Rax kezdő via ferrata

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Ausztria

A túra bruttó ára:

A túra időpontja:

2020.10.03. - 2020.10.04.
Nehézség 7
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 7

Mindig is érdekelt a hegymászás és a magashegyi túrázás világa? Vonzanak a kitett szirtek és a mély szakadékok? Egy kezdők számára is ideális via-ferrata túrára invitálunk Ausztriába a Rax-Alpokba, ahol próbára teheted bátorságodat, melyet a hegyek elképesztő látvánnyal, és örök élménnyel jutalmaznak! Három csoportkísérőt küldünk, így mindenkire megfelelő mértékű figyelem jut majd.

Aktivitások:

Első nap

Höllental (Pokol-völgy)

Kora reggel indulunk el Budapestről Ausztria irányába. Néhány óra autózás után elérjük a túra kiindulópontját. A parkolóban a hátunkra kapjuk a felszerelést, és elindulunk a sziklák és a kalandok felé. Kezdésnek a Rax egyik legkedveltebb ferrátáját választottuk. Az útvonal a széles, mindkét oldalon magas sziklafalakkal szegélyezett Höllental (Pokol-völgy) bal oldalán vezet, végig pazar panorámát biztosítva. A klasszikus vonalvezetésű, gondosan biztosított túra jó belépőszint a kezdő ferrátázók számára is. A szállás éttermében a megérdemelt vacsora és remek sörök várnak ránk. A ház melletti sziklán rövid, gyakorlása kiválóan alkalmas, változatos nehézségű drótköteles utakat építettek ki, ahol a vezetők felügyelete mellett mindenki kedvére gyakorolhatja a mászást. Nehézség: B (könnyű) Szint: 350/720m Idő: 4-5 óra

Szállás: hütte
Ellátás: önellátó

Második nap

Egésznapos ferrata, majd utazás haza

Ismét a Pokol-völgyében kezdjük a túrát, de ezúttal mélyebbre merészkedünk. Ma a Rax túlzás nélkül legnagyszerűbb ferráta kombinációja vár ránk. Az útvonal a számos kitett szakasz miatt rendkívül látványos, de technikailag a kezdők számára is simán teljesíthető. A változatos mászás végén egy kilátópontról a csúcscsokik elmajszolása után elkészíthetjük a környék emblematikus képeslap-fotóit. Egy impozáns vízesés mellett vezető izgalmas létrasor segítségével ereszkedünk vissza a völgybe. Délután hazafelé vesszük az irányt és az esti órákban érkezünk vissza Budapestre. Nehézség: B (könnyű) Szint: 420/1150m Idő: 6-7 óra

Ellátás: reggeli

Utazás költsége

29.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás egy éjszakára turistaházban (matraclager)
  • reggeli vasárnap
  • magyar nyelvű csoportkísérők és szervezés
  • via-ferrata szett (sisak, beülő, Y kantár)

Nem tartalmazza:

  • étkezések
  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 6-10.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk.

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 360 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

13-15 fő (+3 túravezető). Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

A túra átlagos fizikummal, egy kevés merészséggel és egy kis kitartással teljesíthető. A túrán elsősorban olyanok részvételére számítunk, akik kedvelik a hegyeket, nem rettenti el őket a sziklás terep, szeretik a kalandokat, és nem idegenkednek komfortzónájuk feszegetésétől. Lépésbiztonság és szédülésmentesség feltétel! A ferrata (klettersteig) útvonalak kezdőknek vannak összeválogatva, de haladók számára is ajánlott túra, hisz a látvány elképesztő! Mint minden magashegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha rendszeresen végzel cardio edzéseket.

Doki

Doki

Tapasztalt hegymászó, akinek szabadidejét mindig a sport, az utazás, a túrázás és a mászás töltötte ki. A világ számos pontján megfordult: járt Afrikában, kalandozott a Távol-Keleten, búvárkodott a Csendes-Óceánban. Evezett tengeren, tavon és vadvízen. Mászott hegyet a Himalájában, sziklát a Tátrában, jeget az Alpokban.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

Túravezetőd az Alpok kiváló ismerője és több évtizedes tapasztalattal rendelkezik magashegyi túrák terén.

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell