Montenegró

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Montenegró

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

199.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 5
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

Montenegró a Balkán sokszínű ékszerdoboza, ahol a természeti adottságok, a kultúra, a történelem és a vendégszerető helyiek egyvelege felejthetetlen élményt nyújt. A Dinári-Alpok szépsége az osztrák és a szlovén hegységekével vetekszik, a budvai riviérán pedig elképesztő látványt nyújt a meredek, sziklás hegyoldalak és a kristálytiszta tenger találkozása. A lenyűgöző tájak mellett a bájos városok, illetve az ország hányattatott történelme és változatos kultúrája adja Montenegró semmihez sem hasonlító vonzerejét.

Kalandtúránk során kiaknázzuk az ország nyújtotta változatos lehetőségeket: az aktív, vadregényes természetben eltöltött napok mellett jut idő városnézésre és tengerparti pihenésre is.

Első nap

Budapest – Podgorica – Ostrog – Durmitor Nemzeti Park

Budapestről a reggeli órákban, direkt járattal indulunk Podgoricába, ahol érkezésünk után már vár is minket bérelt buszunk. A reptérről elindulunk a vadregényes Durmitor Nemzeti Park felé, ahol a következő napokat töltjük. Útközben megállunk a hegybe épített Ostrog kolostornál,ami Montenegró leghíresebb zarándokhelye és a Balkán egyik legfontosabb ortodox szent helye. A legenda szerint aki itt imádkozik, meggyógyul vagy kevesebb gondja lesz az életben. Ezután ismét buszra szállunk és az estét már a Dinári-Alpok ölelésében töltjük. Vacsoraidőben lesz időnk megismerni utas társainkat és kipihenni magunkat a túrázás előtt

Szállás: 2-3- ágyas szobákban

Második nap

Durmitor Nemzeti Park – Bobotov Kuk csúcs

Reggeli után elindulunk, hogy meghódítsuk a Durmitor legmagasabb csúcsát, a Bobotov Kukot, melyről sokáig azt hitték, hogy Montenegró legmagasabb csúcsa is.  A 2523 méter magasra vezető ösvény során a Durmitor Nemzeti Park legszebb és legepikusabb kilátásai kísérnek minket, így nem csoda, hogy több fotószünetet is tartunk. A túrán sziklás hegyoldalak, mohák, törpefenyők és karsztjelenségek mellett haladunk el. A csúcsra érve valóban olyan érzés fog el minket, mintha Montenegró tetején állnánk: körülöttünk magasztos hegyvonulatok, mészkő képződmények, alattunk a völgy a Fekete-tóval, és még Bosznia-Hercegovina és Szerbia egy-egy részlete is felsejlik a távolban. Miután kigyönyörködtük magunkat, elindulunk lefelé, este pedig közös vacsorával ünnepeljük meg a sikeres csúcshódítást.

Túra nehézsége: táv 8 km, 730 m fel/le, 5-6 óra
Szállás: 2-3- ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Durmitor Nemzeti Park 

Gyalog indulunk el a felettünk magasodó hegyek felé. A település felett megcsodáljuk a környék jelképének számító Fekete-tavat, majd a fenyveseket elhagyva törpefenyvesek között emelkedünk egyre magasabbra. Egy kilátópontnál megpihenünk, és élvezzük a Dinári-Alpok elénk táruló, lenyűgöző vonulatait, majd nekivágunk a felettünk magasodó, 2110 m-es hágónak. A hágó tetején tartunk egy fotószünetet, és gyönyörködünk a Durmitor sziklás csúcsaiban, a méregzöld fenyvesekben, és az alattunk hullámzó hegyes-völgyes balkáni tájban.

A hágóról leereszkedünk a sziklás csúcsokkal ölelt völgykatlanba, és a hegyi patakot követve visszatúrázunk szállásunkra.

Túra nehézsége: táv 10 km, 730 m szintben fel/le, 6-7 óra
Szállás: 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Negyedik nap

Rafting a Tara folyón

Reggeli után buszba szállunk és egy rövid utazás után elérjük a meseszép Tara-kanyont, itt fogunk ma raftingolni! A Tara-folyó szurdokja néhol 1300 m mély, ez Európa egyik legmélyebb kanyonja. E természeti képződmény felkerült az UNSECO Világörökség listájára is. Most mi is ezt a lenyűgözően szép természeti csodát látogatjuk meg belülről. Gumicsónakba pattanunk, és egy 2-3 órás rafting keretében végigveretünk a kanyon habzó vizén. Akiben marad még energia ebéd utánra, tehet még rövid sétát a környéken vacsora előtt.

Szállás: 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Ötödik nap

Tara – Kotor – Budva

Átkelve egy hegyi hágón utunk leereszkedik a tengerpartra, a világ egyik legszebb öbléhez, a Kotori-öbölhöz. A majd kétezres hegyek tövében kanyargó tengeröböl partján épült középkori kikötő és kereskedő városok történelme egészen az ókorig nyúlik.

Kotor szűk utcáival, templomaival, és a város fölé magasodó fellegvárral a térség igazi ékszerdoboza. Kószálunk az óvárosban, akinek kedve van, az erődhöz is felmászhat, hiszen onnan páratlan kilátás nyílik a Kotor-öbölre. Este átutazunk a szomszédos Budvába, ahol két éjszakát töltünk.

Szállás: 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Hatodik nap

Budva – Pihenőnap

A hatalmas hegyek ölelésében fekvő Budva, óvárosának szűk utcáival, és homokos tengerpartjával méltán vált Montenegró egyik legkedveltebb üdülőközpontjává.

A mai nap szabad program keretében ki-ki felfedezheti Budva óvárosát, vagy strandolhat a homokos parton. Fakultatív program keretében lehetőség van egy hajókirándulásra, amely Kotorból indul, és amely során a környék leglátványosabb nevezetességeit látogatjuk végig. Elhajózunk a Mamula-sziget környékére, a sziget nagy részét egy 19.századi erőd foglalja el, melyet a II. világháború során rövid ideig koncentrációs táborként is használtak, jelenleg pedig egy luxus-hotelt építenek itt. Ezután elhajózunk egy mesterséges sziklákkal álcázott tengeralattjáró alagúthoz, melyet a jugoszláv hadsereg tengeralattjárók és kisebb hajók rejtegetésére használt a ‘70-es években. Végül meglátogatjuk Montenegró egyik legszebb természeti látványosságát, a Kék Barlangot, ahol meg is mártózhatunk a barlang türkizkék vizében.

Egy másik fakultatív program keretein belül lehetőség van SUP-deszkák vagy kajakok bérlésére Budva tengerpartján, és a lágyan hullámzó tengeren evezve fedezhetjük fel a környéket, akár a szemközti szigetre Sveti Nikolára is átlapátolhatunk. 

Szállás: háromcsillagos panzióban 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Hetedik nap

Budva – Podgorica

A délelőttöt még Budvában töltjük. Akinek még nem volt ideje, az tehet egy sétát a bájos óvárosban, vagy meglátogathatja a budvai balerina szobrot, ami a város egyik jelképévé vált. A szobor történetéhez több különböző legenda is kapcsolódik, de mindegyiknek van egy közös eleme: a tenger. Csobbanhatunk még egy utolsót a kristálytiszta tengerben vagy beülhetünk egy burekre és egy kávéra. Délután buszra szállunk és Podgorica felé indulunk. Útközben megállunk a Pavlova Strana kilátó ponton, ahonnan a Skodar-tó 180 fokos kanyarulatának ikonikus látványát csodálhatjuk meg, melyet alakja miatt lópatkó-kanyarnak is becéznek. Podgorica közelében pedig egy fotó erejéig megnézzük a Cijevna folyó vízesését, melyet a helyiek Nijagarának hívnak.

A szállás elfoglalása után felfedezzük a környéket, beszerezzük a szuveníreket és egy búcsú vacsorával zárjuk a napot

Szállás: hotelben 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Nyolcadik nap

Podgorica – Budapest

Repülőnk indulásától függően elindulunk a reptérre, és közvetlen járattal utazunk Budapestre.

Ellátás: reggeli

Részvételi díj

219.990 Forint, ami tartalmazza:

 • reptéri transzfert Podgoricában, ha a csoportnak kiajánlott járattal utazol
 • a csoport számára helyben bérelt buszt és helyi sofőr, illetve az ezzel kapcsolatos költségek
 • szállások a program leírásban foglaltak szerint felső középkategóriás panziókban és szállodákban 2-3 ágyas szobákban
 • rafting
 • reggelit a programleírásban foglaltak szerint
 • szervezés és magyar nyelvű túravezetés

Nem tartalmazza:

 • montenegrói repülőjegy árát (kb 80-100 000 Ft)
 • utasbiztosítást
 • fakultatív Kotori fellegvár belépési díját (8 EUR)
 • fakultatív hajókirándulást Budvában (várható ár 30-35 EUR)
 • fakultatív kajak vagy SUP-bérlést budvában (Várható 8-10 EUR/fő/óra vagy 28-30 EUR/fő/nap. Ha a vezetett kajakozást/SUP-ozást szeretnél a 3-3,5 órás túra ára kb 30-35 EUR)
 • költőpénzt (nagyjából 25.000 – 40.000 Forint étkezésekre, szuvenírekre)

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget pedig legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 375 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Csapat

Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság. A túrát minimum 14 fő befizetésével indítjuk el. Átlagos létszám: 14-20 fő.

Utazás nehézsége

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de 8 napon át folyamatosan mozgásban leszünk és közepes túrákra is számítani kell. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen. Leginkább azoknak ajánljuk, akik heti rendszerességgel végeznek edzéseket, de kis kitartással azok is tudják teljesíteni a programot, akik gyengébb fizikumban vannak.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?montenegro

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásaink felső középkategóriás panziókban és szállodákban 2-3 ágyas szobákban lesznek. Pároknak 2 személyes szobát biztosítunk.

Várhatóan Budapestről közvetlen járattal repülünk Podgoricába és a túra végén onnan Budapestre. Montenegrón belül helyben bérelt, kényelmes busszal utazunk a célállomások között.

Kis csoportos kalandtúránkon tökéletes ízelítőt kapunk Montenegró sokszínűségéből: kiaknázzuk az ország kulturális, valamint természeti adottságait, és felfedezzük a Fekete Hegy országának legszebb és legeldugottabb szegleteit. Az elképesztően szép, vadregényes tájak mellett elbűvölő középkori városokkal, és szemünk láttára megelevenedő történelemmel találkozhatunk, valamint élvezhetjük a budvai riviéra napsütötte öbleit.

A WanderWell túrák emellett a jó ár-érték arányról ismertek, és ezt a jövőben is szeretnénk megőrizni. Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/ Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Montenegró kalandtúránkat leginkább azoknak ajánljuk, akik kis csoporttal, aktívan szeretnék felfedezni az ország természeti, kulturális és történelmi értékeit. Kalandtúránk során Montenegró legismertebb túraösvényei mellett a rejtett és ismertebb kincsek felfedezésére, és az igazi balkáni hangulat megélésére fókuszálunk. Az aktív, túrázással vagy raftingolással töltött napok mellett jut elegendő idő városnézésre és a tengerparton lazulásra is. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a Balkánon bármikor adódhatnak nem várt fejlemények, így rugalmasságot kérünk utasainktól.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de 8 napon át folyamatosan mozgásban leszünk és közepes túrákra is számítani kell. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen. Leginkább azoknak ajánljuk, akik heti rendszerességgel végeznek cardio edzéseket, de kis kitartással azok is tudják teljesíteni a programot, akik gyengébb fizikumban vannak.

Felszerelés és eszközök

Alapvető túraruházat szükséges, de semmilyen speciális felszerelésre nincs szükség. A raftingoláshoz szükséges felszerelést a helyszínen kapunk.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2022-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.