Rövid összefoglalás

Négynapos adrenalinfröccsre hívunk az Alpokba! Multisport hétvégénken túrázunk, kletterezünk (via ferrata), és raftingolunk is. Mindezt 0 nap szabiból az augusztus huszadikai hosszú hétvégén. Tarts velünk, ha kitolnád a komfortzónád, és mesebeli tájakon túráznál!

Túra részletes leírása

 • 1. nap - 2020.08.20. csütörtök Klettersteig az Ennstali - Alpokban

  Kora reggel indulunk el Budapestről Ausztia irányába, és néhány óra múlva már az Ennstali-Alpok csipkés gerinceit csodálhatjuk. A mára választott drótkötélpálya természeti szépségét tekintve a Keleti-Alpok egyik leglátványosabb útvonala. Egy meredek hegygerincen kapaszkodunk fel az Ödstein csúcsa felé. Bámulatos sziklaformációkon küzdjük fel magunkat a kiépített drótkötélpálya és létrák segítségével.

   

  Remek alapozása ez négynapos kalandtúránknak. A mai adrenalinfröccsöt hűs osztrák sörökkel öblítjük le, miközben megismerkedünk csapattársainkkal.

   

  Nehézség: B/C – nehézségét tekintve közepes túra. Változatos útvonal, és a rövidebb közepesen nehéz szakaszokat mindig könnyebb, pihentetőbb ösvények követik.
  Szint: 330m fel, 490m le  nagyjából 4 óra

  Szállás: vendégházban 2-3 ágyas szobákban
  Ellátás: önellátó

   

 • 2. nap - 2020.08.21. péntek Große Buchstein

  Van az a klissé, hogy a legszebb kilátást mindig a legnehezebb csúcsok ígérik. Nos, ebbe a kategóriába a Große Buchstein biztosan beleillik. Combos, ugyanakkor lélegzetelállító útvonal ez, mely egy meseszép erdőből indul, amit gyorsan felvált a sziklás alpesi táj. Aki elfárad, vagy úgy dönt, hogy az utolsó métereket inkább kihagyná, az a Buchsteinhaus hütte panorámás teraszán megpihenhet, és “ötcsillagos” fogások társaságában várhatja be a többieket.

   

  Meredek, helyenként láncos szakaszokon küzdjük magunkat egyre feljebb. A csúcs előtti utolsó szakasz már klettersteig. Az útvonal nem technikás, de kitartást igényel, amit aztán a csúcs meg is hálál egy elképesztő körpanorámával. A mai túránk nemcsak a szemet és a lelket kápráztatja el, de sportértéke is említésre méltó.

  Nehézség: 16 km, 1550m szintben fel és le
  Ebből klettersteig 280m B – nehézségét tekintve közepes

  Szállás: vendégházban 2-3 ágyas szobákban
  Ellátás: reggeli

   

 • 3. nap - 2020.08.22. szombat Adrenalinfröccs folyón és hegyen

  A combos túra után egy pihentetőbb, de nem kevésbé izgalmas nap következik! Az erre fogékonyak a Salza-ra mennek raftingolni, ahol sebes hegyi folyón vethetik magukat a hullámok közé. A raftingra elsőáldozók is jöhetnek bátran, mert a nagyobb hajókban könnyű betanulni.

  Aki kihagyná a raftingot, az a Hochkaron tesz könyű, de látványos körtúrát. Délután egyesül a két csapat, és újabb mászás következik. Ezúttal a Helikraft klettersteigen megyünk végig, mely remek koronázása lesz az osztrák adrenalinfröccsnek!

  Este még egy utolsót koccintunk teljesítményünkre, bátorságunkra, és nem utolsó sorban az átélt kalandokra, valamint az újdonsült barátságokra!

  Nehézség: Hochkar túra 10km , 450m szint
  Nehézség kletter: C 280m szint

  Szállás: vendégházban 2-3 ágyas szobákban
  Ellátás: reggeli

 • 4. nap - 2020.08.23. vasárnap Wasserlochklamm

  Levezető és hazautazós nap következik, de erre a napra is tartogatunk egy a korábbiaknál jóval könnyebb, de ugyanúgy mutatós túrát. A Wasserlochklamm szurdokba, a vízesések birodalmába kalauzoljuk a csapatot, ahol függőhídon vágunk át a szurdokon, és épített ösvényen járhatjuk be a környék vízeséseit.  Meseszép útvonal, ami tökéletes lezárása lesz kalandtúránknak!

  Ellátás: reggeli

Megosztás