Namíbia

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Namíbia

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

Ft - 909.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 2
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 6

Namíbia az egyik legsokoldalúbb afrikai ország, mely változatos látnivalóival könnyen rabul ejti az oda utazókat.

Az ikonikus homokdűnékkel és túlvilági kiszáradt fákkal teli sivatagok; a német gyarmati építészetéről híres városok; a világon egyedinek számító természeti szépségek; a bushman kultúra; és az Etosha Nemzeti Park végtelenül gazdag állatvilága olyan sokszínű Afrika-élményt nyújtanak, melyre kevés másik ország képes.

Kalandtúránk során expedíciós buszunkkal bejárjuk Namíbia egyedülálló látnivalóit; útközben kirándulunk a Namib-Naukluft Nemzeti Parkban; meglátogatjuk Swakopmundot, az óceánparti üdülővárost; átutazunk a többezer éves bushman sziklametszeteiről és zord tájairól híres damara régión; és napokat töltünk az Etosha Nemzeti Park vadvilágának megismerésével.

Tarts velünk, ha szeretnéd egy természetfilmben érezni magad, és hagyd, hogy elvarázsoljon a sokszínű Namíbia bámulatos világa!

Nulladik nap

Indulás Windhoekbe

Bécsből egy átszállással repülünk Namíbiába, ahova másnap érkezünk meg.

Első nap

Érkezés Windhoekbe

Járatunk menetrendjétől függően megérkezünk Namíbia fővárosába, Windhoekba. Közösen megvacsorázunk, és ha még jut idő rá, felfedezzük a környéket. 

Szállás: hotelben 2 ágyas szobákban 

Ellátás: vacsora

Második nap

Windhoek – Solitaire – Sesriem

Reggeli után elindulunk a Namíb sivatag felé, ahol a következő két napot fogjuk tölteni. Négykerék-meghajtású buszunkkal vágunk neki sivatagi kalandunknak. Útközben megállunk Solitaire-ben,a Namib-Naukluft Nemzeti Park szélén elhelyezkedő kisvárosban, ahol mindössze egy benzinkút, egy kisbolt, egy pékség, és egy kávézó található. Kinyújtóztatjuk végtagjainkat, megebédelünk és megkóstoljuk Namíbia legfinomabb almás pitéjét. Fényképezkedünk Solitaire ikonikus autóroncsaival, majd folytatjunk utunkat a sivatag felé. A mai éjszakát a szabad ég alatt, sátrakban töltjük Sesriem környékén.

Szállás: kempingben kétszemélyes sátrakban

Ellátás: reggeli, vacsora

Harmadik nap

Sossvlei, Deadvlei és Sesriem-canyon

Kora reggel indulunk, és rövid utazás után a napfelkeltét Sossusvlei homokdűnéi között töltjük. Nem mindennapi látvány, ahogy a dűnék színe a napsugarak hatására szinte percről-percre változik. Teszünk egy túrát a környéken, megcsodáljuk a 170 méter magas Dune 45-öt és akinek kedve van hozzá, a környék legmagasabb homokdűnéjét, a Big Daddyt is megmászhatja. Látni fogjuk Deadvlei kiszáradt, halott fáit is, melyek Namíbia szimbólumává váltak.

Ezután visszatérünk kempingünkbe a legforróbb déli órák idejére pihenni egyet. Késő délután rövid sétát teszünk a Sesriem canyonban, majd visszatérünk szálláshelyünkre.

Szállás: kempingben kétszemélyes sátrakban

Ellátás: reggeli, vacsora

Negyedik nap

Sesriem – Walvis-öböl – Swakopmund

Reggeli után ismét szafari járgányunkra szállunk, és Swakopmundba utazunk. Az Atlanti-óceán partján fekvő város építészetével a német gyarmati időkra emlékeztet. Útközben megállunk a Baktérítőt jelző táblánál fotózkodni, majd ebédelünk a Walvis-öbölnél, mely a flamingók kedvelt tartózkodási helye. A délutáni órákban érkezünk meg Swakopmundba, a szállás elfoglalása után felfedezhetjük a környéket, és megvacsorázhatunk a számos étterem valamelyikében.

Szállás: hotelben 2 ágyas szobákban

Ellátás: reggeli

Ötödik nap

Swakopmund fakultatív programok

A mai nap a fakultatív programokról szól. Lehetőség van részt venni egy városnéző sétán, mely a Swakopmund külvárosában található Mondesa negyedre fókuszál. Az apartheid ideje alatt létrehozott területen ma is afro-amerikai laknak, akiknek életmódját, körülményeit és a negyed történelmét ismerhetjük meg a séta során. 

Delfinlesre is van lehetőség, a 2-3 órás hajós túra során fókákat, delfineket, és – ha nagy szerencsénk van – tengeri teknősöket is láthatunk.

Aki nem szeretne fakultatív programokon részt venni, az sétálhat a belvárosban vagy az óceánparton, vagy meglátogathatja a város híres, gyarmati stílusú házait.

Szállás: hotelben 2 ágyas szobákban

Ellátás: reggeli

Hatodik nap

Swakopmund – Cape Cross – Twyfelfontein

Reggeli után útra kelünk, és elindulunk Twyfelfontein felé. Útközben megállunk a Skeleton Coast (Csontváz-part) egyik híres hajóroncsánál. Innen a Cape Crossnál található fóka rezervátumhoz utazunk, mely a világ egyik legnagyobb dél-afrikai medvefóka kolóniájának ad otthont. Ezután folytatjuk utazásunkat Twyfelfontein irányába, Damaraland régión keresztül. Damaraland hatalmas tereiről, zord, kavicsos síkságairól, hegyvonulatairól, forró és száraz völgyeiről, valamint homokos, növényekkel teli folyómedreiről híres. Estére érkezünk táborhelyünkre, ahol közösen megvacsorázunk.

Szállás: kempingben kétszemélyes sátrakban

Ellátás: reggeli, vacsora

Hetedik nap

Twyfelfontein – Etosha Nemzeti Park

Délelőtt megtekintjük Twyfelfontein híres bushman sziklametszeteit, melyeket több, mint 2000 évvel ezelőtt készítettek az itt élő törzsek. A sziklára karcolt ember- és állatábrázolások miatt a területet az UNESCO Namíbia első világörökségi helyszínévé nyilvánította.

Az ősi rajzok megtekintése után az Etosha Nemzeti Parkba, Afrika egyik legnagyobb és legfontosabb nemzeti parkjába utazunk. A következő néhány napot a gazdag állatvilággal rendelkező területen töltjük, először a nyugati, majd a keleti részén. Kempingünk az egyik leghíresebb itató mellett helyezkedik el, mely este is ki van világítva, így sötétedés után is gyönyörködhetünk az állatokban.

Szállás: kempingben kétszemélyes sátrakban

Ellátás: reggeli, vacsora

Nyolcadik nap

Etosha Nemzeti Park

Ma egész napos szafari a program. Reggel buszos állatlesre indulunk, a program során megfigyelhetünk zebrákat, zsiráfokat, antilopokat, oroszlánokat, leopárdokat, gepárdokat és elefántokat. Napközben visszatérünk a szállásra, hiszen a déli órákban az állatok is kevésbé aktívak. Délután ismét vadlesre indulunk, ha esetleg a kedvenc állatunk a reggeli órákban nem merészkedett elő, most még van esélyünk megpillantani. 

Szállás: kempingben kétszemélyes sátrakban

Ellátás: reggeli, vacsora

Kilencedik nap

Etosha Nemzeti Park

Reggeli után ismét expedíciós járgányunkra szállunk, és a nemzeti park keleti része felé utazunk. Útközben az Etosha pan mentén haladunk, mely egy hosszan elhúzódó, hatalmas, száraz tómeder. Az esős évszak után vékony, ideiglenes vízréteg alakul ki medencéjében, majd miután elpárolog, sós, fehér felszínt hagy maga mögött. Innen ered az Etosha elnevezés, mely nagy fehér térséget jelent. Az utazás során még van alkalmunk vadállatokat fotózni.

Szállás: kempingben kétszemélyes sátrakban

Ellátás: reggeli, vacsora

Tizedik nap

Etosha Nemzeti Park – Hoba-meteorit – Waterberg-fennsík

Reggeli után dél felé indulunk, és néhány órás utazás után elérjük a Grootfontein környékén található Hoba-meteoritot. A kb. 60 tonnás, téglatest alakú vasmeteorit az elmúlt 80 000 évben hulhatott le, különlegessége, hogy ez a jelenleg ismert legnagyobb, egy darabból álló meteorit a Földön. 

Innen a Waterberg-fennsíkra utazunk, mely a síkságból kiemelkedő, lapos tetejű hegyről, a Waterbergről kapta nevét.

Szállás: faházakban, 2-ágyas szobákban

Ellátás: reggeli, vacsora

Tizenegyedik nap

Waterberg-fennsík – Windhoek

A reggelt és a délelőttöt a Waterberg-fennsík felfedezésével töltjük. A terület 1972 óta védelem alatt áll, ezért olyan ritka fajok is előfordulnak itt, mint a fekete rinocérosz. Ezután búcsút mondunk Namíbia semmihez sem hasonlítható természeti látványosságainak, és vissza utazunk Windhoekba. Elfoglaljuk a szállást, beszerezzük a szuveníreket, majd egy közös búcsú vacsorával zárjuk namíbiai kalandtúránkat.

Szállás: hotelben, 2-ágyas szobákban

Ellátás: reggeli

Tizenkettedik nap

Hazautazás

Járatunktól függően megkezdjük haza utunkat, erről a kalandtúráról még sokáig fogunk mesélni, és biztosan zebrákkal, zsiráfokkal, homokdűnékkel és végeláthatatlan namíbiai tájjal fogunk álmodni még néhány napig.

Ellátás: reggeli

Részvételi díj

999.990 Forint, klubtagoknak 899.990 Forint, ami tartalmazza:

 • reptéri transzfereket Namíbiában, ha a csoportnak kiajánlott járattal utazol
 • 5 éjszakát hotel, lodge és faház szállásokon, 2 ágyas szobákban, saját fürdőszobával
 • 6 éjszakát kempingekben közös használatú vizes blokkokkal
 • kempingfelszerelést (kétszemélyes sátor kempingággyal, vékony matraccal, hálózsákkal, kispárnával)
 • 11 reggelit, 8 vacsorát
 • helyi személyzetet: idegenvezetőt, szakácsot és kemping személyzet (3 fő)
 • utazást erre a célra kialakított terepjáró buszban
 • rövid túrát Sossuslvei és Deadvlei környékén, valamint a Sesriem-canyonban
 • a buszos vadlesek költségeit az Etosha Nemzeti Parkban
 • szervezést és magyar nyelvű csoportkíséretet

Nem tartalmazza:

 • a nemzetközi repülőjegyet Budapest/Bécs-Windhoek- Budapest/Bécs útvonalra (kb. 370-450.000 Ft)
 • a namíbia vízum díját (kb. 80-100 €)
 • a helyszínen készpénzben kötelezően fizetendő belépőket és adminisztrációs költségeket (R2000, kb. 112 €)
 • a swakopmundi és egyéb fakultatív programokat
 • személyes felszerelést (pl. távcső, fényképezőgép, stb.)
 • költőpénzt szuvenírekre és a programban nem foglalt étkezésekre 
 • az étkezések során ásványvizet, italokat, alkoholos italokat
 • borravalót a helyi személyzetnek (javasolt összeg: 10 €/fő/nap)
 • védőoltásokat
 • biztosítást

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget pedig legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 410 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (egyoldalúan maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság. A túrát minimum 10 fő befizetésével indítjuk el. Átlagos létszám 10-16 fő.

Utazás nehézsége

Namíbia kalandtúránk roadtrip jellegű utazás, melynek során nagy távolságokat teszünk meg az erre a célra épült expedíciós buszunkban. A programok nem igényelnek különösebb fizikai erőnlétet, de rövid kirándulásokat fogunk tenni.

Ha bármilyen ételérzékenységed van, vagy speciális diétát folytatsz, kérjük a jelentkezés előtt vedd fel velünk a kapcsolatot.

Beutazási szabályok

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/namibia#

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Kalandtúránk során 5 éjszakát hotel/lodge/chalet szállásokon, kétszemélyes szobákban töltünk, melyekhez saját fürdőszoba tartozik. 6 éjszakát kempingekben töltünk, ahol sátrakat, kempingágyakat, matracokat, kispárnákat és hálózsákot namíbiai partnerünk fog biztosítani. A kempingezős napokon a sátrakat a helyi személyzet fogja felállítani, és a vacsorát is ők főzik nekünk. A kempingekben közös használatú, de nemek szerint elkülönített fürdők és mosdók vannak.

Budapesti vagy bécsi indulással nemzetközi repülőjárattal, lehetőleg 1 átszállással utazunk Namíbiába. A szükséges létszám elérését követően veszünk csoportos jegyet azoknak, akik erre igényt tartanak. Utasaink dönthetnek ettől függetlenül úgy, hogy egyénileg vásárolják meg a repjegyeket.

Az országban egy külön erre a célra kialakított szafari busszal fogunk utazni. Mivel az ország fő látnivalói között nagyok a távolságok, sok időt fogunk a buszon tölteni, de ez is hozzátartozik a namíb roadtrip élményhez. A programot úgy állítottuk össze, hogy a hosszabb buszozással töltött napokat az egy helyben vagy kirándulással töltött napok kövessék.

 

Járd be velünk a leghíresebb namíbiai látnivalókat, miközben olyan bakancslistás élményeket pipálsz ki, mint szafari az Etosha Nemzeti Parkban és a Namib-Naukluft sivatag híres homokdűnéinek megmászása. A kötelezőkön túl nagy hangsúlyt fektettünk a kevésbé ismert, autentikus helyekre és élményekre, így namíbiai kalandtúránkon nem csak láthatod, de jobban megértheted a fekete kontinenst. 

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Namíbiai kalandtúránkat azoknak ajánljuk, akik szeretnék megismerni ezt a rendkívül sokszínű országot. Az autentikus élmények elérése miatt, valamint azért, hogy állatokat testközelből láthassunk, több helyen letérünk a turisták által gyakran járt utakról. Ezért helyenként kényelmetlenségekkel kell számolni, amiért cserébe viszont életre szóló élményekben lesz részünk. 

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Az utazás különösebb fizikai erőnlétet nem igényel, de folyamatosan mozgásban leszünk, és többször is teszünk rövid kirándulásokat.

Felszerelés, eszközök

Hátizsák, kényelmes edzőcipő, nap elleni védelem (kalap, naptej, napszemüveg), távcső, hálózsák bélés, kulacs, kényelmes, világos vagy terepszínű ruházat, fényképezőgép, szúnyogriasztó, túranadrág, réteges öltözék (éjszaka hideg tud lenni), elemlámpa vagy fejlámpa, túraszandál, stb.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.