Nagy-Morgás-hágó

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Szlovákia

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

19.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 6
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 5

Kétnapos hétvégi túra a Magas-Tátrában, aminek során a hegység egyik leghangulatosabb menedékházában alszunk. Az első napi túrán a Tarpataki-völgy legszebb vízeséseihez lesz szerencsénk, míg a második napon átkelünk a Nagy-Morgás-hágón. Helyenként izgalmas láncos szakaszokkal, pompás panorámával tűzdelt túra, melynek végén a Zöld-tónál lazulunk.

Aktivitások:

Első nap

Tarpataki-völgy

Kora reggel indulunk el Budapestről a Magas-Tátra irányába. A kocsikat Tátralomnicon, a parkolóban hagyjuk (850m), majd a szelíden emelkedő turistaúton feltúrázunk a látványos Tarpataki vízeséshez. Meglátogatjuk a Tátra legrégebbi menedékházát a Nagy-Tarpataki-völgy torkolatában álló Rainer-kunyhót (1320 m) is, amiben napjainkban hegyi büfé és sherpa múzeum működik. Utunkat a Kis-Tarpataki-völgy bejárata felé folytatjuk, és kis idő múlva el is érjük a Magas-Tátra egyik leghangulatosabb házikóját, a Zamkovsky menedékházat. Itt töltjük az éjszakát.

Táv: 11 km, szint: 760 m, idő: 5 óra

Szállás: menedékház
Ellátás: önellátó

Második nap

Nagy-Morgás

Először egy laktató reggelivel töltjük fel az akkumulátorokat, majd eltúrázunk a Kőpataki-tóhoz (1754m), ahol rápihenünk az igazi emelkedőre. Meredek szakasz következik a Nagy-Morgás-hágóba (2023m), ami egy széles, füves nyereg a Wéber-csúcs és a Nagy-Morgás között. Az utóbbi, 2037 méter magas csúcs innen könnyen elérhető, és az onnan nyíló panoráma miatt nem is hagyjuk ki. A csúcsfotó elkészítése után a túloldalon leereszkedünk impozáns hegyek ölelésében fekvő Zöld-tóig (1550m). A turistaházban elfogyasztott frissítő után visszatérünk a kocsikhoz, és hazafelé vesszük az irányt. Budapestre a késő esti órákban érkezünk vissza.

Táv: 19 km, szint: 780 m, idő: 8 óra

Ellátás: önellátó

Részvételi díj

21.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás egy éjszakára menedékházban (matraclager)
  • reggeli vasárnap
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • Utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 10-15.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk. A várható útiköltséget a 2022. május hazai üzemanyagárak alapján kalkuláltuk. Az üzemanyagárak esetleges változása befolyásolhatja az útiköltséget is.
  • Egyéb ellátást
  • Felvonó díját a túránk első szakaszára. Ez opcionális. Alapesetben gyalog tesszük meg a távot, de kényelmesebb utastársaink választhatják a felvonót is, ami egy útra 8 EUR. Az ár tájékoztató jellegű, annak változásáért (mivel nincs ráhatásunk) felelősséget nem vállalunk.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 385 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Csapat

A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk el. Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal. Átlagos létszám: 12-25 fő

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető, de mint minden magashegyi túra, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel végzel cardio edzéseket. Az útvonalon bizonyos szakaszokon sziklákba fúrt láncok és létrák segítségével haladunk, így tériszonyosoknak nem ajánljuk a részvételt.

Beutazási szabályok

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk a Tarpataki-völgyben, az erdő mélyén található Zamkowsky menedékházban lesz egyszerű “matraclagerben”. Szükség van egy vékony hálózsákra. A menedékházban van melegvízzel ellátott zuhanyzó. Vacsora 10-15 EUR áron vásárolható, reggelit kapunk vasárnap.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki aktív kikapcsolódásra vágyik. Ideális program azoknak is, akik még csak ismerkednek a magashegyi túrázással. Tarts velünk, ha kis csoporttal, felkészült vezetőkkel szeretnél túrázni.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos fizikummal teljesíthető, de mint minden magashegyi túra, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel végzel cardio edzéseket. Az útvonalon bizonyos szakaszokon sziklákba fúrt láncok és létrák segítségével haladunk, így tériszonyosoknak nem ajánljuk a részvételt.

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túracipő vagy túrabakancs. Legyen könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod. Mivel a magashegyeken gyorsan változik az időjárás, egy meleg pulcsi is legyen a táskádban. A menedékházban szükség lesz egy vékony hálózsákra is. 15-25 literes hátizsákra van szükség, hogy a hálózsák és minden egyéb felszerelés elférjen benne.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2022-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.