Nagy-Kócs & Borisov

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Szlovákia

Részvételi díj:

A túra időpontja:

2020.10.03. - 2020.10.04.
Nehézség 5
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 6

Ezen a hétvégén Szlovákia középső, kevésbé ismert és forgalmas, ugyanakkor igen látványos helyszíneire látogatunk el. Elsőként a Liptói-medence fölé bástyaként magasodó Kócs-hegység elképesztő körpanorámát nyújtó legmagasabb csúcsát hódítjuk meg. Másnap pedig a más túráinkról már jól ismert Nagy-Fátra keleti szegletében teszünk egy hosszabb körtúrát legelőkön és erdőkön át a Borisov és Ploská csúcsokra. Akár csak vissza szeretnél rázódni a túrázásba a több hónapos kényszerpihenő után, akár fel szeretnél készülni magasabb hegycsúcsokra és combosabb túrákra, ezek a túrák megadják mindkettőt!

Aktivitások:

Első nap

Nagy-Kócs

Korán reggel indulunk Budapestről és egy hozzávetőleg 4 órás utazást követően a Kócs-hegység nyugati lábánál fekvő Oláhdubovára érkezünk, ahonnan túránk is indul. Elhagyva a település házait egy erdészeti úton törünk előre, majd bevetjük magunkat a sűrű lucfenyvesbe és megkezdjük intenzív emelkedésünket. A szint közel kétharmadát leküzdve érkezünk meg a Stredná-fennsíkra. Ahogy túljutunk a tisztáson és folytatjuk kaptatónkat a csúcs felé, úgy veszi át fokozatosan az uralmat a törpefenyves. Felérve a Nagy-Kócs sziklás csúcsára szép idő esetén elképesztő körpanoráma fogad minket: többek között a Liptói-havasok és a Magas-Tátra csipkés bérceiben, valamint az Alacsony-Tátra tekintélyt parancsoló csúcsgerincében gyönyörködhetünk, előtérben a liptószentmiklósi víztározóval.

A csúcscsokik elfogyasztását és a fotók elkészítését követően a már ismert útvonalon
visszaereszkedünk az Oláhdubován várakozó autókhoz. Rövid utazást követően érkezünk meg a Vág-folyó völgyében lévő szállásunkra. Az estét ismerkedéssel, beszélgetéssel töltjük ízletes szlovák falatok és jóféle sörök kíséretében.

Túra nehézsége: 9 km; menetidő: 6-7 óra; szintkülönbség: 900 m fel és le

Szállás: panzióban 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: önellátó

Második nap

Borisov-csúcs

Bő félórás autózással érkezünk meg a Nagy-Fátra keleti lábánál fekvő Visná Revúca településre. A Ploská lapos csúcsáig kitartóan kaptatunk felfelé kezdetben erdei ösvényen, majd irtáson keresztül. A csúcsról, ami igazából egy széles tisztás, csodálatos panoráma nyílik a Nagy-Fátra magaslataira, köztük a következő célunkra, a Borisov csúcs és a tövében hívogató menedékházra. Leereszkedünk a menedékházhoz, majd a vállalkozó szelleműekkel egy nagy lendülettel fel is megyünk a felette magasodó Borisov-csúcsra. Aki inkább pihenne, az megvárhatja a többieket a menedékházban egy forró leves vagy egy hideg sör társaságában.

A menedékházban megebédelünk, miközben élvezhetjük a nyári napsütést és a pazar kilátást. A pihenő után egy másik útvonalon, a Lopusná-patak völgyén át ereszkedünk vissza az autókhoz. Gyors rendezkedést követően elindulunk Budapestre, ahová várhatóan az esti órákban érkezünk meg.

Túra nehézsége: 17 km; menetidő: 7-8 óra; összes emelkedés: 960 m fel le
Ellátás: önellátó

Utazás költsége

17.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás egy éjszakára panzióban 2-3 ágyas szobákban (párok kétszemélyesben)
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • ellátást
  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 6-10.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 337 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

15-25 fő. Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető, de mint minden magashegyi túra, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel végzel cardio edzéseket.

Zsombor

Zsombor

Zsombor több mint 6 éves túravezetői és túraszervezői tapasztalattal rendelkezik. Szűnni nem akaró szenvedélye az iszlám világ. Marokkótól Afganisztánon át Indonéziáig, Boszniától Irakon át Szudánig vitte őt a kíváncsiság. Célja, hogy az évtizedes személyes tapasztalatait és tudományos ismereteit felhasználva olyan utakat szervezzen, amelyek során az iszlám világnak azt az izgalmas oldalát mutathatja be utastársainak, amiről a médiában keveset hallani.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

Kis csapattal megyünk, így zavaró tömeg nélkül élvezheted a magashegyi túrázást.

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell