja az estét. Újabb körös kártyázás, társasozás, iszogatás következik a már megszokott vadászházban.

 • 2020. december 6. vasárnap Csóványos - Nagy-Hideg-hegy - Királyrét

  A kincskeresés izgalmait kipihenve vágunk neki a klasszikus Börzsöny körnek, ami a hegység két leghíresebb csúcsát érinti. Első körben felkapaszkodunk a Csóványosra, ahol tiszta időben fergeteges kilátás nyílik felülről a Börzsönyre. Ezután a Nagy-Hideg-hegyet vesszük célba, ahol a menedékházban ízletes forró levessel töltődhetünk fel. Innen irány Királyrét, majd Kismaros, ahonnan vonattal jutunk vissza Budapestre.

  Túra nehézsége: nagyjából 15km  850m szint fel és 740m le

Jelentkezés túrára

Amennyiben túránkra többedmagaddal szeretnél jönni, kérjük jelentkezz újra az Ő nevében is.
Megosztás