Nagy-Morgás-hágó

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Magas-Tátra

A túra bruttó ára:

A túra időpontja:

2020.10.03. - 2020.10.04.
Nehézség 6
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

Kétnapos hétvégi túra a Magas-Tátrában, aminek során a hegység egyik leghangulatosabb menedékházában alszunk. Az első napi túrán a Tarpataki-völgy legszebb vízeséseihez lesz szerencsénk, míg a második napon átkelünk a Nagy-Morgás-hágón. Helyenként izgalmas láncos szakaszokkal, pompás panorámával tűzdelt túra, melynek végén a Zöld-tónál lazulunk.

Aktivitások:

Első nap

Tarpataki-völgy

Kora reggel indulunk el Budapestről a Magas-Tátra irányába. A kocsikat Tátralomnicon, a parkolóban hagyjuk (850m), majd a szelíden emelkedő turistaúton feltúrázunk a látványos Tarpataki vízeséshez. Meglátogatjuk a Tátra legrégebbi menedékházát a Nagy-Tarpataki-völgy torkolatában álló Rainer-kunyhót (1320 m) is, amiben napjainkban hegyi büfé és sherpa múzeum működik. Utunkat a Kis-Tarpataki-völgy bejárata felé folytatjuk, és kis idő múlva el is érjük a Magas-Tátra egyik leghangulatosabb házikóját, a Zamkovsky menedékházat. Itt töltjük az éjszakát.

Táv: 11 km, szint: 760 m, idő: 5 óra

Szállás: menedékház
Ellátás: önellátó

Második nap

Nagy-Morgás

Először egy laktató reggelivel töltjük fel az akkumulátorokat, majd eltúrázunk a Kőpataki-tóhoz (1754m), ahol rápihenünk az igazi emelkedőre. Meredek szakasz következik a Nagy-Morgás-hágóba (2023m), ami egy széles, füves nyereg a Wéber-csúcs és a Nagy-Morgás között. Az utóbbi, 2037 méter magas csúcs innen könnyen elérhető, és az onnan nyíló panoráma miatt nem is hagyjuk ki. A csúcsfotó elkészítése után a túloldalon leereszkedünk impozáns hegyek ölelésében fekvő Zöld-tóig (1550m). A turistaházban elfogyasztott frissítő után visszatérünk a kocsikhoz, és hazafelé vesszük az irányt. Budapestre a késő esti órákban érkezünk vissza.

Táv: 19 km, szint: 780 m, idő: 8 óra

Ellátás: önellátó

Utazás költsége

17.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás egy éjszakára menedékházban (matraclager)
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • Utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 6-10.000 Forint között lesz majd nagyjából. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk.
  • Reggelit és vacsorát. Reggelit 6 EUR, vacsorát 9 EUR áron vásárolhatsz a menedékházban, de akár hozhatsz is magaddal.
  • Felvonó díját a túránk első szakaszára. Ez opcionális. Alapesetben gyalog tesszük meg a távot, de kényelmesebb utastársaink választhatják a felvonót is, ami egy útra 8 EUR. Az ár tájékoztató jellegű, annak változásáért (mivel nincs ráhatásunk) felelősséget nem vállalunk.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 337 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

15-25 fő. Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető, de mint minden magashegyi túra, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel végzel cardio edzéseket. Az útvonalon bizonyos szakaszokon sziklákba fúrt láncok és létrák segítségével haladunk, így tériszonyosoknak nem ajánljuk a részvételt.

Doki

Doki

Doki szabadidejét mindig a sport, az utazás, a túrázás és a hegymászás töltötte ki. A világ számos pontján megfordult: járt Afrikában, kalandozott a Távol-Keleten, búvárkodott a Csendes-Óceánban. Evezett tengeren, tavon és vadvízen. Mászott hegyet a Himalájában, sziklát a Tátrában, jeget az Alpokban.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

Túravezetőd a Magas-Tátra kiváló ismerője. Minden jelzéssel ellátott turistaösvényen járt már a Magas-Tátrában, és több évtizedes tapasztalattal rendelkezik magashegyi túrák terén.

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell