Rax-Alpok & Ötschergräben

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Ausztria

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

Ft

A túra időpontja:

Nehézség 3
Kalandfaktor 6
Kényelmi együttható 4

Átlagos fizikummal teljesíthető, könnyű hétvégi kirándulás Ausztria hozzánk közel eső vidékeire. A híres Ötschergräben szurdokkal kezdjük túránkat, amit korábban Ausztria legszebb túraútvonalának választottak. Hidak és kapaszkodók segítenek leküzdeni a sziklákat, miközben mi csobogó vízesések mellett, vagy fölött gyönyörködhetünk a bámulatos látványban. Másnap a Rax-fennsíkon teszünk körtúrát, ahol szintén igencsak emlékezetes panorámában lehet részünk. Szállásunk remek elhelyezkedésű, háromcsillagos hotel lesz, ahol a csodás kilátás, bőséges és finom reggeli mellett medence is rendelkezésünkre áll majd.

Aktivitások:

Első nap

Budapest – Wienerbuck – Ötschergraben – Hotel

Kora reggel indulunk Magyarországról. Nagyjából 4,5 órás utazást követően érkezünk meg Wienerbuckba, Ausztria egyik legnagyobb szurdokvölgyének bejáratához.

Wienerbuckba érkezésünket követően gyors készülődés után nekivágunk “Ausztria Grand Canyonjának“, ahol a meredek sziklafalak között a hegyi patak mentén túrázunk mesebeli tájon. Túránk során számos vízesést keresztezünk, melyek közül a leghíresebb a 80m magas Mirafall. Erlaufklause-ból vonattal megyünk vissza a kiindulóponthoz.

Túránk után visszaautózunk szállásunkra, ahol pár pohár jóféle osztrák sör mellett beszélgethetünk, ismerkedhetünk, vagy pihenhetünk a medencénél.

Túra nehézsége: nagyjából 10 km hosszú, 430 m szintemelkedéssel

Szállás: háromcsillagos hotelben, 2 személyes szobákban
Ellátás: önellátó

Második nap

Hotel – Reichenau and der Rax – túrázás – Budapest

Rövid autózás után érkezünk meg a Rax lábához. Felvonóval gyorsan letudjuk a mintegy 1000 méteres szintkülönbséget a völgy és a Rax-fennsík között, ahol egy körtúrát fogunk tenni. Először a fennsík peremén vadvirágos-sziklás mezőkön, törpefenyveseken át vezet utunk, így folyamatosan csodálhatjuk a völgyre nyíló panorámát. Majd egy másik útvonalon, a szomszéd kopár, sziklás csúcsok mellett térünk vissza a felvonóállomáshoz. Érzékeny búcsút veszünk Ausztriától, és elindulunk haza. Budapestre a késő esti órákban érkezünk meg.

Túra nehézsége: táv 13 km, szint 700 m
Ellátás: reggeli

Utazás költsége

24.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás egy éjszakára háromcsillagos szállodában, kétágyas szobákban
  • bőséges svédasztalos reggeli 1 alkalommal
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • Ötschergräben belépő díja 2 EUR és vonatjegy egy útra Erlaufklause és Wienerbuck között 2,4 EUR
  • felvonó és fogaskerekű díja Raxon (28 EUR)
  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 8.000-13.000 Forint között lesz, ami függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk.
  • utasbiztosítást

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő. A belépők és felvonók árai változhatnak! A leírásban a túra kiírásakor ismert árat tüntetjük fel.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 337 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

12-20 fő. A túrát minimum 12 fővel indítjuk. Kis csapat, nagy kaland!

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető utazás. Ideális azoknak is, akik még csak ismerkednek a hegyekkel. Mint minden túrát, ezt is könnyebben és élvezetesebben tudod teljesíteni, ha legalább heti szinten végzel cardio edzéseket.

Hunor

Hunor

Hunor a WanderWell csapat egyik legtapasztaltabb túravezetője. 5 évig élt Japánban, majd vitorlással utazta be Délkelet-Ázsiát és Óceániát. Utazásai során hátizsákos túrázóként sok időt töltött el még Ausztráliában és Új-Zélandon.

Kiváló ár-érték arány, kis csoport, felkészült vezető. Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell