Mikulásnapi kincskereső túra

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Börzsöny

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

Ft

A túra időpontja:

Nehézség 5
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 6

2,5 napos túra Magyarország egyik legszebb hegységében, a Börzsönyben. A késő őszi, kora téli erdőt csak kevesen keresik fel. Ilyenkor a túrázók nagy része már szögre akasztotta a bakancsot, ami tavaszig téli álmot alszik. Pedig a hegyek és az erdők télen is várják a hozzánk hasonló kalandorokat!

Ezen a hétvégén kiegészítjük egy kincskereső programmal a túrát, aminek során a résztvevők kis csapatokba rendeződve, egymással versengve oldják meg a feladványokat az erdőben GPS segítségével. Tájékozódás, találékonyság, furfang és egy csöppnyi általános tájékozottság amire szükséged lesz. Az sem probléma, ha nem tudsz jól tájékozódni. Úgy osztjuk be a csapatokat, hogy a társak kiegészítsék egymást!

Aktivitások:

Első nap

2020. december 4. péntek Budapest – Királyháza

Budapestről 16 órai indulással privát busszal utazunk Királyháza irányába. A busz az erdő szélén rak le minket, ahonnan fejlámpákkal, sötétben sétálunk be a vadászházba. Az estét aztán az erdő mélyén lévő vadászházban töltjük. Kártyázunk, iszogatunk, ismerkedünk egymással.

Második nap

2020. december 5. szombat Kincskeresés a Börzsönyben

Reggel a túravezetők ismertetik a kincskeresés szabályait, tippeket adnak a sikeres teljesítéshez, beosztják a csapatokat, majd kezdetét veszi a játék. A megadott paraméterek alapján kell a csapatoknak az erdőben megtalálnia a kincseket, melyek feladványokat és újabb koordinátákat tartalmaznak. A győztes csapat dicsőségben fürödve várhatja az estét. Újabb körös kártyázás, társasozás, iszogatás következik a már megszokott vadászházban.

Harmadik nap

2020. december 6. vasárnap Csóványos – Nagy-Hideg-hegy – Királyrét

A kincskeresés izgalmait kipihenve vágunk neki a klasszikus Börzsöny körnek, ami a hegység két leghíresebb csúcsát érinti. Első körben felkapaszkodunk a Csóványosra, ahol tiszta időben fergeteges kilátás nyílik felülről a Börzsönyre. Ezután a Nagy-Hideg-hegyet vesszük célba, ahol a menedékházban ízletes forró levessel töltődhetünk fel. Innen irány Királyrét, majd Kismaros, ahonnan vonattal jutunk vissza Budapestre.

Túra nehézsége: nagyjából 15km 850m szint fel és 740m le

Utazás költsége

19.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállást két éjszakára erdei vendégházban 2-3-4 személyes szobákban
  • transzfer busszal Budapestről Diósjenőre első nap
  • idegenforgalmi adó
  • vezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • étkezéseket
  • hazautazást tömegközlekedéssel ( Nyugati – Kismaros 930 Ft, Kismaros – Királyrét 900 Ft)

Mivel túránk tömegközeledéshez van igazítva, menetrendváltozás esetén fenntartjuk a jogot, hogy módosítsunk az útvonalon. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

Minimum létszám: 15 fő
Várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. Leginkább azoknak ajánljuk, akik rendszeresen, legalább heti egyszer végeznek cardio edzéseket.

Túravezető:

Doki

Tapasztalt hegymászó, akinek szabadidejét mindig a sport, az utazás, a túrázás és a mászás töltötte ki. A világ számos pontján megfordult: járt Afrikában, kalandozott a Távol-Keleten, búvárkodott a Csendes-Óceánban. Evezett tengeren, tavon és vadvízen. Mászott hegyet a Himalájában, sziklát a Tátrában, jeget az Alpokban.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell