Rax & Hohe Wand haladó ferrata

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Ausztria

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

31.490 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 7
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 5

Az Alpok hozzánk legközelebbi magashegyi vidékei a hegy- és sziklamászók, kedvelt célpontjai. A Rax-hegység széles sziklameredéllyel leszakadó oldalai, valamint a Hohe Wand karsztfennsíkot körbevevő gigászi sziklafalai számos vasalt útvonalat kínálnak kezdőknek és haladóknak egyaránt. Ha a kezdeti ferrátás lépések elnyerték a tetszésedet és szeretnél komolyabb kihívásokat, akkor ez a te utad. Itt próbára teheted a bátorságodat, cserébe szédítő látvány és pazar kilátás lesz a jutalmad.

Aktivitások:

Első nap

Rax legszebb vasalt útján

Időben indulunk el Budapestről, hogy már a kora délelőtti órákban nekivághassunk a lejtőnek. A mára kiszemelt vasalt út az egész Keleti-Alpok talán legnépszerűbb via ferrata pályája A hazai lehetőségek után ez az út a belépő az igazi, magashegyi via ferráták világába. Bemelegítésképpen mintegy 500 méter szintet kell leküzdeni a beszállásig, ahonnan a mászás kezdődik. Egy kissé megdőlt, jól tagolt mészkőtáblán indul a drótkötél. Ha az út első harmadában lévő relatíve nehezebb részek nem okoznak nehézséget, akkor később már nem érhet meglepetés. A fölénk tornyosuló Preiner Wand felé közeledve a tér egyre jobban kitárul, végül elégedetten pihenünk meg sziklafal tetején elterülő füves mezőn. Egy kőgörgeteges lejtőn ereszkedve jutunk vissza a kocsikhoz. A mai adrenalinfröccsöt hűs osztrák sörökkel öblítjük le, miközben alaposabban megismerkedünk csapattársainkkal.

Technikai nehézség: C/D – nehézségét tekintve közepes túra. Változatos útvonal, és a rövidebb közepesen nehéz szakaszokat mindig könnyebb, pihentetőbb ösvények követik

Erőnlét, kitartás: ***

Túra nehézsége: Szint: 420/950m (420 m a ferrátán, összesen 950 m), Idő: 7 óra

Szállás: menedékház
Ellátás: önellátó

Második nap

Hohe Wand szikláin

Egy gazdag reggelivel kezdjük a napot, szükség is lesz az energiákra. Rövid autós megközelítés után a felszereléssel a hátunkon máris a beszálás felé haladunk. Az útvonal eleinte egy impozáns sárgás-vöröses, függőleges sziklafalon, később a platóról lefutó csipkés gerincen vezet. Néhány izmosabb, közel függőleges, kitett szakasszal és egy-két nagyon rövid áthajlással tarkított, de a meredek, technikásabb részeket időről-időre könnyebb szakaszok váltják, így bőven van lehetőség a panoráma élvezetére is. Egy drótkötél híd és egy különleges drótkötél létra után jön a kissé áthajló kulcsrészt magában foglaló utolsó szakasz, ami egy menekülő úton kikerülhető. Innen remek kilátás nyílik a környező sziklavilágra és a szomszédos ferráta felső szakaszára. Az egyre szelídülő fal hamarosan kivezet a Hohe Wand fennsíkperemére. A Hubertushaus-nál megpihenünk és megjutalmazzuk magunkat egy kis helyi finomsággal, majd egy nagyon könnyú, de szintén drótkötéllel biztosított útvonalon leereszkedünk a fal aljába. Az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Technikai nehézség: többnyire B/C-C, de három rövid felszökellés C/D (közepesen nehéz)

Erőnlét, kitartás: ***

Túra nehezsége: Szint: 200/350m, Idő: 4-5 óra 

Ellátás: reggeli

Részvételi díj

34.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás 20 fős, emeletes ágyas szobákban, reggelivel
  • ferráta felszerelés (sisak, beülő, Y-kantár)
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • reggelin túli étkezések
  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 16.000 – 24.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk. A várható útiköltséget a 2023. április havi hazai üzemanyagárak alapján kalkuláltuk. Az üzemanyagárak esetleges változása befolyásolhatja az útiköltséget is.

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Csapat

12-20 fő. Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Utazás nehézsége

Ezt a hétvégét elsősorban a WanderWell kezdő ferrátás túráin megedződött vagy máshol a vasalt utakon tapasztalatokat szerzett utasaink számára állítottuk össze. A túrák átlagos fizikummal, egy kevés merészséggel és egy kis kitartással teljesíthetők. A túrán elsősorban olyanok részvételére számítunk, akik kedvelik a hegyeket, nem rettenti el őket a sziklás terep, szeretik a kalandokat, és nem idegenkednek komfortzónájuk feszegetésétől. A túrák során jó erőnlétre és kitartásra lesz szükség. A ferráta útvonalak, technikailag közepesen nehezek (B-C-D), végig jól biztosítottak, de esetenként nagy mélység felett vezetnek, ezért nem lebecsülendőek. Akár bevállalós kezdő ferrátázók is csatlakozhatnak a csapathoz, de a megfelelő elszántság, a szédülésmentesség, a lépésbiztonság és a bevethető karizom minden ferrátázni szándékozó számára alapfeltétel.

Beutazási szabályok

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk magashegyi menedékház (Hütte) lesz, ahol 20 fős hálóteremben emeletes ágyakon alszunk. Van lehetőség zuhanyozni, és finom vacsorát is rendelhetünk. A szálláshely autóval megközelíthető.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Haladó via ferrata túránkat azoknak ajánljuk, akik korábban már ismerkedtek a műfajjal, és szeretnék tovább mélyíteni tapasztalataikat ebben a sportágban. A ferrata utak közepes nehézségűek, teljesítésük sportos hozzáállást és erőnlétet kívánnak, ugyanakkor élvezetesek, mert meseszép panorámában vezetnek. Ideális a klettersteigek világába már belekóstolt, de az abban vezető útnak még az elején tartó mászóknak.

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Haladó via ferrata túránkat azoknak ajánljuk, akik korábban már ismerkedtek a műfajjal, és szeretnék tovább mélyíteni tapasztalataikat ebben a sportágban. A ferrata utak közepes nehézségűek, teljesítésük sportos hozzáállást és erőnlétet kívánnak, ugyanakkor élvezetesek, mert meseszép panorámában vezetnek. Ideális a klettersteigek világába már belekóstolt, de az abban vezető útnak még az elején tartó mászóknak.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

A túra átlagosan sportos fizikummal teljesíthető. A túrán elsősorban olyanok részvételére számítunk, akik kedvelik a hegyeket, nem rettenti el őket a sziklás terep, szeretik a kalandokat, és nem idegenkednek komfortzónájuk feszegetésétől. Lépésbiztonság és szédülésmentesség feltétel! A ferráta útvonalak, technikailag közepesen nehezek (B-C-D), végig jól biztosítottak, de esetenként nagy mélység felett vezetnek, ezért nem lebecsülendőek. Akár bevállalós kezdő ferrátázók is csatlakozhatnak a csapathoz, de a megfelelő elszántság, a szédülésmentesség, a lépésbiztonság és a bevethető karizom minden ferrátázni szándékozó számára alapfeltétel. Mint minden magashegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha rendszeresen sportolsz.

Felszerelés, eszközök

Átlagos túraruházat szükséges. A ferrátához mi biztosítjuk a felszerelést (Y kantár, beülő, sisak). Egy pár kesztyűre (pl. biciklis vagy konditermi kesztyűre) szükség lesz, hogy a sziklába fúrt vasak ne sértsék fel a bőrt.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.