Szigetköz – bicikli és kenutúra

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Magyarország

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

35.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 5
Kalandfaktor 6
Kényelmi együttható 7

Hazánk egyik legszebb tájegységét, a Nagy- és a Mosoni-Duna által körülölelt Szigetközt nem véletlenül nevezik a Duna ajándékának, hiszen annak hordaléka építette fel. A szigetközi táj sokat megőrzött az ősi vízi világból: az ide-oda kanyargó, rövidebb-hosszabb folyóágak, holtágak számtalan szigetre osztják. A Szigetköz élővilága igen gazdag: számos ritka hazai fajt, másutt már nem látható életközösséget is megőrzött. A szigetek, árterek nagy része természetvédelmi terület, a folyót végig tölgy-, kőris-, és szilfaerdők kísérik. A parton olyan vízimadarakban gyönyörködhetünk, mint a szürke gém, a kócsag, a kormorán, vagy ha szerencsénk van jégmadarat, vidrát vagy hódot is megpillanthatunk. A folyó errefelé mindenütt olyan tiszta, hogy evezés közben is láthatjuk a vízinövények között cikázó halakat és nyugodtan fürödhetünk is benne.

Tarts velünk egy háromnapos hétvégi túrára a Szigetközbe!

Aktivitások:

Első nap

Biciklitúra

Reggel 9-kor Dunasziget településen lesz a találkozó, innen indulunk az egész napos szigetközi kerékpártúrára. Részben védett, részben pedig fokozottan védett területeken tekerünk majd. Induláskor Dunakiliti felé vesszük az irányt, ami a félbehagyott duzzasztóműről híres, pedig volt a „Virágos Magyarországért” verseny 1. helyezettje is. Mindkét arcát szemügyre vesszük, majd a Dunát követve, gáton, földúton, erdőben, holtágak mentén kényelmesen haladunk, meg-megállunk szusszanni, fotózni, tájat nézni. Érintjük a Holt-Duna tanösvény egyes szakaszait is, és hogy felfrissüljünk, csobbanunk is a kellemesen hűvös vízben. Héderváron a kastély mellett megcsodáljuk a Magyarország legidősebb fájaként számontartott kocsányos tölgyet is. Körtúránk végén 10 perc autózással érjük el szállásunkat, ahol 2 éjszakát töltünk majd.

Táv: 55 km, szint: kb. 150 m, idő: kb. 5-7 óra (pihenőkkel együtt)

Második nap

Kenuzás a Szigetközben

A kenus csillagtúráink Cikolaszigetről, egy vadregényes öbölből indulnak. Mindkét nap rácsodálkozunk majd olyan helyekre, amit az első napi bringatúránkon is érintettünk, de érdekes lesz egy másik szemszögből megfigyelni a tájat. A tejfalusi ágrendszer mellékágain, gyengébb sodrással szemben evezünk felfelé, és erősebb sodrású ágakon csurgunk vissza a bázisra.

Táv: 20 km, idő: kb. 5-6 óra

Harmadik nap

Kenuzás a vízi labirintusban

Ma egy igazi vízi labirintust a cikolai ágrendszert fogjuk felfedezni. Keskeny, kanyargós csatornákon, benyúló ágak alatt átbújva evezünk. Karnyújtásnyi távolságból figyelhetjük meg az ártéri erdő gazdag növény- és állatvilágát. Megnézzük az ülepítő medencés Denkpáli Hallépcsőt, ami a dunai halak vándorlását biztosítja. Bármilyen meglepő, a halak megtanulják használni ezeket a szerkezeteket, és segítségükkel fel tudnak úszni a duzzasztás feletti folyószakaszba. A holtágrendszerből kizúduló víz morajlása több kilométerre elhallatszik. Ebben a varászlatos vízi dzsungelben kacskaringózva magunkat is meglepjük azzal, hogy egyszer csak visszatalálunk a kiindulópontra. Hazafelé is csak a hétvégén szerzett élményekre tudunk majd gondolni.

Táv: 15 km, idő: kb. 4-5 óra

Utazás költsége

39.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállást háromcsillagos panzióban két és háromszemélyes szobákban
  • biciklibérlés
  • kenubérlés
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • utasbiztosítás
  • étkezéseket
  • Utazást, ami telekocsi rendszerben vagy egyénileg zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen fejenként 3000-5000 Forint között várható, de ez a jelentkezők létszámától, az eloszlástól, és az autók fogyasztásától is függ.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak nagy csoporttal tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló túrák nem élvezetesek nagy csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Csapat

15-25 fős csapat. A túrát minimum 15 fő befizetésével indítjuk.

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető túra. Bátran ajánljuk kezdőknek is, akik még csak ismerkednek a vízitúrákkal.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk Halásziban háromcsillagos panzióban lesz, ahol két és háromszemélyes szobák állnak rendelkezésünkre. A panzióban reggelizünk szombaton és vasárnap, valamint a szállás éttermében tudunk vacsorázni is.

A túra helyszínére való utazás egyénileg történik. Azoknak, akik nem rendelkeznek saját autóval, telekocsit szervezünk Budapestről. Amennyiben nincs elég telekocsi, kisbuszt bérlünk, így a leutazás mindenki számára biztosított Budapestről. Más városból érkező utasok számára viszont nem garantáljuk, hogy találunk telekocsit. Kérjük, a jelentkezésnél megjegyzés rovatban tüntesd fel, hogy egyénileg utazol a helyszínre, vagy telekocsira tartasz igényt, esetleg van autód és szívesen elviszel telekocsi rendszerben másokat. Telekocsis sofőröknek az utazás ingyenes, az üzemanyag költségét az utasai fizetik.

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki aktív kikapcsolódásra vágyik, és érdeklődik a vízitúrák és biciklitúrák iránt.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Nem szükséges vízitúrás tapasztalat, de fontos, hogy tudj biciklizni. A biciklitúra átlagos erőnléttel telejsíthető.

Utazás

A túra helyszínére való utazás egyénileg történik. Azoknak, akik nem rendelkeznek saját autóval, telekocsit szervezünk Budapestről. Amennyiben nincs elég telekocsi, kisbuszt bérlünk, így a leutazás mindenki számára biztosított Budapestről. Más városból érkező utasok számára viszont nem garantáljuk, hogy találunk telekocsit. Kérjük, a jelentkezésnél megjegyzés rovatban tüntesd fel, hogy egyénileg utazol a helyszínre, vagy telekocsira tartasz igényt, esetleg van autód és szívesen elviszel telekocsi rendszerben másokat. Telekocsis sofőröknek az utazás ingyenes, az üzemanyag költségét az utasai fizetik.

Felszerelés, eszközök

Semmilyen speciális felszerelésre nincs szükség. Kényelmes ruhát és fürdőruhát hozz magaddal. Fontos, hogy legyen sapka/kendő/kalap a fejeden, ami véd a tűző naptól. A kenuzáshoz mi biztosítjuk a felszerelést (mellény és lapát), a biciklitúrához pedig a kerékpárokat adjuk.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2021-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.