Schneeberg & Hohe Wand

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Ausztria

Részvételi díj:

Klubtag ár:

22 490 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 6
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 6

Hétvégi túránk célpontja nem más, mint az igazi magashegyi élményeket kínáló 2 076 méter magas Schneeberg impozáns csúcsa. Bemelegítés gyanánt előtte azonban még teszünk egy túrát a Hohe Wand mészkőplatójának panoráma útján és persze nem hagyjuk ki szombat este a hamisítatlan osztrák menedékházi hangulatot sem.

A Bécsi-Alpokhoz tartozó Hohe Wand a magyar határtól legközelebb fekvő alpesi hegyvonulat, ami lényegében egy függőleges mészkőfallal körbevett erdővel borított fennsík. Valamennyi évszakban változatos programlehetőségeket kínál családoknak, hegyi sportok kedvelőinek kezdve a kirándulástól, a via ferrátázáson át egészen a siklóernyőzésig.

A Schneeberg az Alpok legkeletibb hegytömbje, ami már valódi magashegyi látványt és élményeket nyújt. A 2076 méter magas Klosterwappen élesen, mintegy 1500 méterre emelkedik ki a környező tájból. A csúcsra számos, különböző nehézségű útvonal vezet fel. Kitettségének köszönhetően a csúcsrégióban évszaktól függetlenül erősek a széláramlatok. Tiszta időben határtalan körpanoráma fogadja a csúcsmászókat.

Aktivitások:

Első nap

Hohe Wand

6:00-kor találkozunk az XI. kerületi Őrmező P+R parkolóban. Rövid megállókkal a délelőtti órákban érkezünk meg a bécsiek és – a határhoz való közelsége miatt – a magyarok egyik legkedveltebb kirándulóhelyére, a Hohe Wand mészkőfennsíkjára. A másnapi csúcsmászásra felkészülendő, itt teszünk egy látványos, de nem megerőltető körtúrát jelzett turistaösvényeken, számos csodálatos panorámát nyújtó kilátóponttal. Kirándulásunk során érintjük a Große Kanzel 1 052 méteres csúcsát is, ahonnan szép időben akár a Rax-Alpok és a Schneeberg hegytömbje is felbukkan. A mészkőfennsík peremén vezető panoráma úton haladunk tovább a Luf vendégház irányába, ahová egy rövidebb ereszkedést, majd emelkedést követően érkezünk. Itt ízletes osztrák hegyi falatokkal feltöltjük energia raktárunkat, majd visszatérünk az autóinkhoz. Mielőtt azonban elhagynánk a fennsíkot, egy rövid kitérőt teszünk a Hohe Wand 120 méter magas sziklafala fölé kinyúló Skywalkkilátóhoz. Innen már egyenes út vezet a Schneeberg lábához, ahonnan egy bő órás emelkedéssel az esti órákban érkezünk meg hegyi szállásunkra. Az estét ismerkedéssel, beszélgetéssel, pihenéssel és persze finom ételek-italok társaságában ívással töltjük.

Túra nehézsége: 11 km; menetidő: 5 óra; összes emelkedés: 500 m fel és le

Szállás: menedékház

Második nap

Schneeberg

Korai kelést és reggelit követően összekészítjük felszerelésünket búcsút intve vendéglátóinknak elindulunk, hogy meghódítsuk az Alpok legkeletibb kétezresét. Utunk a hegytömb északi oldalában erdészeti úton és hangulatos ösvényeken vezet magas fenyőfák árnyékéban. Fokozatosan rákanyarodunk a hegytömb nyugati oldalára, s megkezdjük intenzív emelkedésünket a Fisherhüttéhez. Gyors szusszanást követően átsétálunk a Klosterwappen 2 076 méter magasan lévő csúcskeresztjéhez, ahonnan szép idő esetén elképesztő kilátás nyílik a környező hegyvonulatokra. A csúcscsokik elfogyasztását és a fotók elkészítését követően a már ismert útvonalon visszaereszkedünk az Edelweißhüttéhez. Itt finom ételek és italok társaságában ünnepelünk, majd visszaereszkedünk a sípálya mentén az autóinkhoz. Gyors rendezkedést követően elindulunk Budapestre, ahová várhatóan az esti órákban érkezünk meg.

Túra nehézsége: 15 km; menetidő: 8-9 óra; összes emelkedés: 860 m; összes ereszkedés: 1 200 m
Ellátás: reggeli

Részvételi díj költsége

24.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás egy éjszakára hegyi menedékházban matraclágerben
  • reggeli
  • belépő a Hohe Wand Nemzeti Park területére utasoknak és autóknak
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • Utazást, ami korábban jól bevált telekocsi rendszerben zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és jól vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen 6-10.000 Forint lesz, ami a jelentkezők létszámától és az autók fogyasztásától is függ.

A túrán kötelező a saját, bakancsra illeszthető csúszásgátló használata.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 375 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Csapat

A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 15-25 fő.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. Leginkább azoknak ajánljuk, akik rendszeresen végeznek cardio edzéseket.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk az Almreserlhaus hüttében lesz, ahol 14 ágyas hálótermekben alszunk. A menedékházban van lehetőség zuhanyzásra melegvízzel és reggelit is kapunk.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Bátran ajánljuk ezt a túrát kezdőknek is, akik először mennének magashegyre, ugyanakkor tapasztalt túrázók számára is örök klasszikus. Tarts velünk, ha kis csoporttal és felkészült vezetőkkel szeretnél túrázni.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki aktív kikapcsolódásra vágyik. Ideális program azoknak is, akik még csak ismerkednek a magashegyi túrázással. Tarts velünk, ha kis csoporttal, felkészült vezetőkkel szeretnél túrázni.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Komoly túrázási tapasztalatra nincs szükség, de fontos, hogy a túrát megelőző 1-2 hónapban legalább heti szinten végezz cardio edzéseket, mert bár a program alapvetően közepes nehézségű, helyenként lesznek meredek kaptatók. Gyengébb fizikummal is teljesíthető a túra, de ebben az esetben jóval több kitartásra van szükség.

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túracipő vagy túrabakancs. Legyen könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod. Mivel a magashegyeken gyorsan változik az időjárás, egy meleg pulcsi is legyen a táskádban. A menedékházban szükség lesz egy vékony hálózsákra is. 15-25 literes hátizsákra van szükség, hogy a hálózsák és minden egyéb felszerelés elférjen benne. A túrán kötelező a saját, bakancsra illeszthető csúszásgátló használata.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2021-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.