Székelyföldi szilveszter

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Románia

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

234.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 6
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

Ötnapos évzáró kalandozásra hívunk Székelyföld szívébe! Szilveszteri túránkon bejárjuk a környék ikonikus látnivalóit, a Békás-szorost, a Gyilkos-tavat, de túrázunk az Egyes-kőnél is. Mi vár rád a havas tájon, és frissítő téli túrákon túl? A székely vendégszeretet, házi készítésű vacsorák, egy hangulatos panzió, amit megfűszereznek az esti beszélgetések a túratársakkal egy (vagy több) helyi pálinka kíséretében. Búcsúztasd velünk az óévet, tarts velünk Székelyföldre!

Aktivitások:

Első nap

Budapest – Székelyföld

Reggel Budapesten felszállunk egy kényelmes nagy buszra, és gondtalanul élvezve a tájat és az utastársakat utazunk Székelyföldre. Késő délutánra érkezünk meg a szálláshelyünkre, ahol vendéglátóink illendően pálinkával és finom vacsorával fogadnak minket. A panzió közösségi helyisége tökéletes helyszín az este eltöltésére és a túratársak megismerésére.

Ellátás: vacsora
Szállás: panzió, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobák

Második nap

Békás-szoros, Gyilkos-tó

A kiadós reggeli és egy rövid utazás után a Békás-patak által kivájt Békás-szorosnál szállunk ki a buszból. A 2-300 méter magas sziklafalak lentről nézve impozáns látványt nyújtanak. Mi egy rövid túra keretében megnézzük azt is, hogyan fest a szurdok a sziklafal tetejéről szemlélve. A legszembetűnőbb kiemelkedés az Oltárkőnek nevezett hatalmas sziklatorony, ami jól elkülönül környezetétől. A csúcsán álló kereszthez a Békás-szoros legszebb sziklamászó útjai vezetnek.

Túra nehézsége: 5 km, menetidő: 3 óra, szintemelkedés: 490 m fel-le

Mielőtt végleg betelne a fényképeknek szánt memória, átmegyünk a közeli Gyilkos-tóhoz. A hagyomány szerint egy hatalmas felhőszakadás eredményeképpen megcsúszott a hegyoldal, eltorlaszolta a medret és a patak vize tóvá duzzadt. Az elnyelt erdő fáiból mára csak a kiálló csonkok maradtak. Körbejárjuk a tavat, és ha lesz idő, feltúrázunk a fölé magasodó Kis-Cohárd csúcsára, ahonnan pazar kilátás nyílik a környékre. 

Túra nehézsége: 4,5 km, menetidő: 3 óra, szintemelkedés: 390 m fel-le

Ellátás: reggeli és vacsora
Szállás: panzió, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobák

 

Harmadik nap

Egyes-kő, Nagy-Hagymás

A tartalmas reggeli adta energiával feltöltve ma nekivágunk a Hagymás-hegységnek, amely a Békás-szoroshoz hasonlóan a Nagyhagymási Nemzeti Park része. Az eleinte széles ösvény egyenletesen emelkedik, mígnem körülbelül félúton elérjük a hasonló nevű menedékház mellett magasodó, négy csúcsból álló Egyeskő sziklatömbjét. Ha ismerősnek tűnik, az nem véletlen, mert Kós Károly erről mintázta a Budapesti Állatkert 1912-ben elkészült Nagy-szikláját. Szelídebb lankákon haladunk tovább a hegység legmagasabb csúcsa, a Nagy-Hagymás felé, amelynek sziklás ormáról fantasztikus kilátás nyílik az alattunk elterülő völgyre és a környező hegyekre. Miután kigyönyörködtük magunkat, a kijárt úton ereszkedünk vissza a buszunkhoz. A szállásunkra érve jól fog esni az ízletes vacsora.

Túra nehézsége: 12 km, menetidő: 6 óra, szintemelkedés: 980 m fel-le

Ellátás: reggeli és vacsora
Szállás: panzió, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobák

Negyedik nap

Csíksomlyó, Nagysomlyó-hegy, Szilveszter

Ma kicsit kényelmesebben kelünk, és rövidebbet is túrázunk, hogy maradjon energia estére is. A Csíkszeredával egybeépült Csíksomlyóra, a Kárpát medence legismertebb zarándokhelyére megyünk. Itt, a katolikusok szent hegyének, a Kissomlyónak a lejtőin tartják meg pünkösd szombatján a búcsús körmenetet, amelyre a messzi távolból is zarándokok ezrei érkeznek. Most nem lesznek ilyen sokan, ezért lehetőségünk lesz egy kisebb körtúrát tenni, melynek során érintjük a Kis- és a Nagysomlyó-hegy csúcsát is. Illően megcsodáljuk a Makovecz Imre tervezte templomot és a szabadtéri oltárt is. Kellemesen, de nem nagyon elfáradva érünk vissza a szállásra, ahol megkezdjük a hajnalig tartó szilveszteri buli előkészületeit, amelynek megkoronázásaként egy éjféli koccintással lépünk át az új évbe.

Túra nehézsége: 7 km, menetidő: 3 óra, szintemelkedés: 340 m fel-le

Ellátás: reggeli és szilveszteri vacsora
Szállás: panzió, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobák

Ötödik nap

Hazautazás

A szilveszteri mulatság fáradalmait kialudva utoljára kóstoljuk végig a reggeli kínálatot, majd a kora délelőtti órákban elindulunk haza. A sok friss élmény újra felidézése segít abban, hogy gyorsabban teljen el a hazautazás ideje. Az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Ellátás: reggeli

Részvételi díj

259.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás négy éjszakára panzióban, 2-3 ágyas szobákban, (párok kétszemélyesben)
  • reggeli és vacsora (4-4 alkalommal), szilveszteri vacsora
  • utazás busszal
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • egyéb étkezéseket étkezések
  • utasbiztosítás

Jelentkezéskor a teljes ár fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 430 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Csapat

20-35 fő. Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

3 nap

Utazás nehézsége

A túra átlagosan sportos fizikummal teljesíthető. A túrán elsősorban olyanok részvételére számítunk, akik kedvelik a hegyeket, nem rettenti el őket a sziklás, havas terep, szeretik a kalandokat, és nem idegenkednek komfortzónájuk feszegetésétől. A túrák során jó erőnlétre és kitartásra lesz szükség. Mint minden magashegyi kihívást, ezt is jobban fogod élvezni, ha rendszeresen túrázol vagy végzel cardio edzéseket.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/romania

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk egy hangulatos panzió 2-3 ágyas szobáiban lesz. Párokat kétszemélyes szobákba osztjuk be. Minden szobához saját fürdőszoba tartozik. A szálláson minden nap reggelit és vacsorát is kapunk.

 

Budapesti indulással privát busszal utazunk Székelyföldre.

Mindenkinek ajánljuk, aki aktív kikapcsolódásra vágyik. Ideális program azoknak is, akik még csak ismerkednek a magashegyi túrázással. Tarts velünk, ha kis csoporttal, felkészült vezetőkkel szeretnél túrázni.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki aktív kikapcsolódásra vágyik. Ideális program azoknak is, akik még csak ismerkednek a magashegyi túrázással. Tarts velünk, ha kis csoporttal, felkészült vezetőkkel szeretnél túrázni.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Komoly túrázási tapasztalatra nincs szükség, de fontos, hogy a túrát megelőző 1-2 hónapban legalább heti szinten végezz cardio edzéseket, mert bár a program alapvetően közepes nehézségű, helyenként lesznek meredek kaptatók. Gyengébb fizikummal is teljesíthető a túra, de ebben az esetben jóval több kitartásra van szükség.

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos téli túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túrabakancs, amit kamáslival egészíts ki. Legyen könnyen, gyorsan száradó aláöltözeted, meleg polárkabátod, esőkabátod és meleg nadrágod. A napi túrákhoz 15-25 literes hátizsákra van szükség. A túrán kötelező a saját, bakancsra illeszthető csúszásgátló használata.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2022-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.