Osztrák adrenalinfröccs

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Ausztria

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

Ft

A túra időpontja:

Nehézség 7
Kalandfaktor 9
Kényelmi együttható 8

Négynapos adrenalinfröccsre hívunk az Alpokba! Multisport hétvégénken túrázunk, kletterezünk (via ferrata), és raftingolunk is. Mindezt 0 nap szabiból az augusztus huszadikai hosszú hétvégén. Tarts velünk, ha kitolnád a komfortzónád, és mesebeli tájakon túráznál!

Első nap

Klettersteig az Ennstali – Alpokban

Kora reggel indulunk el Budapestről Ausztia irányába, és néhány óra múlva már az Ennstali-Alpok csipkés gerinceit csodálhatjuk. A mára választott drótkötélpálya természeti szépségét tekintve a Keleti-Alpok egyik leglátványosabb útvonala. Egy meredek hegygerincen kapaszkodunk fel az Ödstein csúcsa felé. Bámulatos sziklaformációkon küzdjük fel magunkat a kiépített drótkötélpálya és létrák segítségével.

Remek alapozása ez négynapos kalandtúránknak. A mai adrenalinfröccsöt hűs osztrák sörökkel öblítjük le, miközben megismerkedünk csapattársainkkal.

Nehézség: B/C – nehézségét tekintve közepes túra. Változatos útvonal, és a rövidebb közepesen nehéz szakaszokat mindig könnyebb, pihentetőbb ösvények követik.
Szint: 330m fel, 490m le  nagyjából 4 óra

Szállás: vendégházban 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: önellátó

Második nap

Große Buchstein

Van az a klissé, hogy a legszebb kilátást mindig a legnehezebb csúcsok ígérik. Nos, ebbe a kategóriába a Große Buchstein biztosan beleillik. Combos, ugyanakkor lélegzetelállító útvonal ez, mely egy meseszép erdőből indul, amit gyorsan felvált a sziklás alpesi táj. Aki elfárad, vagy úgy dönt, hogy az utolsó métereket inkább kihagyná, az a Buchsteinhaus hütte panorámás teraszán megpihenhet, és “ötcsillagos” fogások társaságában várhatja be a többieket.

Meredek, helyenként láncos szakaszokon küzdjük magunkat egyre feljebb. A csúcs előtti utolsó szakasz már klettersteig. Az útvonal nem technikás, de kitartást igényel, amit aztán a csúcs meg is hálál egy elképesztő körpanorámával. A mai túránk nemcsak a szemet és a lelket kápráztatja el, de sportértéke is említésre méltó.

Nehézség: 16 km, 1550m szintben fel és le
Ebből klettersteig 280m B – nehézségét tekintve közepes

Szállás: vendégházban 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Adrenalinfröccs folyón és hegyen

A combos túra után egy pihentetőbb, de nem kevésbé izgalmas nap következik! Az erre fogékonyak a Salza-ra mennek raftingolni, ahol sebes hegyi folyón vethetik magukat a hullámok közé. A raftingra elsőáldozók is jöhetnek bátran, mert a nagyobb hajókban könnyű betanulni.

Aki kihagyná a raftingot, az a Hochkaron tesz könyű, de látványos körtúrát. Délután egyesül a két csapat, és újabb mászás következik. Ezúttal a Helikraft klettersteigen megyünk végig, mely remek koronázása lesz az osztrák adrenalinfröccsnek!

Este még egy utolsót koccintunk teljesítményünkre, bátorságunkra, és nem utolsó sorban az átélt kalandokra, valamint az újdonsült barátságokra!

Nehézség: Hochkar túra 10km , 450m szint
Nehézség kletter: C 280m szint

Szállás: vendégházban 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Negyedik nap

Wasserlochklamm

Levezető és hazautazós nap következik, de erre a napra is tartogatunk egy a korábbiaknál jóval könnyebb, de ugyanúgy mutatós túrát. A Wasserlochklamm szurdokba, a vízesések birodalmába kalauzoljuk a csapatot, ahol függőhídon vágunk át a szurdokon, és épített ösvényen járhatjuk be a környék vízeséseit.  Meseszép útvonal, ami tökéletes lezárása lesz kalandtúránknak!

Ellátás: reggeli

Utazás költsége

79.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás három éjszakára vendégházban 2-3 ágyas szobákban
  • magyar csoportkísérők
  • szervezés
  • reggeli

Nem tartalmazza:

  • egyéb ellátást
  • rafting (15.000 Forint), Wasserlochklamm belépő ( 6 EUR )
  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 8-15.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 365 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

A túrát minimum 10 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 12-17 fő Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

1 nap

Utazás nehézsége

Elsősorban olyanoknak ajánljuk, akik átlagosnál picit jobb, sportosabb fizikummal rendelkeznek és nincs komoly tériszonyuk. Azoknak ajánljuk akik hetente legalább 1-2 alkalommal rendszeresen végeznek cardio edzéseket. Az útvonalon vannak nehezebb terepek, így a lépésbiztonság és szédülésmentesség feltétel. A kletter (ferrata) útvonalakat teljesíteni tudja kezdő is, aki rendelkezik a fent említett fizikummal. A programot úgy építettük fel, hogy az első napon könnyebb útvonalakon a kezdők betanulhassanak.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

Csoportkísérőid az Alpok kiváló ismerői és több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek magashegyi túrák terén.

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell