Schneeberg hótalpas túra

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Ausztria

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

44.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 6
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 6

Hétvégi túránk célpontja nem más, mint az igazi magashegyi élményeket kínáló 2 076 méter magas Schneeberg impozáns csúcsa. Bemelegítés gyanánt előtte azonban még teszünk egy túrát a Hohe Wand mészkőplatójának panoráma útján és persze nem hagyjuk ki szombat este a hamisítatlan osztrák menedékházi hangulatot sem.

A Bécsi-Alpokhoz tartozó Hohe Wand a magyar határtól legközelebb fekvő alpesi hegyvonulat, ami lényegében egy függőleges mészkőfallal körbevett erdővel borított fennsík. Valamennyi évszakban változatos programlehetőségeket kínál családoknak, hegyi sportok kedvelőinek kezdve a kirándulástól, a via ferrátázáson át egészen a siklóernyőzésig.

A Schneeberg az Alpok legkeletibb hegytömbje, ami már valódi magashegyi látványt és élményeket nyújt. A 2076 méter magas Klosterwappen élesen, mintegy 1500 méterre emelkedik ki a környező tájból. A csúcsra számos, különböző nehézségű útvonal vezet fel. Kitettségének köszönhetően a csúcsrégióban évszaktól függetlenül erősek a széláramlatok. Tiszta időben határtalan körpanoráma fogadja a csúcsmászókat.

Aktivitások:

Első nap

Hohe Wand

Kora reggel találkozunk az XI. kerületi Őrmező P+R parkolóban. Rövid megállókkal a délelőtti órákban érkezünk meg a bécsiek és – a határhoz való közelsége miatt – a magyarok egyik legkedveltebb kirándulóhelyére, a Hohe Wand mészkőfennsíkjára. A másnapi csúcsmászásra felkészülendő, itt teszünk egy látványos, de nem megerőltető körtúrát jelzett turistaösvényeken, számos csodálatos panorámát nyújtó kilátóponttal. Kirándulásunk során érintjük a Große Kanzel 1 052 méteres csúcsát is, ahonnan szép időben akár a Rax-Alpok és a Schneeberg hegytömbje is felbukkan. A mészkőfennsík peremén vezető panoráma úton haladunk tovább a Luf vendégház irányába, ahová egy rövidebb ereszkedést, majd emelkedést követően érkezünk. Itt ízletes osztrák hegyi falatokkal feltöltjük energia raktárunkat, majd visszatérünk az autóinkhoz. Mielőtt azonban elhagynánk a fennsíkot, egy rövid kitérőt teszünk a Hohe Wand 120 méter magas sziklafala fölé kinyúló Skywalk–kilátóhoz. Innen már egyenes út vezet a Schneeberg lábához, ahonnan – hátizsákjainkban a 2 napra szükséges legfontosabbakkal – egy bő órás gyalogtúrával érkezünk meg hegyi szállásunkra. Az estét ismerkedéssel, beszélgetéssel, pihenéssel és persze finom ételek-italok társaságában töltjük.

Túra nehézsége: 13 km; menetidő: 5 óra; 600 m fel és le

Szállás: menedékház

Második nap

Schneeberg

Korai kelést és reggelit követően összekészítjük felszerelésünket és hótalpainkra pattanva elindulunk, hogy meghódítsuk az Alpok legkeletibb kétezresét. Utunk a hegytömb nyugati oldalában, hangulatos ösvényeken, magas fenyőfák árnyékéban vezet. A Heinrich-Krempel-Hütte érintése után rákanyarodunk a hegytömb nyugati oldalának őszinte emelkedőjére. Szusszanunk egyet a Fisherhütte téli pihenőjében, majd átsétálunk a Klosterwappen 2 076 méter magasan lévő csúcskeresztjéhez, ahonnan szép idő esetén elképesztő kilátás nyílik a környező hegyvonulatokra. A csúcscsokik teljesen jogos elfogyasztását és a fotók elkészítését követően a már ismert útvonalon visszaereszkedünk a szállásunkra. Itt a megérdemelt finom ételek és italok társaságában pihenünk és ünnepelünk egyszerre. Ha jól csináltuk, senkit nem kell majd elringatni.

Túra nehézsége: 14 km; menetidő: 7-8 óra; 1050 m fel és le

Szállás: menedékház

Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Sebastianfall

A kényelmes ébredés után a kiadós reggeli természetesen ma sem maradhat ki. Utána a menedékháztól egy látványos, ritkán járt, lefutó gerinc vonalát követve ereszkedünk le a völgybe. Az idilli alpesi legelő, a Mamauwiese érintésével jutunk el az egyik helyi nevezetességhez, az összességében 30 méter magas, többlépcsős Sebastian-vízeséshez. Innen már csak egy rövid séta és visszaérünk az autóinkhoz. Egy gyors rendezkedést követően elindulunk Budapestre, ahová várhatóan az esti órákban érkezünk meg.

Túra nehézsége: 8 km; menetidő: 4 óra; 640 m le

Ellátás: reggeli

Részvételi díj költsége

49.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás két éjszakára hegyi menedékházban matraclágerben
  • reggeli
  • belépő a Hohe Wand Nemzeti Park területére
  • hótalpak bérlése
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • Utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 15.000 – 21.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk. A várható útiköltséget a 2022. november 29-i hazai üzemanyagárak alapján kalkuláltuk. Az üzemanyagárak esetleges változása befolyásolhatja az útiköltséget is.
  • utasbiztosítás

A túrán kötelező a saját, bakancsra illeszthető csúszásgátló használata.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 430 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Csapat

A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 15-25 fő.

Ennyi szabadság kell hozzá:

1 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. Leginkább azoknak ajánljuk, akik rendszeresen végeznek cardio edzéseket. A hótalpak használata könnyen elsajátítható, a túra során megtanítjuk, így kezdőknek is bátran ajánljuk ezt a programot.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk az Almreserlhaus hüttében lesz, ahol 14 ágyas hálótermekben alszunk. A menedékházban van lehetőség zuhanyzásra melegvízzel és reggelit is kapunk.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Bátran ajánljuk ezt a túrát kezdőknek is, akik először mennének magashegyre, ugyanakkor tapasztalt túrázók számára is örök klasszikus. Tarts velünk, ha kis csoporttal és felkészült vezetőkkel szeretnél túrázni.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki aktív kikapcsolódásra vágyik. Ideális program azoknak is, akik még csak ismerkednek a magashegyi túrázással. Tarts velünk, ha kis csoporttal, felkészült vezetőkkel szeretnél túrázni.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Komoly túrázási tapasztalatra nincs szükség, de fontos, hogy a túrát megelőző 1-2 hónapban legalább heti szinten végezz edzéseket, mert bár a program alapvetően közepes nehézségű, helyenként lesznek meredek kaptatók. Kevesebb túratapasztalattal is teljesíthető a túra, de ebben az esetben jóval több kitartásra van szükség.

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de a meleg téli túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túrabakancs. Legyen technikai aláöltözeted, könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod. Mivel a magashegyeken gyorsan változik az időjárás, egy meleg polár pulcsi is legyen a táskádban. A farmernadrág és utcai cipő nem megfelelő viselet a magashegyi túrázáshoz. A havas terepen való haladáshoz hótalpakat használunk, melyeket az iroda biztosít számodra. Előzetes tapasztalatra nincs szükség, a hótalpak használata könnyen elsajátítható, a túra során megtanítjuk. Hótalpas túráknál nagy segítséget nyújthat a túrabot használata. A gerinc mentén szeles időjárásra kell számítani, így a nap- és síszemüveg is ajánlott. A menedékházban szükség lesz egy vékony hálózsákra vagy hálózsák belsőre is higiéniai okból. 15-25 literes hátizsákra van szükség, hogy a hálózsák és minden egyéb felszerelés elférjen benne.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.