Peru

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Peru

Részvételi díj:

A túra időpontja:

2019.10.18. - 2019.11.03.
Nehézség 8
Kalandfaktor 10
Kényelmi együttható 8

Vagány túra azok számára, akik nem csak végigrohanni akarnak Peru leghíresebb látványosságain. Sokan (véleményünk szerint) abba a hibába esnek egy perui utazásnál, hogy limitált idejükbe mindent bele akarnak zsúfolni, ami az útikönyvek szerint „must see”. Ebből az következik, hogy keresztül kasul „berepkedik” Perut, de mindenhol csak 1-2 napot vannak és rohannak. Sajnos el kell fogadni, hogy egy 1.2millió négyzetkilométeres országot nem lehet utolsó szegletéig bejárni két hét alatt. E koncepcióból kiindulva mi arra fókuszálunk utazásunk során, ami véleményünk szerint igazán egyedi Peruban. Tömören: trekkingtúra az Andokban, lámák, napfelkelte a Machu Pichu-nál, gasztro élvezetek, lámák, túrázás a Colca-kanyonban, csodaszép koloniál városok, lámák.

Emellett a túlértékelt és borzasztó drága Inca-trail helyett a sokkal kevésbé forgalmas, de nem kevésbé látványos Salkantay-ösvényt választjuk, hogy felmásszunk a Machu Pichu-hoz.

Aktivitások:

Első nap

2020.10.17. Érkezés Limába

Kora reggeli órákban indulunk Budapestről. Az időeltolódásnak köszönhetően járatunktól függően valószínűleg még aznap este megérkezünk Peru fővárosába, Limába. Szállásunk egy kényelmes és színvonalas háromcsillag szálloda lesz, hogy megfelelően ki tudjuk pihenni a hosszú utazást, és másnap újult erővel vághassunk neki a kéthetes kalandtúránknak!

A szállás elfoglalása után rövid sétát teszünk. Megmozgatjuk a lábainkat és felfedezzük Milafrores Maleconját, majd a perui konyha remekeinek egyikével zárjuk a napot.

Szállás: háromcsillagos szállodában kétszemélyes szobákban
Ellátás: repülőn

Második nap

2020.10.18. Lima -Arequipa

Magunk mögött hagyjuk Lima nyüzsgő városát és Arequipába repülünk. Ezt a napot kicsit lazábbra vesszük, hogy mindenki testben és lélekben is megérkezzen Peruba.

Arequipa sok – sok látnivalót tartogat számunkra. Igazi, hamisítatlan, dél-amerikai koloniális épületek között bolyongva töltjük a napot. A Plaza de Armas-on kezdünk, majd tovább haladunk a Katedrális felé. Elsétálunk a Santa Catalina kolostorhoz, majd a San Camillo piacon ízelítőt kapunk a perui mindennapokból. Felfrissítjük magunkat a frissen készített gyümölcslevek valamelyikével.

Vacsoraidőben tovább ismerkedhetünk Peru gasztronómiájával. Szerencsések lehetünk, hiszen Dél-Amerika egyik legjobb gasztronómiával rendelkező országában utazhatunk.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

3-4. nap

2020.10.19-20. Kétnapos túra a Colca-kanyonban

Nekivágunk a Colca-kanyonnak, amit szinte minden Peruba utazó felkeres, de a legtöbben csak egy kilátópontig mennek busszal. Kalandhajhászok lévén ezzel nem elégedhetünk meg, és bakancsainkat (na meg térdeinket) tesztelve elindulunk a meredek sziklafalakon kanyargó ösvényen. Pazar kilátásban lehet részünk a felhők között, miközben Andoki kondorok csapdosnak hatalmas szárnyaikkal alig pár méterre felettünk.

Az éjszakát a kanyon mélyén kiépített hangulatos táborban töltjük. Emlékezetes estének nézünk elébe a világ negyedik legmélyebb kanyonjának fenekén.

Túratáv: 14 km, szint: 1400 méter le, Menetidő: 7-8 óra
Szállás: 
bungallókban
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

Hajnalban napkelte előtt indulunk és egy nagyon meredek ösvényen kikecmergünk a kanyonból.  Cabanacondéban megreggelizünk, megnézzük az ébredő falut, a népviseletbe öltözött nőket. A nap jól megérdemelt pihenője a közeli thermál-fürdőben lesz. Visszafelé megállunk megcsodálni  a tájat uraló Misti vulkánt és megpróbálunk lencsevégre kapni egy-két vikunnyát a Salinas y Aguada Blanca nemzeti parkban.

Arequipába visszaérkezve még elveszhetünk kicsit a város forgatagában.

Túratáv: 5 km, szint: 1200 méter fel, Menetidő: 3 óra
Szállás: 
háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban 
Ellátás: reggeli, ebéd

Ötödik nap

2020.10.21. Cusco

Ha választanunk kellene egy helyet, ahová bármikor visszamennénk, akkor Cusco biztosan a top 10-ben lenne. Reggel érkezünk repülővel, majd együtt fedezzük fel a várost.

Kihagyhatatlan látnivalóként megnézzük a Plaza de Armast, a Katedrálist, a 12 sarkú követ, a Coricancha Nap Templomát és a San Blas negyedben iszunk egy kávét. Az inka emlékek mindenhol ott vannak, csak észre kell vennünk őket.

Már most feltérképezzük, hol érdemes majd az ajándékokat beszerezni. Mai nap még nem tanácsos a CUY-t (tengeri malac) kipróbálni. Azt hagyjuk inkább a Machu Pichu utánra…

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Hatodik nap

2020.10.22. Cusco körüli inka örökségek

Aklimatizációnk következő napján további inka romokat látogatunk meg. Buszba szállunk és a Szent-völgy falvaiban, Ollantaytamboban, Urubambában, Chinceroban, Pisacban töltjük a napot. Mindegyik helynek megvan a maga bája. Itt leteszteljük mennyire használ a coca tea a magashegyi betegségre, és ha szerencsénk van kergetőző lámákat is láthatunk. Cincheroban megtanuljuk az első spanyol szavakat, ha akarjuk, ha nem. Az estét pedig már a hosszú trekkingre való készülődéssel töltjük.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

7-8-9. nap

2020.10.23-25. Salkantay trekking

Egy igazi Peru élményhez hozzátartozik egy több napos hegyi túra is. Mi ezt nem a turistáktól hemzsegő, és egyébként is brutálisan drága Inca-trailen tesszük meg, hanem a sokkal kevésbé forgalmas, de nem kevésbé látványos Salkantay ösvényt választjuk. Salkantay hegyet az egyik fő istenségnek tekintették az Incák, aki az időjárást és a termékenységet ellenőrzi a Cuzcótól nyugatra eső térségben.

Gyalogosan közelítjük meg a Machu Pichut. Túránk során helyi szervezők gondoskodnak ellátásunkról és a sátrainkról és egy helyi túravezető is elkísér minket a magashegyi túrára.

Reggelinket Mollepatában fogyasztjuk el, majd röviddel ezután elkezdjük napi túránkat. Soraypampa elérése után Humantay tó felé vesszük az irányt. 2 órás emelkedő után elérjük a tavat, ahol elegendő időnk lesz betelni a csodával. Cuzco környékén az egyik legszebb kilátás tárul elénk. 2 órás ereszkedő után érjük el mai szállásunkat. Kint töltött éjszakáink során érdemes a csillagos eget kémlelni és kihasználni a fényszennyezés mentes környezetet.

Túratáv: 11 km, szint: 1250 méter fel, Menetidő: 6-8 óra
Szállás: Kemping/sátor
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

Második napon korán kelünk és reggeli után elindulunk a Salkantay-hágó felé. 3-4 órás kaptató után érjük el a 4650m magasan fekvő hágót, ahonnan a látkép lenyűgöző. Salkantay, Humantay, Tucarhuay és Pumasillo hófödte csúcsai is látszanak.

Ebédig 2 órát gyalogolunk lefelé, majd egy kis pihenő után felkészítjük magunkat a mai utolsó 3 órás távra. A vegetáció megváltozik és megcsodálhatjuk a perui köderdők egyikét. Párás és meleg időre számíthatunk, tipikus dzsungel növényzettel. Elképesztő, hogy mennyire változatos ez a túra…

Túratáv: 22 km, szint: 1250 méter fel, Menetidő: 8-9 óra
Szállás: Kemping/sátor
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

Harmadik napon tovább ereszkedünk lefelé. A Santa Terese-völgyén keresztül trópusi erdőben sétálva töltjük a napot. Kávé és banán ültetvények között, vad orhideák és vízesések mellett haladunk el.

Kiértünk a civilizáció szélére. Innen megyünk Santa Teresába a Hidroelectrica vonatállomásig, ahol a sínek mellett még egy 3 órás gyaloglás vár ránk Aguas Calinetesig, melyet manapság Machu Pichu Pueblonak hívnak. Vacsoráig szétnézhetünk a városban, vagy meglátogathatjuk a termál fürdőt, mely kellemes időtöltés a 3 napos túrázás után.

Túratáv: 22 km, szint: 1100 méter le, Menetidő: 9-10 óra
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora
Szállás: hostelben 2-3-4 ágyas szobákban 

Tizedik nap

2020.10.26. Machu Pichu

Hajnalban kelünk, hogy a napfelkeltét már Machu Pichun nézhessük. Kb. 1 órás túra után érjük el a bejáratot*. Itt vezetőnk mindenféle érdekes dolgot elmond nekünk az inkákról, miközben körbesétáljuk a várost. Szabad program keretében felsétálhatunk a Napkapuhoz, vagy külön jeggyel az egyedülálló kilátásért a Machu Pichu  vagy a Huayna Picchu hegyek is megmászhatók.

Aguas Calientesből vonattal megyünk vissza Ollantaytambo, ahonnal busszal folytatjuk az utat Cuzcoig.

*Aguas Calientesből busz is megy a Machu Pichura, aki már nem szeretne többet felfelé és lefelé menni az ezt is választhatja.

Túratáv: 6 km szint: 430 méter fel, Menetidő: 1-2 óra
Ellátás: reggeli
Szállás: 
háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban

Tizenegyedik nap

2020.10.27. Maras & Moray

Bár kalandtúránk java már mögöttünk van, azért a mai napra is maradt még felfedezni való. Továbbra is a Szent völgyben maradunk és ma az inkák mezőgazdaságát tanulmányozzuk. A teraszos földművelést több helyen is láttuk, most megnézzük Moray-ban, hogyan kísérletezték ki az a több mint 4000 fajta burgonyát, melyet a különböző tengerszint feletti magasságokban lehet termeszteni.

Marasi sólepárlóban 2000-3000 sómedencét csodálhatunk meg. Megéri sétálni a lepárlók között és szemügyre venni a kristályosodó só formációit. A szivárgó sós vizet fogják fel ezekben a medencékben és a víz elpárolgása után begyűjtik a sót.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: 
reggeli

Tizenkettedik nap

2020.10.28. Szivárvány-hegy

Ki ne ismerné a Szivárvány hegyet. Hajnalban indulunk, hogy még egy 5000 méter feletti csúcsra is feltehessük a lábunkat.

2 órás utazás után megállunk reggelizni és megisszuk a nélkülözhetetlen coca teánkat. Még 1 óra zötykölődés és elérjük a 4100 m-en fekvő pakolót, ahonnan megkezdjük a mai túrát, aminek végén jöhetnek a nélkülözhetetlen szelfik.

Az utunk során végig helyiek fognak minket kísérni és ajánlgatják lovaikat, így aki elfáradt vagy erősebben sújtja a magashegyi betegség, ezzel a segítséggel fel tud jutni. Este öt óra körül érkezünk vissza Cuzcoba, ahol a teljesítményünket egy tökéletes Pisco sourral ünnepeljük.

Túratáv: 10 km, szint: 500m fel-le
Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli, ebéd

Tizenharmadik nap

2020.10.29. Cusco – Lima

Búcsút veszünk Cuzcótól és visszarepülünk Limába. A nap hátralevő részében beszerezzük a szuveníreket, megkóstolunk mindent, amit eddig nem mertünk, majd egy felejthetetlen estével búcsúzunk Perutól.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Tizennegyedik nap

2020.10.30. Lima – Budapest

Járatunktól függően elhagyjuk Perut, és megkezdjük utazásunk Magyarország felé.

Utazás költsége

439.990 Ft, ami tartalmazza:

 • a reptéri transzfereket, ha a csapatnak kiajánlott járattal utazol
 • az utazást Perun belül bérelt buszokkal
 • a szállásokat a programleírásban részletezve (városokban jó minőségű háromcsillagos szállodákban 2-3 személyes szobákban [párok kétszemélyesben], trekking során sátorban és bungallóban)
 • étkezéseket a programleírásban részletezve (trekkingek során reggeli, ebéd, vacsora, városokban reggeli
 • teherhordók és helyi túravezetők díjai a trekkingek során
 • belépők Colca-kanyonba, Szivárvány-hegyhez, és Machu Pichuhoz
 • Salkantay-trail belépők és egyéb díjak
 • termálfürdő használatát Colca-kanyon túra második napján
 • a leírásban szereplő programokat
 • a szervezést és a magyar nyelvű csoportkíséretet

Nem tartalmazza:

 • repülőjegyek a Budapest – Lima útvonalra (korábbi tapasztalatok alapján 250.000 – 380.000 Ft / fő)
 • repülőjegyeket Perun belül Lima – Arequipa , Arequipa – Cusco , Cusco – Lima útvonalra
 • utasbiztosítás,
 • költőpénzt szuvenírekre és étkezésre (kb. 50.000 – 100.000 Ft vérméséklettől függően)

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget pedig legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 360 Ft / 1 EUR és 330 Ft / 1 USD árfolyamon tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Utazás nehézsége

Perui utunk egy kalandos, vagány túra, ahol szükség van sportos, aktív erőnlétre. A túrákat úgy válogattuk össze, hogy azok az aktív életet élőknek ne okozzanak gondot, de még nekik is szükségük lesz kitartása és túrázási tapasztalatra is, hiszen többször túrázunk nehéz, sziklás terepen is. Túráink úgy vannak felépítve, hogy folyamatosan akklimatizálódjunk a tengerszint feletti magassághoz, így jó eséllyel senkinek se fog gondot jelenteni a legnehezebb túránk, amikor a Salkantay-ösvényen jutunk fel a Machu Pichu-hoz. A többnapos trekking során a felszerelésünket hordárok hozzák, így csak kis zsákkal fogunk túrázni, nem kell 10-15kg-ot cipelnünk.

Mind a szállások, mind a járművek tekintetében ár-érték arányban a legjobbat választottuk. Városokban jó minőségű háromcsillagos szállodákban alszunk 2-3 ágyas szobákban, hogy kipihentek legyünk a túrákra. A Salkantay trekking során kétszemélyes sátrakban és 2-4 személyes fa bungallókban alszunk majd a természetben.

Csapat

Tájékoztató létszám: 10-16 fő. Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság, valamint rendelkezik elégséges fizikummal.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell